Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rottana

drugi poród--- łatwiejszy??

Polecane posty

Gość rottana
może jeszcze jakaś kobitka chce opowiedzieć jak to było u was?

Gość mama dwojeczki
Tak. Latwiejszy, szybszy, ale i przez to w moim przypadku bardziej bolesny. W szpitalu bylam o 23.05, a urodzilam o 23.58 :) Parte 13 minut (pierwszy porod 2 h, po czym sie skonczyly, dostalam oksy i synek wyciagany byl pompka)

Gość rottana
:P

podpisuję się obiema rękami że drugi łatwiejszy i o wiele szybszy - nie zdązyli mi dać znieczulenia no i po 2 porodzie doszłam do formy o wiele szybciej, juz po 3 tyg waga wróciła do normy, nie byłam tez nacinana więc śmigałam już 2 godz po porodzie jak gdyby nigdy nic

Gość rottana
ja po 2 godzinach śmigałam:D bo siku się chciało:D

Gość rottana
up up:D:D

ciekawy temat, sama jestem matką 1,5 rocznej dziewczynki, poczatek drugiej ciązy. Pierwsz poród był dość bolesny i trwał 12 h, ale był bardzo poztwnym i wzruszajacym doswiadczeniem. może dlatego nie boje sie drugiego;0

ja tez mam 18 miesięczna córcie i jestem w 12 tyg.Trochę mnie pocieszyłyscie dziewczyny z tym porodem.Pierwszy był moze nie taki długi bo 8,5 h,ale diabelnie bolesny.Przy drugim na pewno spróbuję z tym gazem rozsmieszającym.

Gość rottana
mamanatalki----> podobno to co masz czuć to i tak będzie, tylko podobno przy gazie bardziej na luzie rodzisz, ale i tak boli i tak...

Czytam topik z zaciekawieniem i zastanawiam się: a co gdy pierwszy poród był cc?Drugi też taki będzie?:)

Gość rottana
nie koniecznie musi tak być, zależy dla czego 1 był cc... np moja znajoma ma coś nie tak z szyjką i każdy poród będzie miała cc...

Ja miałam cc bo: duże dziecko, mała miednica i niewydolna szyjka Przenosiłam 2 tyg ciąże i nie dali rady wywołać mi porodu Chciałabym drugi tez mieć cc

Gość rottana
ojejku to cie wymęczyli:/ ale powiem ci że poród naturalny to też super sprawa:)

Gość olkaaaaaaaaaa12345123456
gdy mialas cc to przy natepnym dziecku tez musisz miec cc ( chyba ze minelo przynajmniej 8-10 lat od poprzedniego). Chodzi o to zeby Ci blizna na macicy nie pekla podczas porodu naturalnego bo wtedy moze dojsc do powaznego krwotoku. Nie dajcie sie wmanewrowac w sn jesli przy poprzednim dziecku mialyscie cc. No chyba ze porod bedzie postepowal tak szybciutko i juz nie bedzie czasu to sprawe rozwiaze natura :)

Gość stonka ziemniaczana
podnoszę:) za 2 miesiące czeka mnie drugi poród...

Gość rottana
podnosze jako że wiele dziewczyn interesje się tym tematem

Gość rottana
niestety w pierwszym cyklu nam się nie udało spłodzić dzidzi:( ale mam nadzieje że 2 będzie szczęśliwy. może są jeszcze panie które chcą się wypowiedzieć o swoim porodzie?

Gość patu333
A wcale nie prawdą jest ze jak pierwsze cc to nastepne rowniez... kolezanka w lato urodzila silami natury, porod szybki i sprawny. Zas pierwszy (i tu warto wspomniec ze zaledwie 1,5 roku wczesniej) rodzila 18h i wkoncu zawiezli ja na cesarke. Wiec jest to mitem ze jak juz pierwsze przez cc to nasteone rowniez.

Gość patu333
A i oczywiscie rowniez ciekawa jestem dalszych postow w tym temacie. Sama jestem w 38 tygodniu ciazy i czekam z niecierpliwoscia na ten dzien. Choc pierwszy porod nie byl ciezki to mimo wszystko troche sie boje poniewaz rodze w Norwegii... a nie mam dobrego zdania na temat tutejszej opieki medycznej, po drugie mam kawalek drogi do szpitala i mam nadzieje ze zdazymy ;p

Gość rottana
no i niedługo się dowiem czy 2 poród jest łatwiejszy czy nie. za ok pół roku:P odnalazłam ten topik żeby pociągnąć dalej tą dyskusję:)

Gość Duży obwod
Rottana gratulacje! Adalis86 witaj w klubie. Ja miałam podobnie jak Ty: 2 tygodnie po terminie, nieudane próby wywołania przez 4 dni, zwężona miednica. I decyzja lekarzy o cc, gdy cała akcja jaką udało sie wywołać 4 dnia sie cofnęła a mnie zwijało z bólu mimo że Ktg wskazywało brak skurczy. I tez za drugim razem chciałabym mieć cc, choć pierwsze chciałam rodzic sn.

Gość rottana
nie dziękuje, te pół roku będzie sie ciągnąc... chciałabym zeby było już po wszystkim i żeby nasza kruszynka była z nami...

Gość rottana
jeszcze tylko 15 tygodni i 2 poród... mam małe obawy, nie boję się ale przeraża mnie to że będzie znowu troche długo i ciężko....

Gość azu
u mnie drugi poród był o wiele szybszy i łatwiejszy niż pierwszy

Gość no i rottana jak???
up

Gość AaNnKkHhAa
I co autorka zapomniała o założonym temacie? ;) A ja jestem bardzo ciekawa bo chciałabym wiedzieć czy faktycznie łatwiejszy ;)

Gość gość
i jak było autorko?

Gość gość
Autorka pewnie już nie odpowie, ale może kolejne mamy się wypowiedzą. Ja mam termin za 5 dni i chętnie poczytam o tym, że drugi poród zwykle łatwiejszy :)

Gość gość190
Może wypowie się jakąś mamusia? ;) mam 15 miesięczna corcie i jestem w 22 tyg ciąży ;) opiszcie swoje wrażenia z drugiego porodu;)