Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość baskakakasa

Jak wygląda Wasz kontakt z rodzeństwem?Jesteście ze sobą zżyci?

Polecane posty

Gość baskakakasa

Ja mam brata,a tak naprawde to w ogole nie czuje ze to moj brat,jest jak obcy...Czyja to wina,ze nie zzylismy sie soba? Rodzicow ?

Gość baskakakasa
piszcie

Gość masz straszego brata o
4 lata. Kontakt był zawsze słaby. Teraz jesteśmy dorośli (on 29 lat, ja 25) i mamy coraz dalej do siebie niż bliżej. Na pewno po części jest to wina rodziców, bo oni nie dbali o to, żebyśmy byli zżyci.

Gość fhgrsxh
mam brata mlodszego 10 lat, ja mam teraz 26. Kontaktu brak.

Gość fhgrsxh
Znaczy sie kontakt ze soba mamy, ale wogole nie jestesmy zzyci.

ja mam siostre brata i brata ..z wiekiem coraz czesciej ze soeba rozmawiamy wczesniej prawie wcale :O

Gość ,aka,,
Oczywiscie ze to wina rodzicow,nie dbali o to zebyscie sie zzyli

Gość ja mam siostrę starszą
o 10 lat, brata o 9 mamy świetny kontakt, często do siebie dzwonimy, rozmawiamy godzinami, wysyłamy sobie zdjęcia z wyjazdów itp niestety rzadko się widujemy, bo każde z nas mieszka w innym kraju...

Gość osoby które póki co
sie wypowiedziały obaliły mit o zawsze kochającym się rodzeństwie które za sobą by w ogień skoczyło. zawsze uważałam że posiadanie rodzeństwa jest przereklamowane:O

Gość jaaa pani de
ja mam brata o 4 lata starszego (ma 33l) i siostrę o rok starszą (30) kontakt z siostrą jest, z bratem sporadyczny ale poprawny - to raczej moja wina- nie zależy mi szczególnie bo jestem aspołeczna :d

Gość to ja tez
moi rodzice tez nie dbali o to wręcz przeciwnie moja matka zawsze robiła wszystko by miedzy nami były zgrzyty i tak tez kiedyś było. ale teraz oboje jesteśmy dorośli (24 i 27 lat) mój brat jest moim najlepszym przyjacielem :) kocham go najmocniej na świecie

Gość mnatara
ja wam powiem ze z dziecinstwa nie pamietam kompletnie nic,wspolnie spedzonych chwil,tego jak on rosl,no nic po prostu.Teraz oboje jestesmy dorosli,ale juz jest za pozno na jakakolwiek wiez:o

Gość nie ma w ogóle takiej pewności
mam siostrę młodszą o rok, obie już mamy swoje rodziny. W dzieciństwie rodzice wprowadzili między nami rywalizację o ich uczucia, o postępy w nauce.. Miłości do siebie nie nauczyli. Nigdy tak naprawdę nie byłyśmy blisko. Ja z racji starszeństwa zawsze miałam być "odpowiedzialna" za młodszą siostrę (hahaha - rok róznicy) i to mi zostało do dziś, natomiast siostra oczekuje tej mojej "straży" nad nią do dziś, nic w zamian nie dając od siebie

Gość fdsdfafd
mam brata 2 lata mlodszego i mnie nienawidzi, a ja go zlewam. wina rodzicow

Gość baskakakasa
to ja tez zazdroszcze Ci 😭:(

Ja mam 3 braci. Miedzy mna a dwoma starszymi jest beznadziejne. Chyba mnie nienawidzą. Mlodszy jeszcze jest ok ale widzę ze wpływ starszych coraz bardziej nas oddala. Mysle ze wynika to z roznic jak bylismy wychowywani. ode mnie sie wymagalo, od nich nie - bo w koncu będą miec kiedys kobiete od pracy i myslenia o wszystkim. Doszlo do tego ze ja ulozylam sobie zycie, a oni kiepsko mają. Starszy to alkoholik z masą długów w Providencie, Młodszy to tez alkoholik i ma problemy z prawem. Nierób. Ma 26 lat a utrzymuja go moi rodzice. Oni wszystkiego mi zazdroszcza myslac ze dostałam wszytsko "za darmo" a nie widzieli ile mnie to kosztowalo wyrrzeczen i pracy.

mam siostre blizniaczke ktora mieszka w szwajcarii kontakt jedynie telefoniczny i skype :( mam rowniez mlodsza siostra ktora ma 14lat i mieszka w uk z rodzicami ona mnie zas nienawidzi ;) zero z nia kontaktu, traktuje mnie jka wroga bo jestem starsza i czasami pozwole sobie zwrocic jej uwage mam nadzieje ze z wiekiem przejdzie ;)

Gość wokandgo
Mam mlodsza siostre. Gdyby nie rywalizacja o urode byloby super. Ale to wina rodziny - ciagle ktos musial rozprawiac, ktora to z nas ladniejsza :O:O:O

Gość zal mi takich rodzicow
tak to jest jak rodzice zawsze staja po stronie mlodszego,a starszy jest odpowiedzialny za wszystko co zle,tak sie rodzi nienawisc do brata/siostry i to wylacznie z winy rodzicow.

Gość ja mam siostrę starszą
straszne jest to, co piszecie. ja swoją siostrę i brata uwielbiam, pomagamy sobie, wspieramy się jak tylko się da..nie wyobrażam sobie być jedynaczką

aha a z moja blizniaczka to tez ciagla rywalizacja, ktora madrzejsza, ladniejsza, bardziej zaradna itp sa klotnie z tego powodu i to dosc czesto ale jedna za druga by w ogien poszla!

Gość mam brata 4 lata starszego
zero kontaktu

Gość hm........
jakis kontakt jest ze siostrą ale przyjaciolkami raczej nie jestesmy

Gość Hogata lol
Mam 3 mlodsze siostry. Ja jestem najstarsza. Rywalizacja, rywalizacja, rywalizacja. O wszystko. O urode, uwage rodzicow, ciuchy, nawet o znajomych. Im starsze tym wredniejsze. :(

Gość wokandgo
agnieszka - a ktora ma byc laniejsza, jak blizniaczkami jestescie? :D

Gość bayata
Ja mam brata o 7lat mlodszego(ja mam 32,on25,daje mu do zrozumienia ze chcialabym zebysmy sie bardziej zzyli,ale jemu na tym nie zalezy,ma mnie gleboko w dupie,zawsze staje po stronie obcych,nigdy po mojej,eh:(

Ja mam siostrę, dużo młodszą ode mnie :) traktuję ją raczej jak córkę niż siostrę, pewnie dlatego że opiekuję sie nią więcej niż rodzice.

ale jestesmy troche inne z wygladu jednak jestesmy jednojajowe, ale jak bylysmy male to identyczne, czasami ja mam problem zeby rozpoznac ktora to ktora ;) teraz inaczej, mmay inne wlosy inny lkolor dlugosc, siostra jest szczuplejsza o jakies 10kg no i charakter zupelnie inny