Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kwiathat

Reakcja mojej rodziny na moją ciążę- wpadkę.

Polecane posty

Gość heheeeee
bamboojkaaa A Twoim zdaniem mając dajmy na to odchowane dziecko w wieku 23-24 lat nie można się ralizowac? Twoim zdaniem taka osoba jest już stara? Nie może realizowac się towarzysko, bądź też zawodowo? Jeśli takie jest Twoje zdanie to ja uważam je za płytkie.

jeżeli jesteś z facetem szczęśliwa i chcecie to dziecko to będzie dobrze, bo odpowiedzialność uczy systematyczności, nabierzesz wprawy i dziecko nie będzie przeszkodą żeby życ, realizować się, studiować czy imprezować, cieszyć się sobą ze swoim partnerem

Gość mama uyra
kobieta po 30 tce jest stara i nie powinna rodzić dzieci bo nie doczeka wnuków a jak jej dziecko ma 10 lat to ma 40 i to podobno źle wyglada---- tak napisała młodociana matka na tym forum, normalnie taka żenada że ręce opadają, jakie niektóre sa bezmózgami , aż mi sie wierzyć nie chce

Gość heheeeee
A co do stabilnej sytuacji finansowej, niestety w dzisiejszych czasach takowa nie istnieje, dzisiaj możesz byc bogaczem, miec super pracę, a jutro możesz wylądowac na bruku.

Gość NIENAWIDZĘ IMPREZ
mam 21 lat i nienawidzę imprez! wręcz nie trawie hulaszczego życia i tego wszystkiego, co wam sie wydaje, ze robią mlodzi ludzie. ale za to uwielbiam studiować i uwielbiam świadomość, że mogę robić co chcę, jak chcę i kiedy chcę. uwielbiam ten luz oraz to, ze mogę sobie zaplanować i sama zdecydować kiedy się będę uczyć. zimą uwielbiam jezdzic na nartach. w sezonie minimum 4 tygodnie spędzam w górach. latem jeżdżę wyczynowo konno. jeżdżę w sumie od 7 roku życia i mam na swoim koncie już wielkie jak dla mnie osiągnięcia. uwielbiam również podróżować. przez 2 miesiące wakacji poświęcam się pracy, po to by potem na miesiąc móc wyjechać gdzie tylko mam ochotę i mieć wszystko w dupie. dziecko w tym wieku by mnie chyba załamało. nawet jesli bym mogła to wszystko nadrobić za 10 lat, to i tak na chwile obecną byłabym mocno zdruzgotana i nieszczęśliwa. pomijając, że niektóre zyciowe szanse zamknęły by się przede mną na zawsze. dziewczynom, bez żadnych pasji, marzen i celów, które nie lubią niczego i tylko siedzą cale dnie w domu, bo jak im się wydaje mlodosc to jedynie imprezy, ktorych one nie lubią - szczerze im wspolczuje, niezaleznie od tego czy beda w tym domu siedziec z dzieciakiem czy bez.

Gość bamboojkaaa
em no jesli dla ciebie 6 latek to juz odchowane dziecko, to ja dziekuje - widac ze dzieci nie masz :D i owszem. wolalabym sie realizowac towarzysko, zawodowo majac te 23-24 lata i byc bez dziecka, niezeli z 5- 6 latkiem na glowie :D

Gość bamboojkaaa
"kobieta po 30 tce jest stara i nie powinna rodzić dzieci bo nie doczeka wnuków a jak jej dziecko ma 10 lat to ma 40 i to podobno źle wyglada---- tak napisała młodociana matka na tym forum, normalnie taka żenada że ręce opadają, jakie niektóre sa bezmózgami , aż mi sie wierzyć nie chce" owszem, ale to nie znaczy, ze idealną alternatywą dla tego jest rodzenie dzieci, kiedy jeszcze samemu jest sie dzieckiem :D najlepszy we wszystkim jest zdrowy rozsadek jak i zloty srodek, czyli nie przesadzac w zadna stronę. przecież można zarówno czerpać garsciami z mlodosci do pewnego wieku i potem majac ok 25 lat, bedac zarówno mlodnym, ale juz nie dzieckiem, realizowac sie "madzierzynsko" :P

co sie stalo to sie nie odstanie mloda jestes jeszcze, ale nie ty pierwsza i nie ostatnia w tym wieku zachodzisz w ciaze bedzie dobrze! masz swietna rodzine, czego gratuluje! z czasem wszystko sie ulozy, nie sluchaj glupich komentarzy, bo skad one moga wiedziec jak bedzie, skoro same sie w takiej sytuacji nie znalazly, kazdy jest inny zycze Ci wytrwalosci :) Powodzenia

Gość NIENAWIDZĘ IMPREZ
aha! nie wspomniałam o tym, że wstyd by mi było jakby za moje błędy i za moją wpadkę finansowo musiała ponosic odpowiedzialnosc moja rodzina. wstyd i ujma na honorze jak dla mnie. :)

Gość eooot
Kobieta 18letnia to nie dziecko - niektórzy chyba o tym zapominają. Imprezy i studia - nie wszyscy tego potrzebują, więc dajcie sobie na wstrzymanie 'szczęśliwi' studenci pewnie w większości na utrzymaniu rodziców

Gość mama uyra
NINAWIDZE IMPREZ masz rację oczywiscie dziwi mnie to że nastoletnie matki tłumacząc że nie lubią imprez stosują metodę polegająca na urodzeniu dziecka - "no bo przeciez nigdy nie lubiłam imprez " każda ktora wpada nie lubi imprez więc spoko pozatym nie mają żadnych zainteresowań po prostu leży i bzyka ją chlopak, nawet nie ma czasu się czymś zainteresować

mama uyra czy jakoś tak- jesteś tak tępa w swoim rozumowaniu że brak mi słów :D DZIECKO PŁYTKOMYŚLĄCE :D

Gość penelopa santa crus
autorko powiedz mi jak ty to robisz?bo chetnie wezme z ciebie przyklad masz 18 lat i nie jestes na niczyim utrzymaniu?jestem w lekkim szoku stac cie na oplacenie czynszu, rachunkow, jedzenie itd?gdzie ty pracowalas w wieku 18lat ze masz az tyle oszczednosci ze jestes taka samodzielna? no i w tak mlodym wieku statystyczny dzieciak jest na etapie przygotowan do matury wiec albo to prowo albo robisz dobra mine do zlej gry udajac wielce dorosla prawda jest taka ze to nie najlepszy wiek na dziecko i tlumaczenia ze ja wyjde z pieluch i zaczne zyc a kolezanki wrecz odwrotnie sa tak smieszne ze az zal. Mlodosc (nie mylic z imprezami) ma sie jedna i dopiero sie wchodzi w dorosle zycie, doswiadcza...a ty zaczelas z grubej rury.

Jestem na pierwszym roku studiów, wcześniej mieszkałam w innym kraju gdzie ogólnie chodzi się do szkoły od 6. roku życia, mieszkałam tam ponad 7 lat i w tym roku wróciłam do Polski. Całe wakacje przepracowałam w Holandii i mam odłożone sporo kasy, poza tym mam też jak narazie przynajmniej pieniądze z lokaty którą założyli mi rodzice jak się urodziłam, dużo mi tego zostało bo nie szczędzili, no ale jestem oszczędna. Mam teraz w sumie inne zmartwienia, troche większe niż pieniądze. Sama jestem ciekawa czy rzeczywiście sobie poradzę.

Jeśli chodzi o rachunki, czynsz i jedzenie to mało mi na to narazie idzie, bo dokładam się tacie do mieszkania, razem z bratem który również zjechał tu na kilka miesięcy. Martwi mnie bardziej jak to będzie jak sobie coś wynajmiemy, wiem napewno że więcej niż na kawalerkę nas nie będzie z chłopakiem narazie stać.

Gość ja pani wasza
prosze mlode kurwiszcze sie zebraly i jeszcze z tego dumne ze wpadly patologia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość mama uyra
dla mnie to patologia rocznik urodzenia 1993 i duma że dzieciaka zmajstrowala w dodatku ma mase forsy i studiuje itd ty wymyślasz tu bzdury żeby zrobić dobrą minę do złej gry jesteś w tarapatach i to niezłych nie pracujesz a przed tobą ciąża ,kto cie bedzie żywił i kupował preparaty witminowe ? spożywasz kwas foliowy ? czy nie wiesz co to jest wszystko sie samo robi , jakoś będzie , ktoś da , 21 letni chłopak dobrze zarabia i szal baj nał ja bym takiej gnojówie walneła przez łeb , bezmyślna idiotka

Gość jaka nasza atorka jest święta
imprez nie lubi, ale brzuch jest. Ciekawe skąd on jest? Wietrzyłaś cipkę w aucie lub w krzakach? A może jesteś następna niepokalana dziewica?!?

Sama jesteś idiotką bałwanie :) Oczywiście że biorę folik. TAAAAAAAAAA, "DUMNA JESTEM ŻE DZIECIAKA ZMAJSTROWAŁAM" Idiotka z ciebie i tyle, nie mam szacunku dla takich płytkich ludzi jak ty. ah, gwoli ścisłości, studiuję, nie mam full kasy, choć jeszcze mam oszczędności- co nie oznacza że się nie martwię o przyszłość, ale przecież jestem z tym sama, jest jeszcze mój facet, który siedzi w tym tak samo jak i ja. Przede mną długa droga, bo nie chcę nikomu uwierać, chcemy się całkowicie usamodzielnić i tyle, po prostu szybciej dojrzejemy.

Gość penelopa santa crus
w takim razie nie jestes samodzielna ok dokladasz sie tacie ale jednak to nie to samo co zycie na wlasny rachunek no i sama napisalas ze sporo kasy masz na lokacie od rodzicow wiec szalu nie ma dziecko sie urodzi pojdziesz na swoje (jesli w ogole pojdziesz) to zobaczysz jak finanse sie kurcza ani pracy, ani skonczonej edukacji ogolnie nieciekawie i nie zazdroszcze

Gość ŁUKASZ NOWAK
Pszczoły ją zapłodniły. Wiem, bo sam nieraz widziałem jak pszczoła zapładnia pomidor. Był najpierw kwiat a potem z tego wielki czerwony bebech, który zażarłem. Chłopy bebechów nie żrą, ale uciekają przed nimi tam gdzie pieprz rosnie. Luknij czy Twój chłop nie ma wykupionego biletu dookoła świata.

jaka nasza autorka jest święta- kobieto, nie wiem co ma piernik do wiatraka. To że ty się pieprzysz na imprezach z kim popadnie to już twój problem, proste. :)

Gość a Ty gdzie się pieprzyłaś
? w małżeńskim łożu autorko? Szalało się i nie myślało o ciązy i efekty są. Niech no tylko dziecko się urodzi, to chłoptaś szybko zmieni zdanie i pójdzie w siną dal.

Oh, dobre tępe człowieczki (oczywiście nie wszysy, ale to do tych wyjątków) :P , tłumaczę po raz ostatni; NIE SIEDZĘ W TYM SAMA. Damy radę, i tyle. :) Pieniądze które mam dobrze wykorzystam/przyoszczędzę, + zarobki mojego chłopaka i jakoś to będzie, nawet jak nie będę pracowała, a raczej nie będę teraz narazie, to tragedii nie będzie przecież. Poza tym sama nie wiem z czego się tłumaczę. Nara puste tępaki, nie komentujcie więcej, to że WY lubicie się PUSZCZAĆ, nie znaczy że wszystkie dziewczyny to robią 🖐️

Ja tam nigdy za dyskotekami nie przepadałam. Naprawdę nie wiem dlaczego przez 3strony wyciągacie właśnie to... bo to naprawdę największa strata :P. Ja współczuje autorce raczej dlatego że straci coś co naprawdę kocham - to że nie może dopasowywać dnia pod siebie i swojego faceta, zawsze bedzie ktoś o kim bedzie musiala myśleć, martwić się... Następne lata upłyną właśnie na tym i wydaje mi się że to nie mija ;)

Gość no ale ty akurat też
sie puściłaś :-( Ciekawego czego sie tu chwilisz? Niczego waznego nie dokonałaś. Za rozkładanie nóg nigdzie medali nie dają.

Gość mama uyra
a co prezerwatywa ci pękła bidulko ? znam nastolatki które współżyją i jakoś dzieciaka nie robią to jest możliwe wyobraź sobie dzisiaj nie sredniowiecze przyznaj sie że posuwałaś sie na spontana i liczyłaś na szczęscie i wmawiaj tutaj jak masz komfortowo i jeszcze rodzice placzą i ci dziękują żałosna kretynka że aż rzyganie bierze

Gość kochana co jak co
ale twoj dzieciak jest wlasnie z takiego puszczenia wiec nie wychylaj sie na sile za nawias dziwek:) bo przeciez dziecie twe z malzenstwa nie pochodzi a tak jak 80%spoleczenstwa z kurewstwa

Gość mama uyra
jeszcze tata pisze jej w smsach że ją kocha :D normalnie poplaczemy się ze wzruszenia nigdy jej tego nie pisał i nie mowił , dopiero kiedy dzieciaka zmajstrowała taki przypływ uczuć tatusiowi się zrobił a ona jest zaskoczona