Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mietek bez skarpetek

z jakiego miasta w polsce sa najwieksze buraki na emigracji?

Polecane posty

Gość ja mowie tak
RADOMSKO. prostaki, buraki, wiesniaki i po prostu tepaki z ryjami jak malpy. zal

Gość brgtfb
o jak fajnie ze nie ma tu mojej miejscowosci :):):)

Gość mio-mio
Jestem z Wrocławia i coś w tym jest, że jesteśmy zarozumiali i chorobliwie wręcz dumni z naszego miasta :) Może dlatego, że jest najcudowniejsze w Polsce, więc może choć trochę nas to usprawiedliwia? ;)

Gość wrocek wrocelk
jak takie super miasto i dumny jestes?? to po kuta wyjechaes skoro takie super? siedz tam a nie szukasz szcescia na emigracji.

Gość jagodzinska
wschodnia Polska, Bialystok i okolice - Monki, Tarnow i okolice, od razu pisze, ze nie 100% ale 90%

Gość mio-mio
Ależ ja właśnie sobie w nim siedzę (a konkretnie leżę bom w łóżku) i nigdzie się nie wybieram :) co najwyżej na wakacje ;)

Gość buialystok
tam sa specyficzni ludzi..z jednej strony oddani z drugiej cudaki takie. laski ladne:) wysokie zgrabne albo blondyny albo czarne ..tam biedy nie kma piekne domy wsie bogate m,Sam Bial;ystok tr z sliczny czysty ale [pracy brak.

Gość ddddddddddddn
jSNE KOZAKI

mieszkam w londynie i wedlug moich obserwacji i zawartych pochopnie znajomosci wynika ze (sorry).. ale slaska emigracja jest najbardziej buracka.. zero wyczucia, taktu.. nie wiem nawet jak to okreslic. ale to tylko moje osobiste odczucia.. wierze ze teraz ludzie podrozuja i decyduja sie na zycie poza polska z prostej potrzeby samorealizacji.

Gość sama jestes burakiem
sama jestes burakiem

Gość małyGłodek
Trześń koło Sandomierza. Taka mała wiocha, a co poniektórym się wyjdę że mogą robić wszystko bo są tacy wspaniali.

Gość kopkkpoko
Co do Warszaffki macie rację, wszak Warszaffka do zbieranina prostactwa z całej Polski: Białegostoku, Lublina itd Warszawa natomiast, w tym moi znajomi, to przyzwoici ludzie

Gość ciupciupp
Wedlug mnie duzo jest burakow i prostakow ze slaska i bialegostoku, lubia sobie tez duzo popic.

Gość aw34s6e5dr7tf8uio
lodzianie, lodzianie i jeszcze raz Lodzianie i okolice do tego stasznie brzydcy ludzie stamtad pochadza doszlismy ostatnio do wniosku ze wiekszosc ma takie typowo robociarsko-fabryczne geny i dlatego szczegolnie kobiety sa takie brzydkie.powaznie, wyjatkowo brzydkie

Gość fsdfds
Najwiecej chamow spod Bialostoka - naucz się odmieniać głąbie.. jestem z Białegostoku i ja z największym chamstwem spotkałam się z poznaniakami i z ludzmi z Bydgoszczy i okolic...

Gość numerowaaaaa
lodzianie ha ha ha

Gość jsjsjsj
Największe prostaki to śląskie mordy typowo śląskie, Polaka można łąwto odróżnić dres i ogolona głowa typowy polak. Ogólnie to radzę trzymać się z dala od Polaków w UK bo to cwaniacy i złodzieje, są też normalni ludzie ale jest ich garstka

Gość o tak....podlaskie
zdecydowanie Białystok, Łomża i okolice....Faceci buraki, alkoholicy napierniczają na budowach i rżną cwaniaków, po angielsku trzy słowa na krzyż. Panny wytapetowane lampucery, bardzo wygodne sprzedajne kurwy, lecą na kasę, inteligencja w zaniku. DISCO POLO

Gość Kochanie Ty NIE moje
Najwieksze buaki to z Rzeszowa i okloic Jaroslaw Przeworsk Oleszyce Kolbuszowa chamy i sknerusy.

Gość jak się zastanowie to
osobiście największych buraków spotkałam ze Śląska;)

sama jestem burakiem ,wiec buraka rozpoznam

Gość po 8 latach w ukkkkkkkk
buraki to mazury,pomorskie,bydgoskie,od srodkowej polski w zwyz. co do buractwa z slaska -pamietaj ze wszystkie buraki przyjechaly na slask z calej polski ....jezeli tego nie wiesz to tylko zal.pl

Gość ewrrtyikuo
czyli ogolnie wychodzi ze WSZYSCY JESTESMY BURAKAMI i tyle w tym temacie

buractwo to używać "żal.pl" :D taaak wszyscy najgorsi zjechali do Warszawy, Śląska bo wcześniej to same książęta tam mieszkały:o

Gość kalina666
dziecko Historii nie znasz poucz sie troche...o burakach.

Gość kalina666
Brak śląskich korzeni Pod koniec 19. stulecia świat przeżywał boom kapitalizmu i rozwoju przemysłowego, powstawały zagłębia węglowe, które obsługiwał proletariat robotniczy przybyły ze wsi i odległych regionów w poszukiwaniu zarobku i lepszego życia. Powstawały ogromne fabryki, a urbanizacja powodowała, że mogli w nich pracować ludzie - trybiki wielkiego kapitału i pomnażanego dobrobytu burżuazji i finansowej arystokracji. Modelowym przykładem rozwoju przemysłowego jest Górny Śląsk, który z zapyziałej dzielnicy na krańcach imperiów stał się molochem gospodarki kapitalistycznej nastawionej na ekstensywne wykorzystywanie nowo odkrytych ogromnych złóż węgla. Jeszcze 150 lat temu te lesiste i dzikie tereny były co najwyżej miejscami polowań arystokracji i nielicznej bogatej burżuazji. Zresztą nawet w wieku XX i w okresie międzywojennym odbywały się tutaj polowania arystokracji (pałacyk słynnej księżnej Daisy znajduje się pod Tychami) i liczne pałace były miejscami, gdzie bawiono się i odpoczywano po polowaniach na dziką zwierzynę. Największy przyrost ludności i wzrost znaczenia gospodarczego Górnego Śląska to okres 1870-1910, okres międzywojenny oraz lata 1945-1960, kiedy przemysł śląski odbudowywał kraj po wojennych zniszczeniach, a całe państwo budowało rozwój gospodarczy w oparciu o węgiel i wielki przemysł. We wszystkich tych okresach ogromnego wzrostu liczby mieszkańców miast, ludzie przybywali do pracy w kopalniach i fabrykach z okolicznych wsi i przede wszystkim z innych regionów Polski czy państw zaborczych. Dzisiejsi Ślązacy nie mają więc żadnych śląskich korzeni, co najwyżej 150-letnie, ale zważywszy na późniejsze wojny, kryzysy, przesiedlenia i migracje prawdziwych Ślązaków praktycznie nie ma. Śląska gwara jest tylko i wyłącznie gwarą, którą przyjezdni niejako zarekwirowali od pozostałych mieszkańców, głównie mieszkańców wsi, gdzie mówiło się zbliżoną do dzisiejszej śląskiej gwary.

Gość Kawloon
95% polakow ktorych poznalam w londynie to byly buraki, nie wazne skad pochodzili

wiesz, "dziecko" ja się o burakach nie uczę:D po prostu ich widzę, i słyszę i czuję:o a w ogóle dumny ze swego buractwa burak to już całkowita porażka:D

Gość uiui[][][t
jak się zastanowie to wlasnie buractwo z ciebie wyszlo i nie tylko ...nic dodac nic ujac...ot tak wlasnie wyglada buractwo.!!