Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kwiathat

Reakcja mojej rodziny na moją ciążę- wpadkę.

Polecane posty

Gość Amelliaa CwWDrJ
Ludzie, pietnastka ktora sie bzyka.?! To nie wazne ze to jej chłopak. Za 5l--- 12latki beda sie puszczac i bedzie ok...

Gość mama uyra
purpura a ty debilko umiesz czytać ze zrozumieniem ? kto mówi o tym , że seks po slubie i ludzie nie uprawiają seksu ? wy młodociane bezmózgi zawsze sobie coś ubzduracie i drzecie mordy na wszystkich bo jesteście najmądrzejsze jeśli nastolatka podejmuje się seksu to musi odpowiedzialnie postepować a ta wymyśla brednie i kity wciska

W Holandii, w miesiac bez wykształcenia to chyba tylko na "czerwonej ulicy" można nieco zarobić :classic_cool:

"ale twoj dzieciak jest wlasnie z takiego puszczenia wiec nie wychylaj sie na sile za nawias dziwek bo przeciez dziecie twe z malzenstwa nie pochodzi a tak jak 80%spoleczenstwa z k**ewstwa" "a Ty gdzie się pieprzyłaś ? w małżeńskim łożu autorko? Szalało się i nie myślało o ciązy i efekty są. Niech no tylko dziecko się urodzi, to chłoptaś szybko zmieni zdanie i pójdzie w siną dal." cytaty z godzin: 23.59 i 00.03 Nie wiem, czy zorientowała się, nie byłaś jedynym głąbem najeżdżającym na autorkę.

Ważne, że to jej chłopak.Ostatnio jechałam jednym autobusem z 25-letnią, na oko, kobietą.Była bardziej tępa od 13 latki.Jakby zaszła w ciążę to żal by mi było dziecka.To nie jedyna w tym wieku.20-25 lat to największe kurwiszony.

Gość mama uyra
podobno ma chłopaka 21 lat który zarabia mase forsy i teraz liczy na niego w końcu ktoś ją musi utrzymywać , dziecko to masa pieniędzy , o czym oczywiście takie nastki nie wiedzą bo oglądały reklamy ze slodkimi bobaskami i tak ślicznie to wyglada kasę będzie na nią lozył równieź jej ojciec i matka prawdopodobnie jeśli ma takich rodziców to dobrze, że są tak wyrozumiali, pewnie szkoda im corki bo zakończyła beztroską młodość i nie chodzi o imprezy jak wy gówniary to interpretujecie chodzi o życie młodzieńcze, naukę, rozwijanie pasji itp ale liczenie na to że chłopiec bedzie jej dawał kase to jest MEGA nieodpowiedzialne uda się albo się nie uda , jak zechce to da a jak będzie chciał spiertolić do innego kraju to będzie szukać wiatru w polu liczenie na jakiegoś chłopaczka bo mnie kocha i zarabia dużo to dopiero smiechoteka a na karku rodziców siedzi tak czy inaczej pasożyt robiący dzieciory

żal mi tych, co seks tylko po ślubie.Przecież nie dopasujecie się z partnerem i co :O ?

mama uyra " podobno ma chłopaka 21 lat który zarabia mase forsy i teraz liczy na niego w końcu ktoś ją musi utrzymywać" Wiec mamy na forum nowa jennifer ;)

Gość mama uyra
jakoś inne dziewczyny , mnóstwo takich dziewczyn uprawia seks i nie zachodza w ciaże wystarczy pojśc do lekarza i zaczerpnąć odpowiednich konsultacji a nie kłaść doope na spontana pewnie chciała zajść w ciąże , bo przygłupie gówniary uważają to za fajną zabawę a jak sytuacja jest patowa i doszło do tego to tłumaczy się że się zabezpieczała ale się nie udało

Gość ofiara_systemu_//
Tutaj nie moze być uogólniania i nie należy generalizować. Każda sytuacja ma swoje dobre i złe strony. I nie am reguł. Ja wszystkie dzieci miała po trzydziestce, kiedy to objawił się silny instynkt macierzyński. Rodzice już byli nie do wytrzymania, sen z powiek spędzało im moje staropanieństwo. Dodatkowo ojciec pił i były awantury. Za każdym razem jak chciałam się wyprowadzić, to siłą odwodzili mnie od tego... szkoda pisać. Wybór faceta był jak najbardziej z rozsądku. Po ok. 10 latach spotkałam swoją miłość i zrezygnowałam ze względu na dzieci i rodzinę. Po dalszych kilku trafiłam na tego samego faceta i znów muszę zrezygnować bo nie wszystkie dzieci są pełnoletnie i potrzebują jeszcze mojej pomocy. Gdybym zaczęła się realizować jako matka kilak lat wcześniej, dziś już mogła bym zostawić dzieci, które były by dorosłe i może na swoim. Mój przyjaciel z kolei ma córkę której ciaża przytrafiła się własnie w wieku 18 lat. Daje jej kase na życie bo podobno jej facet to nieudacznik... SYn też ożenił się z wpadki. On nie pozwolił na ślub kościelny (bo to on tam trzyma kasę a dzieci niespecjalnie samodzielne) i tym samym zraził do siebie trochę osób. Ale on kierował sie swoimi życiowymi doświadczeniami z których wynika że pierwsza miłość to raczej nic trwałego... ALE NIE MA CO GENERALIZOWAĆ.

Gość mama uyra
gówniara jak chce sie bzykać to najpierw lekarz, srodki a ta chce zycia jak w małżeństwie i prawda jest taka że te małolaty chcą zajsć w ciąże tylko czeka jej stres poinformowania rodziców jak będzie po to ta szczęsliwa i w skowronkach niby kasa jest , wszystko jest a teraz leży i brzuch rośnie a co rodzice tacy mają zrobić ? mają inne wyjście ? większość by zaakceptowała, przecież na dworzec jej nie wyrzucą nieliczny procent ludzi wyrzuci corkę bo co taka zrobi ? chyba zdechnie pod plotem a autorka jest po prostu święta , wszytsko dobrze robi w życiu tylko raz wpadła

Gość mama uyra
mi szkoda rodziców takiej głupiej dziewuchy bo ja wiem co to znaczy utrzymywanie mieszkania, płacenie rachunków , systematycznie trzeba pracować i czasami wbrew sobie robić cięzko bo mam rodzinę i dom tacy rodzice utrzymują córkę, sama ekslpatacja mieszkania, zywienie, edukacja, ubrania, wszystko i na dodatek ta córka zachodzi w ciażę i dalej utrzymuj nie tylko ja ale i dodatkowo dziecko gdzie trzeba conajmniej od razu wyskoczyć z kilku tysięcy na poczatku zawsze się tak mówi , że mam chłopaka, chłopak da, chłopak zapracuje takie dziewuchy zawsze tak mówią tylko w praktyce okazuje się inaczej, prawie w 100% okazuje się że dzieje się inaczej bo jednak chłopak nie da, bo aż tyle nie zarobił, bo nie wiedzieliśmy że to aż tyle, a w niektórych przypadkach chłopak zwiewa i tyle albo chociaż chce się wyrwać z kolegami na piwko

Gość Ale macie
świadomość, że to prowokacja? Nikt przecież nie zarobi tak dużo pieniędzy w miesiąc.

Gość mama uyra
prowokacja polega na tym że ona zmysla że jest w dobrej sytuacji nie zna nawet wartości pieniądza i że nie można tyle zarobić w miesiac za zarobione pieniądze w miesiac gdzies tam będzie zyła rok albo więcej , chłopak ma mase pieniędzy i się cieszy , będzie jej dawał forse a tata pisze jej w sms że ją kocha to jest już fantazjowanie i wmawianie sobie ten dzieciuch nawet nie wie ile wydaje się na zycie , pewnie myśli że za mieszkanie z osobami płaci się 100 zł

Gość Smoky eyes
Szokuje mnie atak na autorkę. Jakbyście mogli to byście ją ukamienowali . Co ciekawe o jej chłopaku nikt złego słowa nie napisze - ona jest dzi*** bo nie myślała o antykoncepcji... A on? Sorki ale do zrobienia dziecka trzeba dwojga, a całą odpowiedzialnośc zrzucacie na autorkę. Jego nikt tutaj nie obraża i nie nazywa dzieciorobem. Poza tym większośc z was rozpoczęło współżycie przed dwudziestką.Nie zaliczyłyście wpadki - fajnie-przez to czujecie się lepsze? Założę się że nie jedna z was w jej wieku też niejednokrotnie zastanawiała się czy aby nie zaciążyła bo okres się spóźniał... Ale teraz wszystkie święte, a seks po ślubie, jak już na swoim były (żeby przypadkiem rodzice nie musieli pomagac w razie ewentualnej wtopy, bo przecież 100% pewności daje szklanka wody zamiast). Ech... Hipokryzją mi to zalatuje. W takiej sytuacji rozpoczynac współżycie powinny tylko osoby niezależne finansowo, czyli tak koło 25-30 roku życia. Do tej pory celibat. Ale realia życia są inne. Ja zaczęłam uprawiac seks jak miałam 19 lat. Pamiętam jak pękła nam gumka.Nigdy nie zapomnę tego strachu.Miałam szczęście-nie zaszłam.Teraz w wieku 26 lat mam rocznego synka, będącego naszą świadomą decyzją.Ale niewiele brakowało a zostalibyśmy rodzicami o wiele za szybko.Po prostu mieliśmy farta. Autorka niestety nie. Nie ona pierwsza i nie ostatnia. Zdarza się. Za to reakcja rodziców bardzo mi się podoba.Stanęli na wysokości zadania.Nie straszą i nie wyzywają i tak już przerażonej dziewczyny. Mają duuużo więcej empatii niż wy. A do autorki: nie gratuluję, bo w tej sytuacji nie ma czego, ale... życzę ci wszystkiego dobrego.Nie będzie łatwo ale dasz radę. Powodzenia :-)

wychodzi na to, ze wszystkie panie na tym forum najpierw rozpoczely hormonalna terapie atykoncepcyjna a potem seks i to oczywiscie ze sprawdzonym, wieloletnim, odpowiedzialnym i rozwaznym partnerem. Tylko pozazdroscic rozsadku;)

Gość Ruchaczeq
sek w tym ze to Wy nam dajecie a MY to bierzemy^^ do jadowitych żmij to WY jestescie Kurwami a mloda wpadla i trudno,ciesze sie ze ma takie wsparcie a ze naklamala??Jesli tak to tylko dla tego ze widzi jak anonimowe QRWY ja gryza i sie denerwuje. Jestescie zalosne TODOS!!!!teraz jej zadaniem bedzie naprostowac swoje chlopaka i przedewszystkim dziecka zycie,a nie zapraszac otwarcie dupa i polerowac kazdy napatoczony "przystojny,sexowny" kijek jak wiekszosc z was to robila^^STFU!