Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiecznie niewyspana mama

Dziecko 14m-cy JAK ODSTAWIĆ od piersi. Nie chodzi mu tak o mleko jak o więź.

Polecane posty

Mały ma 14m-cy i jest bardzo przywiązany do piersi. Co prawda karmię go tylko gdy kładę go spać w dzień i gdy kładę go do nocnego snu. Pije wtedy nie za wiele, ale TYLKO TAK zasypia. Problem w tym, że w nocy budzi się kilkakrotnie i TYLKOOOOOO pierś jest w stanie go uspokoić, kręci się, popłakuje, mogę robić wszystko i NIC NIE SKUTKUJE, a gdy podam pierś to sekunda i śpi :o Jestem już wykończona tymi nocami. Poza tym mamy starszą córkę (4 lata) i jak była na piersi to sama odrzuciła po 3miesiącach i nie było tej więzi. Ogólnie do dziś nie lubi się tulić, całować itp... Synek natomiast uwielbia czułości i strasznie jest ze mną związany. Może to o to chodzi? Gdy córa była taka mała to zasypiała o 20stej i spała do rana. Przychodziła wtedy do nas moja siostra, a ja i mąż mogliśmy jechać do kina, na jakąś kolacje i robiliśmy sobie co jakiś czas wieczory dla Nas poza domem, a teraz NIE MA TAKIEJ OPCJI. Bardzo mi tego brakuje. Mały zasypia o 19stej i budzi się miej więcej o 22:00 .... 00:00 ... 3:00 i potem już wstaje ok 6:00 :( Nie mam już sił. Co robić? Próbowałam nie dać piersi, usypiać go inaczej np. nawet na rękach, ale choćby nie wiem jak był zmęczony, skonany, wykończony to nie zaśnie... będzie czekał na pierś, potem się denerwował, a na końcu płakał i wręcz WYŁ !! Poradźcie coś mamy, które przechodziły to samo...

Dziecka w tym wieku nie powinnaś już karmić w nocy. Próbuj przytulać go do siebie tak jak do karmienia i podawaj herbatkę, wodę, coś do picia.

Bemkag - podaję picie, ale stanowczo odrzuca! Nie powinnam go karmić? ...ale tu nie chodzi o karmienie, najadanie się. Mały pociągnie kilka razy i trzyma tylko pierś w buzi. Nie zajada, raczej chodzi o tą bliskość

Gość posmaruj se
cycola solą albo czymś gorzkim, wtedy odrzuci bo mu nie będzie smakowało. Powiedz że cycek chory czy coś...jezu kochany, radź sobie jakoś, kombinuj, byle bzdura cie przerasta, a gdzie tu dalej ? :O Matki, kuźwa ich mać :O

14-miesieczne dziecko nie skuma ze piers chora czy inna bo po prostu nie zrozumie. po prostu odstaw. raz a dobrze. 3 dni i masz po krzyku. ja tak wlasnie zorbilam, gorsze jest wszelkie kombinowanie, bo niepotrzebny to sres dla dziecka i dlugo trwa i mozliwe ze w trakcie sie zalamiesz i powrocisz do karmienia.

Gość posmaruj se
jak poczuje słony albo gorzki smak to skuma że chora :O

Gość do ,,posmaruj se,,
zabawna jestes :D pozdrawiam!!

Gość ehwufcg;eoigb
Zwyczajnie odstaw. Pokrzyczy trochę i przywyknie. Ja tak zrobilam.

Gość mala kalina 44
smaruj wymiona musztarda, ja tak robilam i mala po kilku razach zapomniala o piersi :)

Gość posmaruj se
to rżyj krowo jak cie to bawi :O

Gość dwójkę dzieci
karmiłam do 18 m-c. Odstawiając pierś zaangażowałam męża. Kiedy dziecko budziło się w nocy lub nie chciało zasnąć bez cyca ja wychodziłam z sypialni a dziecko nosił tatuś. Niestety trochę to trwało ale przyniosło skutek. Powodzenia !

Gość do posmaruj se
a co sie odrazu tak jezysz wredoto :P mas zokres czy co :P? nara!