Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość misscrazy91

życie w grzechu

Polecane posty

Gość misscrazy91

mam problem.... mieszkam od 3 lat z chłopakiem, w maju bierzemy ślub który zaplanowaliśmy już rok temu, miesiąc przed ślubem urodzę dziecko i zastanawiam się czy ksiądz udzieli nam bez problemu ślubu z uwagą na to że będziemy mieć już dziecko. jak myślicie????

Gość misscrazy91
może któraś z Was maiła podobną sytuację? proszę poradźcie

Gość udzieli slubu, udzieli
tylko wspomnijcie mu wcześniej, ze Ty brzemienna jesteś.

Gość misscrazy91
no ale chodzi mi o to zeby nie pomyślal ze tylko dlatego bierzemy ślub:)

Gość misscrazy91
i zastanawiam się czy przed slubem udzieliłby chrztu dziecku...?

Gość też jestem za takimi
pogadaj z ksiedzem. Znam pary, co chrzest i ślub miały z ajednym zamachem, najpierw slub, a potem chrzest. I było git. Kwestia reformowalności ksiedza. Moim znajomym bez ślubu ksiądż sam zaproponował coś takiego - inaczej pewnie ślubu by nie wzieli.

Gość misscrazy91
no właśnie a boję się,że nie będzie tak miło:(

to zalezy od księdza !!!! u mnie gdy się pytałam o nauki to powiedział,ze jest 5 godz. teorii i 5 godz.praktyki , ale praktykę to chyba juz przerobiliście >????hahahczyli reasumując nie bedziemy mieli nauk ..taki fajny wyluzowany ksiadz ale nie kazdy jest taki !!!!!!!!

Gość znudzonaaaaaa i ziewająca
odpowiednio co łaska do koperty i bedzie miły ze az sie zdziwisz ot ksieza w naszym kraju :O

Gość mireczkaa
ja bym zwróciła uwagę na inny problem:) Ślub miesiąc po porodzie? Nie wiesz jaki będziesz miała poród, jakie będziesz miała dziecko itp. Tutaj powinnaś datę przełożyć, bo możesz nie dać rady. Innych problemów nie widzę. Księża maja problem z ochrzczeniem dziecka jak rodzice nie chca brac slubu kościelnego, a nie z udzieleniem ślubu komuś, kto ma dziecko.

Gość życie takie jakie jestq
my mamy ślub cywilny, w lipcu kościelny, dziecko ma 2lata ze chrztem nie było żadnego problemu, autorko miesiąc po porodzie ślub to wg mnie bardzo duży błąd, gdy ja sobie przypomnę gdy dziecko miało miesiąc to aż mi ciarki przechodzą taki to był dla mnie ciężki okres, nie wyobrażam sobie brać ślubu w tym czasie, już lepiej odchować trochę, na nic nie będziesz miała czasu, będziesz wiecznie zmęczona, wszystko za ciebie będą musieli inni zrobić,będzie twój ślub ale z miesięcznym dzieckiem to bardzo zły pomysł, jak chcesz radośnie przeżyć ten dzień to odczekaj choć pół roku, co to za radość jak do dziecka będziesz musiała co 5min latać, a jak jeszcze będziesz piersia karmić?? aż sobie tego wyobrazić nie mogę,

Gość życie takie jakie jestq
my mamy ślub cywilny, w lipcu kościelny, dziecko ma 2lata ze chrztem nie było żadnego problemu, autorko miesiąc po porodzie ślub to wg mnie bardzo duży błąd, gdy ja sobie przypomnę gdy dziecko miało miesiąc to aż mi ciarki przechodzą taki to był dla mnie ciężki okres, nie wyobrażam sobie brać ślubu w tym czasie, już lepiej odchować trochę, na nic nie będziesz miała czasu, będziesz wiecznie zmęczona, wszystko za ciebie będą musieli inni zrobić,będzie twój ślub ale z miesięcznym dzieckiem to bardzo zły pomysł, jak chcesz radośnie przeżyć ten dzień to odczekaj choć pół roku, co to za radość jak do dziecka będziesz musiała co 5min latać, a jak jeszcze będziesz piersia karmić?? aż sobie tego wyobrazić nie mogę,

Gość sdadas
Pierdol to

o znowu katoliczka;-))))) to jakas nowa (nie)swiecka tradycja - ze katoliczki niczym panna maria - czy jak jej tam bylo - rodza "nieskalane";-)) zapewne;-)) a wracajac do tematu - mysle ze jak sypniesz gotowka to ci wszystko da - pewnie maja takie pakiety znizkowe : placisz za chrest a slub w cenie 1/2;-))))))))