werka84 0 Napisano Listopad 10, 2011 kiedyś wyczytalam w teletygodniu żeby trzy razy w tyg myć twarz w ostudzonej wodzie po ugotowanych ziemniakach nie próbowałam ale tam zachwalały Panie więc moze spróbuje.:-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
werka84 0 Napisano Listopad 10, 2011 spadam wkońcu bo południe a tu nic nie zrobione :-( jezu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
werka84 0 Napisano Listopad 10, 2011 kobitki pomóżcie co jutro zrobić do jedzenia bo będą goście muszę zrobić jakieś ze dwie sałatki i coś do jedzenia tylko co żebym mogła też wszystko jeść :-( bo nie chce żeby wiedzieli tylko chce ich oszukać :-) będą jeść trochę dietetycznie nic nie wiedzac:-P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
werka84 0 Napisano Listopad 10, 2011 no wszystko nie ale chociaz coś bo będzie głupio a jak coś wypije to mnie zetnie i będzie cyrk haha ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fiszkotka 0 Napisano Listopad 10, 2011 zrób może sałatkę z tuńczykiem - tylko może wersję bez majonezu - ja osobiście tak jem tzn. odkładam sobie troszeczkę a resztę swojemu lubemu już doprawiam majonezem, którego nie cierpię- ble! Dobry jest też makaron ( pełnoziarnisty) z brokułami, z piersią z kurczaka + sosem czosnkowo- ziołowym. Co prawda kalorie ma -ale jest smaczne i nie jest jakoś ciężko strawne to na pewno lepsze rozwiązanie niż pizza albo ciastka :) Sałatka z kurczakiem gotowanym też będzie dobrym rozwiązaniem. Pomysłów jest mnóstwo :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dorota08 0 Napisano Listopad 10, 2011 moze saltka gyrosik dietetyczna smaczna Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fiszkotka 0 Napisano Listopad 10, 2011 o tak :) gyrosik :) pyszny! może domowej roboty chińszczyzna albo zupa chilli - robi się ją bardzo szybko - nie zawiera wielu kalorii a strasznie zapycha jest gęsta. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fiszkotka 0 Napisano Listopad 10, 2011 o tak :) gyrosik :) pyszny! może domowej roboty chińszczyzna albo zupa chilli - robi się ją bardzo szybko - nie zawiera wielu kalorii a strasznie zapycha jest gęsta Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
werka84 0 Napisano Listopad 10, 2011 :-) ech kobitki dla mnie to wszystko co proponujecie jest rarytas ale facet i goście to konkret żarcie i kropka :-( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
werka84 0 Napisano Listopad 10, 2011 ale wpadłam na pomysł kupię bardzo duże dwa filety z idyka i na noc w marynate i mleko żeby suchy nie był a jutro go śliwka i morela nadzieje i będzie jak schab :-)tylko że z kurczaka też w piekarnik w woreczek też z czosnkiem majerankiem :-) co Wy na to? Chyba przejdzie no i sałatka grecka tylko dresing zrobie sama Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fiszkotka 0 Napisano Listopad 10, 2011 Jestem za i chętnie też wpadnę przekąsić mniam!!! :) jeju :( dziś szykuje się impreza- na pewno pochłonę coś nie zdrowego ... na mieście ;/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
werka84 0 Napisano Listopad 10, 2011 a wszystkiego przecież jeść nie muszą przecież zobaczą ile schudlam i że tyle już nie zjem co kiedyś ;-) karkówka to bez żadnego gadania musi być i pieczarki z cebulka bo stary zawału dostanie hehe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość *liliann Napisano Listopad 10, 2011 Hej Werka :) Ja polecam zrobić Chilli Con Carne :) Robi się szybko i jeśli kupić dość chude mięso mielone to możesz naprawdę zrobić fajny dietetyczny posiłek. Jeśli Ty nie lubisz mięsa mielonego to możesz odłożyć trochę tego, do czego dodaje się mięso i będziesz miała posiłek dla siebie :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
werka84 0 Napisano Listopad 10, 2011 no i udka w prodzirz a na sałatkę przepis z netu mam na brokuły por jaja kukurydza ser żółty i zamiast malojonezu będzie jogurt grecki light ;-) hehe co sie będę martwić że majezonu nie będą jeść haha ;-)osobiście majonez to bym łyżkami jadła do bólu.:-(ale cóż moze kiedyś jak już będę stara i brzydka.;-) ciasto mama zrobi i już poza tym to tylko dwa dni gości huk z tym ja słodyczy nie muszę bo nie korci więc będzie ok.;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fiszkotka 0 Napisano Listopad 10, 2011 Liliann podasz mi swój przepis na Chilli Con Carne ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
werka84 0 Napisano Listopad 10, 2011 liliann podaj przepis.:-) fiszkotka najedz sie w domu zjedz trzy jaja i kawałek piersi lub chudej drobiowej wędliny zobaczysz nie będziesz głodna Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
werka84 0 Napisano Listopad 10, 2011 dorotka podaj przepis na ten gyrosik mniam mniam juz mi ślina leci.:-) fiszkotka a Ty na zupę będę praktykować w następnym tyg po kolei Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fiszkotka 0 Napisano Listopad 10, 2011 Jak zjem w domu - wyjdę na spotkanie i będąc ze znajomymi też będzie mnie kusiło :) Werka masz w domu rowerek stacjonarny? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
werka84 0 Napisano Listopad 10, 2011 bladz przy sprzątaniu waga mi sie na oczy pokazała musiałam no musiałam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
werka84 0 Napisano Listopad 10, 2011 no ale choć sobie humor poprawiłam ;-):-) no jest super jest super więc o co mi chodzi. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość *liliann Napisano Listopad 10, 2011 Na większą porcję daję: 1kg mięsa mielonego 2 puszki pomidorów z puszki 2 puszki fasoli (czerwona/biała) kostka rosołowa (rozpuszczona w szkl. wody) ze 4 cebule sporo czosnku przyprawy ostre (papryki: słodka, ostra, pieprz cayenne) sól, pieprz, pietruszka wg smaku. Cebule zeszklić, dorzucić mięso i czosnek, dalej smażyć. Jak mięso będzie dobre to dorzucić pomidory. Przerzucić do dużego garnka, dolać bulion. W tym czasie można zacząć przyprawiać. To dusić do momentu, aż zagęści się i dorzucić fasolę. I dusić dalej :) Ta potrwa ma być ostra, więc nie żałujcie przypraw :) Jeśli gdzieś w sklepie znajdziecie kumin/kmin rzymski to bierzcie, bo daje fajny smak. Ja to podaje albo na naleśnikach z mąki pełnoziarnistej albo z grzankami. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
werka84 0 Napisano Listopad 10, 2011 liliann a moze to być mięso drobiowe ? Np mielone z indyka? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fiszkotka 0 Napisano Listopad 10, 2011 Werka Ja zupkę robię z fasolą białą biały jaś z puszki ( jest ona np. w Almie- bardzo dobra gatunkowo ) potrzeba nam: ząbek czosnku papryczki chilli, duża czerwona papryka 400 g (puszka) siekanych pomidorów (bez dodatków) lub przecier - Ja używam zazwyczaj przecieru 400g (puszka) fasolki szczypta soli łyżka siekanej świeżej kolędry + cząber odrobina oleju Ząbek czosnku przekrawamy wzdłuż na pół i rzucamy na rozgrzany olej, brązowimy go i usuwamy z garnka, chodzi nam tylko o to by aromat pozostał w oleju. Paprykę kroimy w małą kostkę a chilli wzdłuż na pół i rzucamy na olej, lekko ją tylko podsmażając. Następnie dodajemy pomidory i dusimy wszystko na małym ogniu, aż papryka będzie mięciutka, wtedy dodajemy fasolkę i doprowadzamy tylko do wrzenia cały czas mieszając, ponieważ fasolka lubi się przyklejać do dna. Doprawiamy szczyptą soli i dodajemy kolędre. Werka- jak to jest że Ty z tygodnia na tydzień gubisz te kg? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fiszkotka 0 Napisano Listopad 10, 2011 Liliann aaha, nasz przepis jest w sumie bardzo podobny - ja dodaje dużo przyprawy Chilli :) pychotka :) a czasami robię fasolkę po bretońsku ale bez boczku tylko na dobrych kiełbkaskach :) mniam! - ostatnio zrobiłam ale byłam z siebie dumna bo zjadłam tylko jedną małą miseczkę :) a resztę pochłonął ukochany. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
werka84 0 Napisano Listopad 10, 2011 liliann to będzie git przepis na sobotę.;) dzięki. Fiszkotka nie będzie albo rób to co ja zamawiam sałatkę lub surówkę i chudy kuraczak:-) ale jak zjesz przed wyjściem jaja aż trzy to zobaczysz a moze próbuj blonnik co? Opijesz sie i zapcha.;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
werka84 0 Napisano Listopad 10, 2011 nie mam takiego:-( a chciałabym. tylko zwykły na którym bardzo dużo jeżdżę bo lubię :-) no i codziennie przynajmiej 10-15 km czasem drugie tyle jak pogoda ładna Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fiszkotka 0 Napisano Listopad 10, 2011 Ja codziennie piję activię z płatkami z otrębów + 2 łyżeczki otrębów pszennych to dopiero zapycha :) i smakuje mi straszliwie :) oh!!- właśnie dostałam do pracy przesyłkę od kontrahenta- 2 pyszne rogale słodkie ;/ ... aż dostałam ślinotoku- idę go wcisnąć komuś :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fiszkotka 0 Napisano Listopad 10, 2011 to ty dziś jeździłaś w taki ziąb? :) o rany!! :) podziwiam cię!!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość *liliann Napisano Listopad 10, 2011 Chilli to jest świetne danie na szybko i dla wszystkich :) Także polecam. Do tego dla złagodzenia ostrości można podać sałatę z jogurtem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
werka84 0 Napisano Listopad 10, 2011 no ja już skończyłam sprzatanie w kuchni saloniku i sypialni jeszcze tylko mały pokój i łazienka ech lubię to robić jak święci słońce haha a nie chmury dobrze że choć ciepło i nie pada Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach