Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kreszkoo

Aborcja...Tak,czy Nie?

Polecane posty

Gość miedzynamipolakamiaa
nie wolno zabijac! wiec aborcji mowie NIE!

Gość ploitre
do 12tyg mozna usunac i z tego powodu nie trzeba robic sobie wyrzutow:) Szkoda tylko,ze za gruba kase:P

Gość loeewaqs
dziwadla nie sa na tak,haha:D

Gość brebrepal
ja usunelam i nie zaluje,bo to uratowalo moja rodzine....

Chyba nie było tutaj dyskusji o aborcji bez tego by w końcu ktoś w kogoś nie zaczął ciskać mięsem. :D🖐️

Jestem za wolna wola kobiet i wyborem , aborcja oczywiscie do okreslonego dnia ciazy, np, pierwszy czy drugi miesiac, nie pozniej.

Gość asfqwef
aborcja powinna byc legalna jak najbardziej

Gość nnauauayat
no pewnie ze tak

Moja siostra poronila w 3 ms ciazy i ksiadz odmowil jej pochowku tlumaczac ze to jest plod a nie dziecko. I niech mi ktoras powie ze aborcja do 12 tyg to zabicie dziecka? to jest plod ktory jeszcze nie jest dzieckiem wiec po co kosciol tak zabrania aborcji skoro sam nie chce uznac plosu 3 miesiecznego jako dziecka a aborcje przed 12 tyg nazywa morderstwem dzieci to jakis absurd.Panstwo powinno byc swieckie a nie podporzadkowane kosciolowi

Gość OXDNDK
Jestem za aoborcją, bo każda kobieta ma prawo wyboru, to jej ciało, jej życie. Jednak Polska to kraj zacofany, obłudny gdzie duże znaczenie ma religia, Maryjny lód. Kościół to powinien się zając, biednymi i chorymi, a nie wpierdalać się w rządy kraju.

Gość wwre3
NIE , lepiej urodzic i oddac do adopcji

Gość feminine22
jestem za. A na pytanie: "co by było, gdyby Ciebie matka tak usunęła" odpowiadam: miała do tego pełne prawo. :) Trudno zeby plod, ktory nie ma swiadomosci i jest niezdolny do zycia poza lonem matki, decydowal sam za siebie.

Gość feminine22
a kościół interesuje się "nienarodzonymi dziecmi", bo to go nic nie kosztuje. Temat zastepczy i tyle. Gdy dziecko juz sie urodzi, kto pomoze kobiecie, która jest w trudnej sytuacji materialnej i nie ma nikogo obok siebie? NIKT.

aborcja NIE. chyba ze jest powazna wada letalna plodu- np bezczaszkowie, bezmozgowie, itp-ciezkie wady, tez wady genetyczne. a nie usunięcie ciązy bo ktos nie jest gotowy na dziecko:O temu mowie stanowcze nie. ciąże usuwaja z tego powodu ludzie bez zasad, bez sumienia, dna mentalne.

Gość eggjwoiwegogoigwge
Mamy 21 wiek i kazda kobieta, jezeli nie jest debilka to jest w stanie i moze tak sie zabezpieczyc, ze decyzja o seksie nie jest rownoznaczna z decyzja o poczeciu dziecka (nie wnikam w tym momencie w sprawy wiary, zwiazku, itp.). Myslcie glowa a n ie c..., ZANIM powolacie nowe zycie - poradzcie sie lekarza, a nie ksiedza jezeli chodzi o antykoncepcje i sprawy z tym zwiazane. Zdecydujcie sie swiadomie na dziecko z wybranym partnerem - i to na tyle dzieci ile jestescie w stanie wychowac, wyksztalcic i dac im prawdziwy dom, nie uzywajac starszych dzieci jako bezplatnej sily roboczej do pielegnowania mlodszego rodzenstwa, ktore rodzice nieodpowiedzialnie naplodzili. To wszystko z naciskiem : myslcie glowa a nie c... przed poczeciem dziecka - poczete dziecko to juz zycie, a aborcja to morderstwo - niezaleznie od wyznania i przynaleznosci religijnej.

Gość Marek10111
Nie, lepiej zabijać durnote i brak odpowiedzialności niż niewinne dzieci. Tabletki po jeszcze mogą być stosowane w przypadku gwałtow. Gdy zagrożone życie matki, decyzję rodziców i lekarzy

Gość uhauha
Śmiech mnie ogarnia. Żyjemy w tak rozwiniętym czasach a dziewczyny pitola o jakichś aborcjach jakby nie potrafiły się zabezpieczyć. Nie wiem jaką trzeba być debilką żeby nie chcąc dziecka nie zabezpieczać się. Przecież wystarczy tabletka plus gumka i już mamy 100% pewności że ciąża nam nie grozi. Ale jak ktoś nie myśli o konsekwencjach tylko rżnie się bo tak mu nakazuje instynkt to potem pitoli takie farmazony na forach. Łba używajcie a nie cipki do myślenia. Tyle już żyję na tym świecie i jakoś nie zaszłam w niechcianą ciążę, bo jestem ODPOWIEDZIALNA! odpisując jakiejś 22 latce która napisała: "Trudno zeby plod, ktory nie ma swiadomosci i jest niezdolny do zycia poza lonem matki, decydowal sam za siebie". A uważasz że narodzone dziecko jest w stanie samo przeżyć bez niczyjej opieki? Puknij się w caban. Idąc takim tokiem myślenia dajesz też przyzwolenie na zabijanie narodzonych dzieci. W końcu one też sobie same nie poradzą.

Gość feminine22 do pani wyżej
Narodzone dziecko- to narodzone dziecko. Płód przed 3 miesiącem to płód, a nie narodzone dziecko. Takie rzeczy mam Ci tłumaczyć? Nie daję przyzwolenia na zabijanie dzieci. Chyba widzisz roznicę między plodem, zygotą, plemnikiem z jajkiem, a narodzonym człowiekiem? :/ Jestes chamska i to Ty mówisz bez sensu. Wystarczy przeczytać: ":Przecież wystarczy tabletka plus gumka i już mamy 100% pewności że ciąża nam nie grozi. Ale jak ktoś nie myśli o konsekwencjach tylko rżnie się bo tak mu nakazuje instynkt to potem pitoli takie farmazony na forach. Łba używajcie a nie c*pki do myślenia. Tyle już żyję na tym świecie i jakoś nie zaszłam w niechcianą ciążę, bo jestem ODPOWIEDZIALNA!" Tak, tak, możesz sobie być odpowiedzialna, a ja Ci powiem, ze ZADNA metoda nie daje 100% pewnosci. tabletka może Cię zawieść, gumka pęknąć. Więc to głupi tok myslenia. Nie mowilam o tym, zeby rznac sie z kim popadnie, jak to ladnie ujęłaś:) Mówię tylko, o sytuacji, w której 1. kobieta zostaje zgwalcona. (chyba ze odparujesz, ze to tez wina kobiety, bo wystarczy siedziec w domu, a nie po ulicach lazic) 2. ciaza zagraza zyciu kobiety 3. bardzo trudna sytuacja materialna. powtarzam, zadna metoda nie daje 100%. KAZDY MA PRAWO MIEC SWOJE ZDANIE. Jak ktoś chce urodzić spermę, którą siłą wtłoczył do jej ciała pojebany niewyzyty gwalciciel- to niech rodzi. ja mam inne zdanie i panstwo powinno mi dac prawo wyboru. nikt nikogo do aborcji zmuszal nie bedzie, chodzi o prawo do decyzji.

Gość mgr Ola
Nie.Jestem przeciw.Moja macica ma się kojarzyć z życiem,miłościa,szczęściem a nie grobem.

Gość już wszystko wiem
twoja macica niech ci się kojarzy z czym chcesz i ja w to nie wnikam, a od mojej macicy się odpierdol

Gość mgr Ola
Totez napisałam że MOJA ,twoja mnie nie.obchodzi . Jesli chcesz wytnij ją nawet sobie i przyklej na czole.Moja rada: nie rzucaj mięsem bo w ustach kobiety brzmi to obleśnie.

Gość do mgr ola
Idz sie lecz gimgowno

Gość mgr Ola
Agresja (łac. aggresio napaść) w psychologii określenie zachowania ukierunkowanego na zewnątrz lub do wewnątrz, mającego na celu spowodowanie szkody fizycznej lub psychicznej. Wyróżniana jest m.in.: agresja wroga agresja, która ma na celu zranienie lub zadanie bólu. agresja instrumentalna agresja służąca innemu celowi niż zranienie lub zadanie bólu, np. zastraszenie, usunięcie konkurencji itp. agresja prospołeczna chroniąca interesy społeczne, obrona agresja indukowana powstająca w efekcie psychomanipulacji. agresja odroczona autoagresja agresja skierowana na własną osobę

Gość klcxkjkxjxxkxkjc
każda kobieta ma prawo kojarzyć swoją macicę z czym chce, stąd...prawo wyboru.