Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Beliar

Co sądzicie o walce z kościołem przez Ruch Palikota?

Polecane posty

Gość nunczako
co to za argument? bez sensu

Choćby nie wiem jak PiS był dobry i niewiadomo jaki to nie mógłbym się opowiedzieć za partią katolicką. Oni w swoim programie mają zycie w zgodzie z religią kościołem. Nie wiem, ale wydaje mi się że PiS jest przedstawicielem chrześcijańskiej demokracji czy jakoś tak. Finalnie mierzi mnie perspektywa opowiedzenia się za partią która głosi hasła wyznaniowe. Tyle ode mnie.

Słyszeliście jak to Rostowski się przyznał, że budżet był "za optymistyczny" i będą 3 nowe założenia. Gówniane, bardzo gówniane i tusk na taczki. Że też taki specjalista nie wiedział przed wyborami. No, normalnie pech nad pechy. Ciekawe ilu wyborców PO dalej łyka te kity i jak się będa cieszyć na VAT 25%, "podatek bankowy" (który zapłacimy w kosztach konta) i inne takie ratowania budżetu. Bo tusku tusku przepierdolił 300 mld. Palikot to tylko 1. uzgodniona wspólne z tuskiem zasłona dymna dla PO 2. taki krzykacz co zrobi wszystko aby było o nim głośno Możecie sobie wybrać, zależnie od poziomu wiary w spiski.

"Ciekawe ilu wyborców PO dalej łyka te kity i jak się będa cieszyć na VAT 25%" ja tam uważam że "młodzi, wykształceni, z wielkich miast" łykną nawet to że 3x15=25vat

wkleję tekst oddający moją opinię o PO: "Zgodnie z przewidywaniami, „wolnorynkowa PO okazała się zwykłym oszustwem. Nieudolne rządy Tuska to marsz w kierunku katastrofy finansów państwa, społecznego rozkładu i faszyzacji życia publicznego. Istnieje niestety duże ryzyko skojarzenia w społecznym odbiorze polityki psucia państwa z deklaratywnym liberalizmem." całość: http://www.kapitalizm.org/?action=show_article&art_id=6619 a głupie polactwo znowu ich wybrało.

Gość baranekk..
kasta ustawionych nie będzie szukać oszczędności wśród swoich i w jakiejś reorganizacji tego swojego ustawienia ...tylko 25 % VAT , dla wszystkich , a głównie dla 90 % biedaków i średniaków , którzy pokryją ich wydatki swioimi podwyższonymi podatkami ..ich stać na te 3 %we do dawnego VATu , ważne aby ich nie obciążyć albo nie wpriowadzać jakichś nowych ulg dla drobniejszych inwestorów , mogących zagrozić ich POzycji

"kasta ustawionych nie będzie szukać oszczędności wśród swoich i w jakiejś reorganizacji tego swojego ustawienia " no bo nie wpadli na twój pomysł żeby "fachowych i nieprzekupnych" tylko zatrudniać. :D naprawdę ludzie są straszni w swoim idiotyzmie.

Tusk się nie utrzyma do końca kadencji. Nie ma szans. PO może od władzy nie odpadnie ale obstawiałbym, że Schetyna wbije nieustraszonemu przywódcy nóż w plecy. W końcu trzeba będzie ratować partię jak notowania guru spadną a ludzie będą się domagać krwi za kłamstwa o zielonej wyspie.

"Choćby nie wiem jak PiS był dobry i niewiadomo jaki to nie mógłbym się opowiedzieć za partią katolicką." no i właśnie o to chodzi. "choćby pis był nie wiem jak dobry" to on na niego nie zagłosuje bo go propaganda tak urobiła ze nie ma siły. w miejsce "pis" można wstawić cokolwiek innego i w miejsce "partia katolicka" też. on nie zagłosuje również na partię "bis" czy jakąkolwiek inną "bo noszą zielone spodnie" lub z dowolnego równie idiotycznego powodu a tak naprawdę to dlatego że w tv źle o niej mówią. i tak głosują polacy. jak takiemu propaganda dobrze ten głupi łeb urobi to choćby miał trawę wpieprzać i tak będzie głosował na tego na kogo każą "autorytety". a skutki są takie jakie widzimy. można się z tego śmiać i trzeba w tym żyć. garstka rozumnych ludzi nie przegłosuje medialnie sterowanej masy idiotów.

"Tusk się nie utrzyma do końca kadencji. Nie ma szans" ale to przecież niczego nie zmieni. tusk jest i tak tylko błaznem który ma "twarzować" a naprawdę rządzą "starsi i mądrzejsi" jak to ich nazywa michalkiewicz. oni po prostu w pewnym momencie wypromowali tuska i bez żalu spuszczą go w kiblu jak przyjdzie na to czas i zastąpią schetyną albo choćby i palikotem.

Gość benny hillicz
Rozrywka dla motłochu i gawiedzi .Niech prostaki się pienią ... A w tle tegoż motłochu ogolenie . Podwyżka wieku emerytalnego.Haruj póki nie zdechniesz. Podwyżka vat.Żryj mniej. Podwyżki cen prądu -"ekologia "Drastyczne podwyżki. Będziecie ekologicznie przy świecy siedzieć. Podwyżka cen gazu.Ognisko sobie rozpalta prostaki... Plany podwyŻki LPG. Chamom się własnych aut zachciało... Wg "Dzienika Gazeta Prawna" plany likwidacji becikowego ,ograniczenie zasiłku pogrzebowego i parę innych smakołyków..dla motłochu ... Na deser -EURO cudowna waluta o zaletach której pogadajcie z Niemcami czy Słowakami.Od razu się prostaki wzbogacicie -pełną piersią się wtedy europejczykami poczujecie ..A takim chamom jak wy wypowiedzenie się w referendum o tym czy euro ma być wprowadzone czy nie jest surowo zabronione...

Gość baranekk..
taki ma być urzędnik - fachowy i nieprzekupny , wykształcony w znajomości jak najbardziej klarownego prawa oraz sprawdzany i opłacany tak , aby nie był nieprzekupny ..taka jest rzeczywistość , a nie jakieś teorie , które nie mają miejsca we współczesnym świecie urzędnik był w starożytnym Egipcie , Rzymie , zawsze im sprawniejszy i mniej liczny zarazem ten system - tym sprawniejsze i mniej kosztujące obywatela pństwo

"taki ma być urzędnik - fachowy i nieprzekupny" ależ oczywiście. oraz "wszyscy ludzie będą braćmi" i w ogóle "lew będzie leżał obok baranka". tyle że wszyscy poza tobą zdają sobie sprawę że "takie rzeczy to tylko w erze". naprawdę twoja głupota jest przezabawna.

Gość muammaram
nie walczy z kościołem ani krzyżem, tylko z wykorzystywaniem krzyża przez jedną partię do walki politycznej. palikot chce odpolitycznic krzyż, dlatego trzeba oddalic ten krzyz od sejmu. krzyż powinien byc czysty od polityki.

!offerma "Choćby nie wiem jak PiS był dobry i niewiadomo jaki to nie mógłbym się opowiedzieć za partią katolicką." no i właśnie o to chodzi. "choćby pis był nie wiem jak dobry" to on na niego nie zagłosuje bo go propaganda tak urobiła ze nie ma siły. w miejsce "pis" można wstawić cokolwiek innego i w miejsce "partia katolicka" też. on nie zagłosuje również na partię "bis" czy jakąkolwiek inną "bo noszą zielone spodnie" lub z dowolnego równie idiotycznego powodu a tak naprawdę to dlatego że w tv źle o niej mówią. i tak głosują polacy. jak takiemu propaganda dobrze ten głupi łeb urobi to choćby miał trawę wpieprzać i tak będzie głosował na tego na kogo każą "autorytety". a skutki są takie jakie widzimy. można się z tego śmiać i trzeba w tym żyć. garstka rozumnych ludzi nie przegłosuje medialnie sterowanej masy idiotów. Nic mnie nie urobiło idioto. Nie zagłosuję na nic propagującego katolicką ciemnotę. Interes Polski dla mnie jest mniej ważny niż moja osobista nienawiść do kościoła. Także to nie są przelewki.

ooo, proszę. teraz nam następny będzie wmawiał że pan palikot zwalcza krzyż dla dobra katolików i krzyża. no coś podobnego :D

Gość baranekk..
ty masz jakieś fobie dotyczaca urzędników (nie jestem urzędnikiem ) - każdy aparat państwowy potrzebuje ich - im sprawniejsza ich rola i i m jest ich mniej , ale wypełniajacych swoje klarowne role , tym państwo jest sprawniejsze i mniej kosztowne dla obywateli taka jest zasada im bardziej niklarowne prawo - tym wieksza ilość urzędników , wyższe koszty zatrudniania ich ...wyższe podatki na obsługę państwa , wskutek tych kosztów nie urzędnicy sa przyczyna kosztóew , tylko rządy prowadzace do rozrostu tej biurokratycznej machiny ! a rządy mając swoich POpierających w tym systemie - dalej prowadzą do rozrostu tego , ponieważ oni ich POpierają , uzyskując tam zatrudnienie

"a rządy mając swoich POpierających w tym systemie - dalej prowadzą do rozrostu tego , ponieważ oni ich POpierają , uzyskując tam zatrudnienie " no ale oczywiście "twoi" tacy nie będą, tylko "fachowi i nieprzekupni". jakże by inaczej.

Gość baranekk..
nie jacyś moi , tylko tacy którzy powinni to sprawować , choćby z samej zasady jakiegoś kodeksu urzędnika czy jakiegoś jasnego prawa nie urzędnicy są winni , tylko rządy postkomunu i ich prawa , tak zagmatwane , że powołano setkin tysiecy nowych ludzi , interpretujacuch wg. własnego niedouczeństwa albo niejasności te właśnie ustanawiane przez postkomuchów prawa a takie prawa prowadza do wynaturzeń wśród samych urzędników , którzy za nic nie czuja sie bezkarni , zostaja uniewinniani na podstawie niejednoznacznych przepisów , ....i praktycznie są niereformowalni

"nie jacyś moi , tylko tacy którzy powinni to sprawować" no ale jak widzimy na własne oczy wcale tacy nie są mimo że "powinni". i to nie prawda że tylko w "postkomunie" bo grecja komuny nie miała i urzędnicy doprowadzili ją do bankructwa. cały ten twój system opiera się na utopijnym założeniu że ludzie będą inni niż są. że będą tacy jak ty chcesz, tacy jak "powinni". nie rozumiem tylko dlaczego ograniczasz się do urzędników. dlaczego nie proponujesz systemu w którym wszyscy ludzie będą "pracowici, uczciwi i dobrzy". przecież tacy "powinni być", prawda? no ale nie są i nigdy nie będą. tak samo jak urzędnicy nie będą "fachowi i nieprzekupni". to są twoje urojenia idioty.

Gość baranekk..
grecja i kraje południowców , to kraje luzaków , ludzi nie za bardzo aktywnych w produkcji , tworzeniu i pracy w godzinach nadliczbowych ...uzyskali szansę z pieniędzy napływających z UE i zainwestowali je w rozrost płac , socjalu , zasiłków , przywilei ..oni tacy są , ponieważ mieli tez wcześniej groszowa siłę roboczą , która na nich zapierniczała ...przeważnie na czarno polacy pracujęą wszędzie dość ciężko ...i przeważnie na innych , a kapitał z ich pracy , wykorzystują inne narody ...nie stworzono po prostu możliwości wykorzystania dość dużej aktywności i pracowitoci polaków ....w kraju , wyrzucając stworzoinych bezrobornych do pracy dla innych z pół ceny ich normalnych zarobków

"grecja i kraje południowców" aha, czyli nie tylko w postkomunie się ten twój system "fachowych i nieprzekupnych" urzędników nie sprawdza ale również na południu :D aż jestem ciekawe jaki "w realu" jest facet który chyba serio wymyśla takie kretynizmy :D "baranek ale ty pierdolisz" ostrzegam przed wdawaniem się z jelonkiem w poważną dyskusję. z tego debila można się tylko śmiać. on nie przyjmuje do wiadomości że "fachowi i nieprzekupni" urzędnicy to tylko jego urojenia i w rzeczywistości nigdzie nie występują bo są po prostu ludźmi. tłuk nie rozumie że proponuje jedynie nową wersję komuny i tak jak każdy komunista zapewnia nas o uczciwości i kompetencji swoich biurokratów a jak ta "fachowość i nieprzekupność" wygląda w praktyce to każdy z nas wielokrotnie mógł zobaczyć na własne oczy.

Jak PiS wyrzeknie się katolstwa i stanie się partią ateistyczną, najlepiej antyteistyczną to się zastanowię czy głosować na PiS.

" 22:26 [zgłoś do usunięcia] Czerwony przylepiec do myszki Słyszeliście jak to Rostowski się przyznał, że budżet był "za optymistyczny" i będą 3 nowe założenia. Gówniane, bardzo gówniane i tusk na taczki. Że też taki specjalista nie wiedział przed wyborami. No, normalnie pech nad pechy. Ciekawe ilu wyborców PO dalej łyka te kity i jak się będa cieszyć na VAT 25%, "podatek bankowy" (który zapłacimy w kosztach konta) i inne takie ratowania budżetu. Bo tusku tusku przepie**olił 300 mld. Palikot to tylko 1. uzgodniona wspólne z tuskiem zasłona dymna dla PO 2. taki krzykacz co zrobi wszystko aby było o nim głośno Możecie sobie wybrać, zależnie od poziomu wiary w spiski." 10/10 Nie wierzę w czyste intencje Palikota- jego pierwszym zadaniem powinno być niedopuszczenie do podwyżki podatków, zamiast tego likwidacja setek agencji rządowych, KRUS-u, połowy ministerstw i redukcja składu Sejmu do 200 posłów. Krzyż na końcu. Ale to nierealne bo ten ruch ma za mało posłów, ale najważniejsze- Palikot tego wcale nie chce. A krzyż jest na tapecie ku uciesze gawiedzi.

"...nie stworzono po prostu możliwości wykorzystania dość dużej aktywności i pracowitoci polaków ...." po... pierwsze: za mało... dajesz wielokropków. ależ oczywiście ... że stworzono. niejeden rząd... biedził się w pocie czoła... i "tworzył możliwości". oczywiście wiadom że... "twój" - fachowy i kompetentny ... rząd stworzy "...jeszcze więcej możliwości" ale... nie... możesz nie doceniać ogromnego wkładu w "tworzenie... możliwości"... przez twoich poprzedników.

Gość baranekk..
nie masz żadnych argumentów , ani doświadczenia , ani wielkich kontaków z różnymi ludżmi z reala ...tak że sobie ostrzegaj przede mną w swoim świecie , gdzie chcesz coś znaczyć :D bardziej się boisz mnie , niż te pajace bajdurzące tutaj szukasz wrogów , nie tam gdzie powinieneś , a wieć niedobrze z tobą , a nawet gorzej niz myślałem :(

" Jak PiS wyrzeknie się katolstwa i stanie się partią ateistyczną, najlepiej antyteistyczną to się zastanowię czy głosować na PiS. " wobec tego proponuję osiedlić się w korei północnej. to kraj "antyteistyczny", w sam raz dla takiego psychopaty jak ty.

Gość życiowy problem
17 letniego prawiczka beliara - katolstwo :classic_cool: wszyscy byli tak głupi jak byli młodzi?