Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia1837677

Pomoc z Mopsu

Polecane posty

Gość joana-hiena
I WAM ŻAL D... ŚCISKA

a czy pracownik Mops(r)u ma prawo się rzucać do osoby, która prosi o pomoc z mordą: idź zarób sobie skoro ja też mogę, dlaczego mam ci dać skoro ja musze na to zarobić? naprawdę takiej reakcji się spodziewacie prosząc o pomoc instytucję, która się tym zajmuje? chyba was wszystkie porąbało! autorka tematu jest sąsiadką osoby, która znalazła się w trudnej sytuacji - ciekawe dlaczego ona o to pyta, a nie sama potrzebująca? Bo może ta potrzebująca ma jakąś dumę, może w ogóle nie wie, że może uzyskac jakąś pomoc, może woli trzymać dzieciaki w zimnie i najpierw spłacać długi niż stanąć przed taką anulss i spowiadać się ze swojej sytuacji, której może się wstydzi? kiedyś potrzebowałam pomocy - nie finansowej - byłam zdana na łaskę instytucji, od której zależała częsciowo moja przyszłość - instytucji opłacanej m.in. z moich podatków - miałam wszystkie wymagane papiery, wystarczyło poodejmować co trzeba, odhaczyć i zakończyć sprawę... tak mi się wydawało, że to będzie takie proste, ale co się okazało - nie było... wszystko ciągnęło sie godzinę, a ja czułam się jak niewolnik na targu, któremu sprawdzają zęby i zaglądają w gacie, czy czyste...nie byłam człowiekiem, który też miał ambicje, marzenia, dumę... nie - dla mojego dobra upokorzono mnie jak nigdy wcześniej czy później (a nie jestem specjalnie wrażliwa - wiele do tego czasu przeszłam przykrych rzeczy)... stąd wiem, że dla urzędnika jesteś śmieciem i nie życzę żadnej z Was, żeby musiała stanąć przed taką anulsss i 'szczerze' jej o swojej sytuacji opowiedzieć, bo z pewnością da wam odczuć o ile jest lepsza...

Gość papasmefik
porządne ludziska zasuwaja do roboty i nawet jak im sie noga powinie to robia COŚ w swoim życiu a do opieki to się idzie naprawde w kryzysie ostatecznym. Anulsss ja się zgadzam z Tobą i nie odbiegając od tematu jakbym chciała pomóc tej sąsiadced rto bym sie skupiła na pomocy w znalezieniu dla niej p;racy a nie traciłabym czasu na wnioski do mopsu. Widać to jakaś nieudana partia

Gość joana-hiena
PISAŁAM PRZECIEŻ. ŻE MNIE TEŻ WKURZJĄ DZIECIOROBY' NIE WIEM CZEGO CHCECIE ODE MNIE, NIE LUBIĘ MENELSTWA; WKURZA MNIE TYLKO PONIEKĄD ANULUSSS ITP. [STRASZNIE OGRANICZONE MYŚLENIE]

Gość papasmefik
a skąd masz założenie, że anulsss po hamsku się zwraca do klientów. Wyraziła tylko swoje zdanie że ja to wkurza. Pisała też, że jak ktos potrzebujący to na łbie staje żeby mu załatwić. A to, że sąsiadka nie napisała sama to nie jest dowód, że ma dumę czy honor

Gość papasmefik
hiena, jakie ograniczone myślenie? Przecież własnie nie. napisała, że nie szufladkuje, że są tacy i tacy

Gość też jestem urzędniczką
i uważam, że anulsss nie pisze bez sensu tylko Wy z założenia nienawidzicie urzędników. Utarło się, że są zimni, bezduszni i leniwi. I owszem, tak było...,.kiedys. teraz czasy się zmieniły. Założe się, że anulsss nie może pozwolic sobie na niegrzeczność w stosunku do klienta, bo za to się dziś z pracy leci. Ona po prostu wyraża tu swoje zdanie nikogo tym nie obrażając, bo przeciez pisze bezosobowo

Gość joana-hiena
A GDYBY TO TAK KSIĄDZ... ŚMIAŁ SIĘ Z CIEBIE ANULUS ZA PLECAMI ;ŻE PRZYCHODZISZ NA MSZĘ... A GDYBY TAK SKLEPIKARZ SIĘ NABIJAŁ ŻE KUPUJESZ TO I OWO' A MOŻE FRYZJER ;ŻE MASZ PRZEŻEDZONE WŁOSY'ALBO NO NIE WIEM CO.MOŻE KTOŚ Z US ŻE MASZ NISKIE DOCHODY...JESTEŚ ŻAŁOSNa.bieda była.jest i będzie'chyba ,że to zmienisz...

może dac upust na kafeterii:):):) bardzo dobrze, bo by ją wrzody zżarły:) ciężko kochac urzędników, jak często są to osoby szkolone za poprzedniego systemu i niechętne zmianom lub krewni i znajomi królika osób, które nie dostały pracy po znajmości w UG, gdzie kiedys mieszkałam można policzyć na palcach:( no i przede wszystkim są nieomylni, a za błędy nie odpowiadają! (czy już to ostatnie jednak zmieniono?)

Ludzie, hiena, a gdzież ona kogoś wysmiała. Nie potrafię znaleźć - zacytuj mi, moja droga

ex-D.Bill mylisz sie bardzo i bredzisz. Jakim systemem byłam, Twoim zdaniem, szkolona? Jak to nie odpowiadam za swoje błędy?

fajnie, że moja osoba budzi takie powszechne zainteresowanie ;) Hoho - co jeszcze mi zarzucicie?

Gość dodolot
anulss, nie pochlebiaj sobie-kazdy debil budzi takie zainteresowanie:O

Gość joana-hiena
A TO FAKT, ŻE NIENAWIDZĘ URZĘDNIKÓW.LENIE ŚMIERDZĄCE,TYLKO W STOŁKI PIERDZĄ,GÓWNO ROBIĄ,KASĘ BIORĄ ZA NIC.NA OGÓŁ STOSUJĄ"SPYCHOTERAPIĘ"MAGISTRY Z BOŻEJ ŁASKI"

dodolot - napisz mi coś prawdziwego, bo nieprawdziwe określenia mojej osoby typu debil, nie wzbudzają u mnie najmniejszych emocji

jeszcze dwa lata temu moja mama płaciła odsetki od pomyłki urzędnika...słyszałam, że mieli to jakąś ustawa zmienić, ale koniec końców nie wiem czy to wprowadzono - dlatego pytam szkolona systemem: czy się stoi, czy się leży....jeszcze nie wszystkie osoby z tego rzutu poszły na emeryturę

Gość got milk
Zadna w miare wyksztalcona i ambitna osoba nie pojdzie pracowac do urzedu---w zyciu!

Gość joana-hiena
NO OK...NIE ŚMIAŁ SIĘ' TYLKO SZYDZIŁ PASUJE?

ale ja nie jestem z tego rzutu... I uwierz, że miałabym trzykrotnie większą pensję gdyby zapłacili mi za wszystkie nadgodziny. Mam kupę roboty i całą mase obowiązków, za których wykonanie jestem odpowiedzialna. Moim podopieczni nie maja mnie za bezduszną - wręcz pzeciwnie, jest wielu, któłrym pomogłam i niekoniecznie była to pomoc finansowa ale tez skierowanie na terapię czy zwykła rozmowa, porada. Dziś bezdomny na korytarzu naszego zakładu miał zawał robiłam mu sztuczne oddychanie usta-usta (choc nie musiałam) - żygac mi się chce jeszcze do teraz ale facet żyje, bo o 21 jeszcze dzwoniłam do Szpitala w jego sprawie. Mam juz przygotowany wniosek o DPS dla niego i jutro jadę żeby mi podpisał. Taka jestem bezduszna? Nie muszę tego robić, bo to poza moimi kompetencjami

Gość joana-hiena
NIE MAM NAJMNIEJSZEGO ZAMIARU ROBIĆ MAGISTRA...WYSTARCZY JUŻ WAS!! NA BEZROBOCIU SIEDZICIE,WIĘKSZOŚC NIEROBÓW TERAZ WŚRÓD MAGISTRÓW!!!

Gość eh WIdzisz a nie grzmisz
Czyli wszystko jasne, najbardziej najeżdżają na urzędników Mopsu osoby, które głupiej magisterki nie potrafiły zrobić, pewnie niepracujące mamuśki bez matury, które co miesiąc stawiają się po zasiłek i uważają, że pracownik umysłowy nic nie robi. Skoro tak zazdrościcie to skończcie jakąś administrację i zatrudnijcie się w urzędzie. A nie zapomniałam przecież nadajecie się tylko do robienia dzieci, brania zasiłków i opluwania każdego, kto w swoim życiu cokolwiek osiągnął:-O

hiena ale nasze społeczeństwo jest kiepsko wykształcone - mało jest magistrów...

Gość PRZYPADEK bo bylam w mopsie
calkiem przypadkiem weszlam na kafe i w ten temat z ciekawosci, a to dlatego ze bylam dzis w mopsie mam syna nie pelnosprawnego i bylam po zaswiadcznie ktore mi potrzebne do fundacji mniejsza z tym, na 30 osob na korytarzu oczekujacych do kasy i roznych pokoji 90 walilo woda i kacem i byly to zwykle lumpy!!!wiec jest w tym troche prawdy ludzie naprawde potrzebujacy zadko ida tam po pomoc.CHOC JA kiedys nie prosiwszy otrzymalam 270zl jednorazowo jak dziecko bylo bardoz chore a leki koszmarnie drogie, i bylo to naprawde pomocne owszem dodam na codzien z ich pomocy nie korzytsam ale dzis sie przerazilam iloscia pijanych osob

ostatnio na komisję lekarska PZON wszedł pijany koleś - szczyt wszystkiego!!! jak takiego orzekać???!!! Ale nie wywalilismy, bo o zasiłek stawał a w domu 5 dzieci. I komu byśmy krzywde zrobili wyrzucając śmiecia? dzieci Świąt by nie miały :(

Gość PRZYPADEK bo bylam w mopsie
anulluss mas zmoje poparcie no niestet dzis mi rece opadly

Wy naprawdę źle oceniacie urzędników i pracowników socjalnych. My naprawde wiele rozumiemy a między innymi i to, że ludziom nie można dać wszystkiego na tacy, trzeba ich mobilizowac i aktywować do pracy, do działania. Z zasiłów nie da się wyżyć :( Pomoc społeczna jest utożsamiana tylko z ta finansową pomoca i większość w ten sposób nas ogranicza - jak nie dajemy kasy to znaczy, że nie pomagamy. Tak nie jest. Pomoc to tez skierowanie kogos na kurs, szkolenie, leczenie czy terapie. I taka pomoc jest znacznie lepsza niz przydzielenie tych paru złotych za nic

Gość joana-hiena
MAŁO MAGISTRÓW?MAŁO WIESZ.TAK MAM TYLKO ŚREDNIE ZAWODOWE I DOBRZE MI Z TYM MAM PRACĘ FAJNĄ....PRZYNAJMNIEJ JĄ SZANUJĘ I NIE OBRABIAM KLENTÓW TAK JAK TY.

o ja jego...faktycznie ciężko się gada jak cię biorą za idiotę i traktują z góry... SĄ w porządku, urzędnicy, znam takich - są ludzie, którzy się starają, przykładają do pracy i tak dalej... również wiem, że jest menelstwo, które ciągnie pieniądze nie zasłużywszy na nic i nie zrobiwszy nic dla poprawienia własnej sytuacji - ja to wszystko wiem! ale wiem również, ze niestety porządny urzędnik to nadal nie jest norma, a anulss oceniam po tym co napisała w tym temacie i w jakiej kolejności...niestety, wychodzi, że albo jest chora, albo siedzi tam gdzie siedzi z niewłaściwych powodów:(