Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość USRR

Oglądanie płodu na USG przed aborcją

Polecane posty

"bo nie działają na nieg0o żądne logiczne argumenty" uświadomię cię może że wykrzykiwanie "gówno, dupa, katol itp" to nie są "logiczne argumenty" :D

mam nadzieję że zdechniesz podczas 6 porodu w wieku 47 lat bo lekarz zaśpi i nie zrobi ci cesarki jesteś tego warta, żeby się tak poświęcić - zostaniesz błogosławioną strasznie niedowartościowana dziewczyna z ciebie malagenia czy coś tam. I w dodatku czytać ze zrozumieniem nie potrafisz. Nie będę Cię obrażać i zniżać się do Twojego powodu. Przykro mi, że nikt Cię nie kocha bo widac to gołym okiem. ps. nie napisałam, że na pewno urodziłabym ciążę z gwałtu, bardziej bym się zastanowiła niż w przypadku zagrożenia mojego życia. Nie pieńcie się tak, bo żyłki pójdą.

Gość malagenia1
a z kąd ty to wiesz, że czują ból jak to możliwe bez rozwiniętego mózgu? kolejne ideologie katola z katolem i arabem nie ma dyskusji

A co da ich potępianie? Co dadzą wrzaski z pianą na ustach? I tak zrobią to, co chcą zrobić i nic i nikt ich od tego nie odwiedzie. Donkiszoteria ładnie wygląda na kartkach książki, w życiu się nie sprawdza. "dlaczego nie zastanawiacie się co kieruje pedofilem" - wiesz, akurat mam inne sposoby na spędzanie czasu. Tym zajmują się specjaliści. "a dla żywcem rozrywanego na kawałki płodu to współczucia nie macie?" - czy ty czasem czytasz to, co piszesz? A może zwracasz uwagę tylko na tych, którzy mają inne zdanie niż ty i walczą z tobą nieco ordynarniej?

Gość malagenia1
Aggie:) a co to ma do rzeczy? jakie niedowartościowanie jest odwrotnie - szanuje sie i wiem że mam prawo wybrać nie tak jak polki które same sobie to prawo odbierają nic o mnie nie wiesz...

i ja też nie jestem katolikiem. ale jestem człowiekiem i człowieczeństwo nie pozwala mi akceptować zbrodni dokonywanej na bezbronnych ludziach ze względu na własną wygodę albo "plany życiowe". i każdy kto coś takiego planuje to dla mnie bydlak i barbarzyńca.

Gość htthybu5
plod nie czuje zadnego bolu do 26 tyg. Zachecam do literatury innej niz katolicki kalendarz rozplodowy.

Gość Obczaiłam
pokazujesz na swoim przykładzie kim jest katol - bezmózg, nieszanujący kobiet, A ty szanujesz życie poczęte? To czemu zarzucasz cokolwiek innemu człowiekowi?

Gość malagenia1
to co katole? dlaczego polska jest jedynym krajem w europie w którym jest jeszcze aborcja zakazana (oprócz Irladii)? polska jest lepsza? bardziej cywilizowana? ludzie bardziej świadomi? nie sądzę

Gość malagenia1
szanuję siebie moje prawo do decyzji decyzji kobiety o daniu życia lub odebraniu go nie pojmiecie tego morcercy kobiet

"a z kąd ty to wiesz, że czują ból" - przede wszystkim SKĄD :-o Po drugie: układ nerwowy u "zarodka" rozwija się bardzo szybko, bo już pod koniec 5 tygodnia rozwoju dziecka poczętego zaczynają się formować nerwy i tworzyć połączenia między nimi. Zaczynają się także formować podstawowe struktury mózgu. To, że płód nie umie mówić nie znaczy, że nie czuje bólu. malagenia1, ty chyba jakiś problem masz, chłopie.

nie mam czasu na dalsze dyskuje ale przpomnę że po raz pierwszy aborcja na terenach polski była dozwolona za sprawą adolfa hitlera. niech się aborcjoniści zastanowią na kim się wzorują.

Gość malagenia1
jesteście polskie baby jak arabki, które myślą, że życie w arabskim kraju jest normalne i wszędzie panują arabskie zwyczaje niektóre arabki też myślą, że są bardzo szanowane i że islam to wspaniała religia szkoda mi was...

Gość mewa ///////
by Rich Deem Introduction Fetal Pain and Abortion During trials on the "partial birth abortion" ban, a number of abortionists were asked if the fetus experienced pain during the abortion procedure.1 Virtually all of the respondents indicated that they did not know the answer to the question, nor were most interested in the answer, since they were only interested in "helping" the pregnant woman. However, one doctor did indicate that he had observed fetuses jump (viewed on ultrasound) when a needle was inserted into their chest (sometimes the fetus was killed through lethal injection of KCl or digoxin into the heart prior to being dismembered). A new study addresses the question directly. Rich Deem Most abortions occur during the first trimester of pregnancy. However, a significant number of abortions occur much later in pregnancy. Pro-life advocates have claimed that at least some of these fetuses are capable of feeling pain during the abortion procedure. Although the fetus develops rapidly (e.g., the heart begins to beat within three weeks of conception), brain development continues throughout pregnancy and after birth. Although some forms of brain waves occur by six weeks, cortical brain waves don't occur until later. However, late term abortions, including D&X (partial birth) abortion, can occur after 20 weeks gestation. The D&X abortion procedure itself is rather gruesome.2 The abortion practitioner instrumentally reaches into the uterus, grasps the fetus' feet, and pulls the feet down into the cervix. Often, especially in younger fetuses, limbs are ripped off bodies during the procedure. Once the fetus has been delivered except for the head, surgical scissors are forced into the base of the fetal skull and the its brains are sucked out. The baby is then delivered dead. The entire procedure is almost always performed on the fetus without the use of anesthesia. Does the fetus feel pain during this procedure? Previous scientific studies The question of fetal pain is difficult to determine, since a fetus cannot communicate what it is feeling. Most scientists believe that pain is experienced in the cortical areas of the brain, which do not develop until the second trimester. Painful experiences result in autonomic (they occur automatically during pain) physiologic changes that can be measured. For example, when we fell pain, our bodies produce endorphins and cortisol to help deal with the pain. One study was conducted on fetuses during blood draws. This study showed elevated fetal plasma cortisol and beta-endorphin response to intrauterine needling early in the second trimester.3 Measurement of cortical brain responses A recent study examined the question of fetal pain through the direct measurement of cortical brain responses in premature infants.4 Using real-time near-infrared spectroscopy, blood flow in the contralateral somatosensory cortex of the brain was measured during routine blood draws. The results showed that cortical blood flow was significantly elevated in infants as young as 25 weeks gestational age during needle puncture to draw blood. It was also noted that cortical brain response was higher in awake infants than those who were asleep. These results showed that the fetal brain can detect pain at least at 25 weeks of age. Since no premature infants were younger than 25 weeks, it did not determine the earliest age at which the fetus would feel pain. Another Study A more recent study examined cells from the cerebral cortices of 20- to 21-week-old fetuses, finding functional glutamate or GABA ionotropic receptors are expressed on human subplate (SP) neurons.5 Those cells exhibited bursts of electrical activity interspersed with periods of quiet, similar to that seen in adult cortical brain cells. Although the article seemed intent on answering the question of how brains go wrong during development, the results might have a much larger impact on the abortion question. Conclusion At this point, it is uncertain whether a fetus experiences pain during the first trimester of development, when most abortions occur. However, recent studies have shown that the fetus most certainly does feel pain by the end the second trimester, when late-term and partial birth abortions are performed. Since general anesthesia is not used in most of these procedures, the fetus most likely feels pain during the procedure as limbs may be pulled off and scissors are used to puncture the base of its skull.

"plod nie czuje zadnego bolu do 26 tyg. Zachecam do literatury innej (...)" - tutaj akurat panowie naukowcy nie są zgodni i wciąż badają życie płodowe.

Gość malagenia1
aborcja była dostępna w Polsce zawsze tylko po Solidarnosci kościół przejął stanowiska w kraju i uchwaloną tą ustawę, w spółpracy z kościołem głupy

malagenia szanujesz siebie, spoko, mam propozycję żebyś też w miarę przynajmniej szanowała rozmówców. Bo nikt tu "gównami" nie rzuca właśnie oprócz Ciebie. Ja do Ciebie nic nie mam, rób co chcesz ze swoim ciałem. Mnie szósty poród w wieku 47 lat też nie grozi więc spokojna Twoja głowa. Natomiast po odzywkach w stylu "życzę żebyś zdechła" śmiem właśnie twierdzić, że strasznie Cię ludzie w życiu skrzywdzili. Życzę powodzenia. Nie da się tego i tak czytac przez te tasiemce:O

Gość frcegrrgc
wiec dlaczego z taka pewnoscia pierdolicie, ze odczuwa ???jestescie chorym polskim sciemiezonym spoleczenstwe. Zal mi was i waszych ograniczen pseudomoralnych.

Gość malagenia1
szkoda mi was polska tępoto bazująca na zabobonach i gusłach....

Gość frcegrrgc
aggie :) mam nadzieje, ze cie ktos w koncu zgwalci porzadnie i skutecznie. I ze bedziesz wspaniala polska mama dla bekarta 🖐️

Gość malagenia1
no właśnie Aggie o to chodzi żebym mogła decydować o swoim ciele i inne myślące polskie kobiety ciebie to nie obchodzi, ale wiele osób chce mi tego odmówić

"wiec dlaczego z taka pewnoscia pie**olicie, ze odczuwa" - choćby dlatego, ze lepiej zapobiegać temu bólowi niż zdecydowanie zaprzeczyć o jego istnieniu, kiedy może istnieć. Czy krzywdzone przez psychopatów dzieci z zespołem Down'a mają być skazane są na życie w poniewierce tylko dlatego, że nie umieją powiedzieć nic o tych, którzy je krzywdzą?

Gość frcegrrgc
O tak !!Ratujmy nienarodzone dzieci!!!Ale chuj z zywymi hahahahahaha. Nie ma przedszkoli, bezplatnych lekow, wsparcia dla matek a wy tu kurwa z zakazami ??A co ma zrobic taka baba, ktora ma meza polaczyne i on ja rznie po pijaku ?A ona nie ma dokad pojsc, bo ma juz 4 NARODZONYCH!! A panstwo jej nie jest w stanie zapewnic pomocy , antykoncepcja w chuj droga, wizyty u ginekologa za miesiace. I taka polka jedna z druga rodzi te wycieki spermowe. O czym my rozmawiamy ??!!!

Gość malagenia1
najbardziej bronią zakazu aborcji polskie araby które nigdy nie wyściubiły nosa poza polskę i myślą że tak jest wszędzie, a aborcja była dostępna za Hitlera ;) żałosny ten brak wiedzy

Gość frcegrrgc
Czy krzywdzone przez psychopatów dzieci z zespołem Down'a mają być skazane są na życie w poniewierce tylko dlatego, że nie umieją powiedzieć nic o tych, którzy je krzywdzą? Phi. ??? what the fuck u talking about ???? Dzieci z downem sie komunikuja jak wiesz a poza tym, to gdzie sa ich rodzice ???Skoro oni sa w rekach psychopatow ? I czy w takim razie nie lepiej byloby, gdyby zostaly usuniete jako plody ??Zobacz ile cierpienia uniknely by ? A ich male chore mozgi nawet nie wiedza co sie dzieje z fiutami psycholi w ich odbytach. Wiec czym jest taki bol w porownaniu do "bolu " plodu bez nog i rak ??

"Nie ma przedszkoli, bezplatnych lekow, wsparcia dla matek a wy tu k**wa z zakazami ?" - w krajach cywilizowanych są przedszkola, tanie i bezpłatne leki, matki mają wsparcie a mimo to aborcja kwitnie :) Malagenia, też ci nie odmawiam twoich praw. Ale nie zapomnij, że w poczęciu brał udział tatuś. Co z jego zdaniem?

ogólnie aborcję, ale szczególnie tą w zaawansowanej ciąży uważam za coś głęboko niemoralnego. Ale nic mi do tego co kto robi. Dla mnie liczę się ja i to co ja robię. Nie zamierzam nikogo umoralniać ani zaglądać nikomu do majtek. Zwolenniczki aborcji i tak pozostaną zwolenniczkami aborcji i niech ją sobie wykonują, to ich życie i ich sprawa.Świata nikt nie zbawi. Podyskutować można, jeśli jest to rozmowa na poziomie. No, ale w tym temacie często nie jest.