Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 chc臋 mie膰 sw贸j biznes

Pomys艂 na biznes....SKLEP OBUWNICZY!

Polecane posty

mieszkam w miejscowo艣ci 20 ty艣 i mimo ze jest tu duzo sklep贸w obuwniczych chcia艂abym otworzy膰 kolejny ale...no w艂a艣nie! my艣l臋 o butach g艂ownie z naturalnej sk贸ry. Strasznie mnie wkurza ze teraz w kazdym sklepie sama chinszczyzna i jak mam sobie kupic buty skorzane to musz臋 jecha膰 do weikszego miasta. My艣l臋 ze nie tylko ja zwracam uwag臋 na jako艣膰 obuwia , co o tym my艣licie?

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
My艣le o lokalu ok 30 metrowym, ma艂ym ale w dobrej lokalizacji. Na zatowarowanie przeznaczy艂abym jakie艣 20 ty艣. Myslicie ze to wystarczy?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Dr Jekyl
Sama sobie chyba odpowiedzia艂a艣 ! Chi艅szczyzna i sam plastik !, ale cena czyni cuda. Ja te偶 kupuj臋 tylko sk贸rzane i tylko od jednego producenta i specjalnie je偶d偶臋 po te buty . Ale but贸w nie kupuje si臋 codziennie :). Tak wi臋c w miasteczku nie zrobisz kariery na dobrych ale drogich produktach . Albo badziew ale tani !, albo sklep w du偶ym mie艣cie ! Moim zdaniem rzecz jasna :)

Udost臋pnij ten post

Myslisz ze to nie wypali?Niby czemu? Po co ktos ma jechac do duzego miasta skoro moze kupic skorzane buty w swoim miescie? Przeciez nie kazdy kupuje buty za 50 z艂 , bo sa ludzie ktorzy kupia bez problemu za 300 z艂 bo dla nich liczy sie jako艣膰. 20 tysi臋czne miasteczko to nie tak ma艂o ludzi, w dodatku mnostwo tu bogatych ludzi ktorzy maja przepiekne domy i auta. To nie jaka艣 ma艂a pipid贸wa gdzie ludzienie maja kasy.

Udost臋pnij ten post

Sa tu tez sklepy w ktorych rowniez mozna kupic skorzane buty ale jest to taka wiocha ze nie kupialabym zadnych z tych but贸w bo sa tak paskudne modele.

Udost臋pnij ten post

I nie chodzi mi tu o buty znanych i drogich firm typu ry艂ko czy wojtas ale tansze buty mniej znanych ale polskich firm.

Udost臋pnij ten post

kozaki zimowe w cenach ok 300 z艂 p贸艂buty w cenach ok 200

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 boze
Kurwa ludzie wy my艣licie troche ?????? Po 1 zobacz ile jest obuwniczych w twoim mie艣cie. Po 2 zbadaj rynek. Masz 20 tys mieszka艅c贸w i tyle m贸wisz. Jesli te 20 ty艣 pod warszawa to masz rynek. Bo najcz臋艣ciej pracuj膮 w wawie. A kupuj膮 u siebie. STA膯 ICH NA 400pln Jesli to 20 ty艣 wiocha to ile os贸b zarabia > 3 ty艣 pln netto ?? Az takie trudne ruszy膰 g艂ow膮??

Udost臋pnij ten post

No przeciez odpowiedzilam juz powyzej na te pytania!!! Tak ludzie nie sa tu biedni i jest to miasto oddalone od du偶ego miasta 30 km!

Udost臋pnij ten post

czy sa tu osoby ktore prowadz膮 ten biznes? Zastanawia mnie ile kasy potrzeba na zatowarowanie ma艂ego lokalu i jakie s膮 mar偶e na butach?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 boze
wiec takie cos ma szanse sie utrzymac... Pomysl przy okazji o odzie偶y sk贸rzanej i akt贸wkach bo moze takiego sklepu nie ma w okolicy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 boze
na normalnych butach ok 30%. Na orginalach zalezy jak podpiszesz. Ile ci trzeba na towar zale偶y... liczac rozmiary 41 42 43 44 45 46 = 6 * posiadanych modeli * cena liczac 600 * 200 = 120ty艣 z艂

Udost臋pnij ten post

120 ty艣 ????ej no dziewczyno da艂as teraz popali膰:-D

Udost臋pnij ten post

NIE DOTYCZY TO AUTORKI TEMATU, ale niestety rzeczywi艣cie wi臋kszo艣膰 ludzi utraci艂o zdolno艣膰 do logicznego my艣lenia. Czasami widz膮 jaki艣 taki 艂adny sklepik czy salonik czy inne co艣tam i my艣l膮, 偶e jego w艂a艣cieciel tarza si臋 w kasie i prowadzenie takiego czego艣 to bu艂ka z mas艂em. Stawiaj膮 takie samo co艣 20 metr贸w dalej i oczekuj膮 super zysk贸w. Pora偶ka!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 boze
Niby dla czego ?? Idz do przeci臋tnego sklepu jest ok 60 - 130 par but贸w. Ona chce sprzedawa膰 drogie modele. Wi臋c wzio艂em sredni膮 100 modeli but贸w 6 rozmiar贸w i 200pln za sztuke netto. Wed艂ug ciebie to du偶o ?? Wed艂ug mnie przeci臋tnie bierze si臋 po 3 pary tego samego rozmiaru. Np 41 41 41. co daje ju偶 przy 100 parach i 200pln 360ty艣 pln. Wi臋c jw. Do drogiego sklepu bez 100ty艣 i lokalu nie ma co startowac...

Udost臋pnij ten post

chyba sobie zartujesz:-D Pisa艂am ze chce miec ma艂y sklep bo u nas wiekszosc jest wlasnie takich. 120 tys to pewnie w jakiejs galerii w duzym miescie wiec nie rpzesadzaj:-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 boze
policze ci 艣rednie minimum :)Dla malutkiego sklepu na pocz膮tku. Liczmy 50 par but贸w... zazwyczaj tyle jest na jednej ladzie :) Liczmy 80pln za pare 艣redniio. Czymi mamy taki przeci臋tny sklepik. Z papciami za 20 i co艣 sk贸rzanego za 150. Liczmy po 2 modele z rozmiaru i 6 rozmiar贸w.= 12 12*50* 80 = 48 ty艣 pln :) Logicznie my艣l dziewczyno logicznie.... Potem ludzie napalaj膮 si臋 na biznes no ja kurwa b臋d臋 kim艣 a d艂ug na ca艂e 偶ycie zostaje. Mo偶esz zacz膮膰 od targu. Ale te偶 z 15 ty艣 na start to minimum.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 boze
ide po bojebana dla mnie jeste艣.... http://www.jpt-buty.pl/UserFiles/Image/jpt%20111.jpg 1 lepsze zdjecie jakie znalazlem. Na jednym regale jest 25 do 30 MODELI Z ka偶dego modelu po 6 rozmiar贸w i liczmy 100we za buta 25*6*100= 15 ty艣 PLN ZA 1 REGA艁 KTURY MASZ NA WYSTAWIE. Jak ju偶 pisa艂em musisz mie膰 po 2 3 rozmiar贸wki. Wi臋c JEDEN REGA艁 = 45 ty艣 DZI臉KUJE MI艁A PANNO. RUSZ G艁OW膭 ALBO DUP膭.

Udost臋pnij ten post

Logicznie ka偶esz mi my艣lec a sama wyliczy艂as dla ma艂ego sklepu koszt 120 tysi臋cy phiii..;-)

Udost臋pnij ten post

a ty naucz sie kultury chamie bo tego ci zdecydowanie brakuje

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 boze
IDE BO KURWA JAK DO MURZYNA!!! POLICZY艁EM CI 呕E JEDNA PU艁KA KT脫RA WIDZISZ NA TYM ZDJ臉CIU KOSZTUJE 45 ty艣 pln. JESLI S膭 TO BUTY ZA 100pln NETTO = 100 +30% marzy + 22% = 160pln BRUTTO DLA KLIENTA CZYLI TANIE BUTY!!! Te na zdj臋ciu sa na pewno dro偶sze. Czy ty nie rozumiesz ze nie kupuje si臋 jednego buta kt贸ry jest na ladzie ?? Bo na ladzie masz np 43 a potrzebuja 41 42 44 45 ?? KA呕DY MUSISZ MIEC wiec na wystawie masz 1 but a musisz mie膰 minimum 12 tj 41 41 42 42 43 43 44 44 45 45 46 46 Wi臋c na ladzie masz 25 but贸w a na magazynie 25 * 12 = 300!!!!!!!!!!!!!!! i 45 ty艣 w nich ZROZUMIA艁A艢 ??? Gdzie sie takie g艂upie kurwy rodza

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 chc臋 mie膰 swoj biznes
czy jest tu ktos kto prowadzi sklep obuwniczy?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
do-- chc臋 mie膰 swoj biznes/ dbrze Ci gada tyle 偶e nerwowo i zniechencaj膮co. za 20ko艂a mog艂a艣 sobie otworzy膰 w tamtych latach salon gier i podwoi膰 kesz po 1-2 miesi膮cach, ale to ju偶 si臋 dzi艣 sko艅czy艂o...

Udost臋pnij ten post