Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jsjd

przesadzili z tym becikowym od przyszlego roku

Polecane posty

Gość vbm28
neleży*

Gość vbm28
należeć*

Gość vbm28
i zeby nie było ten przypadek z lekarzem jest z kafeterii...kiedys jakas mamuska tu napusała ze była z dzieckiem prywatnie u lekarza ale myslała ze lekarz nie skasuje skoro przyszła z dzieckiem,że mógł sobie darować bo przeciez ona była z dzieckiem

Gość vbm28
o cenach ubranek też ciągle narzekacie ze takie drogie,to tez zapewne byście za darmo chciały bo to przeciez dla dziecka :O

Gość po kieszeni - a w aptece?
taaa jeszcze na przedszkola dopłaca...co jeszcze?...lekarze prywatni za darmo,wszystkie leki za darmo,może nawet ubrania za darmo bo macie bachora ...bachor nie ósmy cud swiata Twoj moze nie, moje dziecko to owszem, osmy cud swiata! A za lekarzy slono place a i tak,zeby miec jako taka opieke musze oplacac takze abonament do prywatnej placowki... Z lekami to faktycznie, niech jeszcze troche podwyzsza ceny- jak nie bedzie mnie stac na podstawowe leki umre, nie bede miala problemu z oplatami za dziecko. Ty bedziesz oplacal jego pobyt w domuy dziecka :p

wiesz, są różni ludzie i myślenie ich też, bez przesady, zeby miec rodzinę większą (2 dzieci, to niedługo trzeba będzie pracować na 3 etaty, bo wszystko będzie podwójnie płatne)

ceny ubranek? widziłaś/łeś ile kosztują? sądzę, ze dzieci nie posiadasz i nigdy dla nich nic nie kupowałaś, wiec moze już zakończ swoje wypowiedzi

Gość tamtaramtam tam tam
to po co sobie robicie dzieci jak was na nie nie stac??

Gość vbm28
wiem ze ubranka sa drogie...nie raz kupowalam dla chrześniaka...ale to nie powód zeby ciągle na kafe na to narzekac...chciałyście dzieciaki to cierpcie teraz

dziewczyny nie odpisujcie osobie ktora nie ma pojecia o czym pisze , szkoda oczu na czytanie....

Gość vbm28
najpierw sobie narobicie dzieciarów a potem narzekacie...tylko pewnie te wasze dzieciary to wpadki :O

tak na dobra sprawę to w sumie prawie nikogo nie stać to może dziewczyny nie róbmy sobie dzieci i niech nie klepią w tv o polityce prorodzinnej w takim razie, bo jak nas nie stać, to nie róbmy

Gość Majka2234
vbm28, wiesz, ja też nie mam dzieci, ale uważam, że te ulgi dobrze służą państwu i nam w przyszłości, bo więcej dzieci teraz, to większa emerytura dla nas w przyszłości. Wszystko ma swoje konsekwencje, po za tym ulgi są z podatków, które płacili rodzice, więc nie z twoich podatków. Zastanów się. W Niemczech płaca kasę każdego miesiąca na dziecko, póki się uczy, myślisz, że w Niemczech nie umieją dobrze rządzić? Że źle robią? Takie działania zniechęcające do posiadania dzieci opłacają się krótkoterminowo, to tak jakbyś w ramach oszczędności przestał jeść owoce i warzywa, jechał na mrożonej pizzy dziennie i owszem zaoszczędzisz, ale potem wydasz majątek na lekarzy itd. Skąd weźmie rząd kasę na emerytury za 20 lat? Skąd? Myśl trochę...

Gość vbm28
no własnie,nie stac cię = nie rób...proste...

vbm28 wiem ze ubranka sa drogie...nie raz kupowalam dla chrześniaka...ale to nie powód zeby ciągle na kafe na to narzekac...chciałyście dzieciaki to cierpcie teraz kto tu o cierpieniu mówi a ty nie korzystałaś nigdy z jakichkolwiek ulg, chociażby w komunikacji miejskiej? tzreba było popełnić sepuku, ja cię nie było stać na życie bez ulgi chore gadanie

vbm28 najpierw sobie narobicie dzieciarów a potem narzekacie...tylko pewnie te wasze dzieciary to wpadki biedny człowieczku, chyba ty jesteś z wpadki, bo plujesz jadem daleko

Gość vbm28
a co mnie obchodzi skąd...mam to gdzies skad wy wytrzasniecie sobie emeryture...ja sobie opłacam prywatnie emeryturę i będę miec o wiele większą niż wy

Gość vbm28
asiamt---> co trafiłam w sedno?...nie moja wina ze zaliczyłas wpadkę

taaa na psychologię to się raczej nie nadajesz he he w nic nie trafiłaś kochana moje dziecko jest wyczekiwane i kochane, stać mnie na wszystko dla niego, ale wkurza mnie ta niby polityka prorodzinna i takie osoby gadające jak ty!

Gość vbm28
taaa tak sobie to tłumacz

Gość vbm28
o matko to juz dopiero bedziesz narzekać

Gość macie to na co glosowaliscie
wiec teraz bez pretensji

Gość vbm2828
tylko zeby ci zyłka z tych nerwów nie pekła bo dopiero będzie ciekawe która z idiotek zaczerniła mój nick :D:D...jednak te mamuści mają coś z głową

Gość pintek faraona
vbm28 wypierdalaj stąd suko jebana, po co włazisz na temat który ciebie nie dotyczy idź possać tuskowi jebana kurwo!!!!!!!!!!!!!! zaraz zabierze ci dofinansowanie na psychotropy i dopiero będzie!!!!!!!!!!

Wkoncu ludzie wyjda na ulice. wszystko nam zabieraja podatki wieksze wszystko drogie... pracy nie ma a jak juz to sie zapiernicza za najnizsza krajowa. jak ten narod ma normalnie funkcjonowac przeciez to nie realne.

I bardzo dobrze. Nie po to pracuje zeby dawali beztroskim dzieciorobom