Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mati2011

*****************LIPIEC 2012***********************

Polecane posty

Marka właśnie przeczytałam,ze synuś budzi się rano,a pozniej jeszcze spi do 9 -10 dajesz mu wtedy smoka czy picie?

kurde, dziewczyny jak to robicie ze dzieciaczki tak ładnie wam śpią? u nas ostatnio posiłek nawet jak jest o 20, to kolejny ok 24, potem 3 i wstaje ostatnio o 5.30:( w między czasie budzi się nawet 5, 6 razy mam wrażenie, że to przez zęby:/ chociaż dziś jak będzie kwękał to spróbuję nie reagować bo może faktycznie to robi [przez sen, a ja niepotrzebnie interweniuje. Ech, przy drugim będzie łatwiej. Mój brzdać odkąd zaczął jeść zupkę to nie znosi jabłuszka, dziś spróbujemy gruszkę:) maluch zacząl bawić się z psem, dotyka suczkę, a dziś chciał ją lizać jak maskotki:P

amiga= no to spora córcia :) a nie bolą Cie plecy? Mój waży kilogram mniej i plecy mi już dokuczają z dźwigania mojego klocka...

U nas też kupka codziennie, przeważnie rano, góra do południa, a jak jest jednodniowa przerwa, to potem marudzenie i mega kupa, po której wszystko idzie do przebrania. Moja zaczyna akceptować bebiko, daję jej wieczorem po kąpieli, bo wtedy ma najlepszy humor, jak na razie wypija góra 90ml, ale potem doładowuje cycem i lulu, niestety tylko do pierwszej i potem kolejne pobudki o 4 i 7:30 i już jest po spaniu. Moja też nie ma ustalonego rytmu. Na razie je tylko mleczko, choć mam ochotę już coś popróbować, bo we wtorek skończyła 4 miesiące. Dzięki za odpowiedzi co do okresu, bo już się martwiłam, że wszystkie macie, a u mnie ni chuchu. Mam jeszcze pytanie co do butelek. Czy wam też się tak leje z tej butelki Tommee Tippee? Ja ją kiedyś postanowiłam przetestować, bo polecałyście, a plątała mi się gdzieś po domu. Nalałam wody, zakręciłam, idę do pokoju, a tu połowa wody na podłodze :(

Cukinia, mi się nic nie wylewa ale sprawdź czy dobrze zakręciłaś bo czasem wygląda że jest dobrze a smoczek nie wejdzie dobrze w szyny. Mi też się tak kiedyś wylała woda

U nas mała budzi się w nocy ale dostaje smoka i idę spać dalej a ona zasypia. A wam dzieciaczki płaczą? Czy tylko sie budzą i słychać je w łóżeczku? Bo moja nie płacze, popiskuje, czasami krzyknie ale płacze juz jak jest mocno głodna dlatego dostaje smoka a ja idę spac dalej. Choć powiem Wam, że od kilku dni nie śpię w dzień i zaczynam to odczuwać do południa jeszcze funkcjonuje a o tej godzinie to ledwo na oczy już widzę:(

Wpadam na chwilę, bo Mały przysnął a ja idę doprowadzić kuchnię do porządku. -Marka, dziękujemy ;* Na prawdę fotomontaż śliczny, ale się uśmiałam jak zobaczyłam :D A wiesz, że teraz będziesz miała mnie na głowie? W styczniu Dzień Babci a ja chcę zdjęcia dać w prezencie, a Ty tak ładnie przerabiasz.. :P Bo ja to bez talencie. A Fifi jak fajnie wygląda ;) -Anecior, ja składałam wniosek w urzędzie gminy w okienku "świadczenia rodzinne" :) -A mój Mati ostatnio dziwnie śpi. Zasypia koło 20, pośpi max 1h i się budzi. I zasypia po 23, tak jak wczoraj. A marudny przy tym niesamowicie. Dzisiaj też koncertuje, więc pewnie będzie powtórka z rozrywki. Mam tyle książek, które nagromadziłam odkąd on się urodził, a nie mam nawet kiedy ich przeczytać. -Ale codziennie powtarzam sobie: jeszcze trochę i będzie starszy to będzie inaczej. Pocieszam samą siebie :P -Uciekam sprzątać.

==moj Piotrek tez wstaje co godzine :( a budzi sie z krzykoplaczem.... ==juz zmienilam ustawienia, nie zauwazylam ze dalam prywatny a nie niepubliczny :) juz poprawilam ==heh a my malego mielismy kapac bo u nas zimno i kapiemy go co 3 dni a tak to codziennie tylko woda i platkami kosmetycznymi a on mi usnal po 16 i spi :)

helo Wczoraj doszłam do wniosku, ze ja w poprzednim wcieleniu chyba byłam krową mleczną :) Stałąm wczoraj pod prysznicem pod prysznicem ( nie pusciłam wody) i gadałam z mężem i za chwile patrze a ja cała mokra. Z jednego cycka kapie jakz kranu a z drugiego sika;) Byłabym idealną mamką:D JA też chodzę nie wyspana. Jgodzianka ładnie zasypia w łóżeczku juz po 18do 21 spokój a potem za nic nie chce spać w łóżeczku. wrzaski, krzyki a że padam koło 2 wiec biorę ja do łóża i śpimy we trójkę. I tylko Elfik sie wysypia :( Rytmu dnia tez nie mam i raczej nie wiem czy kidykolwiek bedziemy mieć. Jak chłop jest w domu to dzień zawsze inaczej wyglada niz jak go nei ma. Po porodzie to okres mi sie wydłużył o dwa dni,niech to szag

neli fotomontaże robię w photoshop'ie :) zawsze jakoś się tym interesowałam, zawsze chciałam popróbować, aż w końcu ściągnęłam program i ćwiczę :) co do spania w nocy- owszem SUPER! ale za to w dzień jest porażka. Ciągle trzeba go zabawiać, szaleć itp. bo jak nie to marudzi, piszczy i ani chwili spokoju. Śpi w dzień po 20-30 min 3 razy dziennie, więc ile to tak naprawdę jest... :( amiga u nas w łóżeczko mało miejsca i też jak Filip na brzuch się przewróci to potem wyje, bo głowę ma pod karuzelą, ani milimetra, żeby się poruszyć :P i niestety nie jest tak pięknie jakby się chciało. Budzi się o 5-6 i musi dostać mleczko. Jest mega głodny, jak tylko kładę go do nas do łóżka to w bek, bo nie wytrzymuje z głodu ;) więc je i kładę go dalej spać i śpi. Na szczęście, bo nie widzi mi się wstawać o 6 i przetrwać cały dzień ;) Tak więc nocne spanie ma swoje plusy i minusy. Dzień jest za to mega wyczerpujący i np. dziś mam już DOSYĆ. Jedyne co słyszę to stękanie Małego :/ Pina ciszę się, że się spodobało. Po starej znajomości WAL ŚMIAŁO ;) i też powtarzam sobie JESZCZE TROSZKĘ, JESZCZE MIESIĄC i tak co miesiąc :P teraz np. czekam na moment aż będzie sam siedział i rozłożę mu zabawki na kocu i będzie się bawił. Trzymaj się dzielnie KOCHANA, z każdym dniem jesteśmy bliżej lżejszych czasów ;) DZIEWCZYNY a jak Wasze dzieci śpią w dzień? Są tu jakieś grzeczne Maluchy, które przesypiają ciągiem 3h? Spadam szykować kąpiel dla Mego Wrzaskuna, bo ostatnio nauczył się krzyczeć i wystarczy, że coś mu nie podpasuje i jest krzyk :P

Ja to wogóle nie śpie i nie spałam w dzień bo poprostu nie udaje mi sie w dzień zasnąć :/. Czasami jek jestem mega zmęczona to sie kłade, leże, leże i nic, tylko sie darmo denerwuje więc już nawet nie próbuje spać w dzień. Luna= ja też tak miałam, że jak się rozbierałam do prysznica lub jak wychodziłam spod prysznica to kapało mi z cycków ale teraz już tak nie mam.

marka moja śpi tak samo jak Filip. Jakby miała budzik w sobie nastawione na 20 minutowe drzemki. ty sie ciesz, ze przynajmniej noc masz spokojną Coś ie sie wydaję, że pewnie tak do roku beziemy powtarzac jeszcze miesiąc i będzie lepiej:) ech dobrz, ze nie tylko ja mam dość, bo juz myślałam, zę ze mnie wyrodna matka

Marka= mojemu czasami zdarza sie przespać w ciągu dnia prawie 2h jednym ciągiem :). Mój też krzyczy ale z radości, leży i krzyczy albo piszczy :)

Gość Aneciór87
A ja się muszę pochwalić że mój maluch skończył dzisiaj 5 miesięcy i ma 68 cm i wazy 6800:) 3 szczepienie też mieliśmy mieć wczoraj, ale ze względu na wcześniejszy katar zostało przełożone na połowę grudnia, z jednej strony fajnie z drugiej chciałabym mieć te szczepienia mieć już za sobą, jakoś strasznie się ich boje (pewnie przez to, że za pierwszym razem był kilkugodzinny krzyk i aż nie wiedziałam co mam robić...). Bartek zazwyczaj usypia koło 20 budzi się koło 12 i domaga się do łózia rodziców i takim sposobem potem śpi z nami, koło 5 - 6 pobudka na cyca i albo budzi się po 7 albo po 8, czasem zdaża mu się pospać do 9. Wcześniej było jak u Kiki sporo pobudek. W dzień śpi 3 razy po 20 min:) czasami jak się z nim położe potrafi przespać ciągiem 2 godziny. Cukinia a ja to chyba ewenement dostałam okresu już po 2 miesiącach po porodzie i to przy intensywnym karmieniu piersią...:( Ja również należę do tych, które powtarzają sobie jeszcze miesiąc i będzie lepiej;p

Ma-rka moja dziś fajnie pospała w dzień od 11.00-15.00 wcześniej koło 9.00 kimneła tak na 30 min i wieczorem koło 18.00 na 30 min a ja głupia zamiast wykorzystać okazje i sie drzemnąć wziełam się za kuchnie mężowi chiałam frytki zrobic to jeszcze frytkownice umyłam i tak zleciało.

Szczesliwa mamusiu ale komicznie Piotrek się rozdziawia do tego jabłuszka. Jakbym widziała Filipa. Widać, że mu smakuje :) Kropelka ZOSIA w kąpieli- świetna jest! Moja ulubienica wśród dziewczynek. Taki Mały pulpet z uśmiechem na całą buzię. Frajdę ma straszną w tej wannie. Filip pewnie gdyby nie czuł gruntu pod pleckami to byłby płacz.

Marka, dziękujemy z Zochą za te miłe słowa :-) rzeczywiście jest pulpet :p waży już prawie 8 kg hehe Szczęśliwa Mamusiu, extra filmik. Moje dziecię też mnie tak za palce trzyma jak ją butlą karmię A jeśli chodzi o sen to u nas jak w zegarku. 7 pobudka 8 mleko 9:30 godzinna lub 40 min drzemka 11 mleko 12-14 spacer (pierwsze i ostatnie 30 min spanie) 15 mleko 16:30 spanko (40 min do godziny) 18:30 kąpiel, mleko spać Zwykle się budzi koło 4 na mleko choć dziś była karmiona dopiero przed 6 a zamiast mleka o 8 dostała jabłuszko

Dziewczyny mam pytanko co robicie jak wasze dzieciaczki chcą siadać?? Bo moja Daria już właśnie próbuję i nie wiem czy jej na to pozwolić, normalnie jak ją trzymam na rączkach to podnosi główkę i nóżki i chce siadać, a na kolanach to się podciąga na maxa, i nie wiem czy już może. A u nas nocki też są ok, jak kąpiemy ok 19.00 potem cyc to spi tak do ok 4 potem znowu cyc i śpi do 8 czasem nawet do 9, ale potem jest masakra ze spaniem marudzi jak cholera, ale spać nie pójdzie. Oczka małe ale woli popłakać zamiast iść spać, ale jak zaśnie to na 15 minut i jest wyspana. Wieczorem jest to samo marudzi w łóżeczku ale potem zaśnie bez wyjmowania. Amiaga a czemu masz zrezygnować u 5 miesięcznego dziecka z nocnego karmienia?? Przecież to jeszcze malutkie dzieci, ja słyszałam żeby w póżniejszym czasie daję się wodę w nocy, ale teraz. Kropelko kąpanie super.:)

Izzkka, nam pediatra powiedziała, że jeśli dziecko samo siada to pozwalać. Dopóki na Twoich kolanach siedzi samo to niech siedzi nawet i godzine. Nie trzymać na siłe, nie obstawić poduszkami. Chce się podciągać to proszę bardzo.

Aaaa, miałam wam powiedzieć. U nas w dzień do zasypiania włączamy (głośno) nagrany dzwięk odkurzacza. Młoda się wtedy wycisza, uspakaja i w ciągu 10 min śpi. Także jak nic innego niendziała to spróbujcie tego

Hej laski moja mala niedlugo bedzie musiala sie porzegnac z cycusiem az mi jest zal tego no ale chce druga dzidzie a nie wychodzi i lekarz stwierdzil ze lepiej przerwac karmienie i we wtorek ide po tabletki!!! Dzis po 17 zjadla prawie 130ml gruszki gotowanej i padla doslownie ze sliniaczkiem na szyi w lezaczku hehe ale to pewnie dlatego ze miala jedna drzemke w dzien ehhh te dzieci Marka fajne te fotki przerobione Filipka ale powiem Ci ze jakis czas temu tez sie tym programem bawilam i zrobilam chyba z 5 fotek ;-)

Super zdjecia i filmiki! Zosia w wannie czadowa! Filip zmontowany z Puchatkiem tez boski! Zamawiam fotomontaz Matiego! :-) Moj Mati wstaje rano o 9, po 11 jest polgodzinna drzemka, potem dluzsze spanie na spacerze i kolejna polgodzinna drzemka kolo 18. Kapiemy przed 20.

Matko udało się mała przespała całą noc bez budzenia od 20.00 do 7.00 albo ja byłam tak padnieta, że jej nie słyszałam:) Jak dalej tak ładnie będzie spać to przeniesiemy ja do jej pokoju. powiem wam, że troszke brakuje mi intymności w sypialni nie chodzi nawet o sex ale lubiliśmy leżec przytuleni i oglądać tv a teraz sypialnia to typowo miejsce do spania idziemy tam tylko jak kończymy dzień na spanie i to jeszcze po cichu żeby małej nie obudzić.

Stella podeślij mi kilka zdjęć Matiego to pokombinuję wieczorem :) ma_rka@o2.pl :)

ma_rka, u nas w dzień 4 lub 5 półgodzinnych drzemek. stella, super, ze maluch spi az do 9:) jak ty to robisz?:d zrobiłam sobie test charakteru Tracey Hogg i wychodzi na to, ze Bartus jest "zywczykiem":P dlatego jest trudny do opanowania:) he kropelko, tez czasem wlaczam ale dzwiek suszarki:)

Witajcie Kobietki!!! Ależ żeście się rozpisały!!! Nasz dzień wygląda tak: 9-10 pobudka i cyc 11 kaszka i drzemka 30 min 13 warzywko (teraz dynia) i cyc 14 spacer i śpi 3-4 godziny 17-18 cyc 19 owoc 20 cyc i drzemka 30 min 21.30 kąpiel 22 cyc i spać Nocne pobudki co 2-3 godziny niezmiennie... Aktualna waga mojego dziecka 8,7 kg!!!!!! Ja nie wiem jak ona to robi... ...Kropelko nadal udaje Ci się ściągać Zosi swój pokarm???? ...Madzaz właśnie miałam Cię pytac jak tam wasze starania... A robisz te testy owulacyjne? ...Od kilku dni daję Gosi kaszkę ryżową, ale zauważyłam że nie ma kupek tylko jakieś bobki... może lepiej przejść na ryżowo-kukurydzianą??? Macie z tym jakieś doświadczenie??? ... Mój mąż stwierdził ostatnio, że córka będzie gadułą jak mama... nawet w trakcie nocnego karmienia musi swoje wygadać :-) a wieczorami jak jesteśmy we trójkę nie da się oglądać telewizji tak nadaje :-) Lecę zaraz na miasto, a potem koniecznie przejrzę pocztę!!! Buziaki

Aaaa... od poniedziałku fajne zabawki 6m+ Fisher Price w Biedrze!!! w dobrych cenach! Już sobie żabkę śmieszkę upatrzyłam!... znaczy nie sobie tylko Gośce :-)

No normalnie dalej mi się leje z tej głupiej butelki, wróciłam z powrotem do lovi, choć niechętnie, bo z tamtej Milenka chętniej jadła. W ogóle to karmienie butelką doprowadza mnie jak na razie do szału. Na początku mała je jakby nie jadła tydzień, po 30 ml już jest coraz mniejsze zainteresowanie, przysypia, ciumcia, przysypia, ciumcia i tak w kółko, wczoraj z trudem dobiłam do 70ml i dałam jej cycka, bo mi już nerwy siadły. Cycka pociumciała odrobinę i też zasnęła, a za godzinę pobudka z rykiem,bo głodna :( Eh, za to mi później dała pospać do czwartej. Byłam w szoku, bo od trzech tygodni pierwsza pobudka 24-01.00 w nocy :/ U mnie też w dzień szału nie ma ze spaniem, ale fakt - jak odkurzam to od razu zasypia. Chyba skorzystam z twojego patentu Kropelko i nagram odkurzacz i będę puszczać, jak będzie marudzić. Kiedyś mi zasnęła przy inhalacji, trzymałam ją na kolanach, a ona coraz bardziej taka lelawa, patrzę, a tu śpi w najlepsze. Kropelko, Pigułeczko szacun dla wagi waszych maluszków, moja z trudem dobija do sześciu kilo, a wcina dziesięć razy dziennie... Aneciór87 sto lat dla twojego Bartusia ;)