Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zastanawiam sie ;)

od kiedy zaczelyscie tyc w ciazy?

Polecane posty

Gość zastanawiam sie ;)

Witam, Jestem w 33 tc i przytylam juz 7kg, zaczelam baaardzo powoli tyc ok 20 tc a ostatnio waga idzie go gory jak szalona. Kiedy najwiecej sie tyje? Zostalo mi 7 tyg. i zastanawiam sie ile jeszcze moge przytyc. Przed ciaza bylam na granicy niedowagi a wagi normalnej.

Gość ja od samego początku
na to nie ma reguły wszystko zależy od wagi startowej i Twoich predyspozycji do tycia, itp.

w miesiącu nie powinnaś przybierać na wadze więcej niż 5 kg więc żeby przyrost masy był maksymalnie prawidłowy do końca Twojej ciąży, to nie powinnaś przytyć więcej niż 8 kg;)

Gość zastanawiam sie ;)
mam nadzieje ze nie przytyje tych 5kg miesiecznie ale moze byc ciezko bo swieta ;)))))))

eee nie wróżę Ci na pewno tych 8 prawidłowych kilogramów skoro tak niewiele przybrałaś na wadze do tej pory;) na pewno będzie to mniej do końca ciąży;) ile ważyłaś przed ciążą i ile masz wzrostu? od tego bardzo dużo zależy

ja tyłam podobnie jak Ty po 22tygodniu po 0,5-1kg na tydzień do 34tc. Potem waga praktycznie stanęła

Gość zastanawiam sie ;)
mam 177 wzrostu i wazylam przed ciaza 57kg ;)

Gość Jabardzo
A ja niestety od razu zaczęłam tyć. Dodam na swoją obronę, że rzuciłam palenie. Jestem w 19tc przytyłam ok 10kg :/ W życiu tyle nie ważyłam. To co będzie dalej? Chlip, chlip.

Gość uhfdsf
Ja jestem teraz w 15 tyg ciazy, przytylam ok 1.5kg, ale brzuszek jest juz troche widoczny, na szczescie na razie rosnie tylko brzuch nie ja. Ja tez bylam szczupla przed ciaza 47kg przy 161cm. Zaraz po ciazy ostro sie biore za swoja figure. Na szczescie nie mam zbyt wielkiego apetytu w ciazy. Moja bratowa na przyklad przytyla w ciazy 20kg (ale jest wyzsza ode mnie) i wszystko w ciagu 3 miesiecy po urodzeniu zrzucila. Dlatego chyba nie ma reguly na wage w ciazy.

Gość Jabardzo
Też biedaczko nie możesz spać. Mnie zapienia zatkany nos. Używam soli do nosa, ale gó..o pomaga.

Gość Sandrittka Pń
hej a ja mam 21 tydz ciazy, do szczupłych nie naleze a schudlam 0,5 kg ;]

Gość do tej wyżej
no i tylko dlatego, że do szczupłych nie należysz, to schudłaś dziecko i tak ma z czego "brać" jeśli masz nadwagę

Gość Sandrittka Pń
no tak... ;) a matrwiłam sie ze cos jest nie tak ale lekarz zbadal mnie, nie robil usg ale zbdal na fotelu i powiedzial ze ciaza rozwija sie pieknie :) :)

Gość do tej wyżej
no i to jest najważniejsze;)

Gość Sandrittka Pń
yes. :) teraz śpię spokojnie:) :)

Gość .................. ,,,,,,,,,,,
a ja myślałam że mało przytyłam-10kg więcej w dniu porodu:-) tak koło 5 miesiąca zaczął mi się pojawiać brzuszek.

Gość Sandrittka Pń
ja też mam brzuszek wystający, taki mały ale nie tyje ;)

Gość niklilinka kulinka
Ech... Ja jestem w 22 tc i ważę już 10 kg więcej. Zobaczymy jak będzie dalej.

ja zaczelam tyc okolo 15tc, a w calej ciazy przytylam 30kg :\ minelo juz 2,5 roku a ja dopiero wracam do wagi sprzed ciazy....jeszcze 3 kg zostalo. moja rada-jak najszybciej po porodzie wez sie za siebie, w sensie cwiczenia no i nie obzeranie sie,jak to w ciazy bywa:)

Gość nestea.......
po I trymestrze +6 kg 23 tydzien kolejne +3kg teraz o dziwo mam duzo mniejszy apetyt i zero zachcianek.

Gość gość
Jestem w 18 tygodniu. Do tej pory tracilam na wadze (-2 kg w stosunku do wagi z dnia kiedy dowiedzialam sie ze jestem w ciazy). Dzis wyrownalam te wage.

Gość gość
Do 8 mca przytyłam 4 kg. Od 8mca do porodu dojechałam do 10kg. Wyglądało tak jakby nagle ktoś mnie napompował xD Większość zeszła przy porodzie, zostało 2kg do zrzutu i samo się zrzuciło. Teraz waga nadal leci spokojnie w dół.