Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 nie wiem czy sie smiac czy nie

SZLACHTNA PACZKA! Widzieliscie juz nowe zgloszenia?

Polecane posty

Go艣膰 salmonellozzaaa7
ekspress tassimo, extra sama wol臋 sobie kupi膰. s艂贸w brak.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Ja jestem po rozmowie z maloletni wolontariuszem. W piatek lece do tej starszej pani. Zobaczymy zdam relacje. Ale sluchajcie! Zadzwonila do mnie ta pseudowolontariuszka niby ok ale prosto z mostu o ta nieszczesna lodowke mnie zapytala :D Mowie ze nierealne z powodow finansowych daje tyle na ile mnie stac A ona do mnie No to rodzina przyjaciele zloza sie po 100 zl :D I sie kupi :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 drogo te grzyby
wycenilyscie, w sklepie sa od 4z艂 za mniejszy s艂oik

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gffgdgfgffd
"J贸zef-czekolada z orzechami," To ju偶 jest smutne :( Ja wiem, bywa r贸偶nie, niekt贸rzy maj膮 bied臋 na w艂asne 偶yczenie, ale 藕le mi si臋 robi wiedz膮c, 偶e w tej chwili w szufladzie w kuchni mam 5 czekolad z orzechami i g贸r臋 innych s艂odyczy... :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jkka
Ludzie !!! Ja Wam wszystkim 偶ycz臋 ( bez zlosliwo艣ci !) 偶eby艣cie si臋 znale偶li w sytuacji wiekszo艣ci z tych potrzebuj膮cych. Oczywi艣ci tak jak wsz臋dzie zdarzaj膮 si臋 naci膮gacze, ale w przypadku "Szlachetnej paczki"wszystkie ofery s膮 sprawdzone przez obiektywnych wolontariuszy. Sa to ludzie naprawd臋 potrzebuj膮cy ! Zamiast si臋 natrz膮sa膰 to ruszcie si臋 i pom贸偶cie, bo s膮dz膮c po Waszej reakcji nigdy nie byli艣ci g艂odni. A tak to mo偶e cho膰 troch臋 b臋dzie Wam wstyd 偶e reagujecie jak typowe "bananowe dzieci".呕ycz臋 Wam wszystkim zdrowych, dostanich i weso艂ych 艢wiat

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dsadsadsad
"witam mam 24 lata jestem m臋偶atk膮 mamy z m臋偶em 4 dzieci s膮 to same c贸rcie w wieku 6 lat 3lata 2 lata 0,6 niesi臋cy , jeste艣my w bardzo trudnej sytuacji materialnej i bytowej , jeste艣my rodzin膮 wielodzietn膮 m膮偶 obecnie straci艂 prac臋 poniewa偶 nie by艂 zatrudniony na umowe ma dziecko z poprzedniego zwi膮zku p艂aci alimenty po 50 z艂 bo na wi臋cej nie sta膰 go , ja doka艅czam szko艂e gimnazjaln膮 poniewaz wcze艣niej nie mog艂am jej uko艅czy膰 ze wzgledu na szybkie za艂ozenie swojej rodziny i cz臋ste bycie w ci膮偶y." Brawo...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dsadsadsad
"Doka艅czam j膮 obecnie teraz , m膮偶 pilnuje dzieci podczas mojego chodzenia do szko艂y ze wgl臋du na brak pracy. Bez szko艂y jest ci臋偶ko ze znalezieniem potem pracy wi臋c dlatego posz艂am j膮 dokonczy膰 dzieci rosn膮 bardzo szybko i po odchowaniu ich my艣l臋 i艣c do jakiej艣 pracy .Nie mamy 偶adnej pomocy ze stron rodzin poniewaz nie utrzymujemy kontakt贸w. 2 lata temu dosta艂am mieszkanioe w nowym budownictwie czynsz jaki may jest to 708 z艂otych gaz co 2 miesi膮ce mam oko艂o 70 z艂otych pr膮d te偶 co 2 miesi膮ce w kwocie 170 dodatek mieszkaniowy w kwocie 490 z艂otych to s膮 nasze wydatki co 2 miesi膮ce nie licz膮c dla dzieci i nas rodzic贸w odzie偶y" DOSTA艁A mieszkanie? To po co ja ko艅cz臋 studia i szukam pracy, skoro i tak nie b臋dzie mnie sta膰? Powinnam narobi膰 sobie dzieci i paso偶ytowa膰 na pracuj膮cych ludzi, kt贸rzy p艂ac膮 podatki?

Udost臋pnij ten post

"lllmlll widocznie nie obchodza nas twoje kuracje myslisz ze nie przeszlam juz roznych kuracji i innych cudow?? NIEULECZALNE TZN NIEULECZALENE" Nie pisa艂em o nieuleczalnych ale tzw. nieuleczalnych a to zupe艂nie co innego je偶eli jest niuleczalne tylko w chorych umys艂aw konowa艂贸w:P.Napisz lepiej co to za cohgroba to mo偶e znam metode:P.Nie twierdzi艂em 偶e to nieuleczalne:P.Jak napiszesz co to jest to stwierdz臋 czy zosta艂a jakas nadzieja:O.Je偶eli to obci臋cie g艂贸wki to raczej marnie to widz臋:O.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 to byl genialny aktor i rez.
czynsz 708 a dodatek 490? czyli 200zl za mieszkanie placa i zle im? zenada...

Udost臋pnij ten post

"1iwona12345 Przykro mi, ale z og贸rkami nie da rady, mam tylko 20 s艂oik贸w, a do lata daleko, a soki malinowe mam skondensowane do rozci臋czania, s艂oik na d艂ugo starczy, dzi艣 pi艂am na ciep艂o z m臋偶em, bo jaka艣 grypka si臋 kr臋ci. Mieszkam 60 km. od Gda艅ska" Na przeziebienie polecam nadtlenek wodoru:classic_cool:.Wiem 偶e niedobry ale przynajmniej butelka litrowa 30% kosztuje taniej ni偶 wi臋kszo艣膰 antybiotyk贸w i starcza na znacznie d艂u偶ej bo to jest kilkaset dawek a do wyleczenia raczej nie trzeba wi臋cej ni偶 50 a zwykle wystarczy poni偶ej 10:classic_cool:.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 koszkadga
jkka przeczytaj ca艂y ten topik a wtedy si臋 dowiesz, 偶e wiele os贸b tu si臋 wypowiadaj膮cych by艂o albo jest w r贸wnie ci臋zkich sytuacjach. I jako艣 daj臋 sobie rad臋, bez proszenia o laptopy, lod贸wki i pralki, mikrofal贸wki, perfumy i plecaki z dobrych firm :O Sorry ale je偶eli kto艣 decyduje si臋 na dziesi臋cioro dzieci a potem j臋czy, 偶e mu brak na podstawowe produkty to wcale a wcale mi go nie 偶al. Ja zawsze marzy艂am o du偶ej gromadce dzieci a musia艂am si臋 zadowoli膰 dw贸jk膮. Bo na tyle mnie sta膰 - dwoje mog臋 nakarmi膰, ubra膰 (tak, w markowe ciuchy), kupi膰 im gad偶ety jakie chc膮 mie膰, zapewni膰 wyjazdy na wakacje i co najwa偶niejsze - wykszta艂cenie. Trudno. W 偶yciu zawsze mamy wyb贸r, jakiego dokonamy to ju偶 nasza sprawa.

Udost臋pnij ten post

nie nasmiewam sie z nikogo, ale to prawda co wiele osob napisalo juz w tym topiku, jak nie ma pieniedzy to sie nie robi dzieci. ja mam jedno i sie powaznie nad drugim zastanawiam bo chce miec pewnosc ze bede mogla wszytko im zapewnic. moja mama zostala sama ze mna jak ja mialam 3 i pol roku. pomimo ze bardzo przezyla smierc mojego ojca to szybko musiala sie pozbierac i isc zarabiac dla nas na chleb. ja mialam rente po tacie (pare groszy, zadne kokosy) a ona zmiast rozlozyc rece i pojsc po zapomogi to poszla do pracy. dojezdzala z jednej strony warszawy na druga strone (juz za Warszawe). co drugi dzien wstawala o 5, wychodzila przed 6 a wracala po 22. zarabiala niewiele, wydawala sporo na dojazdy, jeszcze babcia u nas mieszkala (opiekowala sie mna za co mama byla jej bardzo wdzieczna bo przynajmniej mogla pracowac) i ja tez utrzymywala bo babcia swoja cala emeryture oddawala mamy bratu ktory sie budowal (no taka mam babcie ale i tak mama byla jej wdzieczna ze byla u nas). mimo wwszystko tak gospodarowala pieniedzmi ze biedy nigdy nie bylo, jedzenie bylo, na swieta jakas zabawka i jeszcze potrafila odlozyc i zawsze miala jakies oszczednosci. moze nie bylo kokosow ale bylo dobrze. jezdzilam na wszystkie wycieczki ze szkoly, oplacala mi obiady w szkole, zawsze nowe buty i kurtka na zime (bo wyrastalam oczywiscie). wiem ze mamie nie bylo latwo ale starala sie jak mogla zeby zapewnic mi wszystko

Udost臋pnij ten post

co do roznych drogich zabawek to ja sie dzieciom nawet tak bardzo nie dziwie, zobacza w telewizji i by chcialy, inne dzieci maja a dziecko nie rozumie dlaczego ono mialoby nie miec. moze nawet widziec ze rodzice nie maja pieniedzy i rozumiec sytuacje ale jak wolontariusz zapyta np. 9 latka co by najbardziej chcial dostac to powie prawde ze np. playstation itp. bo moze marzy o tym odkad gral u kolegi jakis czas temu. takze nawet te hotwheels mnie absolutnie nie dziwia. swoja droga jakie zdzierstwo zeby za 3 male samochodziki trzeba bylo zaplacic prawie dwie dychy. specjalnie sprawdzilam na ich stronie. ja placilam za jeden niecalego dolara a za 5 chyba tez jakos z 5 dolarow.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 te verde unplugged.
Kluska serowa - ogolnie sie z Toba zgadzam, ale wiesz co, chyba bym wolala, zeby moja mama - w takiej sytuacji - wyciagala reke po zapomogi i szlachetne paczki, niz zeby sie miala zameczac od 5 rano do 22 dojazdem i praca. Do tego jeszcze niewiele z tego zarabiajac. Co ona z tego zycia miala, tyle chyba tylko, ze mogla sie czuc 'honorowo', ze nie bierze pomocy. Czy to naprawde jest lepsze niz zyc na garnuszku mopsu?

Udost臋pnij ten post

Dla mnie tak. Cho膰 ja tak d艂ugo nie pracuj臋, ale wol臋 mie膰 mniej, 艂ata膰 ci膮gle swoje podarte d偶insy i nie 偶ebra膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 baszaxa
Mnie co innego wkurwia w tej szlachetnej paczce. Dzieci臋ce marzenia o rowerach, hot wheelsach i barbi jestem w stanie zrozumie膰. 呕al mi dzieciak贸w :-( Widz膮 w reklamach, widz膮 u r贸wie艣nik贸w i nie maj膮. Raptem zjawia si臋 kto艣, kto mo偶e pom贸c zrealizowa膰 te marzenia. To dzieci, oni nie zdaj膮 sobie sprawy z cen itd. ALe jak dwoje m艂odych, nie pracuj膮cych, zdrowych doros艂ych ludzi raptem ma marzenia o perfumach, mikrofal贸wkach i pralkach to sorry ale niech sobie na to zarobi膮. Mog膮 wed艂ug mnie poprosi膰 o jedzenie, o u偶ywane ciuchy ale nie o kosztowne prezenty. Chyba zdaj膮 sobie spraw臋 z cen na lito艣膰! :O Nie, nie i jeszcze raz nie!

Udost臋pnij ten post

" 18:10 [zg艂o艣 do usuni臋cia] stomatoloszka z powo艂ania MAX, sko艅cz medycyn臋, poznaj prawdziwe sposoby leczenia, wszystkie za i przeciw, a dopiero p贸藕niej prezentuj swoje niedorzeczne tezy Znam ortografi臋 a b艂膮d w moim loginie jest 艣wiadomy i nie zostanie zmieniony Jak tak naje偶d偶acie na lekarzy, to leczcie si臋 u znachor贸w!" Aby pozna膰 nie trzeba ko艅czy膰 medycyny-wystarczy kilka eksperyment贸w:classic_cool:.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jkka
Dla egocentryzmu i egoizmu, zawsze nie mam argument贸w.Czy nikt nie rozumie ,偶e te dzieci ju偶 s膮 na 艣wiecie! 呕yj膮 w biedzie !!!! Tote偶 argumenty 偶e ich rodzice rodz膮c je sami chcieli wej艣膰 w t膮 bied臋, s膮 p艂ytkie i banalne. Czy pomaga膰 doros艂ym kt贸rzy popadli w bied臋, mo偶na si臋 zastanawia膰, ale dyskusja czy pomaga膰 dzieciom, a nawet sugestia 偶eby tego nie robi膰, to si臋 nie mie艣ci w g艂owie.Szczyt durnoty !!! 呕eby nie pogr膮偶a膰 sie jeszcze bardzie w ta nasz膮 za艣ciankowo艣膰 proponuje zamkn膮膰 ten temat dyskusji. Jest to jedyne wyj艣cie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 majkiaa
wiecie co jak tak czytam te zg艂oszenia to mnie nachodzi tylko jedna mysl - zamiast tych wszytskich dar贸w ci ludzie w szlachetnej paczce powinni dosta膰 ogromne pud艂a prezerwatyw plus jaka艣 u艣wiadamiaj膮ca ksi膮偶ka pt:"sk膮d si臋 bior膮 dzieci? - uwaga mamy XXI wiek i wiele metod zapobiegania ci膮偶y". NArobi膮 dzieci i ca艂e 偶ycie na zasi艂kach z mopsu i tym sposobem z pokolenia na pokolenie przekazywana jest bezradno艣膰.:O no massakra, 偶yj膮 na dw贸ch pokojach i kilkana艣cioro dzieci, ja tylko sie pytam kiedy i gdzie oni je p艂odz膮??? przy tych dzieciach? Patologia i tyle. Mno偶膮 si臋, nie kszta艂c膮, nie id膮 do pracy bo po co? MOPS da, a na swieta naiwni ludzie vel frajerzy paczki porobi膮:o po艂owa sprzeda to potem na bazarze za p贸艂 ceny 偶eby mie膰 na wino! Oczywi艣cie w morzu tych zg艂osze艅 pewnie i s膮 biedni ludzie kt贸rzy potrzebuj膮 pomocy, ale ci臋偶ko przebrn膮膰 w g膮szczu tych wielodzietnych patologii. DArmowe gumki im dawac co miesiac zapas i do pracy zagoni膰/.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 jkka
Dzi臋ki za "dziewczynk臋", ale masz cz艂owieku problem z czytaniem "ze zrozumieniem" .Najpierw przeczytaj a potem pisz g艂upoty.

Udost臋pnij ten post

te verde unplugged. - rozumiem Twoje rozumowanie ale wlasnie tak sie dzieli ludzi. Ci ktorzy wola w trudnej sytuacji zakasac rekawy i probowac sobie radzic (nie mowie o takich ktorzy naprawde nie moga) i Ci ktorzy wola wyciagnac rece zeby im ktos i miec cos z zycia. nie bylo jej latwo, ale pracowala tak co drugi dzien wiec jakos to bylo. byla zadowolona ze ma. potem podroslam, ona zmienila prace i bylo juz innaczej. mama wcale nie uwaza ze zmarnowala te kilka lat, byla taka sytuacja, musiala sobie radzic to sobie radzila. prawde mowiac ja bym wolala tak jak ona zapracowac na siebie niz usiasc na d... wyciagac rece po zapomogi i plakac i narzekac ze mam malo.

Udost臋pnij ten post

"Mowie ze nierealne z powodow finansowych daje tyle na ile mnie stac A ona do mnie No to rodzina przyjaciele zloza sie po 100 zl I sie kupi" Kto si臋 ma sk艂ada膰 ? Twoja rodzina ? Maj膮 tupet. NIGDY nikomu nie dam ani z艂ot贸wki !!! NIGDY, NIGDY !!! 99% to oszu艣ci nic nie warci biedni (je艣li mo偶na tak ich nazwa膰) na w艂asne 偶yczenie. DO ROBOTY WON !!! Dzi艣 w "Trudnych sprawach" by艂 program o takich. Facet narobi艂 dzieci a do opieki 艂azi艂 z awanturami i krzycza艂, 偶e mu si臋 nale偶y. Swoj膮 drog膮 ja nie wiem czy ta ca艂a 偶a艂osna paczka to nie wy艂udzanie pieni臋dzy. Mo偶e ci ludzie wcale nie istniej膮. To jest zbyt podejrzane.

Udost臋pnij ten post

Powitac wszystkisch serdecznie :) Po rozmowie z wolontariuszka bylam tak wkurzona ze wyszlam sie przejsc weszlam na piwko do pubu do kumpeli. Ja dam co moge kupie make sol pasztety konserwe makaron ziemniaki cebukle mydlo ser zolty banany paste i szczotke do zebow oraz czekolade aaa no i plyn do mycia naczyn i gabki do mycia naczyn. Wydam ok 50 -6- zl na wiecej mnie nie stac. Ciesze sie za ta Pani zgodzila sie na kontakt osobisty. Kurcze moja maminka zarabiala 1300 zl . papcio alimenty placil albo i nie :D Rozowd byl jak mialam 9 lat. I kurcze maminka utrzymywala domek jednorodzinny niczego mi nie brakowalo mialam obiady jezdzilam na wycieczki szkolne mialam dobre ciuchy perfumy kosmetyki. Pozniej zbiegiem kompa komorke tv kino domowe. Zastanawiam sie jak Ona dawala sobie rade. Gdy mialam 12 lat zmarl Jej tatus a moj Dziadzio. Kobitka sama wsztstko dzwigala na swoich barkach. Dodatkowo inwestowala w korki z matmy ( glab bylam i jestem z tego dokumentny ) w prywatna szkole jezykowa. A jak bylo zle z moim zdrowiem na lekarzy poszly koszta astronomiczne i wozenie mnie po celej Pl etc etc. Sie da??? Sie da tylko kur.w.a patologia tego nie pojmie. Niech maja i 20 dzieci s,koro ich na to stac. Ale nie dla sytuacji gdy te ""dzieci"" maja ponad 30 lat i sa na garnuszku rodzicow. Nie dla kryminalistow Nie dla laptopow konsoli karbownic suszarek lokowek karbownic tv robocie zelmera itp i nie dla wydumanych wymyslonych cborob aby zabierac zasilki najbardziej potrzebujacym

Udost臋pnij ten post