Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiwatwota

Tusk nas wykonczy!!!!

Polecane posty

Gość komuch powiedział coś takiego
ja bede zapie**alal do 70 a jakis ch*j wyjdzie w gajerze za 40 tysiecy jezdzacy limuzyna i bedzie mi wmawiac ze ja mam zaciskac pasa !!!

Gość IU loveattack
stomatoloszka z powołania Czytam twoje wypociny i zwijam się ze śmiechu! :D Dawno nie spotkałam na kafe takiej głupiej sraki. Nie wiem gdzie ty się uchowałaś, ale twoja głupota jest wręcz niespotykanie unikalna! :D U made my day :D

Gość takie tam pytanie
ok to mam pytanie. co spowoduje rozpad strefy euro w ktorej i tak nie jestesmy? chodzi mi o kontekst polski. ide sie wysram , mam nadzieje ze jak wroce to ktos cos ciekawego napisze.

Gość wawcia powraca9696
Rząd nas uciska, kłamią prawa, Podatków brzemię ciąży nam, I z praw się naszych naigrawa Ten, co z bezprawia żyje sam! Lecz się odmieni krzywda krwawa, Gdy równość stworzy nowy ład - Bez obowiązków nie ma prawa, Dla równych - równy szczęścia świat! Rządzący światem samowładnie Królowie kopalń, fabryk, hut Tym mocni są, że każdy kradnie Bogactwa, które stwarza lud. W tej bandy kasie ogniotrwałej Stopiony w złoto krwawy pot Na własność do nas przejdzie cały, Jak należności słusznej zwrot.

Gość para wodna
Teraz o polskiej gospodarce. Po pierwsze my ciągle żyjemy w takim przekonaniu, które upowszechniają rządzący - najpierw nam mówili, że nic nam nie grozi, a teraz mówią owszem grozi nam coś, ale to nie jest spowodowane czynnikami wewnętrznymi, bo w polskiej gospodarce jesteśmy doskonali, czyści, mamy zdrowe fundamenty. Oczywistą jest rzeczą, że nasze problemy są w znacznym stopniu spowodowane czynnikami zewnętrznymi niż czynnikami wewnętrznymi, ale wydaje mi się, że jest rzeczą niebezpieczną nie dostrzegać także problemów wewnętrznych. Z jednaj strony bowiem jest tak, że nasze słabości dzisiaj mogą być naszą dodatkową przewagą np. w Polsce rynek międzybankowy jest nadal słabo rozwinięty. Dlatego kryzys zaufania nie ma tak wielkiego natychmiastowego skutku na akcje kredytowe. Nie ma natychmiastowego skutku co nie znaczy, że nie będzie miał, tylko, że nie od razu się to dokonuje. cyt. z tego oto wykladu. Taki mamy kryzys:D A tusk niech robi wszystko zeby nie musial sie zadluzac.

Gość wawcia powraca9696
Rządzący światem samowładnie Królowie kopalń, fabryk, hut Tym mocni są, że każdy kradnie Bogactwa, które stwarza lud.

21:40 [zgłoś do usunięcia] para wodna u nas reformy zaproponowane przez tuska są o wiele mniej restrykcyjne niż te w grecji, włoszech, posrtugali i hiszpanii...tam ludzie bardziej dostają, w sensie zwykly przecietny obywatel, po dupie. zapominasz kolego ze te kraje zyly duzo duzo lepiej od nas. A reformy duzo bardziej restrykcyjne??? Moze jakies porownanie? chodziło mi o to że proporcjonalnie to im sie wiecej zabiera. żyli sobie w dobrobycie luksususie i nagle chuj...chca im zabrac wielki socjal, wszelkie niemal ulgi itd itp... juz czytalem artykuły o tym ze emigranci (czytaj nieroby) z afryki juz planują ewakuację z europy🖐️ na wiesc o obcieciu socjala... a w polsce? za wiele obciac i zabrac sie nie da.

Gość IU loveattack
Masz rację w realu poprostu zdeptałabym cię jak robaka :D

Gość wawcia powraca9696
21:20 [zgłoś do usunięcia] para wodna Tylko nie mas zpojecia ze tak naprawde na polske nie mial on wiekszego wplywu." niedługo potem cytuje: "Oczywistą jest rzeczą, że nasze problemy są w znacznym stopniu spowodowane czynnikami zewnętrznymi niż czynnikami wewnętrznymi," cyt. z tego oto wykladu. Taki mamy kryzys

Gość takie tam pytanie
Jak tak najeżdżacie na lekarzy, to leczcie się u znachorów! haah dobre, ja narzekam tylko na bałwanow, co skonczyli uczelnie za maslo albo temu ze mama czy tata kazali bo sami sa medykami. ale tacy przewanie koncza jako lekarze rodzinni.

juz czytalem artykuły o tym ze emigranci (czytaj nieroby) z afryki juz planują ewakuację z europy na wiesc o obcieciu socjala... heeh dobre tutaj musze sie zgodzic z tym stwierdzeniem ze czarne malpy to najwieksze nieroby swiata:D

Gość no to co para wodna
kryzys światowy ma wpływ czy nie ma wpływu na polske? bo sam sobie zaprzeczasz.

Gość takie tam pytanie
no politolodzy odpowie ktos na moje pytanie ???? jaki wpływ na polske i nasza gospodarke bedzie miał rozpad strefy euro ?

Europejczycy za krótko pracują i za długo żyją Jorgen Mortensen, ekspert CEPS system-emerytalny, Unia Europejska, wiek-emerytalny Komisja Europejska rozpoczęła dyskusję na temat podwyższenia wieku emerytalnego w krajach członkowskich Unii. - To nieuniknione, ale w starzejącej się Europie potrzeba także głębokich reform większości systemów emerytalnych. Przez wiele lat nic w tej sprawie nie zrobiono, dlatego teraz zmiany będą szczególnie dotkliwe komentuje stanowisko Komisji Europejskiej Jorgen Mortensen, ekspert ds. polityki społecznej, Centre for European Policy Studies z Brukseli.

Jak dowodzi raport polscy nauczyciele pracują rocznie zaledwie 489 godzin podczas, gdy ich koleżanki i koledzy po fachu w USA pracują niemal 1100 godzin rocznie. W Unii Europejskiej średnia wynosi 779 godzin. Wynik rodzimych nauczycieli w przeliczeniu na dni daje średnio zegarowo 2 godziny i 42 minuty. W krajach UE nauczyciele średnio spędzają na lekcjach blisko pięć godzin dziennie. Co może byc zaskakujące - z raportu wynika, że w Polsce na jednego nauczyciela przypada 10 uczniów. Nawet najbogatsze państwa - takie jak Norwegia, Japonia czy USA nie mają tak dobrej statystyki. W raporcie jest też więc mowa o zbyt dużej liczbie nauczycieli w polskich szkołach. W ciągu ostatnich kilkunastu lat ubyło w Polsce ponad milion uczniów. Nauczycieli jest pół miliona.

Masz rację w realu poprostu zdeptałabym cię jak robaka na szczęście nowe programy objęły lekarzy i nawet nie jesteś w stanie nam podskoczyć, bo dostajesz wilczy bilet nikt Cię nigdzie nie przyjmie, sorry Już nie jeden był taki mądry, a teraz musi jechać do warszawy leczyć próchnicę ;)

Gość no to ja odpowiem
jaki wpływ na polske i nasza gospodarke bedzie miał rozpad strefy euro ? bedzie miał wpływ ale nie ma szans okreslenie jaki to będzie wpływ. złotówka jest walutą wymienialna a więc upadek jednej z walut od której złotówka jest zależna musi miec na nią wpływ. z drugiej strony upadek strefy euro to nie kwestia miesiąca czy roku. to kwestia wielu lat w których euro będzie wycofywane z rynku i zastepowane walutami narodowymi. i to tempo powrotu do walut narodowych tez będzie miało wpływ na polską gospodarkę.

Gość to oczywista oczywistość
jak wawcia tak mówi to powinni to szybko zrobić

wawcia patrz to: Próby podwyższenia wieku emerytalnego wzbudzają społeczne oburzenie w całej UE, jednak KE da najprawdopodobniej do zrozumienia, że krajów UE nie stać dłużej na utrzymywanie niskiego wieku emerytalnego - zaznacza gazeta. Coraz mniej młodych osób pracuje na jednego emeryta w UE. - Od jakiegoś czasu była presja na kraje członkowskie, by zbliżyły wiek emerytalny - wskazało źródło cytowane przez gazetę. Dlatego KE czuje się teraz upoważniona do przedstawienia formalnej propozycji - kwituje dziennikarz. W tzw. białej księdze KE ma też zawrzeć wskazówki, jak zwiększyć przejrzystość systemów emerytalnych w krajach UE, a nawet propozycje nowych przepisów, które by lepiej chroniły emerytury obywateli przed przyszłymi kryzysami finansowymi. KE będzie też proponować ułatwienia w przenoszeniu emerytury między krajami UE w przypadku przeprowadzki emeryta.

Gość IU loveattack
Haha wy jesteście jak K U R W Y za kasę każdy zrobi, co tylko sobie zażyczę :) Wdychajcie sobie dalej smrody z zepsutych mord :D

moj profesor na studiach mowil ze polityka naszego panstwa sprawia ze za jakies 20-30 lat bedzie nas jedyne 20 milionow i to jak na razie sie sprawdza ....... a kazdy go wysmiewal wtedy

Gość do....Tym razem to znowu ja/
spokojnie. wawcia się nie zgodzi i oni z podwyższania wieku emeryt. sie wycofają i jeszcze przeprosza pana wawcię. albo panienkę wawcię.

i to odnosnie zmian w emeryturach Podnoszenie wieku emerytalnego jest konieczne, najpierw należy wydłużyć czas przechodzenia na emeryturę kobiet, później mężczyzn. Jak przekonują specjaliści, tylko takie działania mogą zmniejszyć ryzyko ubóstwa wiszące nad większością polskich emerytów. Wiek emerytalny podnosi się również w wielu krajach Europy Zachodniej, często zrównuje się wiek emerytalny kobiet z momentem przechodzenia mężczyzn na emeryturę. W Danii, Islandii czy Norwegii już wynosi 67 lat dla oby płci. (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)