Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Brenon ;)

Dziewczyny co na obiad szybkiego?

Polecane posty

Gość Brenon ;)

Od rana wszystko leci mi z rąk, więc gotować mi się nie chce. Ale obiad musi być. Macie pomysły na coś prostego i smacznego? Mam dosyć mielonych, kotletów z fileta z kurczaka, filet z ryby wczoraj był. Spaghetti też odpada. MAm tylko pomidorową, bo zupę gotuję na 2 dni. Pozdrawiam!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość paaaaaplaaaaaa
pokroj kielbase na polowki, cebule, i co tam masz np paryke czerwona, na blache do pieca i wsio, pychota

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Brenon ;)
Kurczak super! A szszłyk rzeczywiście brzmi nieskomplikowanie ;p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A ja proponuje kurczaka w chipsach ( wiem brzmi dziwnie ale smakuje super i szybko sie robi) kroisz fileta jak na kotlety, posypujesz vegeta, ukladasz w naczyniu zaroodpornym, smarujesz warstwa majonezu i posypujeszx pokruszonymi chipsami paprykowymi. przykrywasz i do piekarnika na 20-30 min, szybko i pysznie:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość najszybciej będzie upiec
jakieś mięso np udka z kurczaka + ziemniaki pokrojone w ćwiartki bez obierania przyprawiasz, wkładasz do piekarnika i za godzinę masz obiad jak masz jakieś jarzyny nadające się do pieczenia - np kalafior, cukinia, marchewki, pieczarki itd, też możesz upiec i będzie od razu do obiadu, a jak nie, to zawsze jakis awaryjny słoik z ogórkami albo grzybkami chyba w domu jest

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość najszybciej będzie upiec
Ola 22 - nie gniewaj sie, ale to co proponujesz jest ohydne :O od samego czytania sie skrzywiłam, wegeta, majonez i czipsy, bleeeeeee

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość najszybciej będzie upiec
boska Lukrecja - hehe najszybszy byłby chyba gepard, ale skąd wziać :)?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Brenon ;)
Dzieki Kochane! Kiełbaska też dobra. Ostatnio kupiłam toruńską firmową w stokrotce. Generalnie, jeszcze pół roku temu nie tknęłambym takiej kiełbasy. Teraz mi smakuje, pod warunkiem, że nie jest bardzo tłusta i nie ma chrząstek. Ta ich nie ma. Polecam Miłego dnia.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
EKSPRESOWA FASOLKA 1 puszka białej fasoli 1 puszka pomidorów dowolna wędlina lub boczek ok 5 dag pokrojony w kosteczkę 2 filety z kurczaka olej 4 ząbki czosnku 1 cebula sól pieprz majeranek zioła prowansalskie W garnku z grubym dnem rozgrzewamy olej. Smażymy na nim pokrojony czosnek, cebulę i wędlinę lub boczek. Po ok 5 minutach dorzucamy pokrojone w kostkę mięso. Smażymy całość aż mięso będzie lekko zarumienione. Dodajemy fasolę i pomidory. Przyprawiamy do smaku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
może jeszcze to: ZIEMNIAKI ZAPIEKANE Z BOCZKIEM 8 dużych ziemniaków 2 cebule 2 kiełbasy np. śląskie 8 dużych cienkich plastrów boczku 5 pieczarek olej sól pieprz Ziemniaki obieramy i w całości gotujemy. Studzimy i przekrawamy wzdłuż i z każdej połówki wydrążamy część miąszu. Cebulę i kiełbasę oraz pieczarki siekamy drobniutko i podsmażamy na oleju. Mieszamy z wydrążonym miąszem z ziemniaków i napełniamy połówki. Składamy po dwie części razem i oplatamy plastrem boczku i spinamy wykałaczką. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 st przez 20 minut

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość megitkaaaaaaa
kapusta z grochem. Gotujes zoddzielnie kapste i groche jak sa miekke to mieszasz i dodajesz skwaerki. Szybkie, sytne i na pare dni.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość megitkaaaaaaa
albo leczo: kielbasa, pomidory papryka cebula pokroic i ugotowac, doprawic

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
najszybciej będzie upiec- bardzo czesto testuje przepisy po przeczytaniu ktorych sie zastanawiam co z tego wyjdzie, wiec proponuje zebys zrobiła a pozniej mowila ze jest ohydne. majonez to tłuszcz, zamiast polewac olejem smaruje sie majonezem, nie wiem ile Ty dozujesz vegety do potraw (wiadro?) ale ja sie z nia obchodze delikatnie i bardzo rzadko. A chipsy no coz, co kto lubi. Autorko jesli obiad maja jesc dzieci, tadki-niejadki, to mysle ze jak im powiesz ze sa chipsy beda sie zajadac:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Brenon ;)
Niestety nie ma mam jeszcze dzieci, jedynie głodnego męża :) No i sama też czasem bywam. Częściej niż czasem. A nawet wogóle często :0

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość najszybciej będzie upiec
Olu - naprawdę, nie czepiam się, to Twoja sprawa co jesz. Wyraziłam swoją opinię, i nie muszę tego próbować, żeby wiedzieć że to zły pomysł. Pomijam komentarz do Twojej propozycji, żeby tym karmić dzieci

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ll;
Najszybciej to będzie wrzucić rozkrojonago na pół kurczaka do piekarnika na kratkę. Pod dół podstawiasz blachę i wlewasz trochę wody i niech sie piecze z godzinę. Ja czasem daję na blachę pokrojone w grubsze kawałki ziemniaki. Parująca woda je ugotuje, tłuszcz z kurczaka je lekko podsmaży.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fhjjg jg
Olu, ja sie zgadzam, z krytyczna opinia. Dla mnie tez jest to ohydne, ale nie z powodu smaku - a skladu - to niezdrowe, chemiczne zarcie. Rownie dobrze moglabys poradzic, zeby autorka zamowila pizze. Albo raczej nie, zapiekanke :o A najglupszy mozliwy pomysl to dzieci-niejadki chipsami karmic. A pozniej sie dziwic, ze dzieciaki i nastolatki sa blade, spasne i chorowite.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jestem zadziwiona
Ja myślę, że zamówiona pizza byłaby nawet lepsza niż kurczak z wegetą (chemia), majonezem (cholesterol) i chipsami (chemia, obrzydliwy tłuszcz). Ja jak muszę zrobić coś na szybko to robię makaron (penne pełnoziarniste) z sosem śmietanowo-serowym (z sera pleśniowego lazur, śmietany 12%, parmezanu, przypraw: gałka i świeżo mielony pieprz). Zaraz mi ktoś wytknie, że tłusto czy coś, ale nie wydaje mi się, żeby zjedzenie czegoś takiego raz na jakiś czas było strasznym grzechem. Przynajmniej sos robię sama i wiem co do niego dodaję. A na talerzu należy to danie obficie posypać świeżą natką pietruszki - samo zdrowie :) Opcjonalnie do sosu można dodać szpinak liściasty zblanszowany lub rozmrożony.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Zgadzam się z resztą co do kurczaka w chemii. Poza tym zawsze zastanawia się, że niektórzy nie pojmują, że można w kuchni wegety i kostek nie używać WCALE. Sporo osób tak robi. Co z tego, że sypnie się wegety odrobinę, skoro po zmieszaniu z chipsami (???) wyjdzie okropna, tłusta i przesolona panierka. A można te udka posypać przyprawą ziołową i suszoną papryką:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Anna Janna
Hejoo ! Słyszeliście już coś na temat grillowania na kamieniu wulkanicznym ? Świetna sprawa na zaskoczenie znajomych fenomenalnym daniem :) Można przygotować na nim wszystko - wołowinę, cielęcinę, a warzywa to poezja ! Na www.SteakRock.pl znajdziecie wysokiej jakości kamienie i nie tylko !

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jak ma być szybko to zawsze makaron z gotowym sosem ze słoika :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×