Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy ma ktos

czy wasze dzieci maja uzywane buty

Polecane posty

Gość czy ma ktos

mamy mam pytanie czy kupywalyscie swoim dzieciakom uzywane buty??dostalam buty na zime dla dziecka, sa uzywane ale nie sa ani poniszczone ani powyginane sa proste, niepokoslawione, czy moge je zatrzymac dla swojego dziecka??jak wy robicie?

Gość czy ma ktos
nie sa stare wyraznie napisalam w jakim sa stanie wypralam je i sa jak nowe

Ja nosiłam całe dzieciństwo buty po bracie, nieraz jeszcze po kimś (oczywiście niektóre nowe miałam), i jakoś mi to nie zaszkodziło, ani rodzeństwu, ani męzowi, ani nikomu z bliskich... Więc jeśli nie są zdeformowane to bym się nie przejmowała, jeśli wiesz że z zadbanego domu i grzybicy nie ma. Bo z lumpeksu bucików dziecku bym nie dała, chociaż ubranka tam kupuję.

Gość tez mama..........
uzywam tylko nowych. tak jest bezpieczniej ze wzgledu na deformacje rosnacej malej stopy i nozki, stawu skokowego itp.

Gość zrób jej jakąś przyjemność
butów dla synka po dziecku siostry jeśli nie są zniszczone, to ok

Gość czy ma ktos
dostalam je od rodziny z niemiec.butki wygladaja jak nowe.nie sa zdeformowane

Gość ANKA)))
Ja brałam buty po synu koleżanki i nawet nie prałam Aw tej chwili dziEcko ma prawie dwa latka i ma nowe bo podejrzewam że w tym wieku trudno o używane rzeczy bo dzieci już troche niszczą te ubrania na podwórku,zresztą wystarczy wejść do kilku ciuchlandów i widać że rozmiary zatrzymują sie na 110 dalej już ciężko coś znaleźć w dobrym lub nowym stanie.

moj starszy syn nosi po kuzynie buty, kupuje mu tez nowe na wyjscie bo te co dostaje to juz tylko na podworko sie nadaja a mlodszy po starszym synku lub po dziecku mojej szwagierki . jesli nie maja zalamanych piet to zakladam takie buty. ja i moje rodzenstwo tez nosilo buty po sobie i jest wszystko ok .

Gość zona pediatry
butki zawsze sa zdeformowane po stopie, nawet jesli tego nie widac. kazda stopa ma swoj ksztalt. zalecane sa nowe, zeby stopa mogla zdrowo rosnac z uszywtnieniem stawu skokowego. to nie chodzi o zniszczenie buta widoczne golym okiem.

zona pediary--masz calkowita razje. zgadzam sie z twoja wypowiedzia. co czywiscie nie zmieni mojej decyzji o zakladaniu butow po drugim dziecku .