Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość laura26

mamuśki które zęby u dziecka były u was najcięższe ??

Polecane posty

Gość laura26

w sensie mam na myśli przy których ząbkach najwęcej wam dziecko płakało.Kurcze bo moja mała pierwsze jedynki dolne i górne znośnie przeszła ale teraz chyba 3 jej idą bo normalnie szok,nawet jej paracetamol nie pommógł w nocy.Ja dziś w pracy wyglądam jak zombi,nic nie spaliśmy z mężem a ona tak cierpiała.Znacie jakieś lepsze środki?czasem też daje jej nurofen ale unikam tego bo to dość już silne leki.

właśnie słyszałam, że "kły" są najcięższe, ale nie przekonałam się jeszcze na własnym przykładzie..ale chyba wkrótce będą, bo mały się ślini od paru dni

Gość te trójki
są najgorsze, wiem nie pocieszyłam:-o po dwójkach idą zwykle czwórki, potem trójki dopiero

Gość te trójki
w sensie, że w większości przypadków tak jest, ze idą jedynki, dwójki, czwórki, trójki ...

Gość laura26
jejku,ja już sama nie wiem,w sumie ciesze się,że idą jej te zęby ale dziś to już jakiś koszmar był,normalnie mała ma aż worki pod oczami przez to cierpienie,a ja ledwie zipie w pracy.Jakie leki podawałyście?proszę o porady.

też dołączam się do pytania co dawałyście dzieciom przeciwbólowego? Ja wcześniej nie dawałam nic, bo nie było potrzeby, a mały ma już 8 ząbków.

też dołączam się do pytania co dawałyście dzieciom przeciwbólowego? Ja wcześniej nie dawałam nic, bo nie było potrzeby, a mały ma już 8 ząbków.

Gość mama starszaka
nam tez zadne leki nie pomagaly przy trojkach.musisz ten okres przeczekac,uzbroj sie w cierpliwosc i pomysl,ze jak wyjada te trojki to bedzie juz z gorki.

Gość mamunia córeczki
posmaruj dziasła dentinox zel. U nas sie sprawdziło. KŁy sa bardzo bolesne, ale najgorsze to piątki - własnie jestesmy na ich etapie - masakra.

Gość mamunia córeczki
posmaruj dziasła dentinox zel. U nas sie sprawdziło. KŁy sa bardzo bolesne, ale najgorsze to piątki - własnie jestesmy na ich etapie - masakra.

Podawałam VIBURCOL czopki homeopatyczne, jeden na noc. A w cięższych bólach paracetamol również czopek, bo w innej formie nie może brać. I tak swoje trzeba było przeżyć. Teraz córce idą już 5, to praktycznie niezauważalnie.

Podawałam VIBURCOL czopki homeopatyczne, jeden na noc. A w cięższych bólach paracetamol również czopek, bo w innej formie nie może brać. I tak swoje trzeba było przeżyć. Teraz córce idą już 5, to praktycznie niezauważalnie.

Gość laura26
kurcze,może macie jednak jakieś inne sposoby.Ja smaruję dentinoxem i paracetmol na noc jak ją bardzo boli,ale to za mało.W dzień podrażnia sobie dziąsełka chrupkami kukurydzianymi bo to jej pomaga bardzo.

Gość laura26
kochane u nas viburcol niestety nie działa,jest za słaby.A czy można podać viburcol a np. po godzinie jak nie zadziała paracetamol?czy nic się nie stanie?bo często jest tak,że chce uniknąć silnego leku,daje czopek a potem już boje sie dać parcatamol jak nie zadziałał czopek...kurcze,tak chciałabym jej ulżyć i nam też.Biedaczka ma straszne worki pod oczami.

Gość mama starszaka
zamiast chrupek,mozesz podawac tosty. a co do paracetamolu.Nam lekarz zalecil podawac na zmiane z nurofenem. mozesz nanoc dac troche wyzsza dawke.Staraj sie w dzien nie podawac za duzo lekow przeciwbolowych

Gość laura26
w dzień nie podaję żadnych bo mała w miarę to znosi,bawi się itd.Jatka zaczyna się wieczorem jak trzeba iść spać.Dziś podam jej chyba nurofen bo jest silniejszy.

Gość kurcze a jak
widzicie to ze beda zabki? jak to mozna wyczuc albo zobaczyc na dziaslach?? wiem glupie ytanie ale ja nie umiem rozpoznac widze dopiero jak juz wybily

Gość laura26
widać to bo robi się takie zgrubienie,często czerwone takie napuchnięte jakby,moja mała ma aż gorące policzki i czerwone od tego.Ale to dopiero teraz przy 3 tak fatalnie mamy,wcześniej 1 i 2 poszły w miarę ok.Wystarczyła maść i camilia czasem a teraz nic nie pomaga w nocy.

Gość TZUIO
te zlote

Gość kurcze a jak
no wlasnie moj tez mialtakie czerwone gorace policzki i slina az mu ciekla a to bylo 4 dni temu i nie ma zadnych nowych zabkow....

Gość św. mikołajuś
cho cho cho