Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kreszkoo

Aborcja...Tak,czy Nie?

Polecane posty

Gość kubeeeeeeeeeeeeeeeeek...
Aborcja TAK: bo jestem kobietą, bo boję się ciąży, zabezpieczam się na wszystkie sposoby ale wciąż może się zdarzyć, bo chcę najpierw skończyć studia/znaleźć dobrą pracę, bo nie wiem czy chcę być z tym facetem, bo chcę najpierw zwiedzić świat, bo lubię bliskość z partnerem, bo nie chcę być matką, bo nie mam rodziny która by mnie wsparła; bo zarodek do 3 miesiąca nie słyszy, nie czuje i wciąż wygląda jak lepki okres w wypadku poronienia i nei wierzę w filmy propagandowe (ja akurat pracuję jako lekarz) Aborcja NIE: bo jestem wierząca, bo już mam dzieci, bo nie zaszkodzi mi jakbym miała dziecko, bo chcę mieć dziecko; Jestem lekarzem, ale nie ginekologiem, jednak pośród nas istnieje jedna opinia zgodna dla każdego niezależnie od opinii TAK LUB NIE - kobiety są przeciwko abrocji ale w większości przypadków jak się okaże, że są w ciąży, to nagle są ZA, bo jeszcze nie chciały mieć dziecka, nie mają funduszy na dziecko a ojcem jest chłopak poznany 4 miesiące temu i nie wiadomo, czy zostanie. Rzadko przeciwko są osoby, ktore już mają dziecko lub się o nie starają.

Aleś jest możliwość wyboru - seksić się, czy nie. Jak się nie uprawia seksu, to nie ma szans na ciążę. Lepiej nie legalizować, bo te głupie małolaty będą się pierdolić bez ograniczeń, a potem usuwać

ojcem jest chłopak poznany 4 miesiące temu i nie wiadomo, czy zostanie. jak można się pierdolić z facetem poznanym 4mce temu? Naważyła se piwa, to niech je teraz wypije.

Kaitana "Lepiej nie legalizować, bo te głupie małolaty będą się pie**olić bez ograniczeń, a potem usuwać" Chciałabym zauważyć, że sama jesteś jeszcze małolatą. Po drugie statystycznie rzecz biorąc w krajach w których aborcję zalegalizowano, nastąpił spadek liczby przerwanych ciąż i wzrost demograficzny.

Tylko, że my mamy nieodpowiedzialnych ludzi w tym kraju. Jak się małolaty jeden z drugim będą pieprzyć a potem usuwać \, bo jest legalna, to liczba aborcji wzrośnie, nie spadnie. Spadłaby, gdyby ludzie byli mądrzy i usuwaliby ciążę, jeśli naprawdę nie ma wyjścia (gwałt, zagrożenie życia matki itp)

aborcja powinna być legalna do momentu pełnego wykształcenia się kory mózgowej (ok. 12 tyg.) ---> co to znaczy okolo? Tutaj jest mowa o istocie ludzkiej, i nie ma zadnego okolo, wydaje mi sie, mozna przypuszczac.... Sedzia, jezeli nie ma wystarczajacych dowodow nie moze skazac oskarzonego na smierc, bo "wydaje mu sie, ze popelnil zbrodnie, i czesc dowodow na to wskazuje". Tak samo, zaden lekarz nie powienien usuwac 3 meisiecznego plodu, bo "okolo tego tygodnia zaczyna wyksztalcac sie kora mozgowa". Jezeli nie ma pewnosci kiedy dokladnie to nastepuje- nie powinien tego robic, i basta. zarodek do 3 miesiąca nie słyszy, nie czuje i wciąż wygląda jak lepki okres w wypadku poronienia i nei wierzę w filmy propagandowe ---> moze dlatego, ze jest caly we krwi i tkankach, ktore ulegaja kurczeniu podczas poronienia? A dla tych, co widza zdjecia abortowanych plodow- i na ich podstawie poddaja w watpliwosc ich czlowieczenstwo "bo to papka", "bo to wyglada jak okres"- zastanowcie sie jak wy wygladalibyscie po kontakcie z pompa prozniowa o wielkosci x3 waszego korpusu, i pod wielkim cisnieniem :O

Kaitana "Tylko, że my mamy nieodpowiedzialnych ludzi w tym kraju. Jak się małolaty jeden z drugim będą pieprzyć a potem usuwać \, bo jest legalna, to liczba aborcji wzrośnie, nie spadnie." A co poznałaś wszystkich, że wiesz jaką mentalność ma statystyczny Polak? Moim zdaniem powinno się dać możliwość takiego zabiegu, kto będzie chciał to się na owy zdecyduje. Poza tym kolejną głupotą w Polskim społeczeństwie jest zakaz wazektomii i sterylizacji, których konstytucja zabrania. To jest kolejną bzdurą i sporym ograniczeniem.

Poza tym kolejną głupotą w Polskim społeczeństwie jest zakaz wazektomii i sterylizacji, których konstytucja zabrania. ---> nic podobnego. Prezz konstytucje zakazane sa zabiegi powodujace utrate plodnosci na stale. Tymczasem ww. zabiegi sa odwracalne, a co za tym idzie legalne. Problem jest tylko z mala iloscia lekarzy chetnych do podejmowania sie ich wykonania. Powstrzam pytanie- dlaczego nie zalozycie spirali na 5 lat, plasterkow wymienianych co tydzien, czy zastrzykow- tylko chcecie prawa do aborcji? :O

Gość ani jedno ani drugie
nie nie założymy spirali itd. tylko ona i cała reszta nie daje 100% pewności. zawsze zostaje ten 1-2% szansy, i na ten wypadek chcę mieć prawo do decyzji.

mam dość takiego kraju, Dokształć się jak chcesz ze mną pisać. Zabiegi te są nielegalne, przeprowadzane są niechętnie tylko i wyłącznie jeśli są do tego wskazania lecznicze. Tak więc, znowu jeśli ktoś chce wykonać taki zabieg, to z Polszy musi wyjechać. To smutne, że jesteśmy aż tak ograniczani.

Dokształć się jak chcesz ze mną pisać. Zabiegi te są nielegalne, przeprowadzane są niechętnie tylko i wyłącznie jeśli są do tego wskazania lecznicze. Tak więc, znowu jeśli ktoś chce wykonać taki zabieg, to z Polszy musi wyjechać. Kodeks karny, z racji studiowania prawa, mam akurat w jednym paluszku- wiec to raczej Ty sie doksztalc. Dla ulatwienia podam, ze jest to art 156 par 1 kk. nie nie założymy spirali itd. tylko ona i cała reszta nie daje 100% pewności ---> wiec jeszcze raz pytam- czy dla tego 1 czy 2% mamy zmieniac prawo na gorsze i drozsze????? Odp moja (i ustawodawcy na szczescie tez) brzmi NIE.

mam dość takiego kraju "Kodeks karny, z racji studiowania prawa, mam akurat w jednym paluszku- wiec to raczej Ty sie doksztalc. Dla ulatwienia podam, ze jest to art 156 par 1 kk." Zabawne jest Twoje założenie, że ja już nic o naszym pawie nie wiem, no ale ok, nigdy nie przepadałam za fanami JKM i w tym przypadku również się nie pomyliłam. A co do wazektomii i sterylizacji to do teraz nie ma jasnych regulacji prawnych w tym zakresie, ale zgodnie z tym artykułem kodeksu karnego który podałeś to osoba dokonująca takiego zabiegu podlega karze więzienia od roku do 10 lat.

Widzialam ten film- ale zaraz Ci powiedza, ze to propaganda. Tymczasem - NIE! To nie propaganda, tylko nagranie z usg podczas wykonywania PRAWDZIWEJ aborcji. ten zabieg naprawde sie odbyl, z ta tylko roznica, ze w odroznieniu od setek tego typu zabiegow- zostal zarejestrowany, i wrzucony w siec.

Zabawne jest Twoje założenie, że ja już nic o naszym pawie nie wiem, no ale ok ---> no skoro piszesz, ze cos jest zakazane, w momencie gdy jest dozwolone- no to chyba swiadczy to o niewiedzy...? :D A co do wazektomii i sterylizacji to do teraz nie ma jasnych regulacji prawnych w tym zakresie, ale zgodnie z tym artykułem kodeksu karnego który podałeś to osoba dokonująca takiego zabiegu podlega karze więzienia od roku do 10 lat. ---> regulacja akurat w tym przypadku jest nad wyraz precyzyjnie skonstruowana. Wazektomia jest zabiegiem odwracalnym, tak samo gdy przestajesz brac tabletki anty - plodnosc wraca. Gdyby interpretowac przepis w sposob, w jaki Ty go rozumiesz- w wiezieniach siedzieliby wszyscy ginekolodzy, ktorzy przepisuja tabletki anty swoim pacjentkom :D

mam dość takiego kraju, Tak bardzo jest dozwolone, że każdy lekarz odmawia takowych zabiegów z obawy przed konsekwencjami prawnymi. Te zabiegi są u nas tak legalne, że trzeba wyjeżdżać z kraju, aby się takim poddać. I nie porównuj tego do tabletek antykoncepcyjnych, które są przepisywane przez ginekologów jak cukierki, i po odstawieniu których płodność wraca niemal od razu- czasami owulacja pojawia się po paru dniach.

Gość miedzy palcami to wstyd
w Polsce tym katolickim kraju, gdzie obowiązuje prawo: kochajmy sie jAK BRACIA, LICZMY JAK ŻYDZI, ważna jest tylko kasa i zysk. Może sie założyć do weoza bez kół i ciągnąć go, że najwięksi przeciwnicy i krzyczacze przeciw aborcji to lekarze, którzy wykonują zabiegi, bo im bardziej zabronione tym większą kase można brać, a po drugie, także naganiacze z niemieckich klinik aborcyjnych, z których korzystają polscy bogobojni księża i biskupi ze swoimi kochankami, a po co w ostaeczności jest spowiedź??????????

zamiast "Niemego krzyku" przeczytałam raport świeckich naukowców nt. nadużyć i bzdur w tym filmie. I tak, to jest propaganda na dodatek najgorsza z możliwych bo katolska :O

Tak bardzo jest dozwolone, że każdy lekarz odmawia takowych zabiegów z obawy przed konsekwencjami prawnymi. ---> http://www.wazektomia.pl/kontakt http://www.wazektomia.com/kontakt.htm To dwie najpopularniejsze, o reszcie pisac nie bede. Aborcji tez boja sie ponoc wykonywac i odmawiaja, a jednak nie macie skrupulow i chociaz jest nielegalne- placicie i korzystacie. Wiec i tym razem moze byc tak samo- z ta tylko roznica, ze raz na zawsze :)

i raport jest gdzieś w necie, wystarczy poszukać, żeby zobaczyć jak bardzo naciągany jest ten pseudo dokument :O

zamiast "Niemego krzyku" przeczytałam raport świeckich naukowców nt. nadużyć i bzdur w tym filmie. I tak, to jest propaganda na dodatek najgorsza z możliwych bo katolska ---> poprosze o chociaz jedna taka publikacje :D Bo tak sie sklada, ze film ten zmontowal i objasnil byly, naczelny gin, ktory wykonal setki tysiecy zabiegow w swoim zyciu. Zaraz za to ja wkleje Ci ze strony wow jak wyglada zabieg. Wtedy mam nadzieje, nie bedziesz juz miala zadnych watpliwosci co to ich prawdziwosci.

Gość panienka z okienka z 2 piętra
Jak aborcja będzie legalna to nie zmieni się wiele, bo jak ktoś chce zrobić to i tak zrobi, są sposoby nawet nie chirurgiczne. Są leki dostępne bez recepty które skutecznie sprawiają, że ciąża jest przerwana, ostatnio o tym wykład mieliśmy. Legalizacja aborcji sprawi tylko, że kobieta nie będzie tak się denerwować, bo wiele dziewczyn po prostu popełnia samobójstwo bo nie wie, do którego lekarza iść. A w sumie każdy ci poleci kogoś, kto usunie ciążę, bo lekarze to raczej ludzie nauki niż bogobojni. Moja mama usunęła ciążę w tym roku. Ma mnie i młodszego brata - ja zarabiam już na siebie ale brat jest chory i jego leczenie dużo kosztuje i z ojcem zdecydowali, że kolejnego dziecka nie chcą mieć bo ich nie będzie stać, a chcą jednak i Michała zabierać na wakacje i kupowac mu zabawki i trzeba płacić za specjalną szkołę. Mama brała antybiotyki w szpitalu i nie poinformowali jej o tym, że tabletki antykoncepcyjne mogą być zniwelowane przez to.

"I tak, to jest propaganda na dodatek najgorsza z możliwych bo katolska" Oczywiście, że jest to naciągane, tylko idiotki/idioci mogą myśleć, że to jest czysta prawda, no ale cóż motłoch tym motłochem pozostanie i co zobaczy w to uwierzy.

Gość ja się nie znam na tym
ale mój kolega lekarz położnik , bardzo krytycznie wyrażał się o tym filmie nazywając go wredną , katolicką propagandą....

Gość ja się nie znam na tym
a może ciebie kataina powinny usunąć, oto pełna miłości i miłosierdzia katoliczka.