Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

polinkama

Rok 2011-moje maleństwo jest już na świecie:-).

Polecane posty

Wybaczcie,ze tak duzo pytam,ale mam jeszcze dwa pytania. :) Myjecie swoim dzieciom pierwsze zabki? Jak wyplukac paste z buzi 7miesiecznego dziecka? Od ktorego miesiaca i pod jaka postacia mona podawac dzieciom jajka? Pomozecie mamusie? :)

GnM - według mnie takie dziecko nie powinno jeść wszystkiego ale to tylko moje zdanie ja się na tym nie znam jednak na pewno 8 miesięcznemu dziecku nie dam kotleta schabowego. U w tej Anglii to masz dobrze wizyta położnej tak długo po porodzie??? U nas była tylko 3 razy. Śniegu u nas na razie nie widać. A od kiedy mieszkasz w Anglii?

Co prawda mój maluch nie ma jeszcze ząbków ale myję i przy okazji masuję mu dziąsła specjalną szczoteczą zwilżoną letnią przegotowaną wodą ale słyszałam że myjąc pierwsze ząbki bierze się bardzo małą ilość pasty tj. Ziarenko piasku. Kiedy dziecko skończy 6 miesiecy podaje mu się pół żółtka dodając do posiłku co drugi dzień po 9 miesiącu codziennie a po 10 bądź 11 całe jajko

Polinkama dziekuje za odpowiedz. Czyli jesli umyje mu zabki,z pasta od poloznej to nie musze mu plukac buzi,bo taka mala ilosc mu nie zaszkodzi. Ja mieszkam w Anglii prawie 9 lat. Polozna na poczatku jak maly sie urodzil,przychodzila co dwa tygodnie. Od 3 miesiaca,przychodzi co 3 miesiace,ale jesli bylaby taka potrzeba aby odwiedzila mnie jutro,tak do niej dzwonie i ona przyjezdza. Nie jestem pewna czy jednak we wszystkim ma racje...tak jak ten schabowy.. W ogole jest to dziwne,bo zalecala mi wprowadzanie nowych produktow do diety dziecka po skonczeniu 6 miesiecy. Bach 7miesiac i schabowy na obiad. :P

Wydaję mi się że nie trzeba płukać a położna nic nie mówiła albo na paście nie ma żadnych instrukcji? Przepraszam za ciekawość;-) ale zapytam co Cię pognło do Anglii?;-)

Gość słonikoo
moja córeczka urodiła się 27.05 i juz podaję jej pokarmy uromaicone-oczywiscie po troszecku jak jej odmówić soro jak tylko jem to ona tak patrzy a potem krzyk i tylko kąsek ja uspokaja więc juz ma za sobą nawet troszkę piersi pieczonego kurczaka,i niedielny rosołek makaronem(3 łyeczki)rosołek z\ iemniaczkiem itp. Ma problem mleckiem je niutramigen i trawieniem laktozy ale obiadki to woli mi podjadać.Moj brat od konca pierwsego miesiąca jadł upy bo mleka nie pryjmował i jest diś drowy -ma prawie 50 lat-do dzis nienawidi mleka

Gość słonikoo
kurcze z mi nie wchodzi-----zupy miało być a nie upy

Moja teściowa nakarmiła syna jak miał 3 miesiące grochówką dzisiaj ma 22 lata też jest zdrowy no ale każde dziecko jest inne i niewiadomo jakby jego organizm zareagował na taki kotlet schabowy

Polinkama wlasnie zapomnialam poloznej spytac hehe. Na pascie pisze,ze dziecko ma to wypluc,dlatego ciekawi mnie jak. Do Anglii wyjechalam z cala rodzina. Najpierw przyjechal tata,a potem my. :) a teraz rodzina rozrzucona po swiecie niestety. :(

hej dziewczynki, prezenty juzkupione? ja chciałam zamówić małej takiego konika morskiego z fisher price który gra melodie i świeci ale w biedronce zobaczyłam tez inne interaktywne zabawki i mi się bardzo spodobały. tylko własnie zobaczyłam że zabawki sa do dziś w gazetce więc nie wiadomo czy jutro bedą.

Ja byłam dzisiaj na zakupach niestety nic ciekawego nie znalazłam poza tym nie miałam zbyt dużo czasu na szukanie jutro już muszę coś wybrać... GnM - A do Polski jeszcze przyjeżdżasz? A no to ja nie wiem jak on ma to wypluć przecież takie dzieci jeszcze nie mają tego odruchu...

hej :) GnM... ale fajnie, macie śnieg :) Jestem w szoku, że położna jeszcze przychodzi do Was, u nas była 3 razy i tyle :) Jestem w jeszcze większym szoku, że powiedziała, że może jeść wszystko. Kotlet to gruba przesada. Przecież układ pokarmowy dojrzewa, jak wszystko zresztą. Różne są podejścia, ale dla mnie to nieporozumienie :) to tylko moje zdanie, ale ja mam radykalne poglądy na pewne kwestie :D U nas wczoraj padał taki zmrożony deszcz i grzmiało, raz błysnęło, serio, ta pogoda jakaś dziwna... a gdzie jest RUDAMAMA??? odezwij się, bo się już martwię !

Polinkama do Polski juz nie jezdze. Ostatnio bylam 7 lat temu. :) zdecydowalas sie jaki juz kupisz prezent? Inwazja calkowicie sie z Toba zgadzam. Nie wiem czy polozna nas zle zrozumiala,ale jak nam powiedziala o kotlecie to oboje z mezem krzyknelismy 'WHAT???' i dopytywalismy sie obydwoje po 10 razy czy napewno jej chodzi o to,a ona nie ugieta odpowiadala,ze tak. Nic ,pozostane przy polskiej kuchni dla malucha. :P

na kotlet przyjdzie pora :) moja Mała szczęśliwa, bawi się nowym nabytkiem hehe :P

inwazja co kupiłaś swojemu maluszkowi? ja cały czas zastanawiam się nad tym konikiem morskim z fisher price. Bo ogólnie chce małej kupią coś grającego do przytulania. Od dziadków ma dostać muzyczny ogród z fisher price, może ktoś doradzi czy warto?

martta ja kupowałam zabawki w biedronce jeździk żyrafę i interaktywny stolik muzyczny, co do konika morskiego to też go mam super rzecz jak mały się wybudza a ja go włącze to śpi dalej także zakup będzie napewno dobry mamy też szczeniaczka uczniaczka z fisher i też jest super polecam.

my kupiliśmy myszke minnie interaktywną, dawałam linka wcześniej... w biedronce podobał mi się taki pociąg pluszowy...

my kupiliśmy myszke minnie interaktywną, dawałam linka wcześniej... w biedronce podobał mi się taki pociąg pluszowy...

i pytanie z innej beczki , od dwóch dni moja Nadka( 1 grudnia skończyła 4 miesiące) je zupkę z marchewki i ziemniaka. Może macie pomysły ma zupki dostosowane do tego wieku ? Jestem raczej niesłoiczkowa więc proszę o przepisy.

inwazja co kupiłaś swojemu maluszkowi? ja cały czas zastanawiam się nad tym konikiem morskim z fisher price. Bo ogólnie chce małej kupią coś grającego do przytulania. Od dziadków ma dostać muzyczny ogród z fisher price, może ktoś doradzi czy warto?

Kupiłam dla chrzestnicy puzzle i torebkę małemu książeczkę piszczałkę i takie tam duperele;-) RUDAMAMA właśnie czemu się nie odzywasz? Zapomniałaś o nas czy co?...

kobietki, od dwóch dni moja Nadka, która 1 grudnia skończyła 4 miesiące, je swoją pierwszą zupkę czyli zmiksowaną marchewkę i ziemniaczka. Może polecicie z jakich jeszcze składników można zrobić zupkę dla takiego brzdąca.

martta... możesz dodać kawałek selera, pietruszki, ja tak dodawałam stopniowo i pojedynczo. potem, jak już fajnie jadła dodałam kalafiora, brokuły.

zapomniałam o dyni :) teraz daję natkę pietruszki, kaszę manną, żółtko jajka, ale teraz to już różne kombinacje robie :) moja Mała uwielbia brokuły :)