Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nikt wazny na forum

Moze ktos poprawic - angielski

Polecane posty

Gość nikt wazny na forum
He hasn't got a pen - wlasnie, ze present perfect ;) teraz juz tez to wiem :D

Gość oj matko i corko co wy
to przetlumacz to zdanie hahha

Gość nikt wazny na forum
on nie ma piora :D a co ? :(

Gość nikt wazny na forum
Jakby sie komus chcialo, to wklejam do poprawki :) dobranoc 🖐️ I'm living lost inside of you Zyje zagubiony w tobie And that's exactly where I want to be to jest dokladnie to, gdzie chce byc Girl, I finally realized dziewczyny, w koncu ....(nie wiem) You give meaning to my life dajesz tresc mojemu zyciu And it's the way you've always loved me i to jest droga zawsze kochaj mnie And when I look into your eyes i kiedy spojrze w twoje oczy I see the man I really want to be widze mezczyzne, ja naprawde chce byc Living lost inside a dream zyjac zagubiony w snach/marzeniach A dream that just came true sen, ktory jest prawda I'm living lost inside of you zyje zagubiony wewnatrz ciebie If you could only read my mind jesli chcialabys czytac tylko w mojej glowie You'd see the vision of my heart and soul widzialabys wizje w moim sercu i duszy I just got to let you know ja tylko chce bys wiedziala That no matter where I go to nie sprawa gdzie ide You will always be inside of me ty zawsze bedziesz wewnatrz mnie Cause you're the reason I believe poniewaz jestes powodem w ktory wierze You and I were always meant to be ty i ja bylismy zawsze (nie wiem) byc For what no one else can see nie raz jeszcze mozna zobaczyc Is a dream that just came true sen, ktory jest prawda I'm living lost inside of you zyje zagubiony wewnatrz ciebie Tell me powiedz mi How can it be jak moze to byc No matter where you are, girl obojetnie,gdzie jestes dziewczyno I always feel you here with me zawsze czuje ciebie tutaj ze mna Well it's something that I just can't explain (....nie wiem) ja tylko nie moge wyjasnic But my life will never be the same ale moje zycie nigdy nie bedzie takie samo Cause when I look into your eyes poniewaz kiedy patrze w twoje oczy I see the man I really want to be widze mezczyzne,ktory naprawde chce byc Living lost inside a dream zagubiony wewnatrz snu A dream that just came true snu, ktory jest prawda I'm living lost inside of you. zyje zagubiony wewnatrz ciebie.

Gość oj matko i corko co wy
i gdzie tu masz present perfect????? On nie ma piora...

Gość nikt wazny na forum
o nie :( i znow nikt nie poprawil .... ludzie, ale zrobiliscie sie nieuprzejmi :P Korzystam z kursu,stronek i Bog wie czego jeszcze, ale fajnie byloby jakby ktos sprawdzil/poprawil moje bledy :o nie wierze, ze nikt nie czuje sie na silach, podobno wiele tu osob,ktore znaja swietnie angielski a przynajmniej tak deklaruja stad zaczelam tutaj wpisywac pytania by miec wszystko w jednym miejscu, ale jak zwykle na obiecankach sie konczy 😭 To moze choc ktos mi wyjasnie kiedy DO kiedy MAKE ? zdaje sie,ze znacza to samo ale jaka jest zasada w stosowaniu, tylko nie chce wytlumaczenia ksiazkowego a najzwyklejszego,potocznego etc.... odezwie sie ktos wreszcie ? :(

Gość nikt wazny na forum
no zerknijcie tutaj .....ile mozna Was prosic ? :P

Gość aha ii ach
Najprosciej: kojarz "do" z ogólnym i raczej abstrakcyjnym robieniem czegos, a "make' z konkretnymi rzeczami, przeważnie robionymi rękami, typu kanapka, ciasto, kawa,itp. Ale tak naprawdę musisz nauczyc sie kolokacji, czyli konkretnych wyrażen z "do" i "make". Masz kilka najważniejszych: DO: my/your best, an exercise, an experiment, a favour, my/your hair/nails, homework, housework, a job, research, the shopping, /cooking etc. MAKE: an appointment, an arrangement, the bed, the best of..., a cake, a sandwich, coffee/tea, a difference, a decision, a discovery, friends with....., a mess, a mistake, money, love, peace, progress, a noise, i zwroty typu: make sure, make fun of.....make ends meet, make a bad/good impression on.....

Gość nikt wazny na forum
oooooooooooooooooo fajne szczegoly odnosnie DO i Make moja wdziecznosc nie zna granic ;) dzieki

Gość chce tylko to wiedziec
tutaj gdzies autorka pytala jak cos w sklepie kupowac i nie moge tego znalezc, napiszcie jeszcze raz :D ide do sklepu i co mowie?

Gość nikt wazny na forum
witam, chyba juz nikt tu nie zaglada :( a ja nadal sie ucze angielskiego,mysle jednak o zapisaniu sie na kurs hmmm zobacze jeszcze :P Najtrudniejsze w ang.sa dwie sprawy: pierwsza - moge wykuc nie wiem jak regulki,slowka itd ale co z tego jak moze nie zrozumiem co mowi ktos do mnie,bo przeciez mowi szybko,uzywa innych slow niz tych,ktorych ja sie akurat nauczylam:( druga - jak widze tekst duzo wiecej rozumiem niz slowo mowione i to jest chyba najwiekszy problem 😭 do tego w ang.najgorsze sa te of,by,the,out,it... i to wszystko co czasem stawiane jest na koncu zdania a takie krotkie,ze w ogole tam nie pasuje, jakos dziwnie zdania buduja :P tylko tyle chcialam sie podzielic jakby ktos zajrzal :) 🖐️ w necie znalazlam fajne stronki do nauki ang.zawsze poszerza troche horyzonty a jak nie dam rady,to zostaje kurs .... Have a nice day :)