Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość coraz bardziej zawiedziona!

Dlugie , bezowocne starania o dziecko w dojrzalym wieku! Grupa wsparcia!

Polecane posty

czarna Gerwazy 🖐️ Będzie dobrze Karmi :) trzymam kciuki za pierwsze wrażenia. Możliwe, że mój gin skamieniał ze zdziwienia po tym, jak usłyszał co mnie sprowadza, ale, jak by nie było - negatywnych emocji nie okazał i tego się trzymam ;) Ivanko, mnie taka forma bezpośredniej pomocy najbardziej się podoba. Kiedy wpłacasz pieniądze na konto fundacji, oczywiście jest to również bardzo szlachetne, ale kiedy pomagasz konkretnej osobie, widzisz, ze sprawiałaś komuś radość - to jest najlepsza nagroda. Kiedy wysłałaś link na stronę szlachetnej paczki sprawdziłam, że wszyscy potrzebujący w moim województwie mają już swoich darczyńców, obiecuję w przyszłym roku szybciej zainteresować się akcją :) Taką fajny tekst przeczytałam właśnie: "Późna ciąża, dłuższe życie. Do takich zaskakujących wniosków doszli skandynawscy naukowcy, którzy badając kobiety w ciąży stwierdzili, że kobiety które później urodziły dziecko, żyły dłużej! Dlaczego? Oto wyjaśnienie: zdolność organizmu do zajścia w ciążę po 40 jest oznaką jego znakomitej kondycji, a szaleństwo hormonów jakie towarzyszy ciąży opóźnia menopauzę. Dobroczynne działanie estrogenów trwa dłużej, co wydłuża paniom życie." Powinnam ten tekst zadedykować mamom z sąsiedniego topiku na pokrzepienie po atakach pomarańczy... I zaraz to zrobię :D

Gerwazy ło matko!!!toż ty czarna jesteś:) Nie pasuje ten kolor do Ciebie:) Normalnie trauma. 0 Biest ja nie znam niemieckiego:p dawaj tu po polskiemu:) 0 Karmi no właśnie Rachela ma rację , czasami jesteśmy optymistkami idąc do nieznanego gina ale niech on tylko jakąś minę strzeli, choćby grymas! To wszystko wówczas bierzemy do siebie. Pewnie zlecą Ci wszystkie badania świata, to pewne. Na prawdę trzymam kciuki aby jakaś konkretna kobita się trafiła . A masz jej adres z polecenia czy sama wyszukałaś?

Gość martyyna
Witam. Brałam tabletki anty tylko miesiąc bo miałam skutki uboczne. trzy dni po odstawieniu mialam miesiączke. dziś jest już 34 dzień cyklu i następnej @ nie widać robiłam test 7.12 to był 30 dc ale wynik negatywny. Ile mam jeszcze czekać na @ ewentualnie kiedy zrobić test? Prosze o pomoc

Gość voucher
voucher

Gość martyyna
nie mam możliwości narazie iść na bete

oooo nio to problem pozostaje czekanie. Może to rozregulowanie przez tabsy? A jakie cykle miałaś wcześniej? ilu dniowe? bo to też jakiś wyznacznik jest.

Gość martyyna
miałam 29 dni cyklu

Dziewczyny, ciekawy artykul w anszym temacie w Economiscie z tego tygodnia: http://www.economist.com/news/science-and-technology/21567879-yet-another-study-suggests-sperm-numbers-are-falling-rich-countries-countdown I fajne zdjecie jak mala spermka dobija sie do drzwi ;) Musze zaraz leciec bo umiowna jestem na kolacje ale zajrze do Was pozniej czy juz spicie :) Wogole, ten tydzien mam niezly, dzisiaj ide z M bo wlasnie wrocil z delegacji, musze go tylko z pracy odebrac, jutro jestem umowiona z kolezankami w Irlandkim Pubie, w czwartek ide wieczorem jesc piczona gesc z ludzmi w pracy a w piatek ide z koezanka i kolega na Weinachtsmarkt a potem na kolacje do Francuzkiej knajpy. Czy wspominalam, ze ochudzam sie? :-D :O x Milego wieczoru!

To musisz czekać niestety, beta dałaby Ci pewność a tak..powiem Ci,ze ja przy krótkich cyklach 25-27 dniowych zaliczyłam ostatnimi czasy jeden 37 dniowy, dlatego nie wkręcaj się radzę bo niestety jeżeli stosujemy specyfiki reakcja organizmu może (nie musi) być różna. Pozdrawiam.

Jasmina ja wiem, że mój M chciałby mieć dziecko, ale on jest zdania, że mamy się cieszyć, że i jedno mamy, a na gina zgodził się, bo widział, że jestem w desperacji i nie będę słuchała żadnych jego argumentów.Ja na cud nie liczę, bo leczyłam się juz i miałam inseminacje, teraz idę, aby nigdy nie miec wyrzutów sumienia, że coś jeszcze nie zrobiłam, że może jajowody miałam niedrożne, albo że pożałowałam trochę kasy. Oj boję sie tej ginki jak nie wiem:) Wyszukałam ją w internecie bo nie chce juz iśc do faceta bo się szybko zniechęcam, opinie ma ona bardzo dobre i sukcesy też, ale mi jak na razie nikt nie pomógł, może po prostu jest już za późno i koniecznie zrobię ten wynik AMH.

Gerwazy brakuje twej plomiennej grzywy , teraz tak rowno czarno w naszych szeregach :( Za to zboczona kobito ges u Ciebie " piczona" :) Aha , chlop moj traktuje moje slowa powaznie , wiec jak wyjade z takim tekstem napewno przeleciana nie zostane :( :( :( X Karmi lepiej jedno ivf niz nic , a cos Ty sie uparta kozo na 3 proby uparla ;) ??? A jak sie pierwsza uda ???? X Ivanko ja tez zaskoczona ta krechowa obfitoscia , ( 2 dni temu ani sladu nie bylo ) , a ja postanowilamsobie na 5 miesiecy " przemiane duchowo - cielesna" zafundowac i zobaczymy , jak sie nie uda - koniec !!! Jem wiesiolka , magnez , b, e,cynk , selen , pije lyzeczke oleju lnianego ( fuj , fuj - paskudnie smakuje ) , mace , proszek zasadowy i zapijam ziolami :) :) :) Odstawilam alkohol , wszystkie gazowane napoje - zostala zielona herbata , woda ,sok grejfrutowy i warzywny , nie jem miesa - tylko ryby i mase warzyw , odstawilam makarony - tylko ryz brazowy i kasza jeczmienna i obowiazkowo porcje nabialu z normalna zawartoscia tluszczu :) Mam ze 3 kg mniej , czuje sie rewelacyjnie , mam mase energi - no zobaczymy

Basko to chyba on jest dawid ;) , to brat tych co panoszyly sie w dniach poprzednich ;) Co tak was nalatuja , my tu tematycznie jeszcze gorsze przestepstwa planujemy , bo u was duzo biednych wpadek , a nam tu ostatnio nieczesto przychodza :)

Moncheri no niestety w naszym wieku jedno invitro to raczej niemożliwe, a ja jestem typem hazardzisty jak zacznę to skończyć nie mogę, po jednaj próbie chciałabym jeszcze......póki co mamy kasę tylko na samochód, ciągle czekam na wygrana w radio zet:)

Basia jakby co to dawaj tę pomarańcze to mnie może choć trochę zniechęci do ciąży;)

Basiu no was mozna " ewentualnie zalowac " , a my stare , glupie - jak to ktos kiedys nazwal ruchawce i jeszcze nie dojsc , ze uprawiamy ten wstrentny i obrzydliwy starczy sex , to jeszcze planujemy poczecie chorych , niedorozwinietych dzieci , ktore moga sie nas juz w ciazy wstydzic i jeszcze o tych swinstwach piszemy - no chyba nam sie na mozg rzucilo !!! Przyznasz , ze jest po czym jezdzic ;) pomaranczowe pole do popisu :)

Karmi w naszym wieku jak i w kazdym innym , moze udac sie pierwsze , albo nie udac 30 . Mlode dziewczyny ktore podchodza maja najczesciej duze problemy , wiec szanse nie wieksze , niz my zdrowe babcie ;) A jesli problem jednak w jajowodach ? Druga sprawa , jesli przy pierwszym sypniesz jajeczkami , to moze tego i na 3 proby starczyc !!!

ja mam w nosie pomarańcze nie wiem czy oglądaliście taki erotyk kiedyś widziałam taka para całe życie seks uprawiali nawet w trumnie kosci sie ruchały ale tytułu nie pamiętam :)

To jest rzadkie ze tyle jajeczek nedzie :-) Wiele kobiet fabrykuje np 18 do 20 nawet a po zaplodnieniu pozostaja 3 czasem :-)

Nie podpuszczaj Moncheri nie podpuszczaj;) A jeśli problem w jajowodach to i tak mam nadzieję zrobić jak najszybciej hsg. W naszym wieku szansa na ciążę 10% nawet przy wspomaganych technikach.

Póki co to nie wiem czy mnie ta ginka nie prześwięci na samym początku i powie prawdę w oczy czyli : czekac na wnuki.