Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak se myśle.....

Kto z was ma WŁASNY BIZNES i jest zadowolony ze swojej decyzji

Polecane posty

Gość gość
sapienti sat - o to mi chodzi, nie ma nic za darmo, MLM to taki sam wysiłek jak i inna praca, do tego mniej pewny, bo nie każdemu się tak powiedzie jak Tobie, niejeden tylko zmarnował na tym czas (o czym można poczytać na wieeeeeeelu forach internetowych dotyczących najpopularniejszych firm MLM). Tak jak napisałam - nie jest to metoda dla każdego, nie każdy się w tym odnajdzie i na tym zarobi. Nie każdy ma też pół roku czy rok na czekanie na jakikolwiek zysk, czyli żyjąc za co?

Gość gość
sapienti sat czyli jednak nie jest to dla tych ludzi jedyny sposób na zarobek a jedynie coś dodatkowego?

"macie co chwilę jeszcze gorsze decyzje do podjęcia np. najem lokalu (umowy długoterminowe z czynszem), różne inwestycje które są niezbędne do prowadzenia danego biznesu. Ciągle podejmujecie jakieś decyzje które wiążą się z ogromną, ogromną odpowiedzialnością (szczególnie finansową). Potem decyzja o podjęciu biznesu wydaje wam się najprostszą do podjęcia. " vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv DOKŁADNIE TAK JEST W PRZYPADKU KLASYCZNEGO BIZNESU! Dlatego nie zachęcam do czegoś takiego. Chyba że jesteś pewien, że sobie poradzisz i masz odpowiednie predyspozycje, jak to: spory kapitał, odpowiednie znajomości, stosowna wiedza, super ciekawy pomysł itd. :-D

"czyli jednak nie jest to dla tych ludzi jedyny sposób na zarobek a jedynie coś dodatkowego?" vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv Na początek dokładnie tak. Jeśli ktoś dosłownie doprowadził siebie do stanu kiedy niema na chleb, to mój system dla niego będzie nie najlepszym rozwiązaniem. Podkreślam, nie nierealnym, tylko nie najlepszym. Bo nawet w tym przypadku można sobie poradzić, ale znowu coś za coś. Trzeba będzie więcej otworzyć się na ludzi i sięgnąć po sprzedaż bezpośrednią, żeby zarabiać na już. Nie wielu może podołać temu wyzwaniu! Natomiast, jeśli ktoś ma komfort na tyle, że może bezboleśnie zmienić dostawcę niektórych towarów i usług i poczekać na realne wypłaty, to może z tego zrobić JEDYNE I BARDZO DOBRE źródło dochodów. :-D

MOŻE WKLEJĘ TU SKRÓCONĄ SYMULACJĘ DOCHODÓW W TYM PROGRAMIE. Oto częśc pierwsza: vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv Symulacja dochodów - 55 PV Założenia wstępne: obrót miesięczny każdego uczestnika grupy – 55PV, każdy uczestnik przez 1 rok wprowadza do swojej grupy 1 osobę miesięcznie brak osobistej sprzedaży detalicznej Wariant pierwszy (najsłabszy) – program zwykły 1-szy miesiąc: Rejestracja w firmie: wydatek: 280 +24 + 14 + 25 = 343 PLN Zaproszenie pierwszej osoby: bonus za rejestracje: 70 PLN zysk: 70 PLN – nie wypłacany BERBON: 22 PLN – darmowe produkty 2-gi miesiąc: Zakup minimalnej aktywności (55PV) oraz zaproszenie kolejnej osoby przez każdego uczestnika: wydatek: 264 + 25 = 289 PLN bonus za rejestracje: 70 PLN zysk: 70 PLN Suma: 140 PLN – nie wypłacany BERBON: 22 PLN BERBON Razem: 44 PLN – darmowe produkty 3-ci miesiąc: Zakup minimalnej aktywności (55PV) oraz zaproszenie kolejnej osoby przez każdego uczestnika: wydatek: 264 + 25 = 289 PLN bonus za rejestracje: 70 PLN zysk: 70 PLN Suma: 210 PLN – nie wypłacany BERBON: 22 PLN BERBON Razem: 66 PLN – darmowe produkty 4-ty miesiąc: Zakup minimalnej aktywności (55PV) oraz zaproszenie kolejnej osoby przez każdego uczestnika: wydatek: 264 + 25 = 289 PLN bonus za rejestracje: 70 PLN zysk: 70 PLN Suma: 280 PLN + produkty o wartości 264 PLN w cenie VIP – GRATIS! BERBON: 22 PLN BERBON Razem: 88 PLN 5-ty miesiąc: Zakup minimalnej aktywności (55PV) oraz zaproszenie kolejnej osoby przez każdego uczestnika: wydatek: 0 PLN bonus za rejestracje: 70 PLN zysk: 61 PLN – nie wypłacany BERBON: 22 PLN BERBON Razem: 110 PLN – darmowe produkty 6-ty miesiąc: Zakup minimalnej aktywności (55PV) oraz zaproszenie kolejnej osoby przez każdego uczestnika: wydatek: 264 + 25 = 289 PLN bonus za rejestracje: 70 PLN zysk: 70 PLN Suma: 131 PLN – nie wypłacany BERBON: 22 PLN BERBON Razem: 132 PLN – darmowe produkty Została spełniona kwalifikacja na samochód!!! Od tego miesiąca możesz absolutnie bezpłatnie jeżdzić samochodem Skoda bądź Peugeot. W tym miesiącu warto się zastanowić – czy nie wykupić zamówienie Reprezentanta, gdyż obrót grupy pozwala od razu otrzymać kwalifikację Executive i otrzymać dodatkowe bonusy! Poza tym, tylko w kwalifikacji Reperzentant można skorzystać z programu samochodowego. :-D

A TO CZĘŚĆ DRUGA: vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv 7-my miesiąc: Zakup minimalnej aktywności (222PV – zakup Reprezentanta) oraz zaproszenie kolejnej osoby przez każdego uczestnika: wydatek: 888 + 25 = 913 PLN bonus za rejestracje: 70 PLN zysk: 134,9 PLN Suma: 265,9 PLN – nie wypłacany BERBON: 168 PLN BERBON Razem: 322 PLN – darmowe produkty Uwaga! Został tutaj założony zakup własny za 913 zł, gdyż zysk w tym przypadku pokryje ten wydatek. W innym przypadku będzie to dodatkowy wydatek i utrata ponad 900 zł zysku! 8-my miesiąc: Zakup minimalnej aktywności (222PV) oraz zaproszenie kolejnej osoby przez każdego uczestnika: wydatek: 888 + 25 = 913 PLN bonus za rejestracje: 70 PLN zysk: 891,69 PLN Suma: 1157,59 PLN + produkty o wartości 443 PLN w cenie Reprezentanta – GRATIS! BERBON: 168 PLN BERBON Razem: 490 PLN – darmowe produkty 9-ty miesiąc: Zakup minimalnej aktywności (222PV) oraz zaproszenie kolejnej osoby przez każdego uczestnika: wydatek: 0 PLN bonus za rejestracje: 70 PLN zysk: 3558,36 PLN Suma: 3732,95 PLN – wypłacane 2700 PLN BERBON: 168 PLN BERBON Razem: 658 PLN – darmowe produkty bonus z sieci: 1032,36 (międzyprowizja 14%) + 1152 (8% z 1-go pokolenia) + 704 (10% z 2-go pokolenia) + 600 (2% z bonusu nieograniczonego) = 3488,36 PLN 10-ty miesiąc: Zakup minimalnej aktywności (222PV) oraz zaproszenie kolejnej osoby przez każdego uczestnika: wydatek: 0 PLN bonus za rejestracje: 70 PLN zysk: 10900 PLN Suma wypłaty: 10.000 PLN BERBON: 168 PLN BERBON Razem: 826 PLN – darmowe produkty bonus z sieci: 2100 (międzyprowizja 14%) + 3600 (8% z 1-go pokolenia) + 2300 (10% z 2-go pokolenia) + 1100 (10% z 3-go pokolenia) + 1800 (3% z bonusu nieograniczonego) = 10900 PLN 11-ty miesiąc: Zakup minimalnej aktywności (222PV) oraz zaproszenie kolejnej osoby przez każdego uczestnika: wydatek: 0 PLN bonus za rejestracje: 70 PLN zysk: 22800 PLN Suma wypłaty: 21.000 PLN BERBON: 168 PLN BERBON Razem: 994 PLN – darmowe produkty bonus z sieci: 4000 (międzyprowizja 14%) + 7000 (8% z 1-go pokolenia) + 4000 (10% z 2-go pokolenia) + 2000 (10% z 3-go pokolenia) + 1000 (10% z 4-go pokolenia) + 4800 (4% z bonusu nieograniczonego) = 22800 PLN 12-ty miesiąc: Zakup minimalnej aktywności (222PV) oraz zaproszenie kolejnej osoby przez każdego uczestnika: wydatek: 0 PLN bonus za rejestracje: 70 PLN zysk: 45000 PLN Suma: 44000 PLN + produkty o wartości 888 PLN w cenie Reprezentanta – GRATIS! BERBON: 168 PLN BERBON Razem: 1162 PLN – darmowe produkty bonus z sieci: 4000 (międzyprowizja 14%) + 14000 (8% z 1-go pokolenia) + 8000 (10% z 2-go pokolenia) + 4000 (10% z 3-go pokolenia) + 2000 (10% z 4-go pokolenia) + 1000 (8% z 5-go pokolenia) + 12000 (5% z bonusu nieograniczonego) = 45000 PLN Podsumowanie Robiąc ten biznes, w ciągu roku: 1. Wydasz z własnej kieszeni na towary dla zdrowia i/czy urody – 3 325 PLN (średnio 277 zł miesięcznie) 2. Otrzymasz w gotówcę na czysto – 80 000 PLN (średnio 6667 zł miesięcznie) 3. Dostaniesz darmowych produktów za – 2 500 PLN w cenach Reprezentanta (średnio za 208 zł miesięcznie). Te gratisy powodują, że płacąc średnio 277 zł miesięcznie, otrzymujesz produktów za 490 zł! W tej symulacji nie zostały uwzględnione ewentualne tak zwane: POOL – bon, bonus za organizację badań, PROMO USE bonus.

Gość gość
no wlaśnie - czyli tak samo jak w każdym MLM, najpierw tylko wykładasz kasę nie mając realnego zarobku. następnie jak uda Ci się nawet znaleźć po jednej osobie miesięcznie to jesteś zależny od tego jak im pójdzie, zakładasz, że oni będą też zapraszać po tej 1 osobie, ale jak zrezygnują, nie uda im się itp to już tracisz... Ogólnie jak dla mnie to było za dużo zachodu i wcale nie tak bajkowo jak się wydaje, co miesiąc kupujesz niepotrzebne kosmetyki z firmy, którą niekoniecznie lubisz i to za kwotę aż 300zł, jakikolwiek zysk masz dużo dużo później i jest on niepewny, bo zalezy od osób które zapraszasz, czyli zapraszając bylekogo może się okazać, ze nic z tego nie będzie, a ciężko znać tylko odpowiednie osoby, które sie z tego wywiążą. No i tak jak pisałam niezbędne jest namawianie obcych osób, bo nie każdy ma aż tyle osób znajomych... Dokładnie to samo co mi proponowano na tej niby rozmowie kwalifikacyjnej...

"...ale jak zrezygnują, nie uda im się itp to już tracisz.." vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv Stracić tutaj nie ma możliwości. Najwyżej można nie zyskać! :-D Bo jak nawet komuś nie wyjdzie czy cokolwiek, to przecież ja nie wydałem kasę za nic, tylko otrzymałem towar, który jest mi potrzebny.

Muszę powiedzieć jeszcze coś o tym że komuś nie wyjdzie, zrezygnuje itd. Mamy we firmie taką unikalną usługę, za którą, będąc zwykłym klientem płacisz, ale poza usługą otrzymujesz zwrot w gotówce i towarach więcej niż zapłaciłeś! Czyli, masz masz usługę za którą zapłaciłaś i jeszcze kasę Ci płacą większą niż wyniósł Twój wydatek! :-D Więc, jak komuś nie wyjdzie, to pozostając klientem i tak ma zyski!!!

"co miesiąc kupujesz niepotrzebne kosmetyki z firmy, którą niekoniecznie lubisz i to za kwotę aż 300zł" vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv A po co kupować coś czego nie potrzebujesz czy nie lubisz? Kupuj to, co potrzebujesz i lubisz!!! :-D

"Dokładnie to samo co mi proponowano na tej niby rozmowie kwalifikacyjnej..." No cóż, widzę że uparłasz się na swoim i nie widzisz tego, co usiłuję pokazać. Zresztą, mi i nie chodzi o przekonanie Ciebie czy poszczególnych osób. Niech to przeczytają kto zechce i zainteresują się ci, kto dostrzeże sens przekazu. Jeśli chcesz, to dalej mogę odpowiadać na Twoje pytania. W realu w tym miejscu z reguły kończę rozmowę, ale teraz mam chwilkę i mogę sobie poćwiczyć klawiaturę! :-D

Gość gość
ja nie potrzebuję, żebyś mnie przekonywał, bo wiem, że są osoby, którym MLM pasuje i się udaje, ja próbuję Ci uświadomić, że to nie jest dobre dla każdego. Większość osób woli pewną pensję co miesiąc, stabilizację, której MLM nie zapewnia, co więcej potrzeba przynajmniej na początku dużo zaangażowania i pracy a przekonanie osób takich jak Ty, że niewiele trzeba robić jest złudne, niestety. Znam osoby, którym się powiodło, nawet mam w rodzinie kogoś kto jest szefem i założycielem jednej z firm MLM w Polsce i kilku innych krajach, wiadomo, jeździ najlepszymi autami, ma kilka wielkich domów i opływa w luksusy ale nie twierdzi, że ma to za kilka telefonów miesięcznie, tylko za ciężką pracę i wysiłek...

Gość gość
To viktor folomeyev OSZUST i złodziej wyłudza najpierw 300 zł i później już sie nie odzywa Uważajcie.

Gość gość
ja piernicze, wiadomo ,ze MLM nie jest dla kazdego tak samo jak wlasna Dg lub praca na budowie. tego nie trzeba nikomu uswiadamiac bo to proste jak budowa cepa.

Gość gość
|Jak kto sie nie nadaje do niczego i uciekł do nas ze wschodu jak folomeyev to moze i jest ok. Ktoś kto ma łeb na karku nie naciąga na forach :)

Gość gość
jak widać trzeba bo sapienti sat tego nie widzi ;)

Gość gość
bo to głupek. pisałem już :) Kiedyś "sprzedawał" pomysły za złotówkę na forum :D

" Większość osób woli pewną pensję co miesiąc, stabilizację" vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv Stabilizację? Pewna pensja? A od kiedy to na etacie jest stabilizacja i pewna pensja? :-D Czy MLM daje... Wg mnie MLM sam w sobie też nie jest czymś pewnym na wieki wieczne. Jak każdy biznes może się załamać. Ale z całą pewnością jest to jedyny słuszny sposób dla milionów ludzi wydostać się z marazmu życia za pensję z etatu. A tym bardziej z niebezpieczeństwa nędznej emerytury bądź całkowitego jej braku. Bo chyba nie będziesz dyskutować z tym, że dzisiejsi 40-latkowie już nie dostaną emerytury z ZUSu?! :-D

Gość gość
Pewnie ze lepsza stała pencja co miesiąc niż naciąganie na forach :) Zresztą widać ile osób jest zainteresowanych bełkotem tego naciągacza a ile szuka normalnej pracy bez robienia z siebie pośmiewiska i poniżania się jak Sapienti ...

Gość gość
sapienti sat a czemu zakładasz, że ci ludzie będą szczęśliwsi przy MLM niż mając stałą pensję? Zakładasz też, że każdy zarabia na tyle mało, że nie moze sam zadbać o swoją emeryturę? napisałam Ci wcześniej jak można sobie ją zapewnić nie licząc na ZUS (bo oczywiście liczenie na cokolwiek z tej złodziejskiej instytucji to szczyt naiwności)

"czemu zakładasz, że ci ludzie będą szczęśliwsi przy MLM niż mając stałą pensję?" vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv To bardzo proste! Bo etatów ze stałą pensją nie posiadają! W zasadzie wystarczyłoby i tego, ale tak naprawdę jest jeszcze coś. Jeśli ci ludzi, póki są na etacie, nie zadbają o swoją przyszłość, to na emeryturze albo i sporo wcześniej obudzą się z przysłowiową ręką w nocniku. Będą mieli niestosowny wiek, przestarzałą wiedzę, niekorzystny dla pracodawcy staż i brak dochodów. Z czego będą żyć? Dalej. Pracę mogą stracić w każdej chwili. A biorąc pod uwagę nadchodzące pogłębienie kryzysu gospodarczego, taka ewentualność staje się coraz bardzie realna. Jak już tę pracę stracą, to jak myślisz - czy będą mieli z czego zachować swój poziom życia? I na sam koniec. Zdecydowana większość ludzi z takiego czy innego powodu nienawidzi swojej pracy. Jak myślisz - czy byliby szczęśliwsi pozostając we własnym domu, z bliskimi i robiąc to, co lubią zamiast tego, co muszą? :-D

"Zakładasz też, że każdy zarabia na tyle mało, że nie moze sam zadbać o swoją emeryturę? " vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv Nigdy i nigdzie nie napisałem, że KAŻDY. Ale z całym przekonaniem twierdzę, że ZNAKOMITA WIĘKSZOŚĆ ma właśnie taki problem! Nie żyję przecież w próżni i widzę co się naokoło dzieje. U koleżanki mojej żony niespodziewanie zmarł mąż zostawiając trójkę dzieci w szkolnym wieku i jakoś nie widzę tam dobrej renty po mężu czy jakichś oszczędności. Babka tyra jak wół by jakoś te dzieci utrzymać. U byłej podopiecznej moje żony (inwalida z dzieciństwa na wózku) umarła mama. Też jakoś nie widzę żeby biedna dziewczyna opływała w dostatek, tylko grozi jej DPS z internatem do końca dni. A matka przecież ponad 30 lat przepracowała na etacie! Takie przykłady mogę przytaczać cały wieczór. Więc, skoro etat jest taki cudowny i wszyscy są tak rozsądni i świadomi, to skąd te tragedie???

"napisałam Ci wcześniej jak można sobie ją zapewnić nie licząc na ZUS" vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv Przepraszam, ale chyba chciałaś napisać! Bo ja czegoś takiego nie widzę. Podpowiedz proszę gdzie szukać, jeśli się mylę.

Gość gość
napisałam, że desperaci pracujący na kasie czy gdziekolwiek za najniższą krajową mogę się jeszcze dodatkowo bawić w MLM, ale jest też masa ludzi na wysokich stanowiskach, którzy mają ciekawą pracę i przyzwoity zarobek. A co do ZUSu to pisałam, że można odkładać pieniądze (wystarczy koło 200zł miesięcznie, nie mówię tu o osobach z najniższą krajową bo tych oczywiście na to nie stać) lub nawet wziąć kredyt i zainwestować w nieruchomość (wynajmować i wówczas najemca spłaca kredyt a po 20 latach mamy na czysto nieruchomość, którą możemy dalej wynajmować czerpiąc zysk). Poza tym piszesz, że ludzie nie posiadają etatów ze stałą pensją. To dziwne, bo ja znam masę takich ludzi. Moim zdaniem tu liczy się przede wszystkim odpowiednie wykształcenie, jeśli produkujemy samych niepotrzebnych pedagogów to logiczne dla mnie jest, że nie ma dla nich pracy, ale jeśli ktoś zrobi porządne studia i ma dobry zawód to etat znajdzie zawsze. Czemu piszesz :" Jak myślisz - czy byliby szczęśliwsi pozostając we własnym domu, z bliskimi i robiąc to, co lubią zamiast tego, co muszą?" Ja właśnie NIE LUBIĘ takiej pracy, w której muszę komuś coś proponować, do czegoś przekonywać, być sprzedawcą. Wolę zajmować się bardziej twórczymi i ciekawszymi rzeczami. A wbrew temu co piszesz nie jest tak prosto STALE powiększać swoją sieć współpracowników, ciągle musisz wyszukiwać coraz to nowsze osoby. Zgodzę się, że po ładnych paru latach MOŻNA (ale dużo zależy od indywidualnych umiejętności, charakteru i nawet szczęścia) coś na tym zarobić, ale nie jest to takie proste, kolorowe i szybkie.

"desperaci pracujący na kasie czy gdziekolwiek za najniższą krajową mogę się jeszcze dodatkowo bawić w MLM" vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv Ależ ty masz informacje!!! Nawet nie wiem gdzie takie coś można było znaleźć!!! Szkoda że było Cię na ostatnim Business Day mojej firmy 5-go października. Miałabyś okazje zobaczyć bawiących się w MLM, ale nie tych co pracują na kasie, tylko wykładowców wyższych uczelni, właścicieli różnych firm, klinik, salonów urody, inżynierów itd itd itd! Coś mi mówi, że dla ciebie MLM to tylko Oriflame i FM. Bo to tam nastolatki ganiają z katalogami po ludziach i wciskają badziewiaste perfumy i kosmetyki. Uwierz, albo sprawdź, MLM to o wiele większy biznes niż te 2 firmy! :-D

"A co do ZUSu to pisałam, że można odkładać pieniądze (wystarczy koło 200zł miesięcznie" vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv Tylko odkładać? I nic z nimi nie robić? Bo jeśli tak, to chyba żyjesz w oderwaniu od rzeczywistości. 200 zet na m-c to 2400 zł rocznie. Minus inflacja: -10% = 2160. We Wrocławiu skromne M2 kosztuje około 300 000 PLN. Czyżby 140 lat ciułania na coś co da góra 1000 zł miesięcznie dochodu jest dobrą metodą na emeryturę? :-D Ja też nie traktuje MLM jako instrument na emeryturę sam w sobie. Mój program zawiera drugą część, w której po 3 latach masz 5000 miesięcznie dochodem pasywnym i co 2 lata ta suma samoistnie wzrasta o kolejne 5000 zł, już bez udziału MLM. Powiedz mi, na jakim etacie można wyrobić całą karierę w 5 lat i dostać świadczenia emerytalne 5000 zł miesięcznie z waloryzacją o kolejne 5000 co dwa lata? :-D

"... piszesz, że ludzie nie posiadają etatów ze stałą pensją. To dziwne, bo ja znam masę takich ludzi." vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv A czy możesz zagwarantować, że ci wszyscy ludzie nie stracą tych etatów w bliższej czy dalszej perspektywie? Bo ja mogę się założyć, że to jest tylko kwestia czasu. Patrząc na to, co się dzieje w świecie, trzeba stać na uszach żeby jak najszybciej zgromadzić prawdziwe wartości: ziemie, nieruchomości, złoto i/czy inne metale szlachetne itd. Bo jak dolar pierdyknie, a na to się ostro zanosi, to te wszystkie etaty polecą w cholerę i co wtedy zrobią ci wysoko cenieni specjaliści?

Gość gość
SAPIENTI SAT i jak tam ten twój pozew u TWOJEJ pani prokurator , czekam czekam i nic z tego, jesteś zwykłym kłamcą i oszustem

Gość gość
SAPIENTI SAT nie masz nawet działalności gospodarczej , a straszysz mnie baranie pozwem do sądu , więc czekam tylko nie wiem kto ma sie czego obawiać . Pseudo lekarzyno