Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość historyczka....

absolwenci historii

Polecane posty

Gość historyczka....

Jak u was w poszukiwaniu w pracy, nie tylko w szkole(bo wiem z doświadczenia, że znalezienie pracy w szkole graniczy z cudem), ale też w zupełnie innych branżach???

Gość historyczka....
nie ma tu historyków???

Gość 8728372
Ja miałam absolutorium w 2001 i do dziś nie mam pracy. Szukalam kilka lat, wysłałam ok. 900 cv, dwa razy ktoś zadzwonił, teraz wychowuję dziecko.

Gość ja jestem....
pracuje na magazynie sprzętu elektronicznego absolwent UAM - collegium historicum

Gość 8728372
te studia to jest moja zyciowa porazka. Jak o tym pomyslę,to mam ochote walic głowa w scianę. Tez jestem po UAM.

Gość historyczka......
ja się obroniłam ponad rok temu i też nie mogę niczego znalesc, porażka mojego życia i tyle, lepiej było isc do zawodowki a teraz nawet na kase mnie nie chca bo mam mgr, paranoja

Gość fuckfuckfuckfuckfuck
moja ciocia skończyła to i pracowała w szkole jako nauczyciel historii, ale wynagrodzenie nie było jakieś piękne, wcześniej pracowała w jakiejś firmie przewozowej czy cos

Gość ja jestem....
nie wiem po co przyjmują tam jeszcze. rekrutacja powinna zostać zamknięta na 5 lat

Gość historyczka......
a najlepsze jest to jak u mnie na uczelni przekonywano nas, że podjęliśmy właściwy wybór, że znajdziemy bez problemu pracę itp.

Gość 8728372
U mnie pani dziekan powiedziała, że jesteśmy dobrze przygpotowani na rynek pracy... Już wtedy mało nie parsknęłam śmiechem. GAdają coś o elastyczności humanistów, itp. Ale zwykły pracodawca o tym chyba nie wie, bo ma w dupie naszą elastycznosc. Przyjmowanie więcej niż 30 ozób na rok na ten kierunek powinno byc zabronione pod kara więzienia.

Gość historyczka......
zmarnowane 5 lat studiów, bardzo żałuję, że nie poszłam do zawodówki, przynajmniej byłby fach w ręku i praca, bo wciąż słyszę, że mam za wysokie wykształcenie, ale czy to przeszkadza w podjęciu jakiejkolwiek pracy?

Gość 8728372
Teraz i tak jest podobno lepiej niz kiedyś. W rok po ukończeniu studiów, z moich kolegów na dwadziescia kilka osób na mojej specjalizacji- nikt nie miał pracy. A w szkołach próbowałas szukac?

Gość historyczka......
w szkołach w mojej okolicy nawet na staż z PUP - u nie chcieli mnie przyjac, a w jednej w której wydawało się, że mnie przyjmą to nauczycielka historii tam pracująca nie zgodziła się bym była jako pomoc nauczyciela,nie wiem czego się bała, no i dyrektorka nie złożyła wniosku o mój staż i znalazłam się bez niczego bo potem już nie było pieniedzy na staże i dopiero teraz mam nadzieję, że mi się uda złożyc wniosek o staż, ale nie w szkole, na to nie ma co liczyc

Gość 8728372
a to jakieś małe miasteczko gdzie mieszkasz? Ja nawet nie mam specjalizacji nauczycielskiej, więc nie mam co szukac.

Gość historyczka......
mieszkam na wsi, a w okolicy tylko małe miasteczko, gdzie praktycznie nie ma zakładów pracy, parę szkół na krzyż i sklepów, myślałam o przeprowadzce do Krakowa, ale żeby coś tam wynając to trzeba by dostac dobrze platna pracę a na to się raczej nie zanosi...masakra

Gość 8728372
To ja miałam niby lepiej bo jestem z Poznania, ale też nie mogłam latami nic znalezc.

Gość historyczka......
mam jedynie nadzieję, że teraz załapię się na ten staż chociaż, żeby cokolwiek na początek, bo już mnie wykańcza siedzenie w domu a cv poskładałam gdzie się tylko dało i nawet na kasę w sklepie się dostac graniczy z cudem:(

Gość 8728372
udzielałam się niedawno w topiku "szlachetna paczka" o tych ludziach co byli bezrobotni, ile osób ich krytykowało że pasożyty, lenie. Zastanawiam sie bardzo, kto te bzdury wypisywał, i skąd taki brak pojęcia o zyciu.

Gość historyczka......
gdyby byli w takiej sytuacji jak bezrobotni to inaczej by pisali, szkoda zwracać uwagę na takich, jak patrzę na niektóre wypowiedzi w różnych topikach to głowa opada, niby tacy mądrzy, dobrze ustawieni a używają takich słów jak "z piekła rodem", chciałabym cofnac czas to inaczej bym pokierowała swoim życiem, a miałam isc do zakonu...a teraz już to niemożliwe...:(

Gość 8728372
do zakonu to chyba zawsze mozna isc... :p

Gość historyczka......
niby tak, ale jestem obecnie w związku i szczęśliwa i nie wiem czy byłabym teraz w stanie zmienic swoje zycie, w każdym razie dziękuję za rozmowę, w sumie nawet nie mam z kim pogadac o moim bezrobociu, a tak to chociaż lżej, ja uciekam już, ale bede jutro wiec jak masz ochotę to odezwij się tutaj jeszcze, pozdrawiam