Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Artysta Faszysta$

Mamy które dokonały aborcji i nie mają wyrzutów sumienia

Polecane posty

Gość tępaki nie czytacie!
przecież autorka napisała bez pyskówek i żeby wypowiadały się takie a nie inne kobiety, więc darujcie sobie to umoralnianie, lepiej wejdźcie na topiki o kupach i śluzikach i innych bzdetach

Gość tępaki nie czytacie!
loris26, a ty nie pisz że aborcja to morderstwo, bo tak wcale nie jest, klepiesz te głupoty jak inne kretynki, a nie możesz zrozumieć tego, że są inne kobiety, które mają swoje poglądy na ten temat, zreszta po co tu przylazłaś?

Gość loris26
I co z tego, że napisała.Po co Ty tutaj wchodzisz, skoro nie zabiłaś dziecka?

a ja kurwa mowie ze starszaki??? jak jest ktos na tyle dorosly zeby to robic to niech bedzie na tyle odpowiedzialny zeby potem wychowac.

Gość Emilka lalalala :)
Mam o wiele więcej lat i właśnie będę to porównywać bo dla mnie komórka to nie dziecko. Zbrodnią jest zabicie dziecka np 4 miesięcznego, a nie np kilkutygodniowej bulwy nie przypominającej jeszcze człowieka i nie posiadającej żadnych jego cech

Gość Artysta Faszysta$
Jestem na tyle odpowiedzialna że na życzenie pozbawiłam się płodności.Wpadki by nie było gdyby lekarz dobrze zrobił swoją robotę. DYskusja z osobami ograniczonymi nie ma sensu narzekać tylko umiecie. Takie mądre jesteście podwiążcie jajowody a potem z uśmiechem na twarzy ródźcie dzieci.

Gość loris26
Przeczytajcie wpisy osób , które zażarcie bronia dokonywania aborcji.Jaki reprezentuja poziom? Wyzywania innych.To ich poziom.

loris - Uczymy się od najlepszych! Od was, zażarcie broniących życia nienarodzonego :) To takie jak Ty biorą potem udział w pochodach i wydzierają się na pół miasta że aborcji dokonują tylko zdziry i szmaty

Gość loris26
Emilka lala chyba niewiele więcej masz lat.Widac to po Twoim języku i mysleniu.Tak myslą 20 latki, które jeszcze w życiu nic nie przeszły.

ktoś wyżej pisał, ze do 8 tygodnia można dokonać aborcji. Nie rozumiem jak na człowieka - dziecko można mówić bulwa. Przecież to jest ludzkie ciało. "TYDZIEŃ 8 Z tygodnia na tydzień Twój maluch jest coraz większy i coraz więcej potrafi. Czy to możliwe, że już zaczyna kopać? Dziecko Jeśli wybierasz się w tym tygodniu na badanie USG, z pewnością będziesz mogła zaobserwować bijące serduszko swojego maleństwa. Ukształtowany jest już błędnik. Dlatego maluszek potrafi reagować ruchem (niepokoją go gwałtowne zmiany pozycji, uspokaja - miarowy rytm). Za jakiś czas z pewnością mały wiercipięta da Ci poczuć, jak mocno kopie! Już teraz Twój szkrab potrafi zginać kończyny górne w łokciach i nadgarstkach. W jamie ustnej maluszka powstają zawiązki zębów mlecznych. Rozpoczyna się również proces kostnienia. Zaczyna wydłużać się tułów, łatwo go odróżnić od reszty ciała. Rozwijają się również organy wewnętrzne. Już na tym etapie jelita podejmują pracę, usuwając z organizmu zbędne produkty przemiany materii. Z punktu widzenia medycznego, w tym tygodniu zarodek otrzymuje miano płodu. Dla Ciebie jest to oczywiście najdroższa fasolka... i słusznie! Twój maluszek kształtem i wielkością przypomina bowiem ziarnko fasoli o wielkości 15-20 mm."

Gość loris26
Nie znasz mnie więc nie wiesz co w zyciu robie.Rozumuja podobnie do Ciebie mogłabym stwierdzić, ze takie jak Ty zabijaja potem swoje dzieci.Masz umysł 15 latki chyba.

Gość Paula 24
ja wlasnie też pisze że nie wiem co bym zrobila gdybym miala załóżmy dwójke, trójke dzieci i zaszla wciążę przy podwiązanych jajowodach. Nie wykluczam aborcji. Jak ktos juz podwiazuje jajowody czyli trwale pozbywa sie plodnosci, to musi miec wazne powody dla których kolejne dziecko nie wchodzi w gre.

a robcie sobie co chcecie ..wasze sumienie. my wyrazamy swoje zdanie tak samo jak wy...\ ale nie nazywajcie sie matkami bo nimi napewno nie powinnyscie byc. ciekawe co by wasze dzieci o tym pomyslaly...mamusia zabila im siostrzyczke albo braciszka.

Poza tym do niektórych inaczej nie dociera, więc zniżamy się do ich poziomu. Tu w polsce kwitnie podziemie aborcyjne, nie raz i nie dwa aborcje były robione w nieciekawych warunkach z powodu braku legalnych klinik do tych celów, i potem wychodziły takie przypadki jak w moim mieście - kobieta miała jedno dziecko, drugie usunęła nielegalnie ale zabieg robiony był ,,na szybko'', niestarannie gdyż trzeba było to wykonać i zmywać się z gabinetu zanim ktoś zobaczy. Potem dwa lata szczęśliwie żyła i na koniec umarła wskutek komplikacji po aborcji. A gdyby robiła to w klinice w wykwalifikowanymi lekarzami i odpowiednimi warunkami TO BY ŻYŁA nadal, szcześliwie :)

Gość loris26
będę miła do tych małolatów umysłem Twoje słowa nie dotra.Może dopiero za kilka lat, jak troszkę w zyciu przejdą, jak zycie nauczy ich pokory i zobaczą, że to co do tej pory przeżyli to wielki nic.Bo co może powiedzieć taka 20 latka która nic jeszcze w życiu nie przeszła?

Tak sobie pomyślałam o tym zabiciu rodzeństwa....Gdybym ja się dowiedziała, ze moi rodzice usunęli inne dziecko byłoby mi bardzo przykro, bo tak naprawdę mogliby usunąć i mnie...

Gość Artysta Faszysta$
Nie bronię aborcji. Dziewczyny trochę logiki proszę. Przecięłam jajowody i nie wyglądam na 60lat. Opanujcie się zwłaszcza PISkliwa loris26. Wolność słowa mamy kochana.

ja jestem co do zasady pzreciwna aborcji ale... no wlasnie w syt takiej jak autorka nie mialabym watpliwosci cod o usuniecia, podobnie jakby sie mnie obecnie zdarzylo jakims cudem poczac dziecko takze bym usunela bo wiem ze mialo by na swiecie bardzo zle, ze cierpialo by glod i aby tego wlasnei zaoszczedzic dziecku wolalabym usunac ciaze, pewno mialabym wyrzuty sumienia ale uwazam ze byloby to lepsze rozwiazanie niz pogorszenie sytuacji calej mojej rodziny, ucierpialabym nie tylko ja ale i dzieci ktore juz mam, kazdy ma wlasne sumienie i robi jak uwaza, nie usunelabym ciazy z wlasnej wygody ale jw. i nie mowcie mi ze jak sie ma dwoje to i trzecie sie wychowa bo w pewnych sytuacjach sie nie wychowa ...

Cierpiałoby głód? Piszesz jakbyś była bardzo biedną kobietą. Może to i głupie co napiszę, ale na internet Cię stać...

Gość Palikocie! Patrz co się
dzieje! Pomóż nam wyjść z tego ciemnogrodu i kraju przepełnionym zabobonem! Walcz o legalizację aborcji, przecież to się w pale nie mieści, żeby ziemia nosiła takie osobniki jak co poniektóre! Walczą o życie nienarodzone tak zaciekle, że w tyłkach mają życie już istniejące- KOBIETE, która musi nosić te ciaze.

nie dla wszystkich internet i komputer jest rozrywka :P i uwazam ze lepsza bylaby aborcja tzreciego dziecka niz powiedzenie calej trojce dzis nie macie kolacji bo na nia nie mam

Gość Artysta Faszysta$
Jesteście naiwne- aborcja nie istnieje od 5 lat. Nie wiecie ile ciąż usunęły wasze babki i matki. Mówienie że to was zniesmacza rozumiem. Matką się nazywam bo nią jestem. Napewno nie jestem gorsza od innych matek. Przynajmniej moje dzieci i ich małżonkowie nie narzekają na mnie. Wybaczcie ale dzieciakiem nie jestem wręcz przeciwnie-temat założyłam z czystej ciekawości kto się na nim wpiszę. Ciekawość zaspokoiłam. Szanujmy się kobiety na tym forum.Taka moja prośba.

loris to chyba ten typ zakompleksionej baby która sądzi, że ma prawo mówić innym jak mają żyć :) nie chcesz - nie usuwaj! Kochaj dziecko i wychowuj ale inne osoby mają inne priorytety.

ja mam dla was prostsze rozwiazanie przestancie kurwa mac dupy dawac to nie bedziecie mialy glupie baby problemu zabic czy nie zabic

Nie wiem, zawsze myślałam, ze na aborcję decydują się takie kobiety niezależne, które nie chcą mieć wogóle dzieci. Trudno mi zrozumieć kogoś kto usuwa dziecko mając już dziecko i wie co to znaczy być przez nie kochanym. Widzieć jak robi postępy, jak się uśmiecha i garnie do mamy.

Gość CO O NIEJ SADZICIE???
TO CIEKAWET CODROGA AUTORKO POWESZ DZIECIM JAK JUZ BEDE NA TYLE ROZUMNIE WIECIE CO USUNELAM WASZEGO BRACISZKA ALBO SISOTRZYCZKE:o:o:o

Gość dsjkcdsnlfjkgbjmkdsm
21:31 [zgłoś do usunięcia] angella2283 angella2283@tlen.pl'; ja mam dla was prostsze rozwiazanie przestancie k**wa mac d**y dawac to nie bedziecie mialy glupie baby problemu zabic czy nie zabic" Właśnie pokazałaś jaką płytką jesteś osobą. No jasne przestańcie się puszczać! A nie przyszło ci do tej durnej pały, że niektóre uprawiają seks z miłości ze swoim STAŁYM partnerem, ale nie chcą mieć dzieci??? jesteś tak bezdennie durna, że rece opadaja

Gość trtr
Mam dziecko i widze różnicę między zarodkiem lub płodem a dzieckiem. Gdybym dokonała aborcji, nie czułabym żadnych "wyrzutów sumienia". Wyrzuty sumienia to mogę mieć po zjedzeniu kanapki z szynką czy przypadkowym zdeptaniu ślimaka a nie po usunęciu płodu.