Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co z tą kawą?

DLACZEGO KAWA MNIE USYPIA?

Polecane posty

Gość co z tą kawą?

Ludzie... wstaję rano, wypijam kawę Nescafe i po 15 min. zaczynam ziewać i jestem zmulona jakbym całą noc nie spała!!! Nie pierwszy raz taki cyrk!!! Czy wy też tak macie? Oczy mi się zamykają...

Gość NiE TTTuuuuuuuu
Dlatego, że ktoś Ci dodaje do niej środki na uspokojenie.

Gość co z tą kawą?
Kogo jeszcze kawa usypia? Piszcie bo nie wierzę, że tylko mnie!!

Gość co z tą kawą?
A może to zależy od gatunku kawy?

Gość smutna159
też spie po kawie.... :)

Gość a ja słyszałem
No właśnie, mnie też kawa usypia a po kofeinie z energetyka mam energię więc jak to jest? Co oni sypią do tej kawy? A guarana jak się sprawdza? Lepsze niż energetyk? W jakiej to jest postaci?

Gość nie cierpię kawy
energetyki oprócz kofeiny zawierają taurynę, inozytol, sporo cukru i niektóre jeszcze glukuronolakton, najmocniejszy energetyk to burn, najsłabszy green-up, zawiera tylko kefeinę z guarany (ale green-up power plus akurat usypia)

miałam tak kawy nie pijam już5 lat jakoś można żyć zamieniłam na pepsi

Gość haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaałka
Mnie tez kawa usypia....lepiej wyp[ic mocna ,czarna herbate albo zielona:D Kawe jedynie pije bo lubie jej smak i wieczorem ,przed snem:D

Gość czytałam gdzieś
czytałam gdzieś, że jak jest się sennym po kawie to uczulenie na nią.

Gość 37283728
Ja mam zespół Aspergera, i tez często po kawie mi się hce spac, podobno sa od tego rózne zab. metaboliczne.

Gość wciągacz,
a wciągał ktoś z was może burna do nosa ?

Gość niemożliwe...
To ciekawe bo ja też czuję się dziwnie po kawie... senna i jakaś zakręcona, normalnie czuję że mi ta kawa szkodzi na maxa... czyżbym miała Aspergera?

Gość nie cierpię kawy
ja kiedyś próbowałem kawę do nosa wciągać

Gość gość
Tez tak mam. Moja rodzinka żartuje, żebym sobie łyknęła kawy to mi się lepiej będzie spać :)

Gość gość
Bo kawa jednocześnie wypłukuje magnez z organizmu. Też tak miałam, od jakiegoś czasu przyjmuję magnez z wit. B6 w tabletkach i jest ok.

Gość gość
kawa mnie tez usypia lekaez powiedzalze powyzej 3 szklanek obniza cisnienie jest trujaca dla organzmu jest tz zatrucze kawowe wyplukuje magnez i stajesz sie senna

Gość gość
Mnie równiez kawa usypia. Jedyne co mi daje kopa to mocna zielona herbata zaparzana z lisci a nie w saszetkach bo te to śmieci. Sypię sporo do kubka herbaty czekam ok 11 min od przegotowania wody gdyz nie mozna zaparzac zielonej wrzątkiem i taką herbate parze sobie na wieczór po czym pije nastepnego dnia kiedy nabierze mocy. Nawet z soba w butelce nosze i tak sobie popijam i naprawde to mnie ozywia tak ze juz bez tej herbaty nie umiem funkcjonowac.

Gość Łukasz 33
Kawa to taki zamulacz a ta w Polsce np Nescaffe z uwagi na jej niska cenę jest naprawdę słabej jakości. Od wielu lat zaczynałem dzien od rozpuszczalnej kawy na czczo , to bardzo zły zwyczaj. Od pewnego czasu zaczolem sie bardzo marnie czuć , ciagle zmęczenie, senność, potliwość itp . Od 2 tygodni przerzuciłem sie na herbatę i wróciłem do picia zielonej herbaty ! Czuje sie znacznie lepiej i wróciły mi siły witalnego z czego bardzo zadowolona jest moja narzeczona !

Gość gość
marna jakość kawy, zaparz kawe z 20 łyżeczek

Gość gość
Ktoś was okłamał - sprawdźcie etykietę Coli - tam nie ma kofeiny. Zjedzcie worek cukru - efekt będzie podobny.

Gość gość
kawa działa odwadniająco, moczopędnie, usuwa magnez, wapń,potas. Ale to drugorzędne. Prawdopodobnie ważny jest spadek poziomu cukru po początkowym wzroście(i wahania ciśnienia). Na stabilność poziomu cukru dobra jest czekolada, 2 kostki(przeciw cukrzycy działają również jagody, olej kokosowy, cynamon[kurkuma, kozieradka]. Tak jest.

Gość gość
mnie

Gość gość
U mnie objaw jest dziwny. Piję kawę i po 15 minutach mam fazę i przed oczami ciemność a pózniej senność mnie dopada. Nie wiem co jest w tej kawie ale naprawdę wpływa to negatywnie na mnie. Teraz to człowiek sam nie wie co spożywa wszystko jest naszprycowane.

Gość gość
Niestety od kilku lat to mam. Pije Nesce po śniadaniu, z dodatkiem mleko....w ciągu 1-1,5 godziny po prostu padam, zasypiam jak w letargu na 45-60 minut, po przespanej nocy 7-8 godz. Chyba odstawię Nesce, ma jakiś usypiacz w składzie ,,, ???

Gość Dr Malinowski
Wszyscy, których usypia kawa mają cukrzycę albo jej początkowe stadium.