Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poważne pytanie na dziś

jakie będa u Was święta w tym roku? na bogato czy skromnie?

Polecane posty

Gość poważne pytanie na dziś
i co zrobisz jak Ci nie wypłacą? zapożyczysz się, pójdziesz do rodziny czy spędzicie święte z tym co jest w lodówce? jaki masz plan? o prezenty nawet nie pytam...współczuje:(

U mnie były święta w zeszłym roku :) w tym roku jedziemy do siostry męża. Myślę że będą normalnie urządzone, bardziej bogato niż biednie :) Nie zauważyłam żeby naszą rodzinę dotknął kryzys, a już na pewno nie aż tak żeby trzeba było oszczędzać na jedzeniu.

toksyczna kobieto? na bogato czyli co? jeśli przykładowo jem zamiast karpia łososia to to jest na bogato? na bogato jest mieć choinkę? na bogato to kupić prezenty? Wez nie naskakuj bez powodu tylko powiedz jak człowiek

Gość tym razem to znowu ban/
cenzura swiatopoglądowa na kafeterii proponuje ewakuację

Ale to bez sensu :p bo na przykład taniej wychodzi zrobić uszka albo pierogi w domu niż kupić gotowce w sklepie :) ale od wstydu nie podałabym gościom gotowców :D tak samo ciasto taniej jest zrobić niż kupić. I teraz ciekawe jak to ocenisz czy na bogato jest podać potrawy taniej zrobione w domu czy te drożej kupione w sklepie :p

Gość nbgjhk
u nas w tym roku na bogato, 2 lata temu byla kicha i jedlismy makaron ze skwarkami a teraz razem zarabiamy 5 tys, w malym miescie, nie majac dzieci, bez zadnych kredytow, wiec zamierzam na swieta wydac minimum tysiac zlotych i drugie tyle na prezenty:)

Gość dla mnie wazne jest,zeby
bylo ladnie - pieknie nakryty stól, porzadek w domu. ubrana choinka, rodzina w ekleganckich strojach. Mily nastroj oczywiscie. A co na stole - moze byc zupelnie symbolicznie - ile w koncu da sie zjesc? ale zawsze wszystkiego po troszku i najladnie podane, kazdy szczegól dopracowany- to mi sprawia frajdę.

Ja Jade 23/24 do Pl do rodzicow a potem na 2 dni do Krakowa. Ciesze sie zeby usiasc z rodzicami do Wigili w rodzinnej atmosferze. W sumie Swieta beda normalne bo rodzice nie stac na prezenty i drogie jedzenie ale za to my wieziemy prezenty , z ktorych beda sie cieszyc i to jest Najpiekniejsze.

ja wlasnie zawsze sie dziwilam mojej matce, dlaczego tak sie uwielbia urobic po same pachy w wigilie, na 4 osoby robila 3 karpie, caly ogromny gar barszczu jadlo sie przez tydzien, ciasta tak samo, ale po co to wszystko? Pózniej byla zla i zmeczona,po wieczerzy wrecz padala do lózka, a oczywiscie nigdy nie chciala, zeby ktos pomógl jej lub ja wyreczyl, bo przeciez sama wszystko zrobi najlepiej.

ciasteczko, to smutne co piszesz. Po co sie tak męczyć? przecież to zabija całą "magię świąt". Ja uwielbiam gotować i na pewno napichcę w tym roku sporo w kuchni, ale na pewno nie mam zamiaru urobić się po pachy, to się mija z celem.Poza tym zaciągnę resztę do pomocy w zakupach, sprzątaniu

Gość idzie kryzys
wiec trzeba oszczędzac:p

Gość rozczarowana ona
u mnie bedzie bardzo skromnie mamy 300 zł na całe świeta na 4 osoby :-( i to tak ,ze w tym miesiacu po prostu nie zapłace za mieszkanie aby te 300 na skromne swieta było..tylko poradcie co tanio zrobic za te pieniadze , na wigilie dwa dni swiąt i zeby jeszcze na skromny pierwszy dzień nowego roku zostało

Gość samotność o poranku i nocy
u mnie będą takie śrendie święta, na bank nie na bogato. będzie 16 osób, ale to będą smutne święta, bo oboje moi dziadkowie są bardzo chorzy, dziadek po niedawnym udarze niewiele kojarzy 😭 jestem zmęczona opieką nad nimi, cały rok cięzkiej tyrki, moja matka tez jest wykonczona, placze po nocach z bezsilnosci. w szpitalu babcia byla pol roku, nawet podobno sepse miala, ma ciezka niewydolnosc nerek i 100 innych rzeczy. mieszkam z dziadkami. od paru miesiecy zmiana pampersow/ podawanie herbaty/podcieranie dupy/wysluchiwanie przeklenstw. starosc jest straszna, jestem za eutanzją. bede plakac w swieta, bo nie mam sily na nic. najchentiej chcialabym isc do lozka, zeby nikt mnie nie wolol, nikt nic ode mnie nie chcial. a nie udawac,ze mnie to cieszy. prezentow nie robie zadnych, nie mam nastroju na to. nikt nie ma. czy ktoś też będzie miał smutne święta ?

Gość takie sobie,
matka może być w szpitalu na operację płuca, ojciec wtedy pewnie będzie chlał, gadał mi głupoty i czepiał się o wszystko, w tym o rzeczy, które sobie sam uroi no a ja pewnie będę wtedy burny pić w dużych ilościach takie mogą być u mnie święta :)

Gość idzie kryzys
rozczarowana poprzeglądaj w necie gazetki marketów i dyskontów a potem spisz najkorzystniejsze oferty i już teraz rób małe zakupy żeby potem nie wszystko na hura. z biedronką i lidlem plus jakieś tesco uda Ci się mam nadzieję jakoś te swieta zorganizować samotność- bardzo przykre, ale może nie będzie tak źle?

Gość samotność o poranku i nocy
oby. bo nie mam ochoty na te święta. jeszcze śniegu nie będzie. echh ...

Gość adamo16wwwp
ale gosc jest dobry.....w góry mu sie mazy jechac na swieta ja z rodzina,,, od pieciu lat nigdzie nie bylem , zachorowalem renty mi nie dali zona sama pracuje mamy dwoje dzieci, ledwo na chleb i oplaty wystarcza, w tym roku to nawet na swieta braklo nie mamy pieniedzy dzieci od dawna nie widzialy nic na gwiazdke pod hoinka ale bogu dziekuje, ze sa zdrowe. a moze zechcial by nam ktos pomoc ze sa jeszcze ludzie dobrej woli, dlatego prosze o pomoc choc po 2 zł wplacajcie na nasze konto , moze uzbieramy,,, dziekuje z gory i wszystkim zycze radosnych swiat nr konta. 13864210123003121158040001