Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poważne pytanie na dziś

jakie będa u Was święta w tym roku? na bogato czy skromnie?

Polecane posty

w związku z kryzysem i drożyzną jak zamierzacie przygotowac święta? bo ja już zapowiedziałam żeby nikt się nie spodziewał fajerwerków bo z kasą szaleć nie zamierzam.

Gość jestesa
U mnie na bogato. Znalazłam pracę, gdzie dostaje się premię na święta więc dodatkowo 800zł będzie. Wcześniej pracowałam bez takich niespodzianek, więc te pieniądze zasilą w tym roku nasz budżet.

Gość na biedno
niestety w tym roku u mnie sytuacja gorsza niż zazwyczaj

no to gratuluję:)

na biedno, a dlaczego gorzej? straciłaś pracę?

Gość U mnie jak co roku menu
swiateczne niewiele bedzie sie roznic od normalnego. Upieke tylko ciasto i potraw bedzie troche wiecej (np. oprocz ryby, ktora bedzie zwykla, salatka i moze kompot)

Gość didddbdd
u mnie będzie tak,że nie chce mi się pisać nawet o tym

Gość Jastarnina
Stac mnie na bogatzwo, ale nie mam na to czasu. Pracuje iw swieta tez. Wydam pieniadze na urlopy, a w swieta pracuje dla ..... katolikow.

dzieki podszywie:p diddd....dlaczego nawet nie chce Ci się o tym mówić? az tak źle?> a z prezentami szalejecie czy kupujecie skromne upominki do wyznaczonej kwoty?

Gość Jastarnina
Przeciez pisze , nie biore udzialu w tym kotolickim przedstawieniu. Bylam katolikiem tak dlugo, az zaczelam dly nich pracowac !!!! Nienawidze tego wariackiego kiczu. Co to ma wspolnego z Bogiem?????

dzięki podszywie:D

Gość didddbdd
eeeeh,mąz nie przyjedzie na święta pracuje za granicą i nie opłaca się przyjechać bo aż tak dobrze tam nie zarobi....jestem tu z 3 dzieci mamy wszystko na styk wyliczone on tam też ,będzie bardzo bardzo skromnie żeby nie powiedzieć biednie

wspołczuje:( i będziesz sama z dziećmi czy pojedziesz do rodziny? a jak kupujecie bliskim prezenty to do jakiej kwoty?

Gość mam dylemat właśnie
Kiedyś zamawiałam na święta pierogi, krokiety i wszystko w restauracji. Pracuję w handlu i zwykle był to okres mojej wzmożonej pracy. Kiedyś nie miałam problemów wydać na to 200zł + ciasta 100zł , teraz i mi kryzys zajrzał w oczy!! Kapustę z grzybami zawsze robiłam sama, bo takiego smaku jaki znam nikt mi nie mógł dogodzić, to samo z karpiami. Jednak teraz się zastanawiam, czy nie zrobić jak kiedyś wszystko samej:(.

dlaczego w ogóle?

Gość Jastarnina
A czy w Bibli pisze , kapusta z grzybami ..., Ludzie zastanowcie sie dla kogo te swieta robicie...... Dla siebie - egoizm !!!!! Dlaczego nie czytacie bibli, tylko jak slepi robicie ta cala zabawe ???? Ze was jeszcze nie pokaralo.

Gość mam dylemat właśnie
Straszne czasy nastały a apogeum ma być w 2012r. do 2014r.. Padam na ryja już od tej pracy, wiem, że okien nie pomyję, bo na to czasu mi braknie:(. A lubię jak jest wszystko na święta dopięte na ostatni guzik:D . Chociaż w domu zawsze mam czysto, to jednak w święta zawsze wszystko było idealnie:P, zresztą u mnie w okolicy droga woda niesamowicie i kanalizacja, piorę coraz rzadziej:(. Pralka musi być na maxa zapełniona:(.

Gość Jastarnina
Brawo ! A potem sie dziwic ze was nieszczescia spotykaja !

nie masz żadnej rodziny? no teraz z roku na rok będzie coraz gorzej, coraz biedniej:O a dzieki Tuskowi będziemy walić do 67 r.ż wyobrażasz sobie prawie 70 letnią położna odbierającą poród?:O ale odbiegłam od tematu.

Gość didddbdd
poważne pytanie na dziś wspołczuje i będziesz sama z dziećmi czy pojedziesz do rodziny? a jak kupujecie bliskim prezenty to do jakiej kwoty? sama,rodzice nie żyją ,teście nie żyją,rodzeństwo daleko i nikt nie zaprosił,ja też nie zaproszę bo nie mam kasy na to :(

Gość Jastarnina
No, to wariujcie w te swieta z tymi pozadkami i potrawami, nie mowiac o prezentach. Czy ktos nad tym myslal, czy to zyczenie Boga ????

Gość Jastarnina
Bog nie daje kasy, zeby zaczeli ludzie maslec !!!! Nad sesem tych swiat. Czy wy wiecie ci swietujecie. Poza choinka i prezentami ?????

Mam rodzinę, ale nie spędzamy świąt razem. Mama wyjeżdża na urlop do ciepłych krajów ze znajomymi. Mnie na to nie stać, więc zostanę w domu i może z okazji świąt do kanapek będą parówki - czysta rozpusta.

Gość PeOwcy
Na bogato święta będą tylko u nas. Nie po to zdzieramy z was ostatni grosz żebyście mieli coś dobrego w życiu. Wy macie sie pozabijać z biedy i z rozpaczy, żeby wszystko zostało dla nas.

jaja sobie robisz? matka woli jechać ze znajomymi i ma gdzieś że córka będzie siedziała sama przy parówkach? wspołczuje:( kurde, to wspołczuje... a dzieciakom prezenty kupujesz czy nie ma na to kasy?

Gość mam dylemat właśnie
do Jastarnina A czy w Bibli pisze , kapusta z grzybami ..., Ludzie zastanowcie sie dla kogo te swieta robicie...... Dla siebie - egoizm !!!!! Dlaczego nie czytacie bibli, tylko jak slepi robicie ta cala zabawe ???? Ze was jeszcze nie pokaralo. Tak dla SIEBIE TEŻ!! Może tam nie pisze kapusta z grzybami!! Kiedyś był to okres wspomnień, westchnień i odpoczynku, spotkań z rodziną!! i się człowiek cieszył!! Teraz nawet i to mu zabierają!! Człowiek zapierdala cały rok i na ryja pada i czeka do świąt, żeby odpocząć!! I nawet nie ma sił, żeby odwiedzić rodzinę!! A jak klecha ma czas, to o biblii wyjeżdża tutaj, bo on pości łososiem!! Za nic nie mogę nagonić moich dzieci do kościoła!! Przez to całe zakłamanie!! Kiedyś była kapusta z grzybami i Biblia u mnie zawsze jest na pierwszym miejscu!! do tej pory) !! Jednak ja byłam wychowana w innych czasach, dziś jak tą religią pchają się księża nogami i rękami wszędzie skutek jest wręcz odwrotny:(

Gość do powyzej
Rovannion a skad jestes?

Gość frtgag
a u mnie bedzie przecietnie. wazne,ze cala rodzina w komplecie- bracia z zonami, maly brat, ja, babcia, dziecko w drodze ;) rok temu nie udalo nam sie razem zebrac, teraz bedzie fajnie.. :)