Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość STOP MORDERCOM W BIAŁYCH KITLA

UWAGA !!! SZCZEPIENKI DLA DZIECI POWODUJĄ AUTYZM I NARKOLEPSJE !

Polecane posty

Gość spowrotem
dlatego też możemy wybierać

Gość taki argument to strzał
co do krajó zachodnich to z tego co wiem, to tam jest kalendarz szczepień opóxniony w porównaniu do naszego, sa większe odstepy... nie szczepi się na wzw wszystkich dzieci tylko z grup ryzyka, a MMr później.... A w ogóle to popatrzcie co robią w Japonii - to chyba najbardziej technologicznie rozwinięty kraj na świecie!

Gość spowrotem
i jkaby wszystkie dzieci chorowały po szczepieniu to wtedy byłyby zkazane, ale że co dopada to co ileś tam, to przechodzi prawie bez echa

Gość bvchgv
ja mieszkam w niemczech i tu szczepi sie na rozyczke-odre i swinke w ok 1 roku zycia

po za tym powikłania są praktycznie nieewidencjonowane! mówię o ogólnych powikłaniach medycznych a nie tylko poszczepiennych... w Polsce lekarze muszą być NIEOMYLNI :o ... spróbujcie coś kiedyś zgłosić, że lekarz zrobił nie tak i macie przez to powikłania, to zobaczycie co się stanie!

bvchgv> ale już np w Szwecji później się szczepi....

Gość bvchgv
powiem szczerze ze troche zainteresowalam sie tym tematem bo wkrotce moje dziecko bedzie mialo roczek i czego go te szczepienie. poczytalam troche na niemieckich stronach i tutaj tez pisza o tym ze w wielkiej brytani pod koniec lat 90tych ktos wyszedl z ta teza. wyczytalam tez ze ta teza jest juz obalona i nie ma powiazania autyzmu z tymi szczepieniami. w japoni podczas szczepionek bylo mniej przypadku autyzmu niz bez szczepien. kazdy pisze inaczej i nie chyba nie dowiemy sie tutaj prawdy. porozmawiam na ten temat z pediatra i z moim zaufanym internista. popytam sie ile bede mogla i zobacze co zrobie. podobno po tej szczepiace wystepuja czesciej roznego rodzaju powiklania np. zapalenie oskrzeli czy jakies wirusy. jednak wiekszoc pisze ze sczepila i dzieci sa zdrowe. musze sie z tym tematem przespac;)

Gość bvchgv
przepraszam za bledy

Gość A czemoz
We wspomnianej Szwecji szczepia MMr jak dziecko ma 18 mc, ja szczepilam jak maly mial 15 mc. Ale takiego szumu o tym jakie to szczepionki sa zle nie ma. Czyzby tylko Polki zdawaly sobie z tego sprawe.

Gość nie rozmuumiem
Nie rozumiem dlaczego te refundowane sa wg niektorych lepsze? przeciez wszystkie 3 podawane sa w ten sam dzien wiec na jedno wychodzi jesli chodzi o liczbe chorob na jaka sie szczepi jednorazowo, a przeciez te refundowane wlasnie maja rtec, wiec zupelnie to dla mnie nieogiczne, poza tym podobno w tej skojarzonej jest o wiele mniej tych irusow czy czegos tam, lekarka mi mowila, ze sumarycznie wychodzi o wiele mniej

Gość fgsgsdg
Wiecie co? Ludzkości jest siedem miliardów. Wkrótce przybędą kolejne miliardy. Przybywa nas w zastraszającym tempie o czym alarmuje się od dawna. Sądzicie że nikt nie radzi nad tym co robić? Sądzicie że władza i bogacze biernie będą czekać na skutki, że po to mają tę władzę i pieniądze żeby nie zapewnić przyszłości swoim nazwiskom i potędze czyli dzieciom? Na pewno coś wymyślają żeby populacja tak nie rosła. Wiecie że w Tokio dodaje się do wody antydepresanty, do wodociągów? To fakt. Pisano o tym. A może gdzie indziej dodaje się coś innego, szkodliwego? Jak jeszcze dotrzeć do mas żeby ograniczyć populację? O wodzie piszę wyżej. A obowiązkowe szczepienia wszystkich dzieci? Może to jest sposób, oczywiście nie radykalny, bo to by wzbudziło podejrzenia ale długoplanowy a skuteczny żeby kolejnych miliardów nie przybywało tak szybko?

Gość czerwone_korrale
Rozumiem ze ta szczepionka wymieniana przez Was jest obowiązkowa stad to oburzenie? A co bedzie jesli Wy podejmujac decyzje nie zaszczepicie dziecka a ono zachoruje w przyszłości ? Moze warto porozmawiac o tym z lekarzem...

Gość sabri
Ja tam wolę zaszczepić dziecko i mieć spokojne sumienie, od infekcji dróg moczowych tez uro-vaxom podawałam i całe szczęście..

Gość O rany!
Szkodliwy może być tez, i powodować powikłania w jakimś promillu paracetamol, syrop na kaszel i każdy antybiotyk! Generalnie tak samo jak cukierki, orzechy i np. gluten. I co? Mamy każdy zamknąć się w domu, nie leczyć, i jeść marchewkę hodowaną na parapecie? Litości!!!! Kobity!