Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaskadaaa

Opłaca się wziąć kredyt na mieszanie które się będzie wynajmowało???

Polecane posty

Gość kaskadaaa

Tak sobie pomyślałam że mogłabym kopic mieszkanie na kredyt i je wynajmować a opląty od najemców przeznaczyłabym na raty czy to sie opłaca??

Gość czerwony kalosz
tak, wiele osób tak robi

Gość niee zawsze to wychodzi
moja siostra tak robila miala mieszkanie we wroclawiu (czyli miescie studenckim, gdzie o wynajem nie trudno) a jednak zawsze przez 1/4 roku nie bylo go komu wynajac i musiala pakowac w to kupe kasy wtedy :( sprzedala, nie oplaca sie

Gość bardzo dobry pomysł
autorko. Sama bym tak zrobiła, gdybym mogła. My w 2007 r wzięliśmy kredyt, kupiliśmy mieszkanie, ale w nim mieszkamy...i nie mpzemy wynająć. Gdybym tylko mogła kupilabym drugie i wynajęła. W pzryszłości by było dla syna(11 lat)

Gość kaskadaaa
a w jakim mieście najlepiej kupić mieszkanie??? czy takie mieszkanie moge kupic pod ten kredyt rodzina na swoim???

Gość ja place we wroclawiu za
wynajecie pokoju 500zl razem z oplatami:) i z internetem nawet :P takze na chwile obecna raczej biznes sredni (nie wiem jak w wawie)

Gość bardzo dobry pomysł
tylko musiałabyś znaleźć kogoś na dłużej lub najlepiej na stałe, bo tak zmieniać najemców jest uciążliwe.

Gość ja place we wroclawiu za
moze ci sie udac, ale bedziesz musiala sie ostro nagimnastykowac zeby znalezc jakiegos ciecia ktory bedzie ci kase dawal na splate raty:P ale wiesz, moze, moze...

Gość bardzo dobry pomysł
ten kredyt RODZINA NA SWOIM likwidują!!!!! A poza tym sa jakieś zaostrzone wymogi. Słyszałam,że można go wziąć tylko do końca tego roku. NIe dośc,że chcesz,żeby najemmca spłacał Ci kredyt to jeszcze chcesz,żeby państwo dopłacało CI do odsetek??/(....)

Gość kaskadaaa
no własnie a jak bym miała osobę która by tam mieszkała przez min 5 lat?? Ile trzeba mieć wkładu własnego?? Idąc do banku od razu mam mówić że mieszkanie będę wynajmowała??

Gość kaskadaaa
a czemu nie jak by się tak udało???

Bałabym się. Znam ten biznes od podszewki i wiem, że nie warto. Nie teraz.. moze jak wczesniej.. Jest ryzyko. Różni lokatorzy. Przeróżna problemy z lokalem. NIE:)

Gość bardzo dobry pomysł
ja brałam w PKO i nie mialam zadnego wkładu własnego. Zależy jaki bank-w PKO nie wymagali. Nie mów,że pod wynajem, co ich to obchodzi?????

Rodzina na swoim jest dla osób, które nie mają domu/mieszkania. To po pierwsze. Po drugie w sumie wszystko zależy od miasta i szczęścia. Jaką masz zdolność kredytową? To trudny biznes:P

Gość wujek dobra rada...
Zupełnie się nie opłaca. Jak policzysz koszty - podatek od wynajmu, czynsz, odnawianie mieszkania co jakiś czas i przestoje (kiedy musisz płacić czynsz a nie wynajmujesz) to wyjdzie ci, że to zupełnie nieopłacalne. Oczywiście zależy za ile kupisz mieszkanie, bo np w Warszawie, za wykończone mieszkanie 40m2 trzeba zapłacić ok 400 tyś a wynajem będzie max 1500zł - czynsz i inne koszty dostaniesz na czysto 1000zł, czyli rocznie 12tyś. To jest 3% od 400 tyś, a same odsetki dziś w PLN to ok 5% więc nawet ci na odsetki nie starczy, a gdzie spłata kapitału?

Gość bardzo dobry pomysł
RODZINA NA SWOIM jest tylko dostępny dla wybrańców, ktorzy mają hcociaż średnie dochody, mało kto spełnia wymagania wogóle.

Gość kaskadaaa
no to juz nas skreśla bo mamy dom

Gość pezdra
u mnie w miescie tez sie nie oplaca bo za wynajecie mieszkania 2 pokojowego biora 500 zl wiec za rate na pewno sie nie zwroci :)