Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yones1234567890

Czy nastapia kiedys lepsze czasy dla nauczycieli?

Polecane posty

Gość 8765124
temat prowokacja wszędzie podwyżki, mają zabrać ulgi na dzieci a ta o nauczycielach pierdoli

Gość O rety!!!!
Koleżanka jest prokuratrorem bo jej stryj w tym samym sądzie jest sędzią. Czaisz o co chodzi? :)

Gość O rety!!!!
nauka i wyniki nie miały z jej posadą nic wspólnego :)

Stomatoloszka z powołania Z medycznych najłatwiejszy i nikt nie powie mi że jest inaczej Słyszałam to od swojej Pani stomatolog, mam koleżanki ze stomatologii i lekarskiego i one też tak twierdzą Mi się początkowo podobał Tyle że zrezygnowałam bo jak pomyslałam sobie co trzeba robic potem to dreszcz przechodzi:P No i trzeba miec potem kase albo znajomosci zeby gabinet otworzyc A ja nie mam ani kasy ani znajomosci Dlatego wybrałam biologię Nie dlatego ze słaba byłam Tylko dlatego ze biologia od zawsze byłą moim konikiem Takze zachowaj swoje dziwne teorie dla siebie Bez urazy:)

Gość O rety!!!!
W Polsce każdy młody wykształcony człowiek ma szansę na uczciwą pracę i godne zarobki. Święta prawda.

Z resztą spróbuj sobie zajrzeć do akademickiego podrecznika biologii To zobaczysz czy to łatwe jest czy trudne

Gość chyba go nienawidzę
Bo nauczyciele to wdzięczny temat do podgrzania społecznych nastrojów: nieroby, tyle kasy dostają za nic i na dokładkę całe wakacje siedzą w domu :D A dentyści to dopiero są uciemiężone niebogi.....:D :D :D

Gość O rety!!!!
wiem bo sama to powiedziała po alkoholu na imprezie ;)

Gość do adalis
adalis mogłas ale siedzisz w domu i sie opierdalasz nie majac wlasnego grosza przy dupie,wierz mi ze na stomatologii trzeba ciezko zapierdalac przez 5 lat dzien w dzien.poza tym ty nie masz nic procz bachora ktoremu dupe podcierasz a stomatolog zarabia conajmniej 10 tys/miesiac tepa krowo.i nie porownuj studiow z biologii do medycyny🖐️

Gość O rety!!!!
albo księgowi! to dopiero zapracowani ludzie :)

kwestia ile z tego podręcznika trzeba umieć Bo np na medycynie praktycznie każde zdanie np z anatomii z Bochenka Anglojęzyczni mają obszerne podręczniki, ale zaliczają nic z nich nie umiejąc Objętość książki i treść nie ma żadnego znaczenia, liczą się wymagania

Gość małgorzata 123678
W Polsce w ofertach pracy można wybierać i przebierać :)

No ja nie zarabiam 10 tys, chociaż mogłabym, ale mi się nie chce. Zwłaszcza że mam kasę z wynajmu mieszkań. Ale rzeczywiście trzeba być tępą krową aby porównywać stomatologię do biologii, poza tym także żeby twierdzić że "stomatologia to tylko grzebanie komuś w gębie"

Gość dziewczyna0000
mam nadzieje ze dla nauczycieli bedzie tylko gorzej, nieroby i darmozjady po kiepskich szkolach pedagogicznych

Gość drasklica
wydaje mi sie ze zarobki lekarzy egzaltuja ludzi ktorzy zazdroszcza. prosze bardzo mozna bylo sie uczyc- medycyna jest nieplatnym kierunkiem studiow. i pensje lekarzy ktore urastaja do rangi poteznych sum. narzekacie na kursy szkolenia ale mysle ze takowe sa w kazdym zawodzie- lekarze tez nie stosuja lekow ktore byly za czasow ich studiow tylko tych wspolczesnych. druga sprawa- nikt za darmo nic nie dostaje. dyzury- siedzisz w pracy- soboty, niedziele, swieta- okej czasem pewnie jest tak ze niewiele sie dzieje ale sa i dni gdy cala noc siedzi sie w karetce. tak oczywiscie nikt nie kaze dyzurowac. ale jak chcesz zarobic to musisz tam byc. jak zreszta w kazdym zawodzie.

Gość pSZeCZkolanka
"Skoro tak nie lubicie swego zawodu to po co pracujecie jako nauczycielki?? " - o przepraszam! Ja swój zawód uwielbiam! :) Nie lubię tylko pensji :P I czasami sobie ponarzekam na nią, owszem, podobnie jak na brak możliwości wyprowadzki od rodziców. Ale poza tym pracę uwielbiam, spełniam się w niej i nie wyobrażam sobie żadnej innej! :) To chyba nie jakaś straszna zbrodnia? :p

Gość małgorzata 123678
A dla kogo te czasy są takie dobre jeśli chodzi o zarobki? Ja też chcę więcej zarabiać! Nazwijcie mnie darmozjadem! Mam kredyt na 30 lat i ledwo wiążę konic z końcem! Jestem terapeutą dzieci niepełnosprawnych.

Gość małgorzata 123678
ja też uważam że temat jest prowokacją

Tak stomatolo g ratuje ludziom życie:D To jest TYLKO grzebanie ludziom w zębach i dbanie o ich zdrowie Bo co niby jeszcze:D Podreczniki biologii trzeba bylo znac całe I dziewczyny darujcie ale stomatologia nie jest ciezkim kierunkiem Co innego farmacja czy lekarski Nie porównuje biologii do kierunków medycznych Ale uwazam ze to jest ciężki kierunek Z reszta co bede z wami gadac Wystarczy mi opinia kolezanki ze stomtologii ktora stwerdzila ze mam wiecej nauki niz ona A siedze w domu bo wychowuje dziecko Jak syn skonczy rok to pojde do pracy Nie martwcie sie o mnie Co zazdrosc bierze ze ja siedze w domku a wy zapieprzacie za grosze?:P Tu zawsze znajdzie sie jakis frustrat co czepia sie innych

Gość biedronka2716
Stomatoloszka Czytając Twoje ... no właśnie , brak mi właściwego słowa. Nazwijmy je zwyczajnie - wypowiedzi dochodzę do dziwnych przemyśleń. Stwierdzasz, że cięzko pracowałaś na studiach, teraz już Ci się nie chce, bo nie musisz - wynajmujesz mieszkania (mniemam kilka). Używasz jednocześnie terminów szajka, znajmości. Wnioski nasuwają mi się dziwne

No cóż, na każdych studiach jedni uczą się wolniej, inni szybciej Ile razy od zakażenia próchniczego rozwija się sepsa? Wbrew pozorom zaniedbanie u wielu Polaków jest tak duże, że często A wiesz jakie to uczucie, kiedy przychodzi do Ciebie bezzębna staruszka żywiąca się tylko kaszą manną, a po 3 tygodniach nie dość że ma piękne uzębienie (ZA DARMO!), może zacząć się uśmiechać, jeść, spoytakc z koleżankami Zdajesz sobie sprawę że uzębienie to jedna z pierwszych cech człowieka na które zwracamy uwagę (niezbyt szanuje się 18-latki, które np nie mają siekaczy bocznych) A wiesz czym jest chirurgia szczękowo-twarzowa Znasz problemy nastolatek z wybitnie złymi zgryzami, których życie(tak życie społeczne) ratują ortodonci? Zdajesz sobie sprawę jak odpowiedzialne jest robienie np znieczulenia, jeśli zawsze może wystąpić reakcja alergiczna i pacjent może Ci "zejść" na fotelu Studia takie jak stomatologia poszerzają horyzonty, jak widać biologiczne NIE

Gość małgorzata 123678
stomato..... załóż topik o tym jak bardzo jesteś wykształcona i jak dużo powinnaś zarabiać i jak to inni ci do pięt niedorastają więcej dystansu do siebie życzę

Właśnie, temat dotyczył nauczycieli, nie lekarzy. Co do nich chciałam powiedzieć że bardzo dobry nauczyciel ZAWSZE dorobi korkami. Moja nauczycielka od korków z biologii dzisiaj bierze 140zł/2godz zajęć zarabiając razem z pensją szkolną więcej niż ja. Ale do tego trzeba być naprawdę dobrym

Gość małgorzata 123678
nie dorastają

Gość Dobra jestem
Irytuje mnie gadanie, że nauczycielom jest tak dobrze - bla, bla, bla... Jak jesteście tacy ciekawi, nieusatysfakcjonowani, to dlaczego sami nie wybraliście tego zawodu? Trzeba było iść na odpowiednie studia, a nie pieprzycie trzy po trzy. Ja, jako n-l, siedzę w domu po 4,5 h niemal CODZIENNIE!!!! A nawet jak nie siedzę, to mam pracę w głowie cały czas. Non stop zeszyciki, kartkówkowi, teściki, prace dodatkowe itp. Aaa, niby jeszcze weekendy wolne... No, tak, czasami. Bo 60 % cały czas się dokształca na podyplomówkach.

Gość małgorzata 123678
oczywiście nauczyciele powinni zarabiać 3 razy mniej od stomatologów bo są tumanami nie to co stomatolodzy ludzie.... czy tylko jak myślę, że ta dziewczyna jesy dziwna?