Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mati2011

*****************LIPIEC 2012***********************

Polecane posty

Wiem wiem dziewczyny :) ale fajnie by było :) zawsze to raźniej :) mam nadzieje ze jak zaczniemy rodzic to wszystkie powrzucacie zdj swoich skarbow na poczte , zeby mozna bylo podziwiac :) ide sie ogarnac do snu, bo jestem troche zmeczona po wyprawie na dzialke :P zycze dobrej nocki i do jutra! :D

madziaz nie duży?? Kochana ja z boku to chyba z pół metra mam albo i lepiej hehe :) A u mnie po południu nieoczekiwany zlot babińca :) zjechały się bratowe z dziećmi i bratanica z córeczką. A jak mnie zobaczyły to "wow jak cię wysadziło" :D A moja Juleczka jak słyszała jak dziewczynki (bo u nas w rodzinie to same baby się rodzą) śmiały się i biegały to tak zaczęła szaleć, że nie mogłam siedzieć.

a ja swoja wyprawkę a przynajmniej jej część jutro poślę na pocztę :) a wasze cudowne :) ja sama też kupiłam kilka sukieneczek dla bobaska chociaż nie wiem czy będą praktyczne w pierwszym miesiącu ale nie mogłam się powstrzymać :) Ja na strychu mam zabezpieczenia ciuszkowe do lat 3 :) wszystko ze spadku ;)

Ja mam duzy bo jestem niska i dlatego sie tak wydaje dzisiaj wykapalam mojego psiaka i kilka dni temu ja odrobaczylam tak w razie W.

Cyce s nie ukrywam, ale to nic fajnego. Zwisają na brzuch jaku tych kobitek z dzikich plemień. Tym bardziej teraz jak te staniki bez usztywnień. Cyce jak donice, ale żeby chociaż tochę leka dały..., bo przy pierwszym nic nie warte tylko ozdoba i zabawka dla męża :-P

Aneta, żeby chociaż trochę ich później zostało :) żeby się nie zeschły jak rodzynki :) moja bratowa tez miała w ciąży wielkie a teraz jak dwa razy na deskę napluć :D

Widzę, że wszystkie lipcóweczki poszły już lulu :) a ja właśnie skończyłam czytać forum na którym pielęgniarka z oddziału dla starszych dzieci pytała jak się bada rozwarcie i jak mieszały ją z błotem "mądre matki polki" bo jak to możliwe, że pielęgniarka i nie wie.. hehe i tak się zastanawiam dlaczego mądre matki w ciąży nie chodziły do pielęgniarki z byle jakiego oddziału tylko do lekarza ginekologa i położnych :) ale się uśmiałam :)

Ja oglądałam mecze jednym okiem i robiłam mały remanent w szafie. A teraz idę do wyra czytać książkę. A jutro dalej czytam książkę, a potem Wielki Mecz :-D Czy zgadzacie się na ewentualne wypychanie dziecka z brzucha przy porodzie (takie mega ugniatanie brzucha - nie pamiętam, jak to się nazywa) albo wyjmowanie kleszczami jakby się zaklinowało? Bo ja mam ochotę się nie zgodzić - żeby w razie komplikatorów robili od razu cc - tylko nie wiem, czy to rozsądne?

U mnie coś zaczął szaleć brzuch, plecy na dole bolą jakby prąd przeszywał, aż tak po uda, i jakby mi kość ogonowa tak sztywniała. Z nerwów to aż mnie do toalety pognało. Mam nadzieję, że to dopiero takie ćwiczenia sobie moja macica robi. Oby przez noc przeszło. A do południa było tak fajnie. Uciekam spać.

Pinaa - jakby Ci nie puszczało, to jedź może na IP - przeszywające bóle kręgosłupa + kibel to brzmi jakby coś się działo.

Dzień dobry dziewczyny :) U mnie dzisiaj słońce pięknie świeci :) Stella polare- mogę się mylić ale z tego co mi wiadomo to lekarze czy położne używają kleszczy i pomagają wypchać dziecko jak jest już w kanale rodnym i nagle się, np cofnie wtedy robią to szybko, żeby dziecko się nie udusiło a cc trzeba jeszcze przygotować, znieczulenie czy uśpienie i salę przygotować trzeba a to trochę czasu. Tak jak mówię mogę się mylić bo ja tylko w takich przypadkach słyszałam o użyciu kleszczy.

Stellla jamialam ugniatany brzuch w pierwszej ciazy. To bardzo przyspieszylo akcje, zaraaz miałam moje dzieciątko- cale i zdrowe. Samo uciskanie nie bolalo.

Stella, nie zawsze cesarkę można zrobić. Ja słyszałam, że jak dziecko jest w kanale rodnym to po ptokach, czas na cesarkę już się skończył. Cesarkę się robi jakby poród nie postępował, dziecko nie chciało zejść do kanału rodnego albo nagle zaczęło tracić tetno. Dlatego koniecznie bym chciała żeby zmierzyli dokładnie główkę małej czy się zmieści

Witajcie Dziewczynki!!! Obiecali słoneczko i jest pięknie!!! Jupi!!! A na śniadanko płatki na mleku z truskawkami :-) dziwne, że jeszcze sra... po nich nie mam :-) ale zaraz się skończą więc trzeba korzystać! Wasze brzuszki pokaźne, pewnie na żywo jeszcze trochę inaczej to wygląda :-) sukieneczki prześliczne!!! jak królewny Wasze córcie będą wyglądały! Oj ja dostałam od szwagierki dwie reklamówki ciuszków ostatnio. W różnych rozmiarach są. Mam zamiar poprać teraz tylko te na 52 i z oznaczeniem 0-3 m-ce. A potem wymiana, małe z szafki do torby a większe na półkę. No bo gdzie to wszystko na raz trzymać... Torbę żem w końcu spakowała. Mężuś się śmieje, że kusimy los... on pracę dyplomową napisał, ja torbę spakowałam :-) A wczoraj dostałam cudowną książeczkę-album od przyjaciółki! "Moje pierwsze pięć lat. Wspomnienie dzieciństwa:-)" Coś jak pamiętnik dla naszej niuni. Fajna zabawa będzie, a jakie wspomnienia potem...mmmmm... Mówicie o tym wymazie na paciorkowce. Też muszę zrobić, bo mi kazał między 35-37tc. Zrobię w poniedziałek, skoro mówicie, że tak długo robią... U nas obowiązkowo trzeba miec ten wynik przy przyjęciu na porodówkę. W sumie to o bezpieczeństwo dziecka chodzi. Dziś mam męża w domku więc nudzić się nie będę :-) miłego dzionka!!!!

Co sądzicie o tych sukienkach: http://allegro.pl/show_item.php?item=2391991830 Zastanawiam się nad kupnem, ale nie wiem czy za taką cenę to może być na żywo ok. Myślę też o takim biustonoszu: http://moda.allegro.pl/biustonosz-ciazowy-rosnacy-triumph-mamabel-75-c-i2356447117.html ale chyba się nie odważę kupić bez przymierzania. Co sądzicie?

Nie mam dostępu do maila, a też będę miała dziewczynkę czy mogę prosić Was o linki do tych sukieneczek? Bardzo proszę... Pigułeczkaa mój gin słowem się nie odezwał na tamat badania w kierunku paciorkowca, muszę go o to zapytać. Czy przy cc też to u Was wymagają?

Dzien dobry Kobietki!!!! i ja sie melduje :) wstalam dzisiaj o 7 rano-ale jestem potwornie nie wyspana. bylam przed chwila na zakupach w rossmanie i kupilam pare rzeczy higienicznych do szpitala.. maja fajne promocje teraz :P poza tym darmowa gazetke, i fajne artykuly o macierzynstwie porodzie itp bo juz lypnelam okiem :) zaraz zabieram sie za sprzatanko, zeby sie pozniej powylegiwac i miec sily na mecz wieczorem :D we mnie ostatnio obudzil sie mega kibic :D co do cyckow, to zawsze mialam maly biust raczej.. chwilowo sie z niego ciesze ze jest taki pelny-ale tez sie obawiam ze potem to mi tylko sutki zostana :P co do porodu kleszczowego to faktycznie jest tak jak pisze szkrabiczek-to jest ostatecznosc jak maluszek w kanale rodnym sie zaklinuje itp. nie da sie inaczej go wyjac. ale tez nie ma sie czego obawiac. w rekach specjalisty nic maluszkowi nie grozi.. fressia>> a ktory tydzien u Ciebie??? to wazne badanie jest-pytaj pytaj :)

ale slonko grzeje :) a ja do 15 sama bo moj w pracy a po jak zawsze do mamy jedzie, czasem mam juz tego dosc, sobota a on zamiast ze mna spedzic wiecej czasu to se kurwa jezdzi, i gada ze bedzie za pol godz a przyjezdza po 3 i huja juz wtedy mozna zrobic, eh ja juz niewyrabiam nerwowo czasem, a ta koncowka ciazy to juz wogole, zamiast zrozumiec ze i ja mam prawo sie juz zle czuc to on tylko mnie wkurza, wszystko na mojej glowie, pranie , sprzatanie, gotowanie, a on nawet ze mna na spacer nie chce isc.... heh ale se ponarzekalam :D ale od razu mi lepiej. fresia co do wymazow na paciorkowca ponoc od trzech lat jest to badanie obowiazkowe wykonywane miedzy 35 a 37tygodniem ciazy. co do sukienek to fajne , tylko czy faktycznie warto ?? dolicz jeszcze koszt wysylki--moze za taka cene i u siebie na miescie znjadziesz cos ciekawego?? staniki za taka cene ja bym wolala przymierzyc :) ale to tylko moje zdanie.. ciekawe jak tam pina czy akcja sie uspokoila czy nie, bo mi to wyglada na akcje porodowa :) ale moge sie mylic.. czekamy na wiesci Piniu!!

fressia>> jesli chodzi o biustonosz , to do karmienia sie srednio nadaje, jego funkcja jest poprostu wygoda podczas ciazy, przy rosnacym brzuszku. uszyty jest z rozciagliwego materialu cos na ksztalt stanika sportowego i tyle. fajne sa te biustonosze, tylko od Ciebie zalezy do czego Ci potrzebny :) a co do sukieneczek to nie wiem :) ja mierzylam w sklepach rozne ciazowe.. i byly takie ktore mnie obciskaly albo dziwnie sie ukladaly i ja nie kupowalam ciuchow ciazowych przez internet oprocz leginsow i jeansow ale to inna bajka :)

no i mam informacje od kolezanki :) termin 07, 07,2012 :D urodzila 09.06.2012 :) synek, waga 2850, 48cm :D rodzila naturalnie i udalo sie jej uniknac naciecia, wody jej odeszly o 00:30, w szpitalu byla jakos kolo 9 , a urodzila jakos cos kolo 16, czesto sie jej brzuszek stawial i dostala jakies tabletki ale nie wiem jakie, i mowi ze odstawila je bo sie bala ze przenosi i pewnie dlatego szybciej urodzila, a maly przeuroczy :D z tym tylko ze po urodzeniu mial podwyzszona zoltaczke i musial w inku lezec i dopiero wczoraj wyszli do domku.