Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jagienkaaaaaaaaaaaaaa

Zaprzyjazniona apteka a tanie mikstury/wcierki od dermatologa itd - przepisy

Polecane posty

Czasami dermatolodzy przepisuja jakies mikstury, daja recepte, ktora podobno mozna bardzo tanio np. za 5 zl. dac pani w aptece do ukrecenia. Bardzo mnie to zainteresowalo, w przyszlym tygodniu chcialabym poprosic w aptece o zrobienie mi kilku rzeczy, moze macie jakies przydatne przepisy?? Ja na pewno chce peeling z kwasem salicylowym, na poczatek 10% salicylic acid 10/15g ethyl alcohol 50g aqua destillata ad 100g Piszcie na co jeszcze macie takie recepty albo przepisy, wychodzi o wiele taniej niz gotowe preparaty,dodatkowo wiemy dokladnie czego uzywamy:)

Gość rozpłakam się zara
tak tez moze dzialac maseczka aspirynowa, na YT i na wizazu, w ogole w necie, jest jej mnostwo przepisow

od maseczki apirynowej wychodzily mi gule na twarzy ktore leczylam 2 tygodnie, ten peeling ktory podalam jest o wiele mocniejszy, od niego schodzi skora, to zabieg kwasowy

poza tym pomylil ci sie kwas acetylosalicylowy z salicylowym

Gość a nie lepiej kwas kupic
tu biocosmetics-polska.pl i samej zrobić sobie tonik. Ja kupiłam bo miałam problem z trądzikiem i podali mi przepis jak przygotować taki tonik jak chcesz to odszukam.

Gość rozpłakam się zara
nie pomyliły mi sie te dwa kwasy, ale na cerę one mają podobne działanie mimo wszystko

ale widzisz, po co mam kupowac, placic za przesylke, bawic sie w kupowanie reszty skladnikow i krecenie samej, skoro wszytsko mi to moga zrobic w aptece?? zaplace mniej niz za samą wysylke pocztą, nie mowiac o cenach skladnikow