Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mati2011

*****************LIPIEC 2012***********************

Polecane posty

Pierwsze słyszę że trzeba iść z dzieckiem do okulisty, nikt nam o tym nie powiedział... Stella my mieliśmy zwykłe szczepionki z NFZ 3wkucia, następnym razem będą 4 bo Filipowi przysługują pneumokoki darmowe

No juz od soboty nie robi a tak sie nasteka zeby baka puscic i w brzuszku jej strasznie jezdzi. Powiem chlopu zeby kupil te czopki jak bedzie z roboty wracal i jak do wieczora nie zrobi to jej dam. My zdecydowalismy sie na 6w1 a reszte sobie darowalismy. Tez wolalam jej oszczedzic tych dodatkowych wkloc.

Nam sie taki chory ortopedqa trafil jak bylismy n akontroli bioderek. Jka weszlismy to zazpytal jak sie dziecko nazywa my mu odpowiedzielismy a on z tekstem "Myslalem ze to dziecko bedzie a to ten chry gatunek" i do mojego "Nie mogl Pan sobie dziecka zrobic" No coz widocznie kretyn mial uraz do kobiet ale z takim pojebem to sie jeszcze nie spotkalam.

Wcisnelam w mala okolo 70 ml mleka wiecej nie chce i to tez musiala jesc na lezaco. Juz m rece opadaja i brak pomyslow co z nia robic.

Werka, a karmisz piersia? Jak kontrolujesz ile je? Neli, daję zawsze jak ją boli brzuch bo nie może zrobić. Czasem jest to raz dziennie, czasem raz na 3 dni. Nigdy dłużej nie czekałam. Stella, my miałysmy zwykle szczepionki z nfz plus rotawirusa. Chcę jeszcze na pneumokoki ale nie wszystko na raz.

My na bioderka będziemy za tydzień szły już 3 raz bo mała miała niedorozwoj ale chyba cwiczenia pomagają. Nam się świetny facet trafił. Po pierwszym razie jak bylismy prywatnie to kazal do siebie zadzwońić i przyjal nas na nfz. A do okulisty też nie słyszałam żeby trzeba bylo isc. My bylismy ze wzgledu na opuchnięte oczko. Miala tez zapchany kanalik lzowy ale przeszlo po tych masazach

Pytam o szczepionki, bo zdecydowaliśmy się na 6w1 bez żadnych dodatkowych, a teraz się zastanawiam, co lepsze - znane zło, czyli NFZ, czy nie do końca poznane, czyli te po kilka w jednym. Nie zdecydowaliśmy się na pneumokoki i rotawirusa właśnie po to, żeby nie dawać jeszcze więcej za jednym zamachem.

Ja też zdecydowałam się na płatne szczepionki. Na początku myślałam, że może niepotrzebnie, ale jak zobaczyłam jak mała się drze przy tym szczepieniu, to dziękowałam Bogu, że to tylko dwie strzykawki, a potem po jednej.

My po badaniu. We krwi jedna norma jest za wysoka. Lekarka mówiła, ze problemy z kupką i ten wynik mogą świadczyć o skazie białkowej i jeśli nadal będzie problem z kupkami to po niedzieli mamy przyjść po receptę na specjalne mleczko. Mało tego- dostaliśmy skierowanie na rehabilitacje, bo lekarka twierdzi, ze Filip jest bardzo spięty. Trochę mnie to podłamało. Jak nie urok to sraczka...

Dziewczyny a te czopki kupowalyscie na recepte?Bo moj byl w aptece i nie chcialy mu sprzedac... Konsultowalyscie to z lekarzem?

Co znaczy jie chciały? Te czopki nie są na receptę. Niech idzie jeszcze raz do innej apteki i poprosi o czopki glicerynowe dla dzieci (1g) Nie mogą nie sprzedać... Mojej Klusce już w szpitalu podawały poożne bo na modyfikowanym nie mogła się załatwić

Jak daję po 3 dniach to całego. Jak czesciej to pol. Ale u Ciebie chyba lepiej calego. Przytrzymaj tylko posladki, żeby maluch nie wypchnął od razu

Marka - wzmozone napiecie miesniowe podobno latwo jest wyrehabilitowac, wiec sie nie przejmuj. Kupilam ksiazke z cd 'Mamo tato co ty na to' podobno jest w niej duzo propozycji fajnych cwiczen ruchowych dla maluchow - jak cos ciekawego wyczytam, to Wam napisze.

Werka jak to nie chciały nie rozumiem? Co to za baby tam sprzedają, mi tosama lekarka powiedziała że mam dawać jak nie zrobi kupki. Marka nie przejmuj się, po to jest rehabilitacja żeby dziecią było łatwiej, my narazie dostaliśmy ćwiczonko do wykonania a jak nie pomoże to też potem pewnie będzie rehabilitacja, ale mam nadzieję że będzie ok. A skazą białkową też się nie przejmuj, kupisz specjalne mleczko i będzie dobrze:)

Werka jak to nie chciały nie rozumiem? Co to za baby tam sprzedają, mi tosama lekarka powiedziała że mam dawać jak nie zrobi kupki. Marka nie przejmuj się, po to jest rehabilitacja żeby dziecią było łatwiej, my narazie dostaliśmy ćwiczonko do wykonania a jak nie pomoże to też potem pewnie będzie rehabilitacja, ale mam nadzieję że będzie ok. A skazą białkową też się nie przejmuj, kupisz specjalne mleczko i będzie dobrze:)

Hej dziewczyny dzis moja miala od 17 peoblem ze zlapaniem piersi ja ja przystawialam a ona w ryk ale maz mi pomogl i ja troche ponosil i wkoncu zalapala!!! Ehhh jestem juz zmeczona jeszcze do tego nie wiem co zrobic zeby mi lepiej przybierala zeby jej nie dokarmiac :-(

Stella, ja dostaje tego samego dnia co wypłate. Marka, nie przejmuj się. Mojej przyjeciólki syn też mial wzmozone napięcie. Kilka razy z nim poszła na rechabilitację i jest ok. Dzis wieczorem udało mi się na chwilę przystawić malą do piersi. Właściwie już spała ale widziałam że chce dojeść. Chwilę pociumkała a jak zaczęło płynąć mleko to wypluła :-( ech mam nadzieję, że mi w tej poradni coś poradzą bo szczerze mówiąc to ta terapia szokowa trochę mnie stresuje. Nie chcę jej niepotrzebnie męczyć zwłaszcza że teraz z butlą wydaje się szczęśliwa i spokojna...żeby tylko laktację można było utrzymać bez problemu

No nie chcialy mu sprzedac powiedzialy ze przy piersi moze nawet tydzien nie robic i kupic dopiero po konsultacji z lekarzem ale w innej bez problemu sprzedaly. Dalam 1/3 tego czopka- pomoglo poszla kupka, bidula zaczela stekac i zrobila, az ja poczulam ulge:) na razie jadla ladnie cyca ale sporo ulalo jej sie, jutro damy mocz do kontroli jak nie bedzie bakterii a ograniczenie nabialu przez mnie nie pomoze to idziemy do pediatry, zobaczymy co poradzi. Marka dziewczyny maja racje po rehabilitacji na pewno bedzie duzo lepiej, glowa do gory. Stella ja dostaje na poczatku miesica zreszta tak jak wyplate.

Kropelko a moze za mocno jej z piersi leci? Bo u mni etak czasmi jest ze mala nie nadaz polykac i sie wtedy denerwuje zaczyna krztusic...

Madiaz widze ze u Ciebie tez to samo z tym karmieniem. Rece juz opadaja do tego karmienia:( Stella a jaki pijesz sok taki zwykly z kartonu czy moze zrobiony taki domowy? Ale ja w sumie probowalam jesc jablka i nie pomagalo....

A i dzis zaczelam brac azalie, ciekawe jak moj organizm zareaguje... Nic ide jesc kolacje poki dziecko spi...

a jak u was ze spaniem w dzien? Moj Kubus to po 15 min i koniec. I tak do nastepnego karmienia, zje i znow tylko 15 min.

Stella ja pilam takie normalne jablkowe ale nie pomagalo i potrafilam 1l dziennie i do tego jeszcz jablka jesc ze 2 i nic a teraz tak gora 3 dni mi nie robi widac musi sie unormowac... Werka ja juz nie wiem co z tym karmieniem chyba nasze dzieci maja kontakt ze soba!!!! W nocy dobrze jadla i nawet teraz lezy przy piersi, czytalam w necie ze nocny pokarm jest duzo wartosciowsxy i chyba bede mala budzic na jedzenie zeby tylko mi przytyla a dzis sama sie budzila o1 3 4 i 6 no i od 6 z mama na skype gadalam

Werka moja lekarka mówiła że jej dzieci przez 10 dni nie robiły kupki na cycu, i to racja, ale mi mówiła że jak po 5 dniach nie będzie to mam dać czopek mi nie pomógł, ale u ciebie zadziałał i pewnie mała spokojniejsza. No to chyba ten 3 miesiąc jest taki pod względem kryzysu laktacyjnego;/ Ja znowu miałam wczoraj tak że mała jadła o 20.00 i musiala się nie najeść bo o 21.00 chciała znowu jeść a tam nic nie było, bo strasznie płakała przy cycu, ale jakoś z pół godziny się z nią przemęczyłam może dłużej, dostawiałam do piersi ile wlejzie, ona ciągle płakała, ale potem musiało już lecieć bo trochę pociągła i zasęła i spała do 4 rano. Dziś muszę odciągnąć i zobaczyć ile tam mam, ale boję się że znowu mało, a było lepiej;/

Izzka - pamiętaj, że dziecko zawsze sobie więcej ściągnie niż laktator. Ja czasem ściągam 100 z 1 cycka, a czasem 60 z obu, a Mati (tfu tfu) zawsze się najada.