Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

polinkama

Rok 2011-moje maleństwo jest już na świecie:-).

Polecane posty

moja codziennie kichnie ze 2 razy i nie jest, ani nie była chora, ja sama kicham :)

GnM - Tak mam 19 lat;-) i jednak to ja jestem najmłodszą mamą wśród nas później jest Kooralinkaa - 22 a Ty znajdujesz się na 3 miejscu pod tym względem;-)

Moj maluch tez kicha,ale nie jest chory ani nic. Nie uwierzycie,ale... On wlasnie spi :O jestem w szoku normalnie :D

Gość olamary
No mój też kicha kilka razy dziennie a nic mu nie jest.Ostanio kicha jak je kaszkę albo zupkę jak mu się coś dostanie pod noc i czasem wciągnie to kicha.Wyobraźcie sobie jak wyglądam czasami po takim kichnięciu zupką:)Na razie chodzę na teorię od następnego wtorku będę miała jazdy a egzamin to nie wiem kiedy mam nadzieję żeszybko bo jak zacznę pracę to nie mam zamiaru tracić czsu w autobusach.Polinkama mam już nianię dla mojego szkraba i cały czas zachodzę w głowę czy dobrą wybrałam:(Czas pokaże mam nadzieję, że wszystko będzie ok.Pozdrawiam i uciekam do kąpieli!

Mój natomiast gdy go karmię to po pewnym czasie zaczyna swoją "jazdę" składa usta w dzióbek i woła "buuuu" także z buzi mu wszystko wylatuje a za chwilę skrzeczy i otwiera buźkę bo chce jeszcze zje troszkę i za chwilę od nowa to jego "bu" i takie mamy błędne koło;-)

Gość justyan
polinkama - ty jesteś najmłodsza z mam, a moja córcia najmłodsza z dzieciaczków co do kichania, to moja też kicha b. często, tak po prostu oczyszcza się nos :) więc niech kichają na zdrowie

No tak, przecież to oczywiste z tym kichaniem - oczyszczanie noska, nie wiem dlaczego na to nie wpadłam;-)

Drogie mamy a może zdradziłybyście jakie imiona wybraliście dla swoich dzieci? ;-) i od kogo pomysł imienia wyszedł? O ile dobrze pamietam wściekła mrówa ma Staszka, GnM - Kubusia a RUDAMAMA - Oskarka no i jeszcze martta - Nadinkę. Jeśli coś pomyliłam to przepraszam i proszę o poprawkę. Ja wybrałam imię Igor. Mój M chcial Eryk ( nie wiem skąd mu przyszło do głowy, że moglabym nazwać tak mojego synka bo imię to nie "przemawia" do mnie) jednak nie musiałam go długo przekonywać żeby był Igorek:-)

Gość olamary
No mój Kubuś, a dlatego że miałam kiedyś w swojej grupie w przedszkolu takiego super Kubusia i tak jakoś wyszło:)

To jednak Kubuś jest u olamary a nie u GnM;-) przepraszam za pomyłkę. Ostatnio Jakub to popularne imię, moi znajomi też tak nazwali synka z sierpnia tego roku. A 3 lata temu podczas chrztu dziecka innych znajomych oprócz ich dziecka było jeszcze 13 Jakubów. U elanova jest chyba Wiktorka.

Gość olamary
No mój Jakub Dariusz drugie imię dostał po moim ukochanym braciszku:)

Gość darkika
moja jest z lutego pierwszy miesiac spedzila w szpitalu zapalenie pluc niestety ale dzien po skonczonym miechu wyszla do domku i jak narazie chora byla raz:) teraz ma 9 miechow i jest slicznym dzieckiem robi kosi kosi, papa, puszcza oczka:) ma 6 zabkow 2 jedeynki na dole i u gory i kly na gorze:) nie boi sie nowych ludzi chetnie raczkuje leci oczywiscie tam gdzie nie wolno:) zjada z lyczeczki lub z reki to co jej mamusia poda :) zobaczymy jak bedzie dalej pozdrawiam:)

Gość darkika
u mnie jest Amelia Olivia a nastepna bedzie Maja Julia lub Fabian

Gość olamary
hej!darkika mój też miał po urodzeniu zapelenie płuc, ale nie byliśmy tak długo w szpitalu,leżeliśmy 10 dni.Do teraz na szczęście okaz zdrowia ma ponad 5 miesięcy i jeszcze nawet kataru nie miał na szczęście!No ja jakoś na razie nie myślę o drugim dziecku trochę przeszłam i ja i mój maluch w szpitalu po porodzie, że coś na razie nie chcę nawet o tym myśleć!

Hej! Mój maluch już się obudził korzystając z chwili czasu kiedy zajęty jest "walką" z kołdrą wpadłam tu aby się przywitać bo później mogę nie mieć czasu. darkika - dołączasz do naszej tabelki? Kiedy planujecie drugie dziecko czy już jest w drodze? Chyba jesteś jedną z nas, która na pewno chce drugą dzidzię. Dziewczyny Wasze dzieciaczki chrapią?

A słyszałyście o noszeniu dziecka do dołu główką? Rzekomo to pomaga na brzuszek, położna tak mi radziła w razie problemów. Czy któraś z Was stosowała i czy pomogło to?

🌼 Nasze małe szczęścia 🌼 Nick...................Wiek.....Miejsc./Woj.........Poró d.............Płeć....... elinova.................32.......Pomorskie............01. 03.2011.......Syn....... Kooralinkaa...........22.......Pomorskie..........20.05 .2011........Syn....... justyan.................28.......Śląskie............... . . 04.10.2011.........Córka.... GnM ..................23 .........Anglia ................ 27.o4.2o11 .....Syn Inwazja.................28......śląskie................ ...22.03.2011........córeczka martta ................27........ lubelskie................ 01.08.2011 ..córcia RUDAMAMA.......... 27.........toruń.......................14.03.11...........c hłopiec olamary................ ..30........Wrocław...................13.06.11...............syn yolanta20............... 29......... Siedlce..................07.03.......................syn polinkama............ ...19.......... lubelskie............ 18.06.2011................. syn

hej :) Nie słyszałam o tej metodzie noszenia dziecka w dół. Tak, zdarza się, że Mała chrapie.

Jeśli chodzi o imię.... :) Jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży to mówiłam do brzucha fasolka :) Potem byłam pewna, że będzie chłopak, ale lekarz stwierdził, że jest bułeczka, nie ma pilotka, więc jest dziewczynka :) Dla chłopca miałam już nawet imię :D Mikołaj :) ale jest Gaja :)

Właśnie Gajcia usnęła, wcześnie wstała, więc odsypia :) to jej pora drzemki, a ja już mam pranie zrobione, zupkę dla niej ugotowałam :D

Ja pranie wczoraj robiłam, teraz śmigam po marchewkę dla Małego może dzisiaj zje więcej;-)

hej dziewczyny tak sobie was czytam i sama się zastanawiam nad dzidziusiem ale chyba jeszcze za wcześnie :/ ale z pewnością będę śledziła to co piszecie i może się nawet czegoś nauczę :)

Gość justyan
co do imienia, jak byłam w ciąży stwierdziłam, że nie ma co wymyślać, bo jak zobaczę córcię to będę wiedzieć jakie imię będzie do niej pasować, ale wszyscy w kółko o to pytali i kiedy miałam dość mówiłam, że zawsze może mieć imię po którejś mojej babci: Zenia albo Gienia :)) i już nie pytali ... :) :) a w końcu kiedyś tak zażartowałam do męża, że może po prababci? Agnieszka? spodobało się i tak zostało. w naszym pokoleniu jest sporo Agnieszek, ale takich malutkich w ogóle, więc jest oryginalnie :) a na drugie Urszula po nieżyjącej a ukochanej mamie męża tak więc ja nie mam teściowej i nie mogę ponarzekać z Wami nosić dziecko głową w dół? chyba bym się nie odważyła, no chyba że chodzi o zachłyśnięcie lub inną extremalną sytuację, no i wasze bąble są większe, więc może to i sposób?

Gość justyan
a jak mówicie do dzieciaczków? po imieniu? ja moją nazywam Żabką, bo w kąpieli wygląda jak mała żabka :)

Nasze małe szczęścia Nick...................Wiek.....Miejsc./Woj.........Poró d.............Płeć....... elinova.................32.......Pomorskie............01. 03.2011.......Syn....... Kooralinkaa...........22.......Pomorskie..........20.05 .2011........Syn....... justyan.................28.......Śląskie............... . . 04.10.2011.........Córka.... GnM ..................23 .........Anglia ................ 27.o4.2o11 .....Syn Inwazja.................28......śląskie................ ...22.03.2011........córeczka martta ................27........ lubelskie................ 01.08.2011 ..córcia RUDAMAMA.......... 27.........toruń.......................14.03.11...........c hłopiec olamary................ ..30........Wrocław...................13.06.11............. ..syn yolanta20............... 29......... Siedlce..................07.03.......................syn polinkama............ ...19.......... lubelskie............ 18.06.2011................. syn wściekła mrówa.........25..........śląskie................21.02.2011..............syn dziewczyny wpisałam się do tabeli, nie wiem jaką chronologie ustaliłyście więc wpisałam się na końcu :P