Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Cobyeta

*** WRZESIEŃ 2012 ***

Polecane posty

witajcie kochane koleżanki :-) bardzo wam dziękuję za ciepłe słowa i wsparcie :-) bardzo to pomaga :-) wczoraj wieczór ryczałam jak głupia :-( co sobie przypomne co mówił lekarz to mi się na płacz zbiera, mówił że jak dziecko ma za malo tlenu , co wiąże się to z tą moją słabą hemoglobiną to może wystąpić niedotlenienie dziecka i mogą wystąpić dysproporcje ciała u dzidzi...... :-( KONIEC!!! myślę pozytywnie i jem dużo mięcha i zdrowych rzeczy :-)

Czesc dziewczynki :) Megisu spokojnie, gdybys cala ciaze miala anemie , to moze by byly jakies komplikacje. A tak lada moment i wyniki bedziesz miec dobre :) Glowka do gory :) A ja dzisiaj pospalam do 9.30 :) Chyba jestem tu najwiekszym spiochem, ale spokojnie na pewno przyjdzie taki dzien , ze u mnie zaczna sie cyrki tak jak pare dni temu :) N arazie wszystko wrocilo do normy :)

Hej kobitki Zaczyna sie robić lato na dworze, jeszcze troche i znowu dopadną nas męczące upały. Megisu, stosuj się do zaleceń lekarza, a będzie wszystko dobrze. Mała jest ruchliwa i spora, więc nie nakręcaj się niepotrzebnie :* Zobaczysz, że na następnej wizycie się uspokoisz :) Ja też ostatnio mam częste nocne wycieczki do wc, ale to znak, że brzuszek rośnie i coraz bardziej naciska na pęcherz, więc nawet mnie to nie bulwersuje ;) Moja Maluszka z rana mało ruchliwa. Zasadzi kilka lekkich i pojedynczych kopniaczków i to na tyle. Lepiej jest wieczorem. Mam nadzieję, że dziś na meczu pokaże jaki z niej kibic ;) Mama28 z jednej strony masz dobrze z tą dietą, przynajmniej dużo nie utyjesz. Jeśli chodzi o skurcze to sporadycznie łapią mnie w łydki. Natomiast zauważyłam, że jak poleżę trochę w jednej pozycji to momentalnie drętwieje mi ta strona, na której leże i nawet troche boli;/ Nie wiem czy to wina już ciężkości ciała... Kołatanie serca też mi się zdarza dość często, ale gin uspokoiła, że to normalne na tym etapie ciąży. Z piersi nic nie leci póki co... Zobaczymy bliżej rozwiązania jak będzie..

Gość smerfaskr
Dziewczyny, nie dopuszczam mysli, że cos z naszymi Bąblami może byc nie tak. Wszytskie urodzą sie zdrowe, różowiutkie i głosno płaczące:) Alexia, ajponka dajcie znac po wizycie:) Megisu jedź sałatę zieloną, warzywa strączkowe, jak nie lubisz szpinaku gotowanego to same liście ( te produkty maja duzo żelaza) Poza tym Twoja Maluszkowa to duża jest w porównaniu do mojej ( 27 tydzień i wazy 836g ) Ja mam na razie kompleks wielkiego brzucha- długo nie było nic widać i tak ze dwa tygodnie temu się pojawił. Jakis montrualny nie jest bo jeszcze mieszcze się w spodnie ale - nie wiem mnie krępuje brzuch ciążowy, bo tak każdy się przygląda....

Smerfaskr, wstaw zdjecie brzuszka i pochwal się co w końcu zrobiłaś z włosami ;) Mój brzuszek już sporawy, zaczynam mieć problem z robieniem wszystkiego co wymaga kucania, ale moja Maluszka jest malutka. Waży jedynie 728 g i też się zastanawiam, czy serwuje jej wszystkie witaminy, których potrzebuje. Mam nadzieję, że jeszcze nadgoni, w końcu to dopiero 6 m-c. Koleżanka w swojej pierwszej ciąży sporo przytyła, brzuchol miała duży, ale dzidziusia urodziła tylko 2,5 kg. Nie wiem czym to idzie...

Czesc dziewczyny, Megisu78 - nic sie nie przejmuj kochana. Wiem, ze latwo sie mowi, ale postaraj sie myslec poztywnie. Tak jak mowi Netka skoro mala urosla taka duza i jest ruchliwa to wszystko jest dobrze. mamuska2012 - nie tylko ty jestes spiochem. Ja tez spie dlugo, ale tez dosc pozno chodze spac, bo lubie wieczorem dluzej posiedziec :) Netka - moja mala na ostatnim meczu po golu dla Polski zaczela kopac jak szalona, ale to pewnie udzielily jej sie moje emocje :D Zobaczymy co bedzie dzisiaj. Strasznie sie denerwuje na tych meczach. smerfaskr - ludzie sie przygladaja, bo ciaza to taki wyjatkowy stan. Przyznam sie, ze sama kiedys zerkalam ba brzuszki ciezarnych kobiet :P Co do wycieku z piersi to ja tez jeszcze czegos takiego nie zauwazylam. Na szczescie, bo na sama mysl mam dreszcze. Dzisiaj o 15 mam wizyte u gina i troche sie stresuje. Trzymajcie kciuki dziewczyny.

Ajponka mnie też emocjonują te mecze i może to dlatego z reguły na nich Mała jest taka ruchliwa ;) No ale dziś emocje będą jeszcze większe, wiec zobaczymy czy też się udzielą w brzuszku... :D Trzymam kciuki na wizycie, będzie wszystko dobrze i daj znać po :) Ja zmykam na sesję plenerową z młodymi, więc do usłyszonka pod wieczór :)

fajnie dziewczyny że jesteście bo u mnie straszny dół :-) tak miło czytać wasze słowa otuchy :-) lekarz mi mówił że dzidzi naprawde duże jak na 25tc, czekam na wieści po lekarzu od was wszystkich :-) piszcie co i jak, ile waża i wogóle wszystko :-) no i robić zdjecia brzucholi... :-) acha dzisiaj wam pokaze jak seskanuje, mam zdjecie buźki mojej Olimpki :-) cały tatuś :-D

ja nie dawno wróciłam i jestem wykończona!Megisu wszystko będzie dobrze-zobaczysz!ja dla odmiany boję się czy mały prawidłowo przybiera na wadze-dowiem się w kolejny czwartek-moja waga to 70kg i stoi(ważę się codziennie rano zanim coś zjem)Dziewczyny po wizytach dajcie znać co z wami i dzieciaczkami!ja uciekam się położyć,może uda mi się przespać bo moje noce wyglądają coraz gorzej(dzisiaj od 4 rano nie spałam)Będę później-buziaki dla wszystkich!

hej kobietki czytam was caly czas ale niemam checi nic pisac chodze caly czas do pracy i jest mi juz coraz ciezej z tym moim brzucholkiem. dzisiaj mam wizyte u lekarza i chyba pujde juz na chorobowe. pozdrawiam was wszystkie i dam znac po wizycie ile wazy moje malenstwo.

Hejka a ja już jestem na chorobowym , muszę jeszcze jutro jechac do pracy na parę godz bo nowa pracownica coś tam zrobiła nie tak... Robwalka nie wolno uciskac masowac sutków bo to może prowadzic do skurczów macicy-wydzielają się wtedey jakieś hormony, które powinny się wydzielac podczas porodu, także ostrożnie z sutkami i masowaniem całych piersi!!!! Dziewczyny dajcie znac jak po Waszych wizytach!

A tak w ogóle to nie umiem się odnaleźc w domu, do tej pory cały czas pracowałam od pon do sob a teraz siedzę w domciu i straaasznie mi się nudzi, nie wiem co mam ze sobą robic. Dziś uratowały mnie rachunki i i załatwianie innych spraw w mieście ale poza tym nie umiem się odnaleźc.

pospałam sobie 1,5 godz.i czuję się lepiej,ale co mnie obudziło?tradycyjnie ból lewej nogi!handzia26 ja nie podrażniam ani nie masuję sutków tylko parę razy z ciekawości nacisnęłam-nie robię nic na siłę!po tej wyprawie w miasto oczywiście wszędzie piechotą strasznie bolą mnie plecy i nogi!

Mnie najgorzej bolą plecy jak rano wstaję z łóżka i jak dłużej posiedzę. Czuję się jak moja babcia, wszystko mnie łamie :) Spytam za tydzień na wizycie czy mogę chodzic na basen to może by mi trochę pomogło. Robwalka napisałam tak na wszelki wypadek. Próbuje tutaj pisac wszystko co wiem na temat ciąży bo jestem trochę przewrażliwiona po mojej stracie i nie chcę żeby komuś się coś złego przydarzyło :)

Ale jestem dzisiaj padnieta rany... Leze w łóżku i nie mam siły sie ruszać. Jakas ociezała jestem :-( maluszkowa szaleje jak zwariowana. Kopie i kopie:-)

Ja juz po wizycie. Z moja malutka wszystko w porzadku. Wszystkie wymiary ma idealne na 29 tydzien i jest juz ulozona glowka w dol co juz podejrzewalam, bo od jakiegos czasu czuje kopniaczki nad pepkiem. Niestety dostalam kazanie od lekarza z powodu mojego tycia. Od ostatniej wizyty przytylam az 7 kg!!! Nawet nie wiem kiedy, tym bardziej, ze mysalam, ze nie jem az tak duzo. Efekt jest taki, ze waze juz 80 kg i jestem tym zalamana. Kazal sie ograniczyc z jedzeniem i przejsc na diete, zeby nie tyc tak mocno. Postraszyl mnie troche, ze taki wzrost mojej wago moze sie przelozyc na duza wage dziecka.

Ufff, właśnie wróciłam z sesji, ale się umęczyłam, samo słońce mnie dobiło. Dobrze, że mężulek pomaga, bo sama już bym nie dała rady zrobić wszystkich ujęć;/ Ajponka, cieszę się, że z Malutką wszystko dobrze i ładnie się rozwija :) Ja też już czuję kopniaczki nad pępkiem, choć u mnie jednoznacznie nie można określić położenia, bo Dzidzia przemieszcza się jeszcze sporo po całym brzuszku. A z waga mam podobnie... Moja gin też ostatnio podkreśliła mi wagę na czerwono w karcie ciąży, że trochę za szybko przybrałam, więc pociesz się, że nie jesteś sama ;) Megisu, jesteśmy z Tobą, naprawdę się nie dołuj, bo póki co nie ma powodu. Ciesz się, że malutka rośnie. Najważniejsze, że proporcje ma dobre, może po prostu dąży do wagi np. 4 kg i stad szybkie przybieranie. Handzia, zacznij kompletować wyprawkę dla Dzidziusia i zobaczysz jak czas będzie Ci leciał ;) Poza tym, nie wiem czy dobrze pamiętam, czy Ty coś pisałaś o wózku Tutek Grander? Jeśli tak, to napisz coś więcej, jaki jest w użytkowaniu, czy lekki, łatwy w składaniu itp. Wiadomo, że na aukcjach internetowych każdy sprzedawca napisze w superlatywach, dlatego taka szczera opinia od użytkownika, byłaby bardziej wiarygodna... Bardzo mi się on podoba, ale nikt z moich znajomych go nie ma;/ Padam z nóg, idę oglądać mecze. Czesi już 2:0 prowadzą, więc nie sądzę byśmy mieli szanse na wyjście z grupy;/ A z Rosją pewnie będzie porażka, choć chciałabym się mylić ;) Moja Maluszka chyba słyszy skandowanie widowni w tv, bo już zasadza mi kopniaczki ;) Miłego wieczorku wszystkim :)

Gość smerfaskr
handzia - to teraz rozumiesz czemu marudziłam, że sie nudze w domu:)? Jestem na przymusowym zwolnieniu od stycznia:( Z chodzeniem na basen ostroznie, żeby się jakiegos paskudztwa nie nabawić. Ajpoka 7 kg to sporo ale może też małe rosnie, macica, wody płodowe. Ja tez sie zastanawiam czemu tak tyje jak jem raczej mało. co Wy dziewczyny w ogóle jecie? Ja wczesniej miałam super spalanie a jadłam duzo. Teraz wydaje mi sie, że mniej jem np. kromke na sniadanie lub płatki na mleku, skromny obiad z jednego dania, sporadycznie coś słodkiego ( albo kilka ciastek albo mała paczka żelków albo 4 kawałki czekolady czasem lód), a do tego banan, jabłko, 2-3 kiwi, poamarańcz lub kawałek arbuza. I tez nagle przybyło 4 kg za 4 tygodnie a spaceruje z psami 2x dziennie. Ogólnie słodycze zastąpiłam owocami a waga szaleje:)

co do tycia to może warto bylo by sobie przebadać tarczycę? pod kątem tsh właśnie... ja dziś cały dzien leżę w łóżku, głowa mi pęka, nie mówiąc o bólu pleców... mam jakiś gorszy dzień

ajponka piękne jestescie :-) powiem ci że mam podobny brzucholek a jestem duzo mniej w ciąży.... ja teraz przez miesiąc przytylłam3 kg i lekarz tez mi juz powiedział ze za dużo i mam diete. Nic sie nie martw :-)

hej niedawno wucilam od lekarza i z moim synkiem jest wszystko ok rosnie i jest juz glowka do dolu.

Hej :) Megisu nie płacz, zastosujesz się do zaleceń lekarza i wszystko będzie ok, nastraszył Cię chyba za bardzo. Super mieć takie zdjęcie, pamiątka na całe życie :) Ajponka ale masz fajny duży brzuszek :) Ja też miałam dzisiaj wizytę, spadła mi troche hemoglobina, ale caly czas jest w normie, ale dostałam żelazo i diete poza tym schudłam pół kilograma, troche w szoku byłam, ale faktycznie po tej mojej chorobie straciłam apetyt i teraz mi powoli wraca, a tak to miałam chęć tylko na arbuza albo truskawki :P Poza tym dzisiaj pokupowałam małemu pare rzeczy, ahh ile przyjemności z takich zakupów :D:D

Gość brak ciąży
hej dziewczyny ja tez wczoraj wruciłam od gina i u mnie tez jest wszystko ok, wazy 1 kg a jestem w 26tyg ,kopie jak szalony az w nocy mnie budzi czorcik, jak nietyłam do tej pory tak przez ten miesiac az 4kg szok.

niewiem ile wazy moje malenstwo bo zapomnialam zapytac a lekarz sam niepowiedzial ale za 2 tygodnie mam nastepna wizyte to sie wtedy wszystko wypytam. jestem juz na chorobowym koniec narazie z praca czas odpoczywac.

Megisu jeśli dobrze patrzę na zdjęcie to widać buźkę :) Ajponka a brzuszek śliczny :D

Gość wrzesniowka 2010
klikajcie i odbierajcie pudelka z markowymi kosmetykami- pozdrawiam wrzesniowki