Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

adalis86

Okropne pobieranie krwi u niemowlaka

Polecane posty

No synek znowu śpi....Dostał czopka na zbicie gorączki i zasnął Kurczę martwie się Nawet jeść mi się nie chce.... Całe szczęście do wizyty zostało już nie dużo czasu... Napiszę Wam co wyszło

No i wrociliśmy Układ oddechowy czysty,lekkie zaczerwienienie gardła i opuchniete dziąsła Nie wiadomo do konca co wywołuje goraczke Prawdopodobnie zęby Mamy czekac cierpliwie do srody Na lekach przeciwgoraczkowych i tantum verde Jak nie przejdzie to beda robione szczegółowe badania

Gość koszatniczka77
My z uwagi na alergię mieliśmy pobieraną krew u jednego dziecka w wieku 7 a u drugiego 3 miesięcy. Byłam z dziećmi w obu przypadkach. Zresztą młodszą pomagałam trzymać. Każdy rodzic wchodził z dzieckiem i nikomu nie przyszło do głowy że może być inaczej! Dla mnie to chore zachowanie-nie Twoje-tylko pielęgniarek. Tutaj była spora kolejka i przy pierwszym badaniu też się baliśmy,ale mogliśmy obserwować inne osoby z kolejki i z nimi rozmawiać. Z małą jak poszłam to już po poprzednich doświadczeniach wiedziałam co mnie czeka. Jedna pielęgniarka trzyma nóżki żeby dziecko się nie rzucało,ja trzymałam raczkę,żeby nie uderzyła w strzykawkę,a druga pielęgniarka trzyma rączkę,z której pobiera. Obecność rodzica nawet przez sekundę nie była negowana. Nawet jedna mama powiedziala,że jej roczny syn bardzo się boi i pytała czy mogą wejść z mężem-wpuścili ich. Dziwne te pielęgniarki u Ciebie. Trzymam kciuki żeby gorączka spadła:)

Wiem ze to nie jest fajnie kiedy ktos ci patrzy na rece ale ja wolę jednak patrzec co pielęgniarki robia z moim dzieckiem. Ja sama pracowałam zawsze pod kamerą, zawsze patrzono mi na rece i nie mam z tym problemu ze gorzej czy lepiej pracuje. Ba - jest tez cos takiego jak tajemniczy czy złoty klient. Wiem, ze w szpitalu takiej mozliwosci nie ma ale uwazam ze jesli na porodowce lepiej byc z męzem tak podczas badan tez lepiej byc z dzieckiem.