Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mati2011

*****************LIPIEC 2012***********************

Polecane posty

Lipcoweczka Kasia nie martw sie jak cos jak mi sie uda to razem bedziemy nosic brzuszki znowu hehe :) Ja tez sie przylaczam do tych wekow tez byc cos zrobila dla malutkiej tylko do takich rzeczy ja mam dwie lewe rece... wiec prosze o taki przepis dla ciemnych hahahaha Zaraz wejde na poczte popatrzec na fotki :) A marka wlasnie fajny filmik z cwiczeniamy ja dzis mala sprobowalam tak posadzic ale ona fajnie glowke podnosi jak sie ja za raczki ciagnie a Filipek to juz fajny facet ;) A co do glosu to ja tez sie mojego wstydze bo mam strasznie dziecinny :( A maz ostatnio kupil w pracy od takiego goscia miod na zime do herbatki :P a tesciowa zrobila dla malej sok z czarnego bzu na przeziebienie :)

Stella wekowanie to zagotowanie słoików z przetworem. Możesz zrobić jabłko z brzoskwinią 1:1 ,jabłko z bananem też 1:1 i na w marcu jak znalazł ...

hejo Mała misienaprawiła tylko jedna pobudka w nocy,chyba jej było trochę zimno i dlatego sie tak budziła. Wczoraj wyciągnełam jej taki gruby rożęk i zrobiłam z niego kołderkę. Ja takich deserków nie będe robić. JAbłka i brzeskiwnie są przez cały rok wiec będe robić na bieżąco. Po za tym nie mam małych słoiczków, zęby wekować .Za to zbierałam małe opakowania po jogurtach i wnich mam zamrożone, maliny, borówki i jeżyny. Więć bęe jej dodawac do deserków lub kaszek. Milka podziwiam za obcasy. Dla mnie to jest największa kara chodzić w butach na obcasach. Oj jak sie namęczyłam na swoim weselu

Witam:) pogoda dzis u nas kiepska, pada deszcz wiec siedzimy w domu. -Dodalam zdjecia malej, jestem toatlnym beztalenciem jesli chodzi o robienie zdjec:p mialam tyle ladnych zdjec na telefonie ale po wrzuceniu na komputer moje dziecko wyglada na nich jak wampir :P ma wilekiiie czerwone oczeta hehe wiec wybralam na ktorych oczy sa ok;) -Sluszna decyzja ze zmiana haslo, moze rzesczywiscie ktos usunal niechcacy ale lepiej dmuchac na zimne i chronic nasze zdjecia. -Marka obejrzalam wczoraj Twoj film z cwiczeniami, Filpi na nich bardzo dzielny byl i w skupieniu je wykonywal,sama podpatrzylam kilka i zaczniemy robic. I jak to jest z tymi raczkami bo zaczynam sie martwic o moja mala, tez zdarza jej sie zaciskac, powinny byc caly czas wyprostowane?Czy jak zdarzy sie ze czasm jedna raczke zacisnie w piastke to jest ok? -madiaz widze ze sie zabraliscie za robienie synka;) owocnych staran w takim razie! i naprawde pelen szacun, ja choc bol porodowy zapomnialam i nie potrafie go juz opisac to meczarnie bedac w ciazy pamietam jeszcze... - Piguleczka moja corcia tak czasem ma ze palcze przy jedzeniu, nie mam pojecia czemu tak sie dzieje, troche wyluzowalam teraz i juz jej nie wpycham na sile bo moze rzeczywiscie nie jest tak czesto glodna?albo nie potrzebuje tak dlugo ssac, czesto tez przez to ze tak szybko leci denerwuje sie i musze ja do gory unosic zeby jej sie odbilo i wtedy po kilku minutach jeszcze dojada. Postanowilam kontrolowac jej wage i zobaczymy jak bedzi eprzybierala tak jak do tej pory to znaczy ze jej to wystarcza... No a z ta praca to u mnie tez tak moze byc ze moga mi powiedziec ze mnie nie chca jak wezme jeszcze kilka miechwo wychowawczego, tym bardziej ze w ciazy troche sie z szefem poklocilam ale mam prawo wrocic a jak bedzie nie mila atmosfera to zaczne sie rozgladac za czyms innym bo tak bez powdou tez mnie raczej nie moze zwolnic. Zobaczymy jakos to bedzie bede sie martwila pozniej. Biore sie za ogladanie Waszych zdjec o ile mi mala pozwoli;)

A i skonczyly sie u nas problemy z kupka(odpukac) wczoraj wieczorem tez zrobila sama, bez zadnych czopkow czy stekania a my mielismy taka radoche hehe

Dziewczynki cierpiące z powodu wypadających włosów!!! U mnie to samo! Ale byłam właśnie na spacerze, zaszłam do mojej ulubionej apteki gdzie pracują świetne babeczki farmaceutki i zapytałam. No i to normalne i do pół roku mają prawo wypadać, hormony i te sprawy, a jeśli karmi się piersią dłużej, np 7-8 miesięcy i nadal tak dużo włosów leci to może trzeba pomyśleć o uzupełnieniu witamin. A teraz oczywiście jakieś witaminki też nie zaszkodzą. Ja biorę Falvit mama.I jeszcze stwierdziła, że to co w ciąży nie wypadło to wypada teraz ale na pewno nie wyłysieję od tego :-) hehe :-) a mnie szlag trafia jak muszę zbierać swoje włosy z białych paneli!!! więc rozpuszczonych już w ogóle nie noszę :-) Pinaa, już kiedys miałam Cię zapytać o wózek! Zdecydowałaś się na ten komeko? jaki kolor? jak Ci się spisuje? Pamiętam jak pisałaś, że będziesz zamawiać...

Jabłko z gruszką... hmmm... pycha! Werkaa, no właśnie tak mi przyszło do głowy, że może już nie potrzebuje tak często tym bardziej, że z dwóch wyjada. A ja z przyzwyczajenia jak zamarudzi to zerkam na zegarek - aha, 2 godziny minęły - i z cycem wyskakuje... :-)

Stella, Pigułeczka, jak trollewna napisała wekowanie to gotowanie słoików we wrzątku. Stella, spokojnie pokarm wytrzyma. W lodówce nawet do 3 dni. A od 12 do 18 może w temp pokojowej. A co do ubranek, to 2 dni temu (zaraz jak kupiłam) to były lekko za duże, więc to chyab nie jest kwestia rozmiarówki. Pigułeczko, gondolę mam 80 cm. Ale ona w ogóle jest dość wąska (w sumie dobrze, bo cieplej i w sklepie między półkami bez problemu się mieści. A co do piersi to ja obstawiam, że rzeczywiście co 2 h to już dla niej za często. Nie rób tego co ja, czyli nie staraj się za wszelką cenę dostawić. Jak nie chce to nie. Żeby się nie zraziła. Spróbuj wydużyć na 2,5 h. W końcu gochna ma już 3 miechy to powinna jadać rzadziej.

Izzkaa, pajacyk ocieplany. Pod spód ma tylko body na ramionka i koszulkę na dlugi rękaw i skarpetki. No i oczywiście kocykiem jest przykryta.

Szczęśliwa,banan nie szczarnieje ja kroiłam jabłka i banana w małe kawałki podlałam wodą i w garnuszku sobie pyrkało,pilnować trzeba tylko żeby nie było za suche bo się przypali ,brzoskwinię z jabłkiem trochę posłodziłam i jabłko z marchewką też,robiłam też jabłko z dynią i też posłodziłam troszkę.Zależy od Ciebie czy posłodzisz...ja wychodzę z założenia ,że mu trochę cukru nie zaszkodzi niech ma lepszy smak i tak nie uchronię go przed cukrem.Później wszystko trzeba miksować i przełożyć w małe słoiczki ja wkładałam w te po koncentracie pomidorowym lub musztardzie.gotujemy ok 15-20 min i odwracamy na pokrywki do ostygnięcia.

a my niestety mamy katastrofe w domu. Ja ledwo zyje, temperatura, kaszel , katar i zimno jak cholera. I jeszcze kubusia zarazilam, cala noc mi plakal. Prawie 40 stopni mial. Teraz juz lepiej ale tez nie za wesolo 39 i 3... Przydalaby sie pomoc:/

Wronka, a dałaś jakiś czopek przeciwgorączkowy? Z gorączką u takich maluchów nie ma żartw. Jak jesteś sama w domu to dzwoń na pogotowie

Wronka a byłaś z małym u lekarza? Bo 40 C u takiego małego dziecka to strasznie dużo, ja bym do lekarza jechała. A zbijasz tą temp? Bo nam kazała lekarka brać paracetamol w syropie w razie gorączki gdy by tak w nocy , a jak nie spadnie to do lekarza rano. A z tymi jabłkami to fajny pomysł, mąż był dziś też na jabłkach u sąsiada więc fajny pomysł żeby je wykorzystać,

Hej laski bylismy dzis z malutka na basenie zeby zobaczyc jak zareaguje i bylo bardzo fajnie :-) w sobote ide z nia sama na zajecia na basen mam nadzieje ze nie bedzie mi sprawiac problemow... podesle fotke z basenu

Obejrzalam Wasze dzieciaczki wszystkie oczywiscie sliczne;) -Pina Twoj Mati jaki rozesmiany jest, rzeczywiscie wyglada na starszego, moja mala lubi jak sie ja caluje w stopki wiec maja cos wspolnego:P -Stella Twoj maluszek ma super fryz pozazdroscic tylko takiej czupryny i popieram dziewczyny wygladasz na bardzo mila i ciepla osobe:) -Aneta dzieliny chlopiec z Twojego Mikusia, super zdjecia na ktorym jest ze swoja siostra, - Lipcowka Kasia Adas sliczny chlopczyk i jak grzechotke juz ladnie trzyma, a Ty fajna laska jestes;) -Madiaz nasze niunki chyba modelkami beda bo obie takie drobne;) -kropelka zdjecie boskie a Zosia wielka w porownaniu do mojej calineczki:P i rzeczywiscie ta gondola do zimy nie wytrzyma... -Izzka Twoja Daria ladnie wyrosla i nawet pulchniutka na buzce sie zrobila, ile teraz wazy? -madiaz ale Wam dobrze na tym basenia i Victoria wyglada na zadowolona:)

Milka, a swoją droga to podziwiam. Ja bym nie zostawiła malucha samego nawet śpiącego. Myśl, że mogłaby się obudzić i płakać przez godzine zanim ktoś by się pojawił aż mnie zmraża. Ale znasz swoje dziecko najlepiej :-) chrzest o 18? Paranoja co?

Kropelko masz racje Natalka to chudzielec, jest to chyba po tatusiu bo po mnie raczej nie:P A karuzela z tiny love mala dostala od wujka i uwielbia ja i nawet melodyjki nie sa wkurzajace jak to przy wiekszosci takich zabawek a najlepszy patent to pilot:) mozna wlaczyc bez wychodzenia z lozka jak zaspana jestem i mam kilka minut na dojscie do siebie:P I obejrzalam filmik Marki z wachaniem tylka, hehe wymiata:D Wronka dziewczyny maja racje taka goraczka to nie zarty, daj parecetamol w czopku, zrob oklady chlodzace i czym predzej do lekarza.

Stella ja wekuję tak: na spód garnka daje jakąś ścierkę,układam słoiki, zalewam tak do 3/4 wodą. Dobrze jak słoiki są tej samej wysokości. Gotuję jakeiś 10-20minut. Wyciągami kłade do "góry nogami" do ostygnięcia. Ityle potem do piwnicy i otwierasz na wiosnę lub w zimie:) AA jeszcze jedno przed zakręceniem wytrzyj dobrze nakrętkę i tą część słoika co sie zakręca Milka a nie lepiej małą uśpić w wózku i niech śi w restauracji. Nie bedziecie musieli tak latać i zmieniac sie co godzinę

Wyczytalam z pudelka ze sie nazywa mala ksiezniczka:P hehe Mala sie zbudzila wiec czas kapieli. Wasze dzieci tez tak w tv sie wpatruja? Ja polozylam mala na macie a ona mi zamiast na zabawki na tv patrzy;)

ja wiem ze to nie zarty. Bylam u lekarza ale wlasnie po paracetamolu zeszla do 39 i 3 ... Az sie boje tej dzisiejszej nocy. Nie mam juz sily wogole.:(

Dziewczyny a dlaczego zaprawiacie owoce? A nie będziecie surowych przez cały rok podawać? Co do chrzcin o 18... Ja tak miałam i przyszliśmy z kościoła i nie było noszenia przez babcię (teściową) bo on zaraz zasnął, a ona zawsze chce go nosić, a ja to minimalizuję :-/. Co do gorączki to trzeba obserwować, bo wysoka jest a noce są najgorsze. Milka dobre to z tym pierwiastkiem uśmiałam się... :-D

aneta teraz toja pójdę do ogrodu i zerwę jabłka i gruszki i wiem, ze niczym nie pryskane. Z bananów i brzoskwiń nic niebęę robic