Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kwiathat

Reakcja mojej rodziny na moją ciążę- wpadkę.

Polecane posty

Dobra idę z tego tematu, trolle 🖐️ żałosne zazdrośnice, to mój ostatni wpis, napisałam co miałam napisać a wy się dalej produkujcie :)

Autorko, ale czemu się tak bulwersujesz? Narobiłaś sobie problemów i tyle, nie ma co teraz w nerwy wpadać. Swoją drogą - współczuję ci strasznie przyspieszonego dojrzewania.

Gość Czytajcie ludzie ze
zrpozumieniem. Przeciez tytuł to REAKCJA RODZINY!!1 O to chodzi. reakcja jest bardZo piekna. Skoro stało sie - to co, maja ja wyrzucic,wyklac? - komu co by z tego przyszlo? Chyba sto razy lepiej, jak ja wesprą- od tego sie ma rodzinę! Potepiac to sobie moga obcy, na kafe chocby. Powiem ci,ze moja corka przed sama matura podejrzewala u siebie ciąze . OcZywiscie pierwsza rzecz mnie ( matce przeciez! ) sie zwierzyla. Mimo,ze podejrzewala ja, bo sie jej okres raotem 3 dni spoznil , juz miala ze swoim ( swietnym zreszta) chlopakiem opracowany plan dzialania - co ze studiami, ile mozna wyciagnac na korepetyczjach itd.To,ze od razu pzapewnilam ze ja wespre, bylo dla mnie naturalne! Jedyna moja troską było to, czy na pewno jest zdecydowana na cale zycie z tym chlopakiem, bo dziecko wiąże. Okazalo sie nastepnego dnia,ze w ciazy nie jest , ale NIE WYOBRAZAM SOEBIE,zeby wlasnemu, kochanemu dziecku nie udzielic wsparcia, tym bardziej, jesli zawsze byla swietna uczennica i idealna córka, chlopak tez b. fajny. A ze stało sie? bywa. Co innego, jakby sie po kiblach z kims puszczała. jasne,ze to za wczesnie, ale nie taka znow zbrodnia,zeby z domu wyrzucac. A zrzedzenie, dogadywanie - co komu da, oprócz niesmaku z kazdej strony. Bardzo fajna postawa rodziny, rozumiem ją.

Gość kochanka Franka
Autorko,padam,normalnie padama ze smiechu i to dwa razy jak wciskasz kit ze przez miesiac w Holandii zarobilas na tyle zeby sie ustawic :D Widzisz,ja mieszkam w Holandii od lat i znam realia na wylot! masz 18 lat i dopiero od tego roku mozesz wodke legalnie kupowac,wyksztalcenia nie masz i widze ze oszczednosci tez nie.Co za przyszlosc zgotowalas temu nienarodzonemu? i jestes jeszcze z tego dumna?

Gość jej ale pozytywnieeee
super, ęe tak dobrze Twoja rodzina to przyjęła! także teraz nie masz się czym martwić, możesz być spokojna, że masz wsparcie, a to bardzo ważne! dbaj o siebie! życzę Wam wszystkiego dobrego :) trzymaj się :)

Gość łahaahahaha bo padne
"o że WY lubicie się PUSZCZAĆ, nie znaczy że wszystkie dziewczyny to robią" powiedziala 18 letnia dziwka z bebechem :D

Gość CHORY KRAJ
Co to za pojeebana gówniara. Jezeli masz 18lat, od kilku pracujesz :classic_cool: to bez wykształcenia jedynie na doopie zarabiasz.

Gość CHORY KRAJ
kochanka Franka Autorko,padam,normalnie padama ze smiechu i to dwa razy jak wciskasz kit ze przez miesiac w Holandii zarobilas na tyle zeby sie ustawic Widzisz,ja mieszkam w Holandii od lat i znam realia na wylot! masz 18 lat i dopiero od tego roku mozesz wodke legalnie kupowac,wyksztalcenia nie masz i widze ze oszczednosci tez nie.Co za przyszlosc zgotowalas temu nienarodzonemu? i jestes jeszcze z tego dumna? Jak mowie- moze na dupie tam zarobiła, przyjmujac 15klientow dziennie przez miesiac. ma obecnie juz jakies 5tys i uwaza ze JEST USTAWIONA. Zal dziecka ze odziedziczy takie tępacze geny.

Gość Majeczzzzkkkaa
Jedzie jadem, bo autorka jest bezdennie głupia, jak przeczytałam jej wszystkie wypowiedzi to pierwsza moja mysl : gówniara, i jej bujna wyobraznia. Wierzy ktos ze 18 latka z "wykształceniem" Gimnazjalnym, jedzie (pewnie nawet bez znajomosci jezyka) do Holandii, i w 1 MIESiAC "ustawia" się materialnie na najblizsze lat. Chyba powinna wrócić do ogladania kreskówek. 🖐️

Gość Majeczzzzkkkaa
kwiathat mama uyra czy jakoś tak- jesteś tak tępa w swoim rozumowaniu że brak mi słów DZIECKO PŁYTKOMYŚLĄCE A tu swietnie sie przedstawiła-"DZIECKO PLYTKOMYŚLĄCE"

Gość mama uyra
autorka to bezdenna gówniara ktora wysila się żeby pokazać jaka dorosła dziewczyny 18 letnie chodzą do szkoły , mają swoje zainteresowania, koleżanki, w nocy spią albo bawią się w gronie rówiesników od czasu do czasu a ta dorosła się znalazła, kupe forsy podobno ma :D i bzyka się od lat ze swoim chlopakiem dokłada sie do utrzymania domu tacie takie bajki wymyśla dziecko małe co ty wiesz o zyciu w tym wieku gówniaro patologiczna lepiej oddaj tego dzieciaka innej rodzinie do wychowania bo zmarnujesz mu życie albo wychowasz jakiegoś przestepce co bedzie ludzi okradał

Gość Majeczzzzkkkaa
mama uyra Racja, patologiczna gówniara, ma 18l od roku zabezp. sie prezerwatywami, a poprzednia LATA tabletkami :o

Gość O matkoCoZa Brednie
kwhiat Dla tak bardzo dociekliwych- zabezpieczaliśmy się ZAWSZE, przez ostatni rok prezerwatywami, a przez poprzednie lata tabletkami antykoncepcyjnymi. Byłam bardzo dobrze poinformowana o wszystkim, ginekologa odwiedzam często od 15tego roku życia z powodu kłopotów z miesiączkami i jajnikami, nie brak mi informacji, a na temat antykoncepcji miałam niejakiego świrka że tak powiem, nigdy BEZ, zawsze sprawdzanie prezerwatywy przed i po... Tylko dziecko moze twierdzic ze sie zabezpieczalo a wpadlo.

Ja pierdzielę, przeczytałam cały wątek i szczęka opadła mi do samej podłogi. No co za banda kretynów, idiotów, hipokrytów i bałwanów się tutaj zleciała. Szok po prostu. Dziewczyna uprawiała seks z WŁASNYM chłopakiem - źle, bo puszczalska, bo bez ślubu, bo to, bo tamto Zaszła w ciążę z wpadki (zdarza się) - potępiono ją bardziej, niż gdyby kogoś zabiła Chce wziąc odpowiedzialność za dziecko - źle, bo straci "młodość". Kuźwa, a jakby chciała usunąc lub oddać do adopcji to dopiero byście pisali. Banda idiotów, już widzę jak wszyscy komentujący pokornie czekają z seksem do ślubu (zresztą po co, nie każdy jest katolem). Pewnie raczej komentujący to w realu obrzydliwe pasztety, których nikt nie chce nawet pocałować, a ideologię dorabiają, że głowa mała. Albo ci zabawni szczekacze o "życiu studenckim", sami spędzający sobotni wieczór na kafe. Zresztą imprezy, "spontaniczne" zachowania, itp to coś z czego spokojnie można zrezygnować. Już widzę, jakby ktoś, kto nie ma na nic kasy, napisał, ze nie pójdzie do pracy, bo on musi zaznać "życia studenckiego". Zjechalibyście go równo. Nie wiem czemu akurat ten nieszczęsny seks \wzbudza tyle emocji.

Zresztą miałam koleżankę w prawie identycznej sytuacji co autorka. Dziewczyna zaszła mając lat 17. Oczywiście wszyscy możliwi znajomi się z niej nabijali w najbardziej obrzydliwy sposób, w jaki się dało. I oczywiście wróżyli rychłe rozstanie z facetem. Teraz (po 8 latach), dziewczyna ma odchowane dziecko, skończyła studia, pracuje i rozwija się zawodowo. Z ojcem dziecka tworzą wspaniałą rodzinę, że aż lekka zazdrość bierze, jak się na nich patrzy. Zarabiają przyzwoicie (on ma firmę). Więc reguły nie ma. t

Gość O matkoCoZa Brednie
purpura_to_mój_płaszcz To nie seks wzbudza emocje, a gowniara ktora twierdzi ze bez wyksztalcenia przez misiac w holandii ustwaila sie :) Chyba jestes tak samo głupia jak autorka, jezli uwazasz ze to mozliwe, jak i wpadka podczas zabezpiecznaia sie.

Gość O matkoCoZa Brednie
I jak 18nastolatka, ktora przewrwala L.O by pracowac , majac 18 (!!!) lat : "Szkoły nie zawalam- uczę się wciąż, i tak wybrałam studia w trybie zaocznym" Ja zdawałam mature majac 19, i nie zwaliłam ŻADNEGO roku. Durna pusta i zakompleksiona gowniara ktora wciska tu kit, jedyne co prawdziwe to jej ciaza, a cala reszta to siedzenie na kasie rodzicow, brak wyksztalcenia i rozumu.

Gość mloda mama 31
wstaje rano,włączam kompa i co widzę. temat sie niezle rozwinął,ale chyba nie w tym kierunku co trzeba. niektórzy tak piszą jak by przynajmniej musieli utrzymywac to dziecko o którym tu mowa,albo jakby juz im ktos kazał alimenty placic. wyluzujcie troche ! ktos tam napisal ze jak juz wpadnie taka mloda matka to tlumaczy sie ze i tak imprez nie lubiala. ja lubialam sobie poimprezowac i nie w glowie mi bylo dziecko,ale stalo sie .jedne rodza jak maja 16,inne 19 a jeszcze inne czekaja do 40-tki a potem okazuje sie ze nie moga miec dzieci i zaluja ze wczesniej nie zaczely o tym myslec.

Przeszkadza ci w czymś to, że zaszła? Od ciebie kasy na wychowanie dziecka brać nie będzie, więc zejdź z niej. Może powinna usunąc, żeby ci humor poprawić? Pewnie, ze by poprawiła, miałabyś okazję do plucia jadem na następnych kilku podstronach. STAŁO SIĘ i nie ma co komentować. Ja tam uważam, że autorka wydaje się być rozsądna. A czy ma kasę czy nie, to nie nasza sprawa. Może napisała, że ma, żebyście po niej nie jeździli, że będzie korzystać z pomocy rodziców. Większość bezdzietnych studentów też korzysta (wiem, zaraz napiszesz, że ty nie). Nie rozumiem po co to wszystko. Cieszy was, że kogoś z błotem zmieszacie? Typowa, obrzydliwa polaczkowatośc niestety.

Gość Drabina wysokosiężna
kwiathat "". Całe wakacje przepracowałam w Holandii i mam odłożone sporo kasy, "" Wrrrm robaczki, to ja tez pojade zarobie sobie w miesiac tyle co inni w rok ;) wrrrrm

Gość Wieśniactwo sie toczy.
To prowokacja. Marny projekt prawikow kaffe. Totalny przygłup moze wierzyć ze 15nastka dostaje tabletki od ginia majac problemy z jajnikami. Pomyslcie zanim dacie radosc trollowi piszac komentarze.

Gość Ksw to kompromitacja
Dziwki tu siedza. Pietnastolatka ktora daje dupy to zwykla kurwa.

Gość amen..
Tysiącletnie królestwo 1 Potem ujrzałem anioła, zstępującego z nieba, który miał klucz od Czeluści i wielki łańcuch w ręce. 2 I pochwycił Smoka, Węża starodawnego, którym jest diabeł i szatan, i związał go na tysiąc lat. 3 I wtrącił go do Czeluści, i zamknął, i pieczęć nad nim położył, by już nie zwodził narodów, aż tysiąc lat się dopełni. A potem ma być na krótki czas uwolniony. 4 I ujrzałem trony - a na nich zasiedli , i dano im władzę sądzenia - i ujrzałem dusze ściętych dla świadectwa Jezusa i dla Słowa Bożego, i tych, którzy pokłonu nie oddali Bestii ani jej obrazowi i nie wzięli sobie znamienia na czoło ani na rękę. Ożyli oni i tysiąc lat królowali z Chrystusem. 5 A nie ożyli inni ze zmarłych, aż tysiąc lat się skończyło. To jest pierwsze zmartwychwstanie. 6 Błogosławiony i święty, kto ma udział w pierwszym zmartwychwstaniu: nad tymi nie ma władzy śmierć druga, lecz będą kapłanami Boga i Chrystusa i będą z Nim królować tysiąc lat. Walka ostateczna i potępienie wrogów Boga 7 A gdy się skończy tysiąc lat, z więzienia swego szatan zostanie zwolniony. 8 I wyjdzie, by omamić narody z czterech narożników ziemi, Goga i Magoga, by ich zgromadzić na bój, a liczba ich jak piasek morski. 9 Wyszli oni na powierzchnię ziemi i otoczyli obóz świętych i miasto umiłowane; a zstąpił ogień od Boga z nieba i pochłonął ich. 10 A diabła, który ich zwodzi, wrzucono do jeziora ognia i siarki, tam gdzie są Bestia i Fałszywy Prorok. I będą cierpieć katusze we dnie i w nocy na wieki wieków. Sąd nad narodami 11 Potem ujrzałem wielki biały tron i na nim Zasiadającego, od którego oblicza uciekła ziemia i niebo, a miejsca dla nich nie znaleziono. 12 I ujrzałem umarłych - wielkich i małych - stojących przed tronem, a otwarto księgi. I inną księgę otwarto, która jest księgą życia. I osądzono zmarłych z tego, co w księgach zapisano, według ich czynów. 13 I morze wydało zmarłych, co w nim byli, i Śmierć, i Otchłań wydały zmarłych, co w nich byli, i każdy został osądzony według swoich czynów. 14 A Śmierć i Otchłań wrzucono do jeziora ognia. To jest śmierć druga - jezioro ognia. 15 Jeśli się ktoś nie znalazł zapisany w księdze życia, został wrzucony do jeziora ognia.

Chyba, że daje dupy każdemu napotkanemu za pieniądze-wtedy nie tylko piętnastolatka to kurwa facet, co zalicza na imprezach to kurwa

Gość Autorko, nie przejmuj się ....
Kafe to takie miejsce gdzie większość lubi docinać , a pewnie sami mają za uszami. Moim zdaniem z tego co wyczytałam z Twoich wypowiedzi jesteś mądrą dziewczyną i będziesz odpowiedzialną dobrą matką. Najważniejsze ,że Wy rodzice chcecie tego dziecka (może to trochę szybko, ale bierzecie odpowiedzialność za Wasz "wybryk" :) ) nie uciekacie od tej sytuacji, myślicie o przyszłości jak zapewnić dziecku dobre życie, miłości na pewno mu nie zabraknie z Waszej strony. No i super ,że rodzina tak Was wspiera. Gratuluję !

Wy chyba jej zazdroscicie. Dziewczyna , 198 lat zaszla ze swoim chlopakiem w ciaze. Rodzina zareagowala pelnym wsparciem. Czego wy sie tu doszukujecie. Co w tym zlego ,ze ja beda wspierac, a nawet i finansowo. Ok skonczy nauke, pojdzie do pracy, a narazie jesli jest taka okazja to niech korzystaja troche z pomocy rodzicow. A moze jak rodzice zdecyduja wspolnie,ze kupia mlodej parze mieszkanie, to tez bedziecie pluc jadem. Mloda dziewczyna ma chlopaka , swietna rodzine, a tu na forum to tylko czysta zazdrosc . Do autorki, ni eprzejmuj si e, nie daj si e, ciesz sie ciaza, i ukladaj sobie zycie. Powodzenia