Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kozulka

nie stac mnie na dziecko a tak bardzo chce je miec

Polecane posty

Gość ta konkretna osoba
Stomatoloszka z powołania Co ty wiesz o mojej sytuacji materialnej? Po prostu ja potrafię spojrzeć poza swoje miasto i swoją pracę czy wykształcenie i wiem, że Polska to nie jest Warszawa, a parę milionów Polaków żyje w nędzy. I jest coraz gorzej, bo rozwartwienie się powiększa, tzn. jest coraz więcej ludzi biednych (poniżej minimum egzystencji), ale fakt, że gruba (bardzo szczupła w pl) ludzi najbogatszych jest coraz bogatsza. Tyle że nie ma typowej dla społeczeństw zachodnich klasy średniej. Więc jak chciałaś mi dokuczyć wielka pani stomatolog to się tobie nie udało. :o

Gość ta konkretna osoba
grupa, a nie gruba : )

Gość mama jedynaka .......
ja nie uwazam,zeby patologia było rozstawanie się z ukochanym dzieckiem, mężem po to aby wyjechać i zarobić pieniadze na lepsze życie, nie robie tego z radoscia , przyjemnoscia i ulgą , bo chętnie zostałabym tutaj i czekała,az mi pieniazki z nieba spadna-zaznaczam,ze takie pieniazki za które mozna zyc , a nie wegetować

Gość niscccc
Za nasze emerytury nie zapłaci ani Kozulka na zasiłku, ani jej dziecko które będzie brać zapomogi z MOPS-u. Kozulka za rok pojawi się na Kafe żebrząc o uzywane ubrania i jedzenie - powtarzam: jełśi TERAZ, bez dziecka, z dwojgiem pracujacych dorosłych nie potrafi NIC odłozyć, to skąd weźmie kasę na dziecko? Owszem, niemowlę moze karmić piersią - ale przy tym nie będzie mogła pracować. Owszem, może go nie posyłać do rzedszkola - ale nie będzie mogła pracować. Żerować na dziadkach? Super. Miejmy nadzieję, że tylko na dziadkach, nie na naszych podatkach.

nie chcę dokuczyć. Połowa osób w moim liceum to były osoby ze wsi. Stać ich było na dojazdy, stancje. A to kosztuje. Klasa średnia (patrzę na przykładzie Lublina) dzisiaj jest w stanie opłacić dziecku PRYWATNE studia. Kilka milionów polaków jeździ na wakacje za granicę z biurami. I to są głównie ludzie młodzi. Czyli stać ich na to. Nie jeżdzą na seszele, ale choćby do Egiptu. o 30% wzrosła sprzedaż hoteli 5*. Czy Twoich rodziców było na to stać? Bo 20 lat temu życie jakie dzisiaj prowadzą "ci biedni" to były luksusy. Jak chcecie mieć Niemcy, to płacicie podatki jak Niemcy, pracujcie jak Niemcy to może coś z tego będzie

Gość ta konkretna osoba
"Wiadomo ze nie każdego, ale naród ma coraz więcej bogatych właśnie młodych" Poza tym widać, że łykasz tvnowsko, gaztowyborczą propagandę. Tak się składa, że bezrobocie jest właśnie największe wśród młodych ludzi i właśnie wśród absolwentów wyższych uczelni (sięga 40%).

ale przeciez jej maz pracuje i niech z powodzeniem zarabia większe pieniążki, znajdzie coś lepszego-więc z jego kasy tez bedzie "żebrała" więc dajcie jej spokój-lepiej dawać takim rodzinom, niz takim,w których jest masa dzieci, co rok nastepne, a kasa z pomocy idzie na flaszki i fajki

jak kończą debilne kierunki, psychologię, socjologię, kulturoznawstwo, filozofię przyrody i nic po tym nie umieją to gdzie mają pracować? Nie znam żadnego bezrobotnego absolwenta politechniki, medycyny, farmacji czy kierunków matematycznych na SHG CZY AGH

Gość ta konkretna osoba
"Czy Twoich rodziców było na to stać? " W ogóle nie rozumiem po co tobie te prywatne wycieczki. Nic o mnie nie wiesz, żeby uciąć ten temat napiszę zatem: urodziłam się i mieszkam w Warszawie, skończyłam dobre studia na UW, mam pracę. Moi rodzice także, tata jest ekonomistą po sgh, mama architektem. Mimo to piszę, że w Polsce jest bieda i to wielka, że młodzi ludzie (nie mówię o swoich znajomych z pracy) są w fatalnej sytuacji i że nawet masowa emigracja nie zwiększyła szans tych, którzy tu zostali. Ostatnio Rzeczpospolita doniosła, ze Polki na Wyspach rodzą najwięcej dzieci ze wszystkich nacji, więcej np. od Pakistanek. Na każdą kobietę przypada średnio (jeśli mnie pamięć nie myli) 2,3 dziecka. To są jakieś inne kobiety? Nie to Polki, które uciekły z tej Twojej baśniowej "młodzi polacy są coraz bogatsi" Polski.

bieda jest dziedziczna-jak więc ma byc skoro ja i mój maż żylismy jako dzieci w biedzie, a teraz gdy ja chce wyjechać aby zarobic kasę-nazywasz to patologią???

Gość niscccc
"ale przeciez jej maz pracuje i niech z powodzeniem zarabia większe pieniążki, znajdzie coś lepszego" - super! Ale dlaczego 30-letni facet i 30-letnia baba do tej pory nie znaleźli nic porządnego? Albo wykształcenie nie odpowiada wymaganiom pracodawców, albo obooje są do d... 30 lat i nie potrafic odłozyć co miesiąc jakiejś kwoty???

stomatolocha! wez sie przymknij, bo gówno o zyciu wiesz, moze nie kazdy chce sie we krwi jak lekarz babrac, albo grzebac w zgnilych zebach, zaropialych, wyrywac je itp. A poza tym nie znasz wierszyka wszyscy dla wszystkich? Durna locha jestes i tyle, sama na zasilku jestes a w necie to se mozesz wszystko napisac.

Gość czytajta dobrze
do nisccc TY CZYTASZ CZY TYLKO SIE BZNADZIEJNIE WYPOWIADASZ ?!

Gość ta konkretna osoba
Poza tym co to znaczy debilne kierunki? Dlaczego psychologia, socjologia, czy kulturoznawstwo są twoim zdaniem debilne? W normalnym kraju jest miejsce i dla konowałów i dla humanistów, są ludzie którzy chcą się rozwijać np. naukowo i dla nich też powinno być miejsce. Nie każdy traktuje studia jedynie jak trampolinę do dużych zarobków. A bez takiego psychologa, niejeden lekarz dalej pogrążałby się w swoim alkoholizmie (niezwykle wysoki współczynnik u lekarzy), stresie czy depresji.

no to jak nie chce się we krwi babrać jako lekarz, nie chce uczyć się chemii jako farmacuta, nie chce babrać się w ziemi po budownictwie, nie chce projektować po architekturze to co chce robić po kulturoznawstwie?

Nie zdecydowałabym się na dziecko jeśli nie było by mnie na nie stać. Nie mogłabym patrzyć jak moje dziecko chodzi w ubraniach z lumpa, je tanią żywność, używa najtańszych pieluch i kosmetyków. Nie chciałabym żeby czuło się gorsze, że np. Nie pojedzie na obóz, wycieczkę szkolną czy na wakację, a zamiast gór czy morza będzie widziało staw i lasek. Nie mówię o jakiś zbytkach i rozpustnym życiu ale o zapewnieniu dziecku życia na przynajmniej średnim poziomie. Nie samą miłością człowiek żyje.

glupia piczo! Czyli twoim zdaniem powinni byc w kraju sami lekarze farmaceuci, architekci, ktorzy by pozdychali z glodu, bo piekarzy by nie bylo, chodziliby boso bo szewcow tez by nie bylo, w ogóle chodziliby nadzy, bo nie byloby pracowników produkcji, szwaczek itp/ Ale cipka z ciebie tepa. Sama nawet podstawowki nie skonczylas,bo gadasz jak potluczona.

czasmi potrzebny jest taki kop-moze własnie w postaci dziecka, aby wziąć się za siebie i szukać lepszej pracy

a czy sama mialas te wycieczki, wakacje nad morzem, markowe ciuszki, wypasione zabawki???? o których teraz piszesz, ze twoje dziecko nie moze bez tego w ogole sie urodzic?

Gdybym miała juz 30 lat to nie czekałabym na nic tylko decydowała sie na dziecko :) chyba że jest jakaś szansa że w ciągu powiedzmy kilku lat coś sie może u Was poprawić z finansami np kończycie studia zaoczne albo coś wtedy można zaczekać, ale tak uważam że nie ma na co. A wiadomo że każda normalna kobieta chce mieć dziecko.

a moje dziecko uzywało najtańszych pieluch, najtańszych kosmetyków, kupuje mu fajne ubrania w lumpeksie-chos stac nas było na lepsze-tylko po co?

hahahaha taaaa jak ty jestes stomatolocha, to ja nie wiem co. jedna lapa dlubiesz w pysku, a druga piszesz na kafe buahahahahaha

stomatoloszka-ciekawe jakim ty jesteś człowiekiem, jaka jestes dla swoich pacjentów- i czy po wizytach u Ciebie nie musza porawiac u innych dentystów

ona nie jest zadna stamatolocha!!! Tylko tutaj jest madra na forum, a wylacza kompa, idzie do PUP-u po zasilek, a swoje frustracje leczy na kafe

nawet nie potrafi poprawnie napisac STOMATOLOZKA przez Z z kropka, tylko jak loszka - LOCHA - TAKA SWINIA ROZPLODOWA, a tutaj strasznie sie wymadrza, nawet materialu z podstawowki nei opanowala hahahahaha

Gość ta konkretna osoba
Beatka s-k nie denerwuj się, nie ma co rozmawiać z panną stomatoloszką. Swoją drogą bardzo bym chciała, żeby obudziła się w świecie, w którym są jedynie lekarze i informatycy. :o