Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klakierka

Zamotana między dwoma mężczyznami

Polecane posty

jeśli za główny powód zawarcia związku uznamy dziecko - jak najbardziej masz rację. nie planuję w najbliższej przyszłości dziecka, żaden z moich partnerów też nie przejawia takich zamiarów. jeśli to, według Twojego toku rozumowania jest wbrew naturze - okej. wydaje mi się jednak, że tłumaczenie się naturą to grząski temat. ile mamy w naszych czasach rozwodów, zdrad, przemocy w rodzinach (które zdecydowały się na dziecko). czym to tłumaczyć - naturą, cywilizacją, kulturą, religią? zacofaniem? nie wydaje mi się, żeby w przypadku czegoś tak różnorodnego i mało jeszcze odkrytego jak ludzka psychika można było wybierać jedyną właściwą drogę. znaczy się - dziecko jest głównym wyznacznikiem naturalnym każdego związku międzyludzkiego , ponieważ związki międzyludzkie w ostatecznym naturalnym rozrachunku odnoszą się do posiadania potomstwa i są ku temu budowane - na cale szczęście jednak - nie każdy je posiada i chce posiadać - dla całego szczęścia nienarodzonych jeszcze maluchów...i (o zgrozo) oby nigdy ich nie posiadali.... miłej nocki i koszmarów - tylko z jednym facetem życzę... :P

Gość klakierka
poza tym, że oni nie odczuwają do siebie pociągu seksualnego, dochodzi między nami do różnych "kombinacji". to wynika z sytuacji i okoliczności, nie bywa tak że ktoś mówi "dobra to dzisiaj Wy a ja się popatrzę a jutro na odwrót" czy coś podobnego. jednak tak jak wspominałam - niczego między sobą nie ukrywamy.

Gość klakierka
revolverze, dobranoc Tobie również, mimo Twojej początkowej tezy aby umieścić mnie w domu publicznym. śpij z kim tam sobie chcesz i w dowolnych ilościach ;)

"znaczy się - dziecko jest głównym wyznacznikiem naturalnym każdego związku międzyludzkiego , ponieważ związki międzyludzkie w ostatecznym naturalnym rozrachunku odnoszą się do posiadania potomstwa i są ku temu budowane" nie zgodze sie, zwiazki miedzyludzkie to tez zwiazki kazirodcze czy homoseksualne - choc niektorych to tak bardzo przeraza ze probuja to wypierac;/ a jesli by mowic o naturze - czystych instynktach - to samiec dazy do obcowania z najwieksza liczba partnerek (jak ktos juz zauwazyl) "na cale szczęście jednak - nie każdy je posiada i chce posiadać - dla całego szczęścia nienarodzonych jeszcze maluchów...i (o zgrozo) oby nigdy ich nie posiadali...." wiekszosc ludzi nie nadaje sie na rodzicow - smai niewiele osiagneli - mam tu na mysli glownie sfere dojrzaloscina plaszczyznie filozoficznej;-) a nie zdolnosc kredyt w wyskosci 4 tys/m-c;-)) "miłej nocki i koszmarów - tylko z jednym facetem życzę... " nie miwerz swoja miarka - moze okazac sie przykrotka;-))))

autorko - gruny to ze jestescie zadowoleni;-))) wyglada mi to na zaangazowany zwiazek - wdaje mi sie ze ciezki do utrzmania - ale tez nie uwazam ze zwiazki sa nale zycie. po prostu w 2 osoby czsem ciezko nadazyc za zyciem,, zmianami itp. - a co dopiero jk jest wiecej osob a z czasem kazdy sie zmienia itd. poza tym radosc i zadowolenie gora;-))

Gość klakierka
późna pora, trzeba spać. dobranoc ROR, bo chyba jedyny jeszcze tu jesteś. śpij dobrze :)

Gość klakierka
bywa ciężko, ale jakoś dajemy radę, jedyne co sprawia mi problem to to, że musimy trzymać to wszystko w sekrecie. dziękuję za wsparcie i zmykam spać :)

Gość ja jebye
jak mozna byc tak powalonym ;///