Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Monika matka swoich dzieci :(

Skąd ja wezmę 6200 zł na wyprawkę dla moich maluchów?!!!!!

Polecane posty

Gość ewa spopot 26 lat
nie mam słów do matki naprawdę

Gość tylko...............
Ja mam 6-ro rodzeństwa i nie pisz o patologii, bo mimo licznej rodziny nie wiem co to bieda...nigdy nie czułam się gorsza nawet od jedynaków.Nie wsadzaj wszystkich do jednego worka

Gość miedzynarodowka 32
jejku duzo.. ja podziwiam naprawde

znam rodziny gdzie jest i po 7 dzieci, ale to nie sa bogate rodziny. podstawa to mierz zamiary na mozliwosci. mozesz miec i 100 dzieci jak jestes szejkiem, bo kase na utrzymanie bedziesz mial, ale nie jak prowadzisz skromne zycie.

Gość strzałka :)
tylko............... - ale nikt tu nikogo do jednego worka nie wkłada, wszyscy piszą o tym, że SKORO oni narzekają na brak kasy i ich NIE STAĆ na tyle dzieci, to po co tyle zrobili? A jeśli kogoś stać (tak jak w Twoim przypadku) to jak najbardziej, można mieć i 10 (lub tak jak pisałam o pradziadku 15 ;) ) byle zapewnić tym dzieciom normalny byt a nie narobić a potem narzekać, że nie stać na nic...

ale zgodzę się z tym ,że to trochę wina kościoła.Moja matka jest silnie wierząca,że tak to ujmę. Ja mam trójkę i więcej nie chcę,a raczej nie mogę sobie pozwolić.Jestem grzesznicą, bo mam spiralę:-)

oj tam ,oj tam , dadzą rade i to lepiej niż my jedno,dwu ,albo wógóle (nie) dzietni. Szlachetna paczka itp tematy kochają takie odpowiedzialne rodziny

Gość Oczywiście że
mieszkam od kilku lat w przyrodzie/lesie.W najbliższej wiosce mieszka w rozpadającej się chałupce rodzina która spłodziła 10 sztuk potomstwa.3xbliźniaki + 4 pojedyńcze.Obecnie w tej chałupce z dziurami w ścianach mieszkają rodzice wraz z dwoma , najmłodszymi bliźniaczkami po 19 lat.Dla mnie jest niesamowite że w takich warunkach udało się rodzicom wychować to stado na średnio wysokim poziomie.Minimum wykształcenie średnie.W czasie weekendów po podwórku biega 35,5 osobników,ponieważ wszyscy razem spędzają weekendy.Aż miło na to popatrzeć. Czyli można.

Stomatoloszka kościół to jeszcze od ciebie weźmie, bo to trzeba wyremontować ,albo tamto...i jak ksiądz po kolendzie przyjdzie to się napłacze...

niech się napłacze i tak nie wejdzie Co do tej rodziny-żal dzieciaków. Szczerze mówiąc rzadko wychodzą z takich rodzin porządni, pracujący normalnie ludzie. Żyją jak ich rodzine od pierwszego do pierwszego, na kreskę z pomocy społecznej. Bo skąd mają wiedzieć że można inaczej?

Gość bbbln
To jest patologia i skrajna nieodpowiedzialność. Ciekawe, co myślały sobie te najstarsze dziewczyny gdy już jako tako rozumiały co się dzieje, wiedziały że jest biednie a tu mamusia wyskakuje z radosną wiadomością że zaraz kolejne dziecko i kolejne ;)

Ale skąd wiesz,że korzystają z Pomocy Społecznej????????? Gdyby tak było to chyba nie pytałaby się skąd weźmie, bo opieka zwraca kasę za wyprawki...

Gość za duzo wody mam w sobie
ppremier POwinien ich nagrodzić za to że naprodukowsli tyle rąk do pracy :)

Jej 43-letni mąż Stanisław jest na rencie chorobowej. Ma uszkodzone ścięgna na rękach, przez co nie może podjąć dodatkowej pracy. Utrzymują się z gospodarstwa. No ona tym bardziej nie pracuje to z czego żyją? z opieki Nie mam męża

LELUMPOLELUMBACHEPIERDZIELUM To będzie gromada odpowiedzialnych ludzi kórzy dadzą sobie rade w życiu lepiej niż jedynacy. Matka niesamowita kobieta-inna by uciekła albo na koncie miałaby liczne ucieczki a dzieci w domach dziecka by przebywały porozdzielane. Zgadzam się z Tobą o ile to jest ciepły ,kochający dom BEZ ALKOHOLU.

LELUMPOLELUMBACHEPIERDZIELUM zapomniałaś wziąć leków czy dopiero się wybierasz do specjalisty ? Tak pro forma pytam , w związku z tą "niesamowitą matką "

Bo są nauczeni życia,radzenia sobie w trudnych sytuacjach i pracy od małego....