Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Cobyeta

*** WRZESIEŃ 2012 ***

Polecane posty

MEGAN86.........25.......30tc......01.09.... Synek - Dawid Ajponka...........27......30 tc......02.09....Córka - Karolinka kama111111......29......30 tc......02.09..... Synek - Manuel Polcia91...........21......30 tc......08.09......Synek - Olivier giga 83.............28 .....29 tc......09.09.....Córka - Karolina mamuska2012....29.......29 tc......09.09.....Córka - Gabriela Madleenn..........27......30 tc......10.09......Synek smerfaskr..........26......29 tc......12.09......Córka - Karolina Netka0902.........29......28 tc......14.09......Córka? Obzartuszek.......27......29 tc......15.09......Córka Basia? nowa-mama........26......28tc.......15.09......Synek truskafffka .......24.......27tc.......20.09.....córka Kasia? Olczak..............25......27 tc......20.09......Córka - Dagmara brak ciąży .........29......26 tc......22.09......Synek. Mama2008-2012...29......26tc.......22.09......synek Tymon 1Alexia2............23......27tc... ..23.09......Córka-Kamila agi_91..............20......26tc.......24.09......Synuś - Olafek handzia26..........26......26 tc......25.09......Córcia-Weronika Betismile...........24......26tc.......25.09......Synek MEGISU78..........34......27 tc.....26.09......Córka- Olimpia Robwalka...........36......27 tc......27.09.......Synek - Kacper mlodamamapyta...21......26 tc......27.09......??? Mama28.............28......27 tc......27.09......Córeczka - Karinka HankaRumcajsa....28......25 tc......30.09......Synek Cypisek

czesc! tak wlasnie! rozpoczal sie juz kolejny tydzien... i to ostatnia 10:D ciekawe jak przeleci? kolezanka urodzila chlopczyka - slodziak! ale nameczyla sie starsznie. rodzila 41 godzin!!!!!!! oby moj dzidzius urodzil sie szybciej. zaczne sie o to modlic...

Witajcie dziewczyny Myslalam, ze po 2 dniowej nieobecnosci bede miala troche zaleglosci, ale nie jest zle :) Megisu78 - fajnie, ze sie ubawilas na tym weselu. Potem przez jakis czas po porodzie bedziemy troche "wylaczone" z zycia towarzysko - rozrywkowego :) alexia - ciesze sie, ze z malutka wszystko dobrze. Najwazniejsze, ze jestes juz spokojna i malej nic zlego sie nie dzieje. Madleenn - fajnie, ze kolezanka ma juz synka przy sobie, ale rzeczywiscie nameczyla sie strasznie. Ja tez mam nadzieje, ze urodze szybko i sprawnie. obzartuszku - ja mysle, ze nie ma takiego obowiazku chodzenia przez cala ciaze do tego samego lekarza. Kazdy ma prawo zmienic ginekologa i z becikowym nie ma to nic wspolnego, ale moze sie myle.

Aktualizuje tabelke :) MEGAN86.........25.......30tc......01.09.... Synek - Dawid Ajponka...........27......31 tc......02.09....Córka - Karolinka kama111111......29......30 tc......02.09..... Synek - Manuel Polcia91...........21......30 tc......08.09......Synek - Olivier giga 83.............28 .....29 tc......09.09.....Córka - Karolina mamuska2012....29.......29 tc......09.09.....Córka - Gabriela Madleenn..........27......30 tc......10.09......Synek smerfaskr..........26......29 tc......12.09......Córka - Karolina Netka0902.........29......28 tc......14.09......Córka? Obzartuszek.......27......29 tc......15.09......Córka Basia? nowa-mama........26......28tc.......15.09......Synek truskafffka .......24.......27tc.......20.09.....córka Kasia? Olczak..............25......27 tc......20.09......Córka - Dagmara brak ciąży .........29......26 tc......22.09......Synek. Mama2008-2012...29......26tc.......22.09......synek Tymon 1Alexia2............23......27tc... ..23.09......Córka-Kamila agi_91..............20......26tc.......24.09......Synuś - Olafek handzia26..........26......26 tc......25.09......Córcia-Weronika Betismile...........24......26tc.......25.09......Synek MEGISU78..........34......27 tc.....26.09......Córka- Olimpia Robwalka...........36......27 tc......27.09.......Synek - Kacper mlodamamapyta...21......26 tc......27.09......??? Mama28.............28......27 tc......27.09......Córeczka - Karinka HankaRumcajsa....28......25 tc......30.09......Synek Cypisek

witam :) u mnie też pogoda znacznie chłodniejsza, ale nie narzekam, wręcz przeciwnie, bardzo się z niej ciesze, bo przynajmniej stopy wróciły do normalnego wyglądu :D jutro wizyta u gin. a popołudniu wyjazd na wieś! :)

Ja dzis sie fatalnie czuje usypiam na stojaco...kawke juz wypiłam i teraz nie wiem co zrobic zeby wyrzymac do 14... Mała mnie dzis tak bombarduje ze szok... dwa razy kopneła tak ze az zabolało.... hehe nie dobra po mamusi:P:P:P

smerfaskr a co kombinujesz z tym fryzjerem chwal się tutaj :-) olczak mi puchną obie i to mocno ale prawa zdecydowanie mocniej w chłodniejsze dni jak dzisiaj jest trochę lepiej :-) zazdroszcze wyjazdu na wies :-) fajna sprawa i super odpoczynek :-) alexia fajne uczucie z tym kopaniem co ? moja dziewczynka też ma niespożyte siły :-) Zastanawiam sie co czuła moja dzidzia jak byłam na weselu i całą noc grała głośno muzyka bo była bardzo spokojna , nic nie kopała nawet w pewnym momencie zaczełam sie zastanawiać czy coś się nie stało...

Czesc dziewczyny :) Alexia widze, ze mala teraz nadrabia czas gdy byla spokojna i kopie ze zdwojona sila :) Megisu widocznie twoje dziecko lubi muzyke :) Poza tym jak tanczylas to mialo fajna kolyske i spalo :) Mi strasznei nogi spuchly w sobote. Po moczeniu i nocy juz bylo ok. A teraz jest chlodno wiec nie dokuczaja :) Wczoraj mialam tylko gorszy dzien :( Nie dosc , ze po sniadaniu tetno podskovczylo mi do 122 to cisnienie mialam 126/93 i jeszcze arytmia wyszla :( Moja lekarka ogolna jest teraz na urlopie , ale jak tylko wroci to wybiore sie do niej. No a jak sie powtory t bede dzwonic do gina. Zawsze mialam tylko czasami wysokie tetno, najgorsze , ze teraz do tego doszlo podwyzszone cisnienie :(

MEGAN86.........25.......30tc......01.09.... Synek - Dawid Ajponka...........27......31 tc......02.09....Córka - Karolinka kama111111......29......30 tc......02.09..... Synek - Manuel Polcia91...........21......30 tc......08.09......Synek - Olivier giga 83.............28 .....29 tc......09.09.....Córka - Karolina mamuska2012....29.......29 tc......09.09.....Córka - Gabriela Madleenn..........27......30 tc......10.09......Synek smerfaskr..........26......29 tc......12.09......Córka - Karolina Netka0902.........29......28 tc......14.09......Córka? Obzartuszek.......27......29 tc......15.09......Córka Basia? nowa-mama........26......28tc.......15.09......Synek truskafffka .......24.......27tc.......20.09.....córka Kasia? Olczak..............25......27 tc......20.09......Córka - Dagmara brak ciąży .........29......26 tc......22.09......Synek. Mama2008-2012...29......26tc.......22.09......synek Tymon 1Alexia2............23......27tc... ..23.09......Córka-Kamila agi_91..............20......26tc.......24.09......Synuś - Olafek handzia26..........26......27 tc......25.09......Córcia-Weronika Betismile...........24......26tc.......25.09......Synek MEGISU78..........34......27 tc.....26.09......Córka- Olimpia Robwalka...........36......27 tc......27.09.......Synek - Kacper mlodamamapyta...21......26 tc......27.09......??? Mama28.............28......27 tc......27.09......Córeczka - Karinka HankaRumcajsa....28......25 tc......30.09......Synek Cypisek

I kolejny tydzień za nami. Moja malutka kopie już wysoko nad pępkiem, ale czuje ją też na pęcherzu, po bokach- nie wiem jak ona to robi :) Byliśmy z moim M na weekend w górach i powiem szczerze że jestem jeszcze bardziej zmęczona, chyba najbardziej tą drogą ale fajn ie, przynajmniej psychicznie człowiek trochę odpoczął. Wczoraj zauważyłam pierwsze krople sieary ale dzisiaj już nic nie widziałam. Oj muszę posprzątac w domu, jak mi się nie chce...

Gość smerfaskr
no w końcu się umóiłam do fryzjera- trzeba coś sobie odmienić - tylko m mnie wkurzył, bo chciałam sobie grzywkę zrobić to skomentował, że znowu będę wyglądać jak mała dziewczynka:( Także jeszcze nie wiem co wymysle na głowie. Zaczęłam 30 tydzień WOW! teraz już zleci. Moje dziecko kobie głownie po bokach, czasem jak się bardzo kręci to naciśnie pękcherz a wtedy wszytscy z drogi:) Idę na spacer z psami. Potem zaglądne:)

witajcie dziewczyny! nie zagladalam przez weekend bo nie mialam czasu a dzis to 6 stron do nadrobienia myslalam o Was co tam naskrobalyscie:) odp. z grubsza :) Netko pytalas co do plukania bede uzywac jeszcze nie wiem narazie mam proszek:) Polcia gratuluje 3 z przodu w tabelce:) Ajaponka mebeli bardzo bardzo ladne:) alexia malenstwo strachu Ci napedzilo ciesze sie ze juz wszystko dobrze i mocno Cie bombardzuje :) ja kupuje bezdotykowy termoetr. obzaruszku tez juz Cie ladnie zaokraglilo:) i sliczny wozeczek kupiliscie:) Madllenn co do lewatywy w moim szpitalu to jesli sn. to lewatywy nie robia nie wiem jak przy cc. Tobie tez gratuluje 3 z przodu:) jak to mozliwe ze rodzila 41h? czemu nie dali leku na przyspieszenie?? Megisu fajnie ze bylas na weselu pozazdroscic tez lubie potanczyc i w ogole sluby:D aha co do pampersow to na poczatek firmy pampers a pozniej raczej te dady bo kolezanki sobie chwala:)

MEGAN86.........25.......31tc......01.09.... Synek - Dawid Ajponka...........27......31 tc......02.09....Córka - Karolinka kama111111......29......30 tc......02.09..... Synek - Manuel Polcia91...........21......30 tc......08.09......Synek - Olivier giga 83.............28 .....29 tc......09.09.....Córka - Karolina mamuska2012....29.......29 tc......09.09.....Córka - Gabriela Madleenn..........27......30 tc......10.09......Synek smerfaskr..........26......29 tc......12.09......Córka - Karolina Netka0902.........29......28 tc......14.09......Córka? Obzartuszek.......27......29 tc......15.09......Córka Basia? nowa-mama........26......28tc.......15.09......Synek truskafffka .......24.......27tc.......20.09.....córka Kasia? Olczak..............25......27 tc......20.09......Córka - Dagmara brak ciąży .........29......26 tc......22.09......Synek. Mama2008-2012...29......26tc.......22.09......synek Tymon 1Alexia2............23......27tc... ..23.09......Córka-Kamila agi_91..............20......26tc.......24.09......Synuś - Olafek handzia26..........26......27 tc......25.09......Córcia-Weronika Betismile...........24......26tc.......25.09......Synek MEGISU78..........34......27 tc.....26.09......Córka- Olimpia Robwalka...........36......27 tc......27.09.......Synek - Kacper mlodamamapyta...21......26 tc......27.09......??? Mama28.............28......27 tc......27.09......Córeczka - Karinka HankaRumcajsa....28......25 tc......30.09......Synek Cypisek

Olczak body sliczne :) Ja jednak staram sie wiecej kupowac z dlugim rekawem, bo chwila minie i juz bedzie jesien i chlodno :(

wiem wiem, ale jakoś nie mogłam się powstrzymać widząc tą uroczą kokardę :)

Body super! Ja body tez kupiłam bez rękawków, albo z krótkim bo i tak zamierzam je zakłada pod pajacyk albo pod inne ciuszki bo w bloku nie grzeją jeszcze we wrzesniu i październiku i będzie chłodno. Ja też kupię termometr bezdotykowy, fakt że nie jest najtańszy ale jaka wygoda dla nas i dla dzieci, no i taki wydaek na pare lat. Laktatora hyba nie kupuję bo koleżanka mi odradziła. jak będzie potrzeba to mąż mi kupi.

Cześć dziewczyny ;) Olczak kokardka wygląda słodko! :) Kurcze ja znowu chora :/ Myślałam, że to alergiczny katar bo w weekend ciepło było, cały czas trwa remont i troszkę się kurzylo, ale jest coraz gorzej więc gdzieś się przeziębiłam. Nosa nie moge dotknąć taki czerwony i bolący i gardło też boli. Mam nadzieję, że szybko mi przejdzie bo jak ja do ludzi wyjdę :P A Młody w brzuchu szaleje :P :D

Megan nie mam pojecia dlaczego tyle czekali. jeszcze z ta kolezanka nie rozmawialam bo czekam az wroci do domu, dojdzie do siebie i zadzwoni zebym odwiedzila ich w domu. juz sie nie moge doczekac dzidziusia. zdj widzialam na telefonie. fajny maluch. wiem tylko ze o 1 w nocy odeszly jej wody wiec pojechala do szpitala i ja w nim zostawili. przez cala dobe nie miala skurczy... musiala lezec bo podawali jej jakies lekarstwo co 3 godziny chyba, zeby dzidziusiowi sie nic nie stalo bo nie bylo juz wod plodowych :/ nastepnego dnia ok godz 12 czyli 35 godzin pozniej dali jej w koncu lek na wywolanie skurczow i po 6 godzinach od podania leku urodzila... to tak z grubsza tylko wiem. jak z nia pogadam to bede wiedziec wiecej... ale maz jej mowil ze to byla jakas masakra i nie przypuszcza zeby sie zdecydowali na kolejne dziecko...

Gość JESLI
nie miala skorczy to nie rodzila ;)

Gość obżartuszek
Dziewczyny od czwartku w TESCO pieluszki "Pampers" 150szt w cenie 89,99. Ja się raczej skuszę. Cena niezła, a wiem, że w drugi rozmiar i tak wejde po 150sztukach bo maleńkie dziecko trzeba przewijać nawet do 8 razy na dobę.

Dzien dobry:) melduje sie z samego rana z pieknym słoneczkiem:):):) ja dzis wczesniej w pracy i za to wczesniej wróce do domu:) Ja nie wiem juz jak kupowac te pampersy czy dwie paczki małych czy jedna wystarczy... aaa i na promocji były tez chusteczki mokre z pampersa... tylko nie wiem czy w tesco czy w cerrfurze. Olczak ciuszki fajne ja tez wczoraj byłam na małych zakupach i najchetniej to bym wszystko wyniosła ze sklepu:P:P:P termometr tez chyba kupie taki choc nie wiem jaki dokładnie bo jedni odradzaja a inny chwala to juz sama nie wiem... Wstawac dziewczynki bo słoneczko pieknie swieci:):):)

Cześć dziewczyny!u mnie słońca brak,znowu pochmurno i zapewne będzie padać!R w pracy,córka na wycieczce,a ja znowu sama z psem!dziewczyny napiszcie czy krwawią wam jeszcze dziąsła?mi sporadycznie,ale nie tak mocno jak przed tym!

z ciekawości obliczyłam sobie termin porodu w/g Haczewski.pl to co kiedyś pisała Megisu i termin wyszedł mi na 23 września a nie na 27 z tym że widzę lekarze obliczyli ten pierwszy termin porodu w/g 28 dni cyklu,a ja ten ostatni raz miałam miesiączkę po 24 dniach(czyli jak dobrze pójdzie urodzę między 23 a 27 września),czyli to by było 26 tygodni i 5 dni ciąży!dziewczyny wam się też pokrywają terminy porodu z tą metodą -http://dziecko.haczewski.pl/!co prawda będę liczyć tygodnie jak do tej pory,ale z ciekawości zapisałam sobie tę datę 23 wrzesień

Ja jakos nie moge sie doczytac z tych obliczen...hehe Boli mnie cos dzis głowa.... Co tu tak cicho wstawac i dotrzymywać Nam towarzystwa:P:P:P:P

witam :) wg. tego kalkulatora termin wypada mi na 16 września, a wg. usg na 20 więc zobaczymy. mi generalnie ciężko jest określić dlugość cyklu, bo poroniłam w październiku więc okres listopadowy dostałam po ok 5 tyg, a w grudniu już okresu nie dostałam :) także zobaczymy kiedy Małej zachce się wyjść na świat, oby tylko nie jakoś dużo przed terminem... u mnie słońca brak, nawet niebieskiego nieba nie widać i w dodatku wieje, ale zimno nie jest :) zaraz wyskakuję z łóżka i szykuję się na wizytę u ginekologa. pozdrawiam

dzień dobry dziewczyny :-) co do kalendarza heczewskiego mi sie zgadza, miesiączki miałam regularne co 30 dni wieć lekarz podał mi ten sam termin co w kalkulatorze co do krwawień to ja od dwóch dni mam znów z nosa myślałam że to juz po za mną :-( co sie wysmarkam to leje mi sie krew :-( i długo nie mogę zatamować. Z dziąsłami spokój.