Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yones1234567890

Czy nastapia kiedys lepsze czasy dla nauczycieli?

Polecane posty

Gość yones1234567890

Takie, gdzie nauczyciel bedzie zarabiam na poczatek 5 tysiecy a pozniej gdy zostanie mianowanym nauczycielem 15 tysiecy zlotych.

Gość sxkmdhg
a co źle wam teraz?

Gość jkhasjhfhasfdas
na cale szczęście za szybko to nie nastąpią. to chyba jakis zart ile jeszcze moze 50 tys?

Gość karola :) :)
prowokacja

marudza ze malo marudza ze zle , a tak naprawde to zadnemu z was wiatr w oczy nie zawial wiec nie wiem kurwa po co to robic , sa ludzie bez dachu nad glowa , ludzie ktorzy maja straszna biede bo bezskutecznie szukaja pracy a wam sie chce 15 tysiecy zl za co??? pytam za co gdyby to odemnie zalezalo to dalabym wam gora 3000 to i tak dobre zarobki

Gość aha ii ach
Stomatoloszka, sprawdź dobrze, zanim zaczniesz takie glupoty wypisywac. :P

Gość biedronka2716
Stomatoloszka Brak rzetelnej wiedzy - może wziąć 3 lata urlopu zdrowotnego. Prawda jest taka, że większość (w mojej placówce 100%) nie korzysta z tego "przywileju", gdyż powrót może okazać się gorzki...

nie zmienia to faktu ze macie najwiecej wolnych dni . Platnych dni . i jeszcze kasy wam malo .. powinni podniesc pensje ludziom ktorzy ratuja ludzi LEKARZOM PIELEGNIARKOM a nie wam darmozjady , nie dosc ze pierdzicie w krzesla to jeszcze huj wie czego wymagacie ..nie podoba sie placa ? to zmien zawod i nie narzekaj bo inni kurwa za 1500 zl musza 4 osoby nakarmic i porobic oplaty

Ciekawe za co nauczyciel miałby dostawać tyle kasy :D chyba że inni będą zarabiać po 20 tysięcy a najniższa krajowa będzie te 5 tysięcy :)

Hm A ja jestem innego zdania Uwazam ze nauczyciel powinien zarabiac grubą kasę To cięzki zawó nauczyc kogo czegos, znosić codziennie wredne dzieci,wracac do domu i pisac konspekty,plany zajec,sprawdzac klasówki układac klasówki,wysluchiwac skarg rodziców Trzeba miec mocny charakter i stalowe nerwy

lekarz znosi humory pacjentów, sklepowa klienta, urzędnik penitenta. Każdy kto pracuje z ludźmi powinien zarabiać grubą kasę? A co to lekarz nie ma po pracy masy papierkowej roboty? A sklepowa to nie musi zostawać często po godzinach?

Gość yones1234567890
a myslicie ze to przyjemne byc z banda bachorow lub pryszczatych nastolatkow w jednej sali, ktorzy nie sluchaja a nauczyciel robi by przeciagnac ich za uszy z klasy do klasy. Ja mam wychowawctwo ale od 2 semestru rezygnuje z tego bo nie mam juz sil do swoich uczniow.

Gość chyba go nienawidzę
Mój lekarz pierwszego kontaktu zarabia 12 tys na rękę :D I co Wy na to????

Gość O rety!!!!!
koleżanka jest prokuratorem i zarabia 9,5 tys druga koleżanka jest polonistką w gimnazjum zarabie 1450 zł zgadnijcie która po pracy jest bardziej wykończona?

Gość biedronka2716
To prawda urlop długi, ale tylko w wyznaczonym terminie, nie ma możliwości zrealizowania go w innym terminie. Choć połowa tego urlopu jest do dyspozycji dyrektora: egzaminy poprawkowe, organizacja wypoczynku letniego i zimowego, nieustanne dokształcanie (przynajmniej 3 kursy rocznie, 1 podyplomówka na 3 lata, najczęściej bez możliwości dofinansowania). Nie mówię, że nauczycielom jest źle, w porównaniu z innymi w naszym nawet całkiem nieźle. Tylko cóż, osobiście nie znam nauczyciela, który np. wybudował dom za swoją pensję i nie znam też lekarza, który nie miałby owego domu (dom niech będzie w tym wypadku przenośnią). Brak pojęcia o pewnych rzeczach powoduje mylne myślenie, ale to chyba logiczne

o rety Koleżanka mogła się uczyć i zostałaby prokuratorem To nie mit że na przedmioty typu chemia, biologia, filologia idą najsłabsi uczniowie. Ode mnie z klasy Ci którzy nie dostali się na medycynę (biol-chem) lub stomatologię poszli właśnie na takie kierunki

Gość biedronka2716
Stomaloszka Twój tok rozumowanie jest dla mnie... bez rozumu

Ogólnie myślę, że wszyscy powinni zarabiać pięć razy tyle co obecnie, w tym nauczyciele też. Zresztą nauczyciele i różni inni mają pensję z podatków, więc skąd niby miałyby być te pieniądze gdyby tylko oni mieli dostawać podwyżki?

Gość chyba go nienawidzę
Na dodatek tenże lekarz przychodzi do poradni o której chce (bo ma w tym czasie prywatne wizyty a mówi, że z przychodni) i wychodzi o której mu pasuje bo pędzi na dyżur do pogotowia a tam musi siedzieć od dechy do dechy :) Skąd wiem? Bo to mój kumpel i opowiada bez namysłu :)

Po pierwsze to i tak macie sporo , po drugie nie narzekajcie bo sa gorsze prace ktore bardziej wykanczaja psychicznie a sa mniej odplatne . Podejmujac prace nauczyciela musialas brac pod uwage ze bedziesz musiala sie droczyc z wrednymi bachorami ... Skoro tak nie lubicie swego zawodu to po co pracujecie jako nauczycielki??

Gość 8765124
a ja pracuję w sklepie spożywczym, mimo, że skończyłam studia wyższe pracuję tu bo nigdzie indziej nie znalazłam pracy a szukałam!! i też czekam na te lepsze czasy! ale tracę nadzieję...

Stomatoloszka z powołania Twoja teoria jest do dupy JA skonczyłam liceum ze średnia ponad 5 Poszłam na biologie - tam bylam najlepsza studentka Mój kolega nie zdał matury z polskiego I poprawiał chemię A dziś otwiera prywatna praktyke lekarską A stomatologia to prosty kierunek Najłatwiejszy z medycznych Dostałam sie na stomatologie ale dłubac komus w zebach nie chce i sie rozmysliłam

Gość 8765124
kurwa luidzie co wy pierdolicie??? a kto teraz zmienia pracę jak rękawiczki na lepszą? każdy pracę ceni bo jest ciężko

Gość pSZeCZkolanka
prawdazawszeciezaboli_24 marudza ze malo marudza ze zle , a tak naprawde to zadnemu z was wiatr w oczy nie zawial wiec nie wiem k**wa po co to robic , sa ludzie bez dachu nad glowa , ludzie ktorzy maja straszna biede bo bezskutecznie szukaja pracy a wam sie chce 15 tysiecy zl za co??? pytam za co gdyby to odemnie zalezalo to dalabym wam gora 3000 to i tak dobre zarobki Oj, to ja bym bardzo chętnie na taką propozycję przystała - przysięgam, że nie narzekałabym gdybym dostała takie 3 tysiące. Póki co pracuję szósty rok (nauczyciel kontraktowy) i moja pensja wynosi jakieś 1700 (na rękę) - a w tym mam i tak wysoki dodatek motywacyjny, który nie wszyscy dostają. Mogę jeszcze dodać, że nie mam wolnych ferii ani przerw świątecznych, moje pensum pedagogiczne jest zdecydowanie wyższe niż nauczycieli w szkole. A zarabiamy dokładnie tak samo. Owszem, urlopu mam 35 dni, ale tylko do wykorzystania podczas wakacji. To ja wolę "zwykłe" 26, ale do wykorzystania kiedy chcę. Co nie zmienia faktu, że temat uważam za prowokację :P

Gość 8765124
ja miałam średnią 4,5 na dyplomie i co z tego? gówno

mozna nazwac najprostszym . Tyle ze jest bardzo odpowiedzialnym zawodem , cos nie tak i za to odpowiadasz a o ryzyko opierasz sie kazdego dnia . Najbardziej smutne jest to ze ludzie nie ciesza sie z tego co maja , tylko wiecznie narzekaja

Stomatologia najłatwiejszy z medycznych? Ok, jak sądzisz. Ja uważam że o wiele trudniejszy od medycyny, bo trwa o rok krócej, a do nauki te same przedmioty w tym samym zakresie plus dodatkowo mnóstwo zawodowych. Ale jak uważasz. Przestałam już polemizować, skoro "dentysta to nie lekarz", a :"każdy lekarz do łapówkarz, idiota a na dodatek morderca"