Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ertghytjy

CO ŚCIELICIE PSOM W BUDZIE BY MIAŁ CIEPŁO ?

Polecane posty

ludzie zrozumcie ze chwalenie sie trzymaniem psa tylko na dworze jest nie na miejscu. To jest krzywdzenie stadnego zwierzecia ktore potrzebuje stalego, codziennego kontaktu ze swoim stadem jakim jest dla niego wasza rodzina. Jesli jest odludkiem to nie zdziwcie sie kiedys jak upierdzieli reke ktora go karmila tyle lat.

Mychol - nie były od nas odosobnione:) mój tata miał warsztat samochodowy na tyłach domu więc psy cały dzień się koło niego kręciły do tego też rotacja ludzi była spora a psy bardzo towarzyskie:)

Gość kowal onek
mieszkam na podlasiu tu mrozy tamtej zimy dochodzily do - 30 i pies zyje ... cód jak w sokółce ?

Gość papla666
**Mychol kowal chce was tylko sprowokowac wypad z takim zadupiem umysłowym Nie pomyślałam o tym...już Jego wypowiedzi nie skomentuję :D.

ciekawa jaka część z was systematycznie chodzi do weterynarza na szczepienia,odrobaczania albo jak coś np.złego się przydarzy pieskowi?a niestety to są spore koszta znam to osobiście,a przy dwóch jak u mnie tym bardziej

moje psy maja koce w budzie - ale tylko na noc zostawiam ich na dworze, reszte dnia spedzaja ze mna tak czy siak, golden w budzie nie spi tylko na fotelu ( maja w ogrodzie stary fotel obok budy ) nie mam wyrzutow sumienia ze zostawiam ich na dworze, maja siebie i jest im dobrze ;) jak pada zamykam ich w domu - choc do latwych rzeczy to nie nalezy :D bo goldy w nocy woli spac na dworze - mimo wszystko

Gość papla666
ciekawa jaka część z was systematycznie chodzi do weterynarza na szczepienia,odrobaczania albo jak coś np.złego się przydarzy pieskowi? Nie wyobrażam sobie psa nie szczepić, dla bezpieczeństwa jego i mojego. Odrobaczam je co 6mies, taj przynajmniej mi weterynarz kazał. Na szczęście piesek podwórkowy nie ma żadnych oznak choroby. Natomiast mój Bokser ma alergię pokarmową. Zanim dowiedziałam się co to jest, straszyli mnie paciorkowcem, gronkowcem , grzybicą...Szczegółowych badań mu nie robiłam. Po prosu kupuję mu karmę suchą i pilnuję by nikt mu nie dawał słodyczy, wędlin itp. Wiem, że po tych produktach jest skłonny wygryźć sobie sierść razem ze skórą. Ale od paru miesięcy jest dobrze :D. Za to z Kaukazem jest kiepsko, bo chciałam go zawieźć do salonu dla zwierzaków latem by go ostrzygli...ale ni w ząb nie dał się wsadzić do auta :(. Nożyczkami mi ciężko było, bo strasznie sie kręcił. A po moim wyjeździe na wakacje miał właśnie takie "boby", zapewne od niepuszczania

My mogliśmy sobie pozwolić na trzymanie 2 dużych psów, owczarków, raz mieliśmy 3 ale to tylko kilka miesięcy bo tego najstarszego trzeba było uśpić. Co do leczenia to po sąsiedzku mieliśmy weterynarza (też nasza rodzina:)) więc psy były zadbane. Ja uważam, że zdrowy na umyśle człowiek dba o swoje zwierzęta i nie doprowadza do skrajności jak np. trzymanie psa na łańcuchu w budzie z dykty gdy są mrozy lub trzymanie cały dzień w domu i wyjście raz dziennie na spacer 15-minutowy aby ledwo mógł nogę podnieść i siku zrobić.

Gość papla666
Jedna pani u nas na osiedli- za czasów gdy jeszcze w mieście mieszkałam- próbowała przyzwyczaić ratlerka do kuwety, bo ciężko jej było z nim na spacer wyjść. Także jak widać, nawet mały piesek, to dla niektórych i tak za dużo.

kiedyś widziałam zimą jak owczarek długowłosy siedział zimą pod wiatą na łańcuchu,dookoła niego pełno zasp bo wtedy była śnieżyca-jak myślicie gdzie to było?na wsi,a chata właścicieli ala pałac

Regularnie odrobaczam, szczepienie na wścieklizne raz na 2 lata, inne okresowe szczepienia raz w roku oraz raz na 3 miesiące szczepienie przeciwko kleszczom bo u nas na polach czy w lesie mógłby się niejeden trafić. Karmie psy Orijenem aktualnie, wcześniej była dodatkowo dieta dla rottweilera jak ćwiczyliśmy wieprzowina, wołowina, drób plus dopełniacze.

mi najbardziej szkoda jest psow babci mojego M - ma 3 psy uwiazane na lancuchu- do 2ch az strach podejsc- nigdy nie sa wypuszczane, cale zycie tam siedza- sa dosc agresywne no i jeden ktory jest jeszcze mlodziutki - zaniedbany, brudny, dlugowlosy ale ma takie koltuny ze szkoda patrzec.. tez uwiazany na smyczy a on jest taki slodki :( cieszy sie, skacze jak glupi, jak tam jestem to go ze smyczy spuszczam, przynosze mu jedzenie, zreszta nie tylko jemu.. bo jego babcia ma jeszcze 5 kotow tylko co ja moge powiedziec 85letniej babci zastanawiam sie tylko co sie stanie z Tymi zwierzetami kiedy nie daj Boze babka umrze

Ja pamiętam jak jedno lato było takie strasznie gorące i mój tata wpadł na pomysł żeby naszego owczarka długowłosego oblecieć maszynką do włosów. W efekcie pies wraz z włosami stracił swoją dostojną puszystą postawę i wyglądem przypominał kozę:D

ja na wscieklizne szczepie raz w roku, odrobaczam regularnie i reszta szczepien w zaleznosci od terminu ktore mam podane w ksiazeczce kupilam teraz karme Eukanube - 2 worki po 15kg ( to pierwsza sucha karma jaka goldy chce jesc :) ) jestem zadowolona, no i cena tez nie jest wygorowana :) 70euro za 2 worki - cenowo wychodzi tak samo jak te badziewia z supermarketow, a jakos dobra

Lady Love Eukanuba to karma dobrej jakości w miare, o stokroć lepsza od pedigree, royala i innych pokrewnycyh gówien. A worek 15kg wystarczy na jakieś 3 miesiace - tak z wlasnego doswiadczenia wiem tak wiec sie oplacalo na pewno :)

myslisz ze 15kg to na 3 miesiace? przy moich 2ch psach raczej nie :D ok700gr karmy idzie mi na jeden dzien :) 350gr dla kazdego

nie no mialam na mysli jednego psa :D z tym, ze ja mam rottka ktory sie karma zywi chociaz z drugiej strony zastanowilabym sie ktory z nich wszamie wiecej :D jak mial jeszcze diete do tego to worek karmy starczal nawet i na cztery miesiace albo dluzej :P

najlepsze jest to ze royal specjalny dla moich psow kosztuje 120 euro za 20kg bodajze.. a ludzie kupuja jak opetani :O za kazdym razem jak jestem u weta ludzie wychodza od niego z workami tej karmy

hehehe :D nie no mysle ze mi tez wystarczy karmy na dluzej ;) zreszta zobaczymy :) puki co ladnie jedza :)

royal to strasznie przereklamowane gowno, oszustwo wrecz. W zyciu bym tego syfu nie zafundowala moim psom a juz na pewno nie wydala na to tyle forsy to rownie dobrze moglabym wywalic te kase do smietnika. Ja za Orijen place 75 EUR za 13,5kg czasem sa promocje ze 2x13,5kg kosztuje 120 EUR ale jakby nie patrzec karma warta tej ceny.

Eukanuba u mnie tez jest drozsza - ok 55euro za worek, ale teraz zrobili promocje swiateczna ;)

Orijen tez wyprobuje kiedys jak znajde ja tutaj gdzies, bo jeszcze nie widzialam jej tutaj

Gość ladylove jak babka umrze
podaruj tym psom wolnosc, to straszne, co piszesz o ich losie. Sprobuj zabrac jej choc tego, ktory jeszcze pozwala sie dotknac, jak baba ma tyle lat nie bedzie w stanie sie sprzeciwic, W razie czego naslij na nia TOZ lub ekostraz, za trzymanie psow na lancuchu jest kara, babka musi sie o tym dowiedziec ze popelnia przestepstwo.

Gość absgg
"zastanawiam sie tylko co sie stanie z Tymi zwierzetami kiedy nie daj Boze babka umrze" w tym przypadku to raczej daj Boże.

dlaczego royal taki przereklamowany? moja wet nie ma żadnych zastrzeżeń co do tej karmy, choć mój psiak ma alergię. w ogóle, jak ktoś z Polski, to na e-karmie warto zapas sobie zamówić-szybka wysyłka i spory wybór, a ze sklepu siaty całej nie trzeba dźwigać..

Gość a ja mam bernardyna
w domu nie mam piwnicy bo mam domek mały parterowy z poddaszem pustym ( kiedys dla dziecka) na parterze sie grzeje, jest tez kominek, pies nawet nosa nie chce wstawic do domu chyba od tego ciepła :P garazu brak ( wiata) ma duza bude w ktorej bardzo lubi spac ( lancucha nie ma, biega po podworku ile chce ) I co przeciwnicy budy? uwazacie ze mam psa na sile do domu wpychac niech sie z nami grzeje?