Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość coraz bardziej zawiedziona!

Dlugie , bezowocne starania o dziecko w dojrzalym wieku! Grupa wsparcia!

Polecane posty

Gerwazy ty idz na bete bedziesz miec pewnosc. Ja mam tak mocne bole ze dzis pewnie @ beide.

Kawka.... Biest kiedy ma przyjść @? Tak dobrze się zapowiadało w tym cyklu, a M jakie ma wyniki tzn chodzi mi czy na naturalsa są szanse? Ale w sumie zawsze są. X SM a co Ty porabiałaś tutaj o 2 w nocy? Nie spodziewałam sie tego po Tobie;) No i jak widzę u babci nadal ciężko, jak sobie dajesz radę z tym wszystkim, ja pamiętam jak 2 lata temu mój teść leżał w szpitalu po udarze i właściwie też wiedzieliśmy co go czeka, to było kilka dni, ale nigdy nie zapomnę tego koszmaru, dlatego bardzo Ci współczuje. X Gerwazy aż się bałam dzisiaj wchodzić na topik, że może masz jakiego doła a tu niespodzianka, bardzo się cieszę z Twojego obecnego nastawienia, tylko zastanawiam się gdzie dzisiejszy Test???????????Dzisiaj już powinno być czyściutko na teście tzn zero drugiej kreski. X Moncheri a u Ciebie jak tam liczysz dni cyklu coś kombinujecie;) X LIli może zrób chociaż sobie to badanie AMH i będziesz wiedziała czy możesz jeszcze naturalnie się strać jakiś czas.Ale w sumie niedawno byłaś w ciąży to powinno być ok. A o badaniu powiem M w tym tygodniu, jakoś się przełamałam po tej wizycie w klinice i mam większą śmiałość w tym temacie.

A u mnie dzisiaj kulinarnie, właśnie gotuje flaki, tak od A do Z wszystko sama żadnych gotowców. No i jeszcze kilka galaretek drobiowych przy okazji zrobię na jutro, bo obiadu nie przewiduje z racji dzisiejszego wyjścia na urodziny, także jutro flaczki i coś tam jeszcze. Aha i zaraz zrobię jeszcze szyszki krówkowo czekoladowe z ryżu preparowanego. A M dzisiaj zabłyszczy bo na te urodziny robi tatary, takie prawdziwe komunistyczne z wołowiny, zna się chłopak bo jego mama w restauracji komunistycznej pracowała i on zna wszystkie dania z dawnych czasów i nawet potrafi je robić. No to miłego dnia i czekam na test Gerwazy.

Witajcie :) Stefanio ❤️ o Karmi mniam...ja uwielbiam tatara... a przepis na szyszki wrzuć proszę.....to dla mnie też słodycz z dawnej epoki, uwielbiałam to jako nastolatka..... o Gerwazy !! gdzie jesteś? ale miły wieczór za Tobą... o Denis trzymam kciuki aby się udało, nie zmieniam zdania o Tobie bo uważam, że to duża odwaga i moc aby swoją dobrocią i miłością dzielić się pomagając innym, szczególnie bezbronnym , po przejściach dzieciakom. o MOn cheri :) no boję się normalnie;):p ale masz rację,że te dwa tygodnie po transferze to koszmar nie godny każdej kobiety, tylko co zrobić jak emocje i nadzieję mieszają się wraz z hormonami:( o Liilly wiosna już idzie dziś tylko 0 stopni:) damy radę:) o SM współczuję, bardzo......trzymaj się. o Wszystkie kobietki pozdrawiam.

Ivnakno przepis na szyszki rzucę jutro, wyszły nawet fajne. Galaretki tez już gotowe, a flaki zaraz kończę. Gerwazy.......wrzucaj fotke testu, a może śpisz po wczorajszym;)

Dzien dobry! x Snieg u nas proszy od samego rana, nawet ladnie to wyglada. Bylam sie troche wyszalec w parku na swiezym powietrzu. x Pisac nie ma co bo na "zachodzie bez zmian" :-D Chodze ciagle z wkladka i ciagle mam wrazenie, ze mi sie zaraz @ zacznie - ale jeszcze sie nie zaczela. Ten cholerny dowcipny progesteron troche sie wylewa :O wiec to plus te inne PMS-owe dolegliwosci daje wrazenie, ze juz, juz sie @ zaczyna... Dzisiaj jest dopiero 14 dzien po punckji wiec jest bardziej prawdopodobne, ze jeszcze mnie to tak wymeczy do niedzieli badz poniedzialku. A poniedzialek tak czy siak ide na test bety :-D x Sikaniec (10-tke, taki niby bardzo wrazliwy) zrobilam z samego rana i byla bardzo piekna JEDNA krecha :-D Nie robilam wiec zdejcia bo pewnie same widzialyscie takich rezultatow juz kilka razy w zyciu :O Zamiast tego przedstawiam Wam moje tlusciutkie paczusie :-D Kruszynka❤️ jest na tym pierwszym zdjeciu na dole po prawiej stronie :) http://s14.directupload.net/file/d/3175/3sm45mex_jpg.htm http://s7.directupload.net/file/d/3175/8l7g8w6o_jpg.htm x Karmi_, dobrej zabawy na urodzinach! x Pozdrawiam Wam i zycze milego weekendu!

Gość Tupolew 154
Gerwazy ty sie lepiej puknij w swoja pusta glowe i podziekuj kolezankom za ich cierpliwosc i wyrozumialosc bo juz dawno powinny cie stad wykopac.Ten zajebisty topik przeslonilas swoim egoizmem,marudzeniem i uwielbieniem luksusu.Powinien on obecnie nosic tytul:In vitro i zycie Gerwazego krok po kroku.Otworz oczy,przestan sie koncentrowac tylko i wylacznie na sobie i zobacz,ze obok sa bardzo Tobie zyczliwe dziewczyny,ktore tez maja swoje male dramaty.Wiecej pokory zycze.Jedynie Mon cheri ma odwage mowic otwarcie co mysli a nie trzeba byc filozofem zeby wyczuc z wypowiedzi,ze inne panie maja Ciebie serdecznie dosyc.Zycze powodzenia i odrobiny rozsadku.

Gość cichamysza73
tupolew 154, nie chcesz to nie czytaj! mnie to akurat interesuje! Twoj przypisek o luksusie wskazuje na to o co ci naprawde chodzi. To takie typowe dla nas, nieprawdaz? gerwazy, nie przejmuj sie! Ja podczytuje topic od dawna choc sie nie wypowiadam i trzymam za ciebie kciuki. Mieszkamy na poludniu Niemiec i sama bede podchodzic do ivf za miesiac i bardzo mnie intersuje jak to wyglada dzien po dniu. Mam nadzieje, ze mi nerwy nie wysiada podczas czekania na wynik bo jak ciebie czytam to widze ze ciezko zachowac spokoj. Mamy za soba 6 nieudanych inseminacji :( :( :( Dlatego rozumiem cie bardzo dobrze! Nie bylam w stanie skoncetrowac sie na zadnym innym temacie tylko o tym myslalam. Zlosliwa osoba oceni to jako egoizm ale ja wiem ja to jest :( Nie wiem co zrobie jak nam nie wyjdzie :(

Karmi mam 28dc wiec Do 29 dostane pewnie @@@. Ja nawet nie mam sil na marudzenie. hehdm

Gość Tupolew 154
Cichamysza73 to sobie zaloz fanklub Gerwazego.Jesli chodzi no twoje insynuacje zwiazane z luksusem to musze sie przyznac,ze sama w niego oplywam ale tym nie epatuje i niestety nie wszystko mozna kupic.Pochwalajac cierpliwosc dziewczyn ktore sa na tym topiku od zawsze chcialabym sie do nich przylaczyc ale pewnie nie mam szans.A takie osoby jak gerwazy zbyt mnie przytalaczaja swoja nadgorliwoscia.Zauwaz,ze jest jej pelno na wszystkich tematach.Wszedzie glosi swoje madrosci i filozofie zyciowe.Ale przynajmniej jedno jest pewne dziewczyny z tego topiku uciesza sie z polemiki dwoch pomaranczy.

Tupolew bardzo Cie proszę, abyś wypowiadała się w swoim imieniu, a nie uczestniczek tego topiku.Ja osobiście jestem bardzo zaangażowana w historię Gerwazego i ostatnio tylko tym żyję nawet w realu. Ciągle tu wchodzę, aby poczytać nowe wieści. No topiku jest tak, że jak się nic nie dzieje to są tematy zastępcze a jak się coś dzieje to wszystkie się angażujemy w temat. Możesz oczywiście do nas dołączyć, ale tak już jest, że zajmujemy się sprawami najważniejszymi na ten czas. Przecież jak ja miałam wizytę w klinice lub to całe HSG to też o wszystkim pisałam i dziewczyny mi kibicowały. Gerwazy żeby Ci do głowy nie przyszło przejmować się tym wpisem Tupolewa ja wiem, że wszystkie dziewczyny ze mną na czele uwielbiają Cie czytać i kibicuję Ci tak mocno jak ja:):):)

Rachela gdzie jesteś czemu nic nie piszesz?????:(

Tupolew trzeba bylo dolaczyc. Ja czesto tez pisze glupoty i dziewczyny mnie znosza. Karmi boli mnie tylko brzuch zero innych objawow.

Dziewczyny dziękuję za wsparcie i zrozumienie w sprawie babci 🌼 x Karmi moje droga wczoraj byli znajomi u nas ja czeto jestem wieczorami ale nie mam o czym psica ogolenie chodzę późno spać :P x Ivanko a jak tam tato kiedy będzie miała operację ?? i Jak malutka nie napisałaś jak się teraz miewa ??? ❤️ x Pozdrawiam was wszystkie nie wymieniam bo się pogubię a nie chcę żeby któraś poczuła się ominięta ;) 🌼

Gość cichamysza73
Tupolew 154, ty emanujesz zolcia i zlosliwoscia. Wybacz, niejedno w zyciu widzialam i nie wierze w dobre intencje takich ludzi jak ty, ktorzy zaczynaja od ublizania innym. Mam taka kolezanke, ktora mysli ze jak do mnie naplotkuje na inna to sie stane jej przyjaciolka. Moze uda ci sie tu niektorym zamacic ale nie mi bo uwaznie czytam topik i kibicuje tu kazdej. Ty sie lepiej zaloguj pod swoim normalnym kontem bo przeciez piszesz tu na co dzien. Biest i Karmi, za was tez trzymam kciuki. Moze ten rok 2013 w koncu sie okaze dla nas wszystkich szczesliwy. Ale sie rozpisalam. Ciezko mi idzie pisanie na komputerze bo na co dzien robie cos zupelnie innego.

Gość cichamysza73
I jeszcze uwazam, ze topik tworza tutaj wszytkie i kazda moze sie wypowiadac. Im wiecej wypowiedzi to bardziej roznorodny i ciekawy ale to juz od kazdej zalezy czy ma ochote pisac. Jak cos chcesz zmienic to najlepiej zacznij od siebie i pisz sama jak ci sie podoba. Nie wypowiadaj sie w imieniu innych bo z mojego punktu widzenia chcesz tylko dziewczyny sklocic. Taka z ciebie falszywa przyjaciolka. Teraz juz naprawde ide bo musze sie obiadem zajac.

Ogólnie nie odnoszę się do tego typu pomarańczowych dyskusji, bo po prostu nie lubię i nie bawi mnie to. Dziwi mnie tylko jedno. Jaką trzeba mieć fantazję, żeby wychodzić z założenia, iż taka dyskusja może nas ucieszyć?.... Karmi, baw się dobrze na urodzinkach. Zaszalej jeszcze przed badaniami i innymi działaniami:) Gerwazy, pouczającej kolacji życzę:D Rachela, co Ty tak umilkłaś?....

Ivanka, temperatura rzeczywiście wyższa, ale wiosny to ja, mimo dobrych chęci, nie wiedzę;)Czekam dalej. Na bociany też:DPostaram się im w oczy nie patrzeć:) SM, przekonałam się niedawno, że młodzież tak nagminnie urządza imprezy w lokalach, że trudno trafić wolny termin:D

Hejka, sorki, że się nie odzywam, ale włączyła mi się jakaś wewnętrzna blokada :O Tematy ostatnio takie bardziej konkretne, a ja nie mam nic mądrego do powiedzenia. Na dodatek w końcówce cyklu czuję się wiecie jak... :( 3 ostatnie cykle, po stymulacji, mniej odczuwałam objawy zbliżającej się @ a teraz PMS przybrał na sile. Cóż... zacznie się sezon ogródkowy, więc i tematy do pisania może mi się znajdą :P Póki co u nas cały czas sypie mokry śnieg, rano nie można było otworzyć drzwi od domu, bo nawiało śniegu pod dom i na ganku zrobiła się zaspa.... Syn uparł się na kino z dziewczyną i wziął samochód. Spod domu trzeba go było wypchać, bo koła tylko boksowały w śniegu. Teraz siedzę i się denerwuję, i żałuję, że pożyczyłam mu samochód. M jest od środy wieczór, gotował, sprzątał, dzisiaj rano pojechaliśmy do miasta. Kupiliśmy sobie dżinsy, ja jeszcze sweterek i letnią bluzeczkę (już w ramach przygotowań do urlopu :D ) Chociaż, jak pooglądałam się w dużych lustrach w przymierzalniach, to zrobiło mi się jeszcze gorzej :O Pozdrawiam Was wszystkie: "czarne" i "pomarańczowe" ! 🌻

Rachela, w końcu:DJa też nie mam nic konkretnego do powiedzenia w sprawie starań;)No i m też mam w domu i dzisiaj byliśmy na zakupach. Chciałam kupić torebkę, ale nic mi nie wpadło w oko. Nadchodzącą @ też już troszkę czuję. Także ten cykl nie będzie już taki długi. Zresztą płodne dni miałam wcześnie, to @ przyjdzie też proporcjonalnie szybciej.

Upiekłam ciasto, mieli przyjść znajomi wieczorem. Postanowiłam, że nie będę blokować się na towarzystwo, chociażby ze względu na m. Niestety przed chwilą dzwonili zaproszeni znajomi, że rozłożył ich jakiś wirus i nici ze spotkania:OAle co tam, miły wieczór we dwoje też mnie satysfakcjonuje;)Martwią mnie tylko te podwójne kalorie z ciasta:D

Gerwazy śliczny pączuś i ta mała perełka też:) jakie to niesamowite... o Pomarańczowe kobiety:D dawajcie do nas... każda mile widziana, tylko musi mówić za siebie :) Zawsze zapominam o tym, że czytają nas postronne osoby, które pozdrawiam serdecznie:) Każda z nas jest inna, ma inne doświadczenia , jest z "innej gliny" . Jest też coś takiego jak umiejętność pisania, przekazania drugiej osobie swojej historii, czasami nawet części swojego życia jakie wiedziemy. I tą lekkość wypowiedzi ja znajduję w Gerwazy dodatkowo jeszcze wyzwoloną, inteligentną kobietę, która bierze z życia ot tak po prosu i chyba tak powinno być. :) Dlatego nie osądzajmy , korzystajmy z daru naszych czasów jakim jest internet (pomyślcie co na to nasze babki by powiedziały), że w jednej chwili z niezliczonych miejsc na świecie wymieniamy się swoimi troskami, bolączkami i radościami, dodatkowo np. jeszcze gotując:) Tak sobie obce osoby a jednak bliskie. .................a pro po Liilly zazdroszczę ciasta:D ja od godziny myślę aby coś stworzyć smacznego i nie mogę się zabrać... PA!

SM 🌼 tata 6 marca ma się stawić w szpitalu, maleńka z mamą od poniedziałku znowu w szpitalu tylko w Trójmieście :( będą tam szukać przyczyny jej choroby. Całuski..tak przeczytałam o twojej rezerwacji sali...o rany twoja córka 18 lat w tym roku! Normalnie tylko po dzieciach widać jak ten czas pędzi.... o Rachela nie martw się o syna dojedzie, przyjedzie cały i zdrowy, ściskam.

dziewczyny ja na chwilę bo paznokcie suszę. Gerwazy no cudowne fotki, po prostu to są cuda prawdziwe, cudowną będą miały pamiątkę jak się uda. No to ja lecę bo na 18 idziemy. Pozdrawiam i miłego wieczoru:)

Ivanka, jestem fanką ciast. Jeżeli mam ochotę na słodkie i mam wybór, to wybiorę ciasto. Nie lubię jednak gotowych wypieków, moje mi zawsze bardziej smakują:)Jak m jest w domu, to prawie zawsze coś upiekę. Poza tym zawsze wychodzę z założenia, że swoje mniej tuczy niż kupione;) Karmi już w drodze:)Ja mam wielką ochotę na spacer, ale pogoda niestety fatalna....

Gość Tupolew 154
Cichamysza ty faktycznie lepiej przy garach sie sprawdzisz i nie udawaj ,ze wiesz na moj temat wiecej niz ja sama.Jak bede chciala dolaczyc to grzecznie zapytam czy moge i to nie ciebie.Bo akurat twoje przyzwolenie mam gdzies.A i jeszcze jedno nie oceniaj mnie laskawco bo mamy 21 wiek i tak zwana wolnosc slowa.