Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość abcabcabcabc

nazwisko dziecka w nieformalnym związku

Polecane posty

Gość abcabcabcabc
no właśnie wczoraj się wyprowadziłem, i to nie ze względu na nazwisko dziecka , ale w większym stopniu na to że stałem się "śmieciem", teksty typu wara od mojego dziecka, ciągłe ubliżanie bez podstaw itd. Dziś już dzwoniła do mojej matki skarżąc się że nie ma co do garka włożyć.

Gość eterme
malzenstwa nie rozpadaja sie bez powodu, mimo,ze na ogole jestem po stronie kobit, to takie zagrywki jak dzwonienie do matki kojarzy mi sie z niezrownowazeniem psychicznym i nienormalnoscia mozesz wniesc powodztwo do sadu o ustalenie ojcostwa i pozniej o ustalenie opieki nad dzieckiem czy wizyt tylko przygotuj sie na horror, bo skoro dzwoni do Twojej matki to pewnie niezle cyrki odstawiac bedzie

Gość eterme
a, pamietaj,ze maz obowiazek utrzymywac dziecko, a nie jego matke, skoro nie byla Twoja zona

Gość abcabcabcabc
Na dziecko łożyłem i łoże cały czas, moja rodzina juz się na niej poznała tymbardziej iż mam nagrane niektóre "rozmowy" na dyktafonie, może do czegoś się przydadzą..

Wiesz co jest wpisane w metryce. Przecież wiesz ile minęło od rozwodu. Jeśli ponad 300 dni, to w metryce nie ma ojca dziecka (bo Ty tam się z nią nie zgłosiłeś), jest jakieś tam imię (może Twoje, może listonosza). Jeśli od rozwodu minęło mniej niż 300 dni, to z automatu, w rubryce ojciec jest wpisany były mąż mamy Twojego dziecka.

Gość abcabcabcabc
U niej w rodzine taka moda widocznie, ostatnio jej siostra brała rozwód i miała sprawę o alimenty - widocznie się jej udzieliło

Gość eterme
szkoda,ze tak to sie poukladalo rozmowy moga sie przydac w postepowaniu cywilnym pieniadze dla dziecka wysylaj przelewem lub przekazema nie do reki, bo zostajesz wtedy bez dowodu

Gość abcabcabcabc
Wiem, jako że nie posiada konta w banku będę wysyłał przekazem pocztowym, tylko mam pytanie.. Może wydać się głupie , jaką kwotę raz w tygodniu wysyłać ? nie mam problemów finansowych i nie chce dziecka w zaden sposób ograniczać, wprost przeciwnie. Ale nie chcę by pieniądze trafiały na jej zachcianki..